QUOTE(m.angeliukas @ 2011 01 04, 16:16)
o kaip del kavos, gal zinot, negaliu, sunkiai istveriau si sav. silpna man.Sian sugresijau isgeriau, ipildama truputi pieno
Pieno kad ir gurkšniukas, bet gali visą dietinimąsi paversti niekais
Vietoj kavos aš geriu tirpų kavos gėrimą "Inka" be kofeino. Jo sudėtyje - skrudinti miežiai, cikorija, rugiai, cukriniai burokai. Mano mažiui per MP ji tinka.
QUOTE(smekliuke69 @ 2011 01 04, 22:31)
Mums pediatre buvo paskyrus Premondol tepala 3d.(nors vaikiukas nesikaso ir zaizdos neslapuoja) bet pokyciu jokiu nebuvo
,dermotologe paskyre Fucdina H, btkiek skaiciau,taijis nelabai koks. tai suneliui patepiau tik viena diena
ir daugiau netepiau ,nes po to vaiko zandai dar labaiu issausejo
sekancia diena patepiau vel su premandol ir raudonos demeles dingo, zandukai truputi grazesni pasidare. Tuomet tepemes exipiali riebu krema, bet ziuriu kad zandukai vel raudonuoja
Vaikiuka maitinu dar pati, primaitinant gauna bulve,brokoli,kopusta, kalafijora,moliuga,cukinija, morka liepe ismest.is vaisiu valgom tik ouboliukus,kivius ir bananus.mesyte kolkas tik jautiena.
[color=blue]merginos tai jus daba man paaiskinkit, jei vaikiuka tepi hormoniniais tepalais tas kelias dienas tai tie raudoniai turivisiskai dingti? kiek ilgam?zinoma po to reiknuolat drekint- riebalinti odele. va cia vel nesusigaudau
tai viena kart tepti drekinanciu, o kita kart riebalinanciu kremu ar kaip? jei galit paaiskinkit
Ar reik visus polisterinius dekucius ismesti? ar galima kad vaikutis jei surubais sedetu ant ju?
Apie tepalus. Iš patirties su savo alergiukais galiu pasakyt, kad hormoniniai tepalai gali neveikti ar prastai veikti keliais atvejais:
- jei oda pripratus prie ilgą laiką vartojamo to paties preparato (jums tas, aišku, kol kas negalioja);
- jei dermatitas ypač sunkaus laipsnio, o hormoninis tepalas iš pačios silpniausios grupės, nuo vienkartinio patepimo efekto gali ir nesimatyti. Tačiau veidui vis tiek leidžiami tik patys silpniausieji kortikosteroidai - hidrokortizonas, premandolis.
- jei pažeistoj odoj apsigyveno bakterijos;
- jei vaikas vėl ir vėl gauna alergenų.
Džiaugiuosi, kad jūsų pediatrė bent jau neprirašė veidukui kokio Advantano ar Cutivate (stiprių hormoninių tepalų), kuriais kartais gydytojai lengva ranka švaistosi (kaip kad
EglVa pediatrė
). Bet vis tiek, kad ir palyginus silpnas tas hormonas, bet veidukas tokia vieta, kad rizikinga su tuo žaist. Alergologės išrašytame tepale Fucidin H prie bakterijas veikiančio tepalo pridėta ir hidrokortizono. Nėr tas preparatas kažkoks baisuokliškas, bet veido sričiai, jei yra įtarimų dėl infekcijos, pradžioj bandyčiau Fucidin be H raidės. Ten vien antibiotinis tepalas be hormonų. Yra buvę kartų, kuomet mano viduriniam zuikiui rankų pirštai pasidarydavo raudoni raudoni, suskeldėję ir chroniškai negyjantys. Net grynu stipriu hormoniniu tepant nebūdavo efekto. Pradėjus tept Fucidinu, jau antrą dieną rankutės pradėjo blykšt, kiol pasidarė visiškai normali oda. Viena alergologė jį sakė tept savaitę laiko, nors pagerėtų ir greičiau (kaip ir geriamų antibiotikų principu).
Excipialio riebus kremas tai tas su migdolų aliejum, jei neklystų. Man patiko jo konsistencija ir sudėtis berods iš geresnių, bet ko ten to dirbtinio parfumo privaryta, tai nesuprantu.
Tad žandukai jum galėjo pašviesėt dėl to, kad galbūt po paros suveikė fucidinas, galbūt dėl to, kad hormoninio tepalo susidarė didesnė koncentracija po pakartotinio patepimo. O pablogėti - kad sualergizavo excipialio kremas, arba, kas labiausiai tikėtina, kad tiesiog alergenai sėkmingai dirba savo darbą, o jų pasireiškimo ant odos nieks nebemaskuoja.
Siūlyčiau šiuo metu susikoncentruoti ties maisto alergenų paieška. Dabar, kol vaikas dar mažas, tai padaryti kur kas lengviau, nei vėliau, kai jau viską valgo ir visko nori
Kaip kažkas jau minėjo, kreipt dėmesį ne tik į tai, ką valgo vaikas, bet ir ką pati. Tikiu, kad pagrindinius kaltininkus atradus, odelė savaime pagražės
O jei kažkiek ir liks, tada jau bandyt įvairius nehormoninius kremus, tepalus, kol rasit jums labiausiai tinkamą. Mano mažiausiojo veidukui, pvz., gerai tiko Weledos Dermatodoron. Infekcijos profilaktikai kartkartėmis pavalau veiduką vata, suvilgytą silpname Negyvosios jūros druskos tirpale (keli grūdeliai į šilto virinto vandens stiklinę).
Ant poliesterinių dekučių sėdėt laisvai gali. Tik žiūrėt, kad nesuprakaituotų ir kad nesitrintų tiesiogiai į odelę.
QUOTE(1Inga @ 2011 01 05, 13:29)
Laba,
daržovės tikrai vaikui netūrėtų keknti, domėjausi šia tema. Gydytoja nutriciologė patarė vartoti gerąsiai bakterijas - Linox. tokiam vaikiukui užtektų ir vienos kapsulės per dieną. gerųjų bakterijų perdaug nebūna(galima įmaišyti į kefirą, todėl šalutinio poveikio netūrėtų būti. Bet greičiausiai, kad vaikiukas žarnyne jau turi helmintų. Bet tą problemą reikėtų šalinti natūraliom priemonėm, žolelėm. Pvz. Black welnut lavel.
Papildyta:
Laba,
nepakeičiamas ir efektyvus Emu taukai. Tiesa nepigus, bet tikrai nepakeičiamas ar nudegimai ar žaizdos
Pasiskaityti apie jį galite googl rasite nemažai nuorodų.
Bet visos odos problemos, tai vidaus organų problemos, todėl odos gydymas, tai tik tam, kad neskaudėtų, bet ne priežasties šalinimas.
Daržovės gali alergizuot taip pat, kaip ir bet kas kitas. Gerosios bakterijos (ar jų priedai) irgi gali kenkti. Pvz., mano vyresniajai Linex buvo išsigelbėjimas. Viduriniukui tiko Bifolac. O mažiui nuo Bifolako buvo taip blogai, kad vaje. Ir išbėrė labai, ir su viduriais dar didesnė tragedija pasidarė, o klykė klykė
Gefilus plus bandėm, kur jau spec.alergiškiems skirti, be laktozės ir pan. Irgi netiko. Tik reakcija ne tokia žiauri. O dėl įmaišymo į kefyrą... Aišku, jei jau gali kefyrą gert, tai nėr labai alergiškas ir tokiu atveju turbūt ir tuos preparatus galima ne taip skrupulingai rinktis.
Emu taukus bandėm. Nepastebėjau aš jų stebuklingo poveikio, bet užtat labai patiko antiseptinis Emu aliejus. Mum buvo efektyvus dalykas.
O su paskutiniu sakiniu visiškai sutinku.
QUOTE(EglVa @ 2011 01 05, 19:00)
Sveikos, panasu, kad ir mums tenka jungtis prie sio skyrelio
Tiesa, mes dar neturime patvirtintos diagnozes, kad tai AD, na bent jau alerginis dermatitas, tai tikrai.
Sveikinuos
Panašu kad su gydymu einant teisinga linkme. Gerai, kai mama googlint'i moka