Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIX tema

Mamytes atsiprasau kad uzverciaucia jus milijonu klausimu, bet kad infoieskoti uztrunka labai daug laiko,o jus cia jau patyrusius blush2.gif

mes jau norim pradeti skanauti kruopieniu, zadam pradeti nuo ryziu ir vat klausimukas ar galima pabalinti savo pieneliu kosyte? g.gif
Atsakyti
ieskau Jurates.

nezinau niko, tik zinau, kad buvo Vokietijos klinikoje ir jiems buvo pablogejimas pradejus vartoti vaistus.
Mums taip pat pablogejo. Manau butu naudinga pasidalinti patirtimi.
Atsakyti
cia daug info anglu k. apoie alergijas, diagnozavima ir t.t.
http://www.jacionlin...1566-6/fulltext
Atsakyti
sveikos, gal ka girdejote apie Decubal kosmetika, nes ji ir sausai odai. internete informacijos yra bet ar yra naudojusiu? smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės,

nezinau kaip is tikruju yra del jusu geriamu vaistuku, bet tik girdejau gydytojus sakant tokia minti, kad visos negeros medziagos issivalo per oda - oda raudonuoja ir sauseja. Tad man taip pasakojo, kad pradejus duoti vaistus gali buti pablogejimas, o po to pagerejimas turi buti. Bet tai viskas turi buti kontroliuojama - uztrukti tam tikra dienu skaiciu, iki tam tikro lygio. O realiai apie tai gali zinoti tik gydytoja.
Taip pat dar tu alergiju visokiu daugybe pobudzio gali buti, isberimai paraudimai mum visokiu rusiu buvo, su jais visais skirtingai kovoti reikejo.

na mano abu mazgiukai alergiški. Visa laimė kad iki rimtų alergijų nedaeinam, o oda tik sausoka buvo ir su bangom tokia.
Tai pirmasis išaugo ir praėjo odos sausumai gal kai 2 metukai buvo.
mažajam paruodonuoja žandukai, kojytės pasausėję, tai užeina, tai praeina.
mum labai padėjo abiem atvejais gydytojos. Su pirmuoju konsultavo homeopatė, viską papasakojo apie maistą, pati atradau pirmojo alergiją tik grikiams smile.gif o išsausėjimus labiausiai nuramindavo medetkų tepalas gamintas vaistinėje. Gėrėm homeopatinius žirniukus, bet po to pati juos nustojau duoti anksčiau laiko ir viskas gerai buvo 4u.gif
Dabar vyresnysis turi nuolat slogą, mūsų gydytoja spėja, kad alerginę. Kažkaip labai iš pradžių nekreipiau į ją dėmesio, nes jos net nelabai matosi, bet po to susigriebiau, kai prasidėjo sirgimai rimtesni (ausų uždegimas, gerklė). Ir pasiskaičiau info internete, SM. Tai pasiskaičiau apie namų priežiūrą (kaip valyti dulkes ir panašiai), stengiamės dažnai lauke būti, kuo mažiau sintetinio maisto valgyti, dažnai maudytis (bet ne per dažnai, kad oda neišsausėtų), pakvėpuojam eukalipto įlašinto į verdantį vandenį ir ta sloga yra tokia tai atsirandanti, tai išnykstanti. Vienu žodžiu viskas priklauso tik nuo mūsų smile.gif O vasarą tos slogos ir visai nebebus.
Su mažuoju irgi alergologė daug ir labai greitai visko papasakojo, visokių kalną tepalų parekomendavo (be hormonų).
Daviau žirniukų homeopatinių, bet buvo taip, kad teko atsigulti į ligoninę su kažkokiu gripu, ir pamiršau tuos žirniukus įsidėti. Ir nebedaviau. Tai buvo paūmėjimas alergijos, o po to žymus pagerėjimas. Vis dėl to galvoju, kad geriau kuo mažiau visokių vaistų grūsti vaikui reikia, natūraliai bandyti viską išspręsti. Jam gi galiausiai gali būti alergija nuo pačių vaistų smile.gif Aišku gali būti, kad ir vaistų reikės, jau kai reikia, tai reikia.
Bet pradžiai reikia paieškoti šalia esančių alergenų. Kiek aš vakarų esu nežmigusi ir galvojusi kas gali būti. Alergija bet kas gali sukelti, netinkamai prižiūrimi namai (arba tiesiog per mažai), per retai vėdinami patalai (žiemą visas koldras, čiužinius reik į lauką išnešti), per retai keičiami patalai (kas savaitę reikia), netinkamai plaunami indai (su soda puikiai išsiplauna, net lialiukam sakoma, kad negalima naudoti visokių fairiu), sauskelnės yra gryna sintetika ir alergijos sukėlėjas, aš radau, kad mažesnė alergija būdavo, kai trijų rušių sauskelnes naudojau, dažnai vėdindavau užpakaliuką vaikio, buvau medžiaginių sauskelnių nupirkusi, skalbimo milteliai (galima naudoti ūkinio muilo drožles kuo puikiausi, bet ir nuo jų gali būti alergija smile.gif, netinkamas maistas, net vanduo kuriuo prausiamas lialiukas, bet čia tai jau nieko nepadarysi. Reikia tiesiog nuolat nesustojant viską iš eilės bandyti, galvoti ir taip begalvojant savaime mintys šauna į galvą ir gerai viskas būna smile.gif Ir nuolat tuo domėtis, skaityti SP, internete browsinti ir daug visokios info galima rasti.
Linkiu mamytem, kad tos visokios alergijos kuo mazesnes butu jusu vaikuciams, kad atsirastu zmoniu, kurie padetu teisingai su jomis kovoti, ir kad pacios butumete stiprios ir per daug neimtumete i galva, o tiesiog turetumet jegu "imtis veiksmo" - ieskoti alergijos priezasciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitutė: 06 sausio 2011 - 15:43
Bitute, ačiū už nuoširdžią ir išsamią informaciją.Matau, kad kaunietė. Gal gali pasakyti, pas kokią alergologę ir homeopatę lankeisi. Aš turiu homeopatės R.Jankauskienės kontaktus, nors vienam forume rašė, kad nelabai jai su mažais vaikais. Ir pas kokią alergologę buvai? Aš privačiai pas Vaidelienę, bet...ji, kaip ir dauguma, gerai neišklausius ir neapžiūrėjus, sakė tepti hormoniniais tepalais, gert zyrteką, tavegilį, ko aš nedarau, nes ir reikalo dar nėra.Tik drėkinu odelę.
Atsakyti
Po ilgos pertraukos as ir vel cia 4u.gif

Vakar vel buvom pas alergologe, tai paziurejusi ,issake minti, kad pas mus kontaktine alergija, tik kam: neaisku doh.gif Pradziai liepe issigydyt oda ir tada, tik su drekikliu, stebet kas mus erzina: milteliai, rubai, sauskelnes. Ir jei per menesi neatseksim, tai tada vel pasirodyt: gal mus visgi maistas alergizuoja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaigi @ 2011 01 05, 14:54)

Dar.. Triušį galima nusipirkt tikrasmaistas.lt. O kalakutą parduotuvinį valgom, aišku, labai šiaip sau ;(
Papildyta:
kainos buvau neparašius

Kalakutas eko ir triusis eko yra Ukmerges turgely, Vilniuj
Papildyta:
QUOTE(smekliuke69 @ 2011 01 06, 13:13)
Mamytes atsiprasau kad uzverciaucia jus milijonu klausimu, bet kad infoieskoti uztrunka labai daug laiko,o jus cia jau patyrusius blush2.gif

mes jau norim pradeti skanauti kruopieniu, zadam pradeti nuo ryziu ir vat klausimukas ar galima pabalinti savo pieneliu kosyte? g.gif

Aisku galima, net naudinga thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(smekliuke69 @ 2011 01 05, 21:58)
beje mamytes kaunietes galpasakysit kur isigyti natural. pluosto ziemine kepure g.gif nes turim tikmaisyta medvilne su vilna ir akrilu

As pirkau paprasta kepure ir isiuvau i vid medvilne smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Jokūbo mama @ 2011 01 05, 22:06)
Mamytės ar negali tai būti alerginis kosulys???ką man tokiu atveju daryti???

Pasitikrinkit pas pulmonologa, gali buti astmos pradzia, bet linkiu kad neasitvirtintu mano speliones 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(smekliuke69 @ 2011 01 05, 21:37)
Labas vakaras mamytes

Labai aciu visoms uz info. 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Tai hormoninius tepalus pakavojom. bandysim naturaliai.
Tik man dabar iskyla toks klausimelis tai ka galima valgyti suneliui g.gif kokie vaisiai galimi jei net ir kivi su bananu isbraukti doh.gif liks tik obuoliukas g.gif
kas del darzoviu tai kai ivedinejom ,jokios alergijos nepasireiske schmoll.gif .
kokios darzoves maziausiai alergizuoja ?
rieduliukas mes irgi prisidesim ,jei uzsakinesit ta emu alieju. mirksiukas.gif

Sakykit o gal galima suneliui padaryti tuos tyrimus, kur parodo kam alergiskas ar kas alergizuoja?
Gal dar galit pasakyti ar negalim visai naudoti tu uztiesaliuku is polisterio? tarkim vaiku seeti ant ju ir pan. nes kiek skaiciau tai reikia vengt ,geriausia tik medvilne

Ar nera mamyciu is kauno, kurios pasiulytu nebloga gyd. siuo klausimu blush2.gif  g.gif

pasidarykit bendra IgE tyrima, ji parodys alergija, tada galite alergenu palete padaryti.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2011 01 06, 19:55)
Kalakutas eko ir triusis eko yra Ukmerges turgely, Vilniuj
Papildyta:

Aisku galima, net naudinga  thumbup.gif
Papildyta:

As pirkau paprasta kepure ir isiuvau i vid medvilne smile.gif
Papildyta:

Pasitikrinkit pas pulmonologa, gali buti astmos pradzia, bet linkiu kad neasitvirtintu mano speliones 4u.gif
Papildyta:

pasidarykit bendra IgE tyrima, ji parodys alergija, tada galite alergenu palete padaryti.

labai aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Matet per TV3 laida apie skiepus? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2011 01 06, 20:25)
Matet per TV3 laida apie skiepus?  unsure.gif

na, aš prisiskaičius tiek, akd manau nieko naujo ten nepasakė, nežiurėjau, nes negaliu pakęsti to rėkiančio tono...

o sar buvo ko, verto dėmesio?
Atsakyti
QUOTE(kicia @ 2011 01 06, 20:13)
Po ilgos pertraukos as ir vel cia 4u.gif

Vakar vel buvom pas alergologe, tai paziurejusi ,issake minti, kad pas mus kontaktine alergija, tik kam: neaisku doh.gif  Pradziai liepe issigydyt oda ir tada, tik su drekikliu, stebet kas mus erzina: milteliai, rubai, sauskelnes. Ir jei per menesi neatseksim, tai tada vel pasirodyt: gal mus visgi maistas alergizuoja unsure.gif

Matai kaip..... Tad vėl stebėjimas ir sekimas, nuo ko tai galėtų būti...
Atsakyti