Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIX tema

QUOTE(Fedes @ 2011 01 05, 22:51)
dėl sintetikos - prie kūno jokiu būdu.
nors šiaip turiu kažkokias pižamytes iš užsienio, net nežinau pluošto, bet atrodo kažkas tarpinio tarp medvilnės ir šilko, tai labai geri ir kvėpuojantys ir tinka puikiai, nors man rodos medvilnės ten visai nėra. bet čia Lietuvoj tikrai nemačiau tokių.

o dėl užtiesaliukų ir kt patalynės - žiūrėt reik individualiai.... mano panai netinka jokie vilnoniai ir kt natūralūs, nes ten dulkių erkutės veisias. tik sintetika ir bambukinio pluošto naudojam, tiesa, irgi ne Maximine, o iš kokybiškų pluoštų, kvėpuojančių (mes ir šitus užsivežę iš užsienio, tai negaliu patart dėl vietinių, gal kas kitas pakomentuos...).

tik viską būtinai dažnai skalbiu ir vėdinu. net vargšai minkšti brolio žaislai, nors su jais ir nežaidžia, keliauja į skalbimo mašiną periodiškai  doh.gif

aciu 4u.gif

tai kas del rubeliu tai taip suprantu kad tik naturalus pluostas, bet galvojau kas po subiniuku sedeti tarkim ant zemes.
oi kiekdar reik suzinoti apie AD doh.gif

beje mamytes kaunietes galpasakysit kur isigyti natural. pluosto ziemine kepure g.gif nes turim tikmaisyta medvilne su vilna ir akrilu
Atsakyti
Labas mamytės,
iš tikro senokai jau čia nerašiau.....Įlysdavau paskaityti ir tiek, na mūsų būklė nėra tokia jau baisiai baisiai žiauri kaip praeitą žiemą, tačiau jau vėl eina iki to.....žandukai baisūs, net verkti norisi, kūnelis irgi visas išbertas......maistas be galo ribotas, bet pradedu galvot, gal jau tas duodamas nealergizuojantis maistas pradėjo alergizuoti....sūnelis baisiai irzlus pasidarę, labai veikia ji tie bėrimai, vis šaukia kai pradeda niežėti, net nakčiai nuguldyti sunku, nes kaip įtariu bijo miegoti, nes užeina niežulys. nežinau kaip sumažinti jo tą nervotumą.....taip pat mane pradėjo neraminti jo kosulys, viskas prasidėjo po plaučių uždegimo, ilgai kosėjom.....tačiau po to pora sav.nekosėjo ir dabar jis man kiekvieną dieną kosti, vieną dieną daugiau kitą mažiau.
jokių slogų, jokių kitų požymių nėra
Mamytės ar negali tai būti alerginis kosulys???ką man tokiu atveju daryti???
Atsakyti
QUOTE(m.angeliukas @ 2011 01 04, 16:16)
o kaip del kavos, gal zinot, negaliu, sunkiai istveriau si sav. silpna man.Sian sugresijau isgeriau, ipildama truputi pieno blush2.gif

Pieno kad ir gurkšniukas, bet gali visą dietinimąsi paversti niekais smile.gif Vietoj kavos aš geriu tirpų kavos gėrimą "Inka" be kofeino. Jo sudėtyje - skrudinti miežiai, cikorija, rugiai, cukriniai burokai. Mano mažiui per MP ji tinka.

QUOTE(smekliuke69 @ 2011 01 04, 22:31)
Mums pediatre buvo paskyrus Premondol tepala 3d.(nors vaikiukas nesikaso ir zaizdos neslapuoja) bet pokyciu jokiu nebuvo doh.gif ,dermotologe paskyre Fucdina H, btkiek skaiciau,taijis nelabai koks. tai suneliui patepiau tik viena diena blush2.gif ir daugiau netepiau ,nes po to vaiko zandai dar labaiu issausejo doh.gif sekancia diena patepiau vel su premandol ir raudonos demeles dingo, zandukai truputi grazesni pasidare. Tuomet tepemes exipiali riebu krema, bet ziuriu kad zandukai vel raudonuoja verysad.gif
Vaikiuka maitinu dar pati, primaitinant gauna bulve,brokoli,kopusta, kalafijora,moliuga,cukinija, morka liepe ismest.is vaisiu valgom tik ouboliukus,kivius ir bananus.mesyte kolkas tik jautiena.

[color=blue]merginos tai jus daba man paaiskinkit, jei vaikiuka tepi hormoniniais tepalais tas kelias dienas tai tie raudoniai turivisiskai dingti? kiek ilgam?zinoma po to reiknuolat drekint- riebalinti odele. va cia vel nesusigaudau blush2.gif  tai viena kart tepti drekinanciu, o kita kart riebalinanciu kremu ar kaip? jei galit paaiskinkit blush2.gif
Ar reik visus polisterinius dekucius ismesti? ar galima kad vaikutis jei surubais sedetu ant ju?

Apie tepalus. Iš patirties su savo alergiukais galiu pasakyt, kad hormoniniai tepalai gali neveikti ar prastai veikti keliais atvejais:
- jei oda pripratus prie ilgą laiką vartojamo to paties preparato (jums tas, aišku, kol kas negalioja);
- jei dermatitas ypač sunkaus laipsnio, o hormoninis tepalas iš pačios silpniausios grupės, nuo vienkartinio patepimo efekto gali ir nesimatyti. Tačiau veidui vis tiek leidžiami tik patys silpniausieji kortikosteroidai - hidrokortizonas, premandolis.
- jei pažeistoj odoj apsigyveno bakterijos;
- jei vaikas vėl ir vėl gauna alergenų.

Džiaugiuosi, kad jūsų pediatrė bent jau neprirašė veidukui kokio Advantano ar Cutivate (stiprių hormoninių tepalų), kuriais kartais gydytojai lengva ranka švaistosi (kaip kad EglVa pediatrė doh.gif ). Bet vis tiek, kad ir palyginus silpnas tas hormonas, bet veidukas tokia vieta, kad rizikinga su tuo žaist. Alergologės išrašytame tepale Fucidin H prie bakterijas veikiančio tepalo pridėta ir hidrokortizono. Nėr tas preparatas kažkoks baisuokliškas, bet veido sričiai, jei yra įtarimų dėl infekcijos, pradžioj bandyčiau Fucidin be H raidės. Ten vien antibiotinis tepalas be hormonų. Yra buvę kartų, kuomet mano viduriniam zuikiui rankų pirštai pasidarydavo raudoni raudoni, suskeldėję ir chroniškai negyjantys. Net grynu stipriu hormoniniu tepant nebūdavo efekto. Pradėjus tept Fucidinu, jau antrą dieną rankutės pradėjo blykšt, kiol pasidarė visiškai normali oda. Viena alergologė jį sakė tept savaitę laiko, nors pagerėtų ir greičiau (kaip ir geriamų antibiotikų principu).
Excipialio riebus kremas tai tas su migdolų aliejum, jei neklystų. Man patiko jo konsistencija ir sudėtis berods iš geresnių, bet ko ten to dirbtinio parfumo privaryta, tai nesuprantu.
Tad žandukai jum galėjo pašviesėt dėl to, kad galbūt po paros suveikė fucidinas, galbūt dėl to, kad hormoninio tepalo susidarė didesnė koncentracija po pakartotinio patepimo. O pablogėti - kad sualergizavo excipialio kremas, arba, kas labiausiai tikėtina, kad tiesiog alergenai sėkmingai dirba savo darbą, o jų pasireiškimo ant odos nieks nebemaskuoja.
Siūlyčiau šiuo metu susikoncentruoti ties maisto alergenų paieška. Dabar, kol vaikas dar mažas, tai padaryti kur kas lengviau, nei vėliau, kai jau viską valgo ir visko nori cool.gif Kaip kažkas jau minėjo, kreipt dėmesį ne tik į tai, ką valgo vaikas, bet ir ką pati. Tikiu, kad pagrindinius kaltininkus atradus, odelė savaime pagražės 4u.gif O jei kažkiek ir liks, tada jau bandyt įvairius nehormoninius kremus, tepalus, kol rasit jums labiausiai tinkamą. Mano mažiausiojo veidukui, pvz., gerai tiko Weledos Dermatodoron. Infekcijos profilaktikai kartkartėmis pavalau veiduką vata, suvilgytą silpname Negyvosios jūros druskos tirpale (keli grūdeliai į šilto virinto vandens stiklinę).

Ant poliesterinių dekučių sėdėt laisvai gali. Tik žiūrėt, kad nesuprakaituotų ir kad nesitrintų tiesiogiai į odelę.

QUOTE(1Inga @ 2011 01 05, 13:29)
Laba,
daržovės tikrai vaikui netūrėtų keknti, domėjausi šia tema. Gydytoja nutriciologė patarė vartoti gerąsiai bakterijas - Linox. tokiam vaikiukui užtektų ir vienos kapsulės per dieną. gerųjų bakterijų perdaug nebūna(galima įmaišyti į kefirą, todėl šalutinio poveikio netūrėtų būti. Bet greičiausiai, kad vaikiukas žarnyne jau turi helmintų. Bet tą problemą reikėtų šalinti natūraliom priemonėm, žolelėm. Pvz. Black welnut lavel.
Papildyta:
Laba,
nepakeičiamas ir efektyvus Emu taukai. Tiesa nepigus, bet tikrai nepakeičiamas ar nudegimai ar žaizdos  thumbup.gif Pasiskaityti apie jį galite googl rasite nemažai nuorodų.
Bet visos odos problemos, tai vidaus organų problemos, todėl odos gydymas, tai tik tam, kad neskaudėtų, bet ne priežasties šalinimas.

Daržovės gali alergizuot taip pat, kaip ir bet kas kitas. Gerosios bakterijos (ar jų priedai) irgi gali kenkti. Pvz., mano vyresniajai Linex buvo išsigelbėjimas. Viduriniukui tiko Bifolac. O mažiui nuo Bifolako buvo taip blogai, kad vaje. Ir išbėrė labai, ir su viduriais dar didesnė tragedija pasidarė, o klykė klykė doh.gif Gefilus plus bandėm, kur jau spec.alergiškiems skirti, be laktozės ir pan. Irgi netiko. Tik reakcija ne tokia žiauri. O dėl įmaišymo į kefyrą... Aišku, jei jau gali kefyrą gert, tai nėr labai alergiškas ir tokiu atveju turbūt ir tuos preparatus galima ne taip skrupulingai rinktis.
Emu taukus bandėm. Nepastebėjau aš jų stebuklingo poveikio, bet užtat labai patiko antiseptinis Emu aliejus. Mum buvo efektyvus dalykas.
O su paskutiniu sakiniu visiškai sutinku.

QUOTE(EglVa @ 2011 01 05, 19:00)
Sveikos, panasu, kad ir mums tenka jungtis prie sio skyrelio sad.gif
Tiesa, mes dar neturime patvirtintos diagnozes, kad tai AD, na bent jau alerginis dermatitas, tai tikrai.

Sveikinuos 4u.gif
Panašu kad su gydymu einant teisinga linkme. Gerai, kai mama googlint'i moka thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2011 01 05, 20:59)
as pradzioje irgi dariau ta pacia klaida- prausiau 1 karta per sav.
AD atveju tai visiskai klaidinga, nes
1. nuolat tepant kremasi kazkokia dalis nesusigeria i oda ir tai yra palanki terpe dulkems ir visokioms bakterijoms ir t.t;
2. pati turiu sausa oda ir bandziau maudytis kas antra diena, tai man kojos ziauriai sudziuvo ir jokie kremai nesudrekina tada.
Taigi, mano patirtis sako, kad reikia ir butina maudyti kasdien.
Del muilo pritariu - jokio arba koki nors naturalu su kuo maziau ingridientu. Juodasis muilas yra labai sarminis, tai man atrodo, kad juo reiktu tik koki karta per sav. prausti, nes sarmai sausina oda. Mes naudojam retai muila, juodojo nesu isbandzius, gal kas nors kitas siuo klausimu pasisakys.

Dėl maudymo tai maniškiams įvairių etapų buvo.
Juodąjį muilą bandėm. Labiau sausinantis pasirodė, nei kad tikėjausi. Dabar naudojam Neutral prausiklį. Nors ir nenatūralus, bet iš visų išbandytų kol kas labiausiai tiko.
Atsakyti
QUOTE(Vaigi @ 2011 01 05, 19:32)
Rieduliuk, kai kitą kartą pirksit emu aliejų, prisijungsiu. Aš irgi iš Kauno wink.gif

Mes taip pat prisijungtume prie emu aliejaus pirkimo. Esame is Kauno.
Atsakyti
QUOTE(Vaigi @ 2011 01 05, 19:32)
Rieduliuk, kai kitą kartą pirksit emu aliejų, prisijungsiu. Aš irgi iš Kauno wink.gif

As irgi imciau Emu aliejaus, kaip ir uzsakyma gali formuoti, esu is Vilniaus, bet sese Kaune, paimtu, nes daznai i Vilniu vaziuoja.
Atsakyti
QUOTE(Jokūbo mama @ 2011 01 05, 22:06)
taip pat mane pradėjo neraminti jo kosulys, viskas prasidėjo po plaučių uždegimo, ilgai kosėjom.....tačiau po to pora sav.nekosėjo ir dabar jis man kiekvieną dieną kosti, vieną dieną daugiau kitą mažiau.
jokių slogų, jokių kitų požymių nėra
Mamytės ar negali tai būti alerginis kosulys???ką man tokiu atveju daryti???

nueikit pas pulmonologą geriau... aš taip astma užsidirbau sad.gif pulmonologė sakė, rezultatas to, kad šiais laikais prie plaučių uždegimų skiria tik antibiotikus ir jokios reabilitacijos, net masažų nepasiūlo, nors ji būtina sakė kiekvienam- ir mažam, ir suaugusiam.

ir man dabar jau kyla kosulys ar dusulio priepoliai ir nuo dulkių erkučių, ir nuo glaisto dulkių, ir nuo menkiausio rūkalų kvapo ir pan.. nors visai neseniai tyriausi specialiai dar kartą - ir dulkių erkutėms nesu visiškai alergiška. bet matyt įsijautrinimas bronchų toks,kad reaguoja į visus tokius dalykus....

stenkitės vengti bet kokių stiprių kvapų, dulkių ir kt dirgiklių kvėpavimo takams... dar manau inhaliacijos tikrai nepakenktų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 06 sausio 2011 - 00:09
QUOTE(Fedes @ 2011 01 06, 01:06)
nueikit pas pulmonologą geriau... aš taip astma užsidirbau sad.gif pulmonologė sakė, rezultatas to, kad šiais laikais prie plaučių uždegimų skiria tik antibiotikus ir jokios reabilitacijos, net masažų nepasiūlo, nors ji būtina sakė kiekvienam- ir mažam, ir suaugusiam.

ir man dabar jau kyla kosulys ar dusulio priepoliai ir nuo dulkių erkučių, ir nuo glaisto dulkių, ir nuo menkiausio rūkalų kvapo ir pan.. nors visai neseniai tyriausi specialiai dar kartą - ir dulkių erkutėms nesu visiškai alergiška. bet matyt įsijautrinimas bronchų toks,kad reaguoja į visus tokius dalykus....

stenkitės vengti bet kokių stiprių kvapų, dulkių ir kt dirgiklių kvėpavimo takams... dar manau inhaliacijos tikrai nepakenktų.

labai dėkui už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2011 01 05, 23:08)

labai dekui uz atsakyma. 4u.gif

na bandysim stebeti vaikiuka ir savo mityba. tik daba tada jau net nebezinau jka duoti savo vaikiukui is vaisiu doh.gif reiskias reik velis naujo po viena bandyt ir stebeti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smekliuke69: 06 sausio 2011 - 11:09
jeee, na mes su geros žiniom po tyrimų pas alergologę (pagaaaaliau pediatrė siuntimą išrašė biggrin.gif ), tai triušiukui nealergiška thumbup.gif pas auklę yra, tai jei auklę reiktų keist, būtų laaabai liūdna... tikiu atsakymu, nes pablogėjimo po pabuvimo pas auklę nebūdavo.

tiesa, dulkių erkutėms mažai labai sureagavo, nors patys iš patirties matom, kad veikia. bet tai paguoda, kad nedidelę rodo ir nedidėja alergija, tai gal tas ir teisa, nes jai kasdieninėj aplinkoj panašu tos erkutės labai neveikia, visa esmė, kad miegamasis būtų švarus.

o vat pelėsiui, nors namuose ir neturim, bet tai parodė laaabai didelę... tai jau kaip ir prieš tai įtariau, mums visos kaimo trobos uždraustos doh.gif jau pati jausdama nebevažinėju su ja į kaimus jokius, o dabar tik patvirtino... taip gaila, kad vaikai negali gamt pasidžiaugt,... bet mašinoj nuvažiavus tai nemiegosi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 01 06, 12:17)

sakykit o metu neturinciam vaikiukui ir dar ne viska valganciam galimi tokie turimai? blush2.gif

dziugu kad zinote kas jums netinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nurija @ 2011 01 05, 18:04)
Ca Cl2 o is kur gaunate si produkta ? smile.gif

as pirkau is gaminancios vaistines 4u.gif
Atsakyti