Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIX tema

QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2011 02 05, 16:39)
Noriu paklausti, ar perkate savo vaikuciams ekologiskus (bent jau apatinius) rubus?
Jei taip, kur? O gal siunciates is uzsienio?

mes naudojam dermasilk ant kojyciu ir kauke veidui (kad kepures negrauztu) ir bambukine maikute miegui Omnitekso
Papildyta:
QUOTE(Fedes @ 2011 02 06, 23:10)
pries daarantis durio tyr negalima. jis rodo histamina, o kraujo - antikunus.
na, bet as tai atsargos delei vis tiek pora dienu nevartociau:)
paciai pasidare aktualus klausimas del niezulio malsinimo, radau internete, kad metu - metholio tepalas padetu. gal zinot kokie lietuvoj buna, esat naudoje? dar pati galvoju turbut arbatmedzio turetu butiirgi panasuspoveikis, jei tokiu kremu ar tepalu odai buna?

mes bandem su arbatmedziu is UK, nepamenu pavadinimo, mums netiko, dar daugiau raudonavo, beje skaiciau kad su visais eteriniais aliejais apskritai net wveikiems vaikams reikia atsargiai elgtis. bandem ir cia LT pirktu su mentoliu atrodo Excipial pruri irgi netiko. o va aveeno melynas tai lyg ir padeda
Atsakyti
mamytes, kas naudojat rugstini vandeni, kiek minuciu darot, kokio ph? nes instrukcijoj tai neparasyta sad.gif dariau 5 min, kur kasdieniam naudojimui sarminis, tai nzn ar nuima niezuliuka... gal kas stipresniu bandet? ar nenusilupo odele, jei tik apiplaut? nes 40 min plaunu kambarius tai man jau delnai pradejo luptis lotuliukas.gif

anksciau klausiau, bet niekas neatsake blink.gif ar yra alergisku berzui? kada pavasari nebeinat ar einat i lauka? kaip tvarkotes ir ko vengiat (maisto) nes yra gi tos kryzmines alergijos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Osport: 06 vasario 2011 - 22:44
Skaitet http://www.grynas.lt...a.d?id=41724885 ?
Atsakyti
Ar gali alergizuoti soros?Tokios neutralios atrode, bet įtariu jas dėl padidėjusio bėrimo.
Atsakyti
QUOTE(Rugile @ 2011 02 06, 14:34)
Beria nuo kokių 3 sav, iš pradžių tik veidelį, paskui perėjo į krūtinę, galūnes. Maitinau pati, pradėjau laikytis hipoalerginės dietos, nepadėjo ir kai jam buvo 3,5 mėn gulėmės į ligoninę. Po 10 dienų išleido, nors jo būklė buvo beveik tokia pati kaip prieš gulantis. Rado žarnyne AS, candida bakteriją, kraujo tyrimai rodė tik alergiją pienui 0/1 klasę. Jis buvo numetęs svorio, tai išrašė Neocate. Dabar pati beveik nemaitinu, daugiausiai Neocate valgo, bėrimai buvo stipriai apsiraminę, tik veidelis belikęs. Pradėjom primaitinti ir vėl užsidegė visas.
Reikės ir mums brokolį išbandyti. Šiuo metu pratinamės prie topinambų. Labai patinka.

O, kaip jums sudėtingai , na linkiu kuo greičiau kad viskas susitvarkytų 4u.gif O topinambai - įdomu, jūs juos verdat ar kaip paruošiat? Niekad nebūčiau sugalvojusi jų gaminti, pati tik žalius esu valgiusi.
QUOTE(linutuks @ 2011 02 06, 15:16)
O brokoli is parduotuves perkat? nelabai yra kokiu geresniu dabar g.gif

Aš tai brokolių turėjau kažkiek užsišaldžiusi nuo rudens; o parduotuvėj tai tiesa, dabar ne metas daržovių, belieka pirktinės tyrelės, tik kad dauguma jų yra maišytos su kažkuo, nors berods HIPP yra brokoliai su ryžiais...
QUOTE(carramele @ 2011 02 06, 15:56)
Mamos, kažkur skaičiau info, kad prieš darantis maisto alergenų paletę iš kraujo, kažkiek laiko antihistamininių nevartoti. Neberandu dabar to niekur  g.gif

Man sakė, kad neįtakoja, o realybėj - nžn
QUOTE(kicia @ 2011 02 06, 22:01)
Maniskis ziauriai isbertas verysad.gif  Ryt skambinsiu registruosiuos pas gydytoja. Blogejo blogejo, o kai pavare per kelias dienas tai net baisu...

Gal čia metas toks??? mums tas pats - jau tvarkėsi oda, ir vėl baisu žiūrėt verysad.gif Namai tokie švarūs gyvenime nebuvo, nevalgo nieko neleistino ir taip įtartino...
QUOTE(Fedes @ 2011 02 06, 23:10)
paciai pasidare aktualus klausimas del niezulio malsinimo, radau internete, kad metu - metholio tepalas padetu. gal zinot kokie lietuvoj buna, esat naudoje? dar pati galvoju turbut arbatmedzio turetu butiirgi panasuspoveikis, jei tokiu kremu ar tepalu odai buna?

Mes bandėm Exciapial pruri lotio, bet man jis toks labiau vasarinis pasirodė, ta prasme dėl konsistencijos, o dėl niežulio malšinimo - sunku sakyt, kai patepu, kažkiek laiko nesikaso...
QUOTE(Osport @ 2011 02 06, 23:43)
anksciau klausiau, bet niekas neatsake  blink.gif  ar yra alergisku berzui? kada pavasari nebeinat ar einat i lauka? kaip tvarkotes ir ko vengiat (maisto) nes yra gi tos kryzmines alergijos  doh.gif

Aš pati pasak tyrimo esu alergiška beržui, bet turiu pasakyti, kad mieste man jos nėra, ir pasireiškė tik vieną kartą, kai pusdienį balandžio pradžioj prabuvau miške smile.gif Dėl kryžminės reakcijos - kažkur skaičiau, kad ji gali labiau reikštis, kada yra pagrindinis alergenas - t.y. šiuo atveju esant beržų žiedadulkėms; bet nežinau kiek tame tiesos, pati nesu pastebėjusi kžyžminių reakcijų. Šiaip beržai žydi kovo - gegužės mėn.
Atsakyti
QUOTE(Osport @ 2011 02 06, 22:25)
mes bandem su arbatmedziu is UK, nepamenu pavadinimo, mums netiko, dar daugiau raudonavo, beje skaiciau kad su visais eteriniais aliejais apskritai net wveikiems vaikams reikia atsargiai elgtis. bandem ir  cia LT pirktu su mentoliu atrodo Excipial pruri irgi netiko. o va aveeno melynas tai lyg ir padeda

jo, eteriniai aliejai tai čia faktas. nors mes naudojam viena mėtų ir mišinį peršalimams, kosuliui slopinti, parašyta, kad tinka vaikams, elektrinį,tai mums tinka. aišku, kiek vienam individualiai.

QUOTE(Osport @ 2011 02 06, 22:43)
anksciau klausiau, bet niekas neatsake  blink.gif  ar yra alergisku berzui? kada pavasari nebeinat ar einat i lauka? kaip tvarkotes ir ko vengiat (maisto) nes yra gi tos kryzmines alergijos  doh.gif

pasiieškok internete alergija.info ar kažkoks panašus puslapis turi visą lentelę su žydėjimo grafiku ir kryžminiais produktais.

QUOTE(skibru @ 2011 02 07, 13:31)

Aš pati pasak tyrimo esu alergiška beržui, bet turiu pasakyti, kad mieste man jos nėra, ir pasireiškė tik vieną kartą, kai pusdienį balandžio pradžioj prabuvau miške smile.gif Dėl kryžminės reakcijos - kažkur skaičiau, kad ji gali labiau reikštis, kada yra pagrindinis alergenas - t.y.  šiuo atveju esant beržų žiedadulkėms; bet nežinau kiek tame tiesos, pati nesu pastebėjusi kžyžminių reakcijų. Šiaip beržai žydi kovo - gegužės mėn.

man žinoktas pats,mieste paprasta nesireiškia tokios alergijos. o sūnui irgi alergologė sakė būtent tą patį, prieš prasidedant žydėjimui mūsų alergenų nutraukti kryžminių produktų vartojimą, o kai praeina sezonas, vėl galima.
Atsakyti
QUOTE(kicia @ 2011 02 06, 21:01)
Sveikos

Maniskis ziauriai isbertas verysad.gif 

ar galeciau paprasyt Jusu ikelt foto blush2.gif mes irgi turim AD, noreciau paziuret :4u:aciuks
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merėja: 07 vasario 2011 - 16:34
Sveikos,
gavome siuntima is savo pediatres pas dermatologa, del AD, bent taip gydytoja uzrase ant siuntimo... sad.gif nors pries tai buvome pas dermatologe, diagnoze: nutryne rubai doh.gif
gal kas galit siauliuose rekomenduoti dermatologa? ar vezt vaika tiesiai i kauna, vilniu? esu pasimetus, pirma kart susidurem, tai net nezinau pas reikia vaziuot, vieni pataria tiesiai pas alergologa g.gif
o simptomai tokie:
gal pries du menesius ant spranduko atsirado kaip raudonos demes, po to ant rankyciu sulenkmu, ant pilvuko.dukrytei metai ir 4menesiai, iki tol nieko nebuvo panasaus, maistui visiskai nebuvo alergiska. pasirodem gydytojai, po diagnozes, kad nutryne rubai ji mum israse hormonini tepala, kurio as aisku nepirkau ir vel ejau pas musu pediatre, gavom siuntima, uzsiregistravom siauliuose pas juodeliene, dabar laukiam vizito. sprandukas visai sugijo, bet ziuriu atsiranda pavienes demes, taip pat ir kojyciu sulekimai... dukra nesikaso visai, kartais pilvuko, bet retai labai, tai ir nkasymu nera.
Atsakyti
QUOTE(gresa @ 2011 02 07, 17:08)
Sveikos,
gavome siuntima is savo pediatres pas dermatologa, del AD, bent taip gydytoja uzrase ant siuntimo... sad.gif nors pries tai buvome pas dermatologe, diagnoze: nutryne rubai  doh.gif 
gal kas galit siauliuose rekomenduoti dermatologa? ar vezt vaika tiesiai i kauna, vilniu? esu pasimetus, pirma kart susidurem, tai net nezinau pas reikia vaziuot, vieni pataria tiesiai pas alergologa g.gif 
o simptomai tokie:
gal pries du menesius ant spranduko atsirado kaip raudonos demes, po to ant rankyciu sulenkmu, ant pilvuko.dukrytei metai ir 4menesiai, iki tol nieko nebuvo panasaus, maistui visiskai nebuvo alergiska. pasirodem gydytojai, po diagnozes, kad nutryne rubai ji mum israse hormonini tepala, kurio as aisku nepirkau ir vel ejau pas musu pediatre, gavom siuntima, uzsiregistravom siauliuose pas juodeliene, dabar laukiam vizito. sprandukas visai sugijo, bet ziuriu atsiranda pavienes demes, taip pat ir kojyciu sulekimai... dukra nesikaso visai, kartais pilvuko, bet retai labai, tai ir nkasymu nera.

Na Juodeliene prirasys tepaliuku ir viskas manau. Mes irgi pas ja lankomes, bet jokiu tyrimu nei karto nepadare-nors kiekviena karta prasau. Aisku kiekvienas atvejis skirtingas, gali buti ir rubeliu kazkokios sudedamosios medziagos netoleravimas.Visada buna pradzia-svarbiausia tikslia diagnoze nustatyti 4u.gif ir dar manau, kad hormoniniais tepalais tokiu simptomu galima ir negydyti-galima bandyti metylio mieli, toks melynas skystis (jis gydo zaizdeles, beje Juodeliene daznai ji pataria naudot) smile.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti