Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIX tema

Gal kas nors žinot, kur galima gaut pasiskaityt nuo sausio pasikeitusias nuostatas dėl Neocate kompensavimo tvarkos? Ligonių kasų puslapy bandžiau per paiešką ieškot, bet nieko neišmetė g.gif
Atsakyti
[quote=Viltė,2011 02 03, 00:17]
O kam rado alergija, ar tikejotes? Ar buvote pati mazdaug itarusi, nes as baigiu nuproteti, neaisku, kas alergizuoja, atrodo duodu ta pati, tik pamazu gereja, praeina, zandai gereja, o buvo uzeje blogai su zarnynu. Siandien jau nesitustino skystai, tiksliau visai nesitustino, ir zandai tuo paciu rimsta, tai idomu, koki tyrima man daryti butu jam prasmingiau, kuno neberia, tik sausesne odele tarpais, tik zandus beria, tiksliau jie pleiskanoja ir paraude nelygiai. Dickiui tai varo kuna dememis, kai sualergizuoja. Tai tam lopai tiktu, nes is venos rodo tik dulkiu erkems.
Maziui gal man reiketu is venos pasidaryti geriau?

Lopai parodė, kad labiausiai pikti yra bulvė(kurią daviau vos ne kasdien), morka(nėra valgęs), moliūgas(šito gal lašiukus kelis paragavo) ir visos grūdinės kultūros:rugiai, miežiai, kviečiai, avižos. Pienas, kiaušinio trynys ir baltymas nesureagavo, labai keista, nes kraujo tyrime pienas 4 klasė, kiaušo baltymas 3 klasė,be to kraujo tyrime miežiai, avižos, morka, bulvė rodė nulius. Esu biškį pasimetus, bet kuriuo atveju šitu produktu dabar neduosiu, bandysiu laimę po poros mėn.
Tai net nežinau, ką jums pasiūlyti, tyrimų atsakymai prieštaringi.
Atsakyti
[quote=Rugile,2011 02 04, 16:22]
[quote=Viltė,2011 02 03, 00:17]
Lopai parodė, kad labiausiai pikti yra bulvė(kurią daviau vos ne kasdien), morka(nėra valgęs), moliūgas(šito gal lašiukus kelis paragavo) ir visos grūdinės kultūros:rugiai, miežiai, kviečiai, avižos. Pienas, kiaušinio trynys ir baltymas nesureagavo, labai keista, nes kraujo tyrime pienas 4 klasė, kiaušo baltymas 3 klasė,be to kraujo tyrime miežiai, avižos, morka, bulvė rodė nulius. Esu biškį pasimetus, bet kuriuo atveju šitu produktu dabar neduosiu, bandysiu laimę po poros mėn.
Tai net nežinau, ką jums pasiūlyti, tyrimų atsakymai prieštaringi.[/quote]

O realybėje kuris tyrimas patvirtino ar paneigė tuos produktus, kurios įtarinėjot? Atsimenu kai aš dariau sau tyrimus, man rodė pagal maistinę paletę vos ne viskas didesnę ar mažesnę alergiją, tačiau realybėje taip nebuvo... Dukrai irgi galvoju, gal daryti lopo tyrimus, nes kaip tai man atrodo, kad be reikalo aš vaikui neduodu to, kamrodo kraujo tyrimas alergiją, nes kaip ir nėra pokyčio neduodant...
Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2011 02 04, 17:05)
O realybėje kuris tyrimas patvirtino ar paneigė tuos produktus, kurios įtarinėjot? Atsimenu kai aš dariau sau tyrimus, man rodė pagal maistinę paletę vos ne viskas didesnę ar mažesnę alergiją, tačiau realybėje taip nebuvo... Dukrai irgi galvoju, gal daryti lopo tyrimus, nes kaip tai man atrodo, kad be reikalo aš vaikui neduodu to, kamrodo kraujo tyrimas alergiją, nes kaip ir nėra pokyčio neduodant...

Nežinau, susipainiojau. Pradėjome nuo bulvės, nebėrė. Pridėjome dar kopūstą- viskas tiko. Tada avižos- irgi gerai viskas. O paskui po kokių 10 dienų staiga nuraudonavo, niežulys paaštrėjo. Manau, gavosi lėtinė reakcija. Galbūt lopai rodo, kokiems produktas lėtinė reakcija, o kraujas- greitesnį poveikį. Ar gali taip būti?
Atsakyti
QUOTE(Rugile @ 2011 02 04, 20:19)
Nežinau, susipainiojau. Pradėjome nuo bulvės, nebėrė. Pridėjome dar kopūstą- viskas tiko. Tada avižos- irgi gerai viskas. O paskui po kokių 10 dienų staiga nuraudonavo, niežulys paaštrėjo. Manau, gavosi lėtinė reakcija. Galbūt lopai rodo, kokiems produktas lėtinė reakcija, o kraujas- greitesnį poveikį. Ar gali taip būti?

Tai jo, taip ir yra, lopai parodo leto tipo reakcija, o kraujo tyrimas is venos ir badymai, greito tipo reakcija, kuria suvalgius iskart iki 2 val. pasireiskia alergija. As savo dickiukui nedariau lopu, o reiketu, nes pas ji eina kunas dememis. Jam simet 5 metai, ir galima sakyti maziau, nei iki to laiko berdavo, bet yra yra dar nemazai. Oda be galo sausa. O mazyliui atvirksciai, zandai baisus. Dickio zandai grazus, svelnuciai. Tai ir zinok zmogus. Dickiui padariusi esu badymus maziukui ir 2 kart darytas 36 alergenu testas, pernai dareme antra karta. Rode tik dulkems 3 klase. Mazyliui 2 m. pablogejo tik sia ziema. Tai ir galvoju, ka cia prasmingiau daryti butu, venu nerasta pas ji, sunkiai pataikys. Gal zinote, kur Vilniuje gerai pataiko tokiems leliams? I ligonine nesigulsiu vien del to testo. O dickiui vertetu lopus padaryti. Irgi galvoju, kur geriau? Patarkit vilnietes, kur jums atrodo tinkamiausia?
Atsakyti
QUOTE(Viltė @ 2011 02 04, 21:30)
O dickiui vertetu lopus padaryti. Irgi galvoju, kur geriau? Patarkit vilnietes, kur jums atrodo tinkamiausia?

Sveiki, mes buvome čia http://www.alergolog...hp?lng=LT&id=12
kažkaip kiek darėm durdavo labai sekmingai rolleyes.gif o ir lopo mėginius čia pat galima pasidaryti. Konsultavomes pas Vaičiulionienę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2011 02 04, 11:44)
Iskilo klausimelis. Maziuka mano smulkiai isbere kaktyte, sakykite, nieko naujo nevalgiau ar gali berti nuo lINEX baby bakteriju?ar kamistad gel? Mus disbioze - reikia gerti bakterijas gerasias, bet jau net nebezinau kokias cia geriau???

linex tikrai ne tinkamiausios alergiukams. žiūrėkit sudėtį. ten su pieno baltymų likučiais, jei jūs pienui alergiški ar laktozei, tai tikrai galėjo sureaguot.

rinkitės gefilus plisu, acidofilus vega, protexin restore berods dar, mamytės čia minėjo dar vienus vežasi iš lenkijos. iš esmės visad reik skaityti sudėtį, ten būna parašyta info alergiškiems.

QUOTE(Viltė @ 2011 02 04, 21:30)
Tai ir galvoju, ka cia prasmingiau daryti butu, venu nerasta pas ji, sunkiai pataikys.

pas mane pačią 'venų nerasta', bent jau taip daug kas sako. bet Santaruose vieną kartą paėmė kraują, kad net nespėjau pastebėt, kada įdūrė, klausiu ar jau??? kai pasakiau, kad daugelis sesučių sunkiai ieško pas mane venų ir ne iš pirmo karto, tai sako, venos visad yra, reikia tik mokėt surast. tai va...

o mažajai vilniaus alergologiniam labai gerai suagusiųjų sesutė paėmė. vaikų skyriuje prikankino juodai.... bet čia gal ir nuo pamainos priklauso, nežinau kaip ten jos keičias, ar ne...
Atsakyti
QUOTE(MICKEYO @ 2011 02 04, 22:42)
Sveiki, mes buvome čia http://www.alergolog...hp?lng=LT&id=12
kažkaip kiek darėm durdavo labai sekmingai rolleyes.gif  o ir lopo mėginius čia pat galima pasidaryti. Konsultavomes pas Vaičiulionienę 4u.gif

O lopo tyrimus galima pasidaryti negulant į ligoninę? Reiktų maniškei juos daryti jaučiu, bet dabar nelabai gaunasi į ligoninę gultis.

Papildyta:
QUOTE(Rugile @ 2011 02 04, 21:19)

Žiūriu jūsų sūnus beveik tą pačią dieną gimęs. Kaip jūs taip greit viską susiorganizavot, juk tik nesenai pradėjot primaitinti? Aš saviškiui jau ir matau, kad bulvė, moliūgas, kalafioras netinka, morkos net nebandžiau, tad kol kas mintam MP, brokoliais, ryžiais, ir grikiais...
Atsakyti
Sveikos mergaites, sia savaite ir mums diagnozavo vid.stadijos AD, o siandien dar prasidejo vejaraupiai, pupai 8 men., gal galit patart kaip numalsint niezuli, nes niesti ir AD pazeistas vietas ir vejaraupiu spuogiukus.
Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2011 02 04, 23:22)
O lopo tyrimus galima pasidaryti negulant į ligoninę? Reiktų maniškei juos daryti jaučiu, bet dabar nelabai gaunasi į ligoninę gultis.

[

ten privatus kabinetas 4u.gif
Atsakyti
jei vaikui dermatitas ar galima rūbelius plaunant įpilti sodos (dėl baltumo), veliau ji bus išskalaujama?
Atsakyti
Noriu paklausti, ar perkate savo vaikuciams ekologiskus (bent jau apatinius) rubus?
Jei taip, kur? O gal siunciates is uzsienio?
Atsakyti