Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema, Daug informacijos pirmo

QUOTE(diannute @ 2011 01 19, 13:30)
gavau dovanu orchideja..pavadinimas dendrobium, smulkiais ziedeliais baltais.apkines visas kotas.. nemoku cia nuotrakos ikelti.. na, bet vat buvo salciai, bet ja tikrai saugojo, kol atveze lauktuviu.. Na ir nuo nauju metu visi ziedeliai nuvyto..lapai grazus.. laistau karta svaiteje, ruosiuosi ismegti trasu lazdele, bet nezinau ar galima, kada siu rusiu orchidejoms tas ramybes periodas? Ir kodel tie ziedeliai nuvyto per 2sav... kazkur skaiciau, kad 4-8savaites zydi, ar tiesa? gal tiesiog jau laikas buvo?Labai prasa pagalbos...

jūsų orchidėja yra dendrobium nobile hibridas, pirmame puslapyje rasite informacijos, kaip ją auginti..
laistymas kartą į savaitę tikrai yra per dažnas.. kaip laistyti, kodėl krenta žiedai/pumpurai ir t.t. sužinosit pavarčius temą
Atsakyti
Aprile, nelabai suprantu, ką reikia patarti. Turi atsigaut, jei šaknys geros užsiaugins naujus lapus ir tiek. smile.gif O jei kažką dar aiškiau tai reikia foto mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lerikyte: 19 sausio 2011 - 14:15
QUOTE(Lerikyte @ 2011 01 19, 14:14)
Aprile, nelabai suprantu, ką reikia patarti. Turi atsigaut, jei šaknys geros užsiaugins naujus lapus ir tiek.  smile.gif O jei kažką dar aiškiau tai reikia foto  mirksiukas.gif

As vis uzgriunu su klausimais tik nepykit blush2.gif Taip norisi ismokti jas priziureti zinau, kad su laiku, tai ivyks rolleyes.gif
Vienos man negana buvo blush2.gif tai jau turiu viso keturias doh.gif biggrin.gif Bet pirkau spec paliegusias norisi atgaivinti labai viliuosi, kad pavyks. Apie lapus domejausi kodel jie persisuke banguoti ir popieriniai. Ka tai turetu reiksti. Ji perdziovinta buvo g.gif Pardaveja pamaciusi ja nugazdino, kad liga sako nepirkite kam jum tokios ligotos reikia biggrin.gif Tai va taip atrodo sakneles. Prasau patarkite jos cia orines taip? Nes kai sodinau ju nesukisau i substrata. Zinau, kad toli grazu iki sveiku oriniu saknu. Jos padziuve gerokai gal todel ir tie lapai tokie persisuke popieriniai, bet liet dar nesiruosiu, nes nukarpiau supuvusias tik siulai tie buvo like. Bet kiek ilgai jos nelieti, kad neperdziutu visai.
user posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(Aprile @ 2011 01 19, 17:52)
As vis uzgriunu su klausimais tik nepykit blush2.gif Taip norisi ismokti jas priziureti zinau, kad su laiku, tai ivyks rolleyes.gif
Vienos man negana buvo blush2.gif tai jau turiu viso keturias doh.gif  biggrin.gif Bet pirkau spec paliegusias norisi atgaivinti labai viliuosi, kad pavyks. Apie lapus domejausi kodel jie persisuke banguoti ir popieriniai. Ka tai turetu reiksti. Ji perdziovinta buvo g.gif  Pardaveja pamaciusi ja nugazdino, kad liga sako nepirkite kam jum tokios ligotos reikia biggrin.gif  Tai va taip atrodo sakneles. Prasau patarkite jos cia orines taip? Nes kai sodinau ju nesukisau i substrata. Zinau, kad toli grazu iki sveiku oriniu saknu. Jos padziuve gerokai gal todel ir tie lapai tokie persisuke popieriniai, bet liet dar nesiruosiu, nes nukarpiau supuvusias tik siulai tie buvo like. Bet kiek ilgai jos nelieti, kad neperdziutu visai.

cia jau persodinta ji? i kokias zemes sodinai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo seseilgakase: 19 sausio 2011 - 16:39
mergaites padekit, arba nukreipkit kur galeciau info rasti, mazoji numete mano orhideja, issigandusi kad engautu velniu vel sukiso visa i vazoneli, gelyte tiek gausiai zydejus pradejo mesti lapelius ir lapeliai lyg dregmes truktu rauksletis pradejo, ka daryti? bandyti persodinti, ar dapilti nusipirkus zieveliu? aciu uz pagalba
Atsakyti
QUOTE(seseilgakase @ 2011 01 19, 16:39)
cia jau persodinta ji? i kokias zemes sodinai?

Taip teko persodinti, nes supuvusiu saknu buvo ax.gif user posted image is siu zemiu isrinkau pusu zieves blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(neramuole @ 2011 01 19, 17:07)
mergaites padekit, arba nukreipkit kur galeciau info rasti, mazoji numete mano orhideja, issigandusi kad engautu velniu vel sukiso visa i vazoneli, gelyte tiek gausiai zydejus pradejo mesti lapelius ir lapeliai lyg dregmes truktu rauksletis pradejo, ka daryti? bandyti persodinti, ar dapilti nusipirkus zieveliu? aciu uz pagalba

O koks tas raukslejimasis g.gif gal foto galeum ir kokia pas tave gelyte? Mano gelytes lapai persisuke banguoti mastau gal irgi perdziovinta, bet puvinio pazeista tai dar ir perlieta unsure.gif
Atsakyti
Aprile, prašom greit parašyti savo tų žemių sudėtį unsure.gif man rodos čia su durpe.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2011 01 19, 21:05)
Aprile, prašom greit parašyti savo tų žemių sudėtį  unsure.gif man rodos čia su durpe....  doh.gif

Susmulkinta maumedzio zieve, aukstapelkiu durpes, supuvusiu lapu kompostas g.gif Visas sis rinkinys raso naturalus maisto medziagu saltinis orghidejoms biggrin.gif Bet as isrinkau tik tas maumedzio zieves blush2.gif Bet minimos visos rusis orchideju sodint galima unsure.gif
Atsakyti
ką ten rašo dar ne viskas, kad tinka. Phalaenopsiai yra epifitinės orchidėjos ( natūraliai auga ant medžių žievės ), todėl sodinamos turi būti į substratą, kuris turi būti sudarytas iš žievės plius vulkaninė uoliena ar pan. ir be durpių, nes paprasčiausiai supus. mirksiukas.gif Nežinau, bet foto tai man ten nemažai dar durpių matos..
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2011 01 19, 21:23)
ką ten rašo dar ne viskas, kad tinka. Phalaenopsiai yra epifitinės orchidėjos ( natūraliai auga ant medžių žievės ), todėl sodinamos turi būti į substratą, kuris turi būti sudarytas iš žievės plius vulkaninė uoliena ar pan.  ir be durpių, nes paprasčiausiai supus.  mirksiukas.gif Nežinau, bet foto tai man ten nemažai dar durpių matos..

Maumedzio zieve, tai tinkama ar ne g.gif As su vulkanine uoliena isvis neaptikus substratu, maksimoje neradau pirkti exstra substrato unsure.gif Nera durpiu nebent toks vaizdas tos maumedzio zieves, tai tokios juodos as turiu substrato su pusu zieve, tai jos sviesios tokios. Gyveni ir mokaisi doh.gif O kaip nuotraukytes blush2.gif Sakau visa gelyte buvo i substrata sukista net keikiukas su trim saknytem, bet man jos orines tos saknys to keikio g.gif ta desnioji ir pati kairiausia, motina persipinusi su stora orine saknimi ta keikiuka per pati viduri. Ir matosi viena sakni suspaudus taiji padziuvus tokia. O vidines lyg neblogos g.gif tik va tie lapai visi alei vieno neramina net lieciant juos jie tokie negyvi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aprile: 19 sausio 2011 - 22:18
Tinka ta zieve. Gerai,kad isrinkai,taip ir reikia. Vadinas tik atrode,kad ten durpes. Ta uoliena tik tarp kitko. Parodyk lapus nuotraukoje. Su tom saknim manau gerai viska padarei. Pavasari prades augt ir viskas bus gerai.
Atsakyti
Sveikos , kur Vilniuje rast pirkt HB-101 ? 4u.gif
Atsakyti