Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIX tema

Sveikos mamytes. smile.gif
Irgi turiu sūnų, kuriam staigiai paūmėjo atopinis dermatitas. Kiek turėjau kantrybės, perskaičiau foruma. Deja, nieko sau naujo nesužinojau, nes su šia liga gyvenam jau 13metu.
Kame reikalas : radau tokia infa, kad Rygoj yra alergologai-dermatlogai, ten jie turi toki aparatą, kuris nustato alergeną ir per oda veikia organizmą taip, kad jis nustoja reaguoti i ta alergeną kaip i patologini. Štai kaip tai skamba panašiame Latviškame mamų forume rusų kalbą :
Доктор ставит в этот прибор выявленный аллерген и воздействует на участок на пальчике ребенка и организм перестает распознавать этот аллерген как патологический и не дает ответную реакцию ввиде аллергии.
http://www.kkm.lv/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=700724

Mamytes, gal yra kas buvo ten?
Gal kas girdėjo ką daugiau?
Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2011 02 02, 12:09)
dekui 4u.gif
o kas nors naudojot Premandol tepaliuka?kokie atsiliepimai? blush2.gif

O ko jus tikites is sio hormoninio tepalo? Pagydyt nepagydys, schmoll.gif ir jei per savaite nera pagerejimo reiksias jis neveikia. Jau gal ir pati zonot kad tokie tepalai tik keliom dienom nuramina raudoni, bet negydo ir ilgesnio poveikio neturi, o turi uztat daug salutiniu poveikiu.
Reikia atsekti alergenus, ir kiek galima juos pasalinti. Issigydyti infekcijas jei tokios yra odoje, zarnyne, sutvarkyt aplinka ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Rugile @ 2011 02 01, 15:31)
Mes vakar grįžom iš ligoninės. Klijavo lopus, iš viso 14 produktų. Manau, kad gali ir žuvyčių maistui pažiūrėt, ir visiems produktams, kuriuos atneši užlipdyti. Kad tik nebūtų nugarytė išberta. Po 2 parų nuima lopus ir vertina, paskui dar kartą vertina po paros. Sėkmės

O kam rado alergija, ar tikejotes? Ar buvote pati mazdaug itarusi, nes as baigiu nuproteti, neaisku, kas alergizuoja, atrodo duodu ta pati, tik pamazu gereja, praeina, zandai gereja, o buvo uzeje blogai su zarnynu. Siandien jau nesitustino skystai, tiksliau visai nesitustino, ir zandai tuo paciu rimsta, tai idomu, koki tyrima man daryti butu jam prasmingiau, kuno neberia, tik sausesne odele tarpais, tik zandus beria, tiksliau jie pleiskanoja ir paraude nelygiai. Dickiui tai varo kuna dememis, kai sualergizuoja. Tai tam lopai tiktu, nes is venos rodo tik dulkiu erkems.
Maziui gal man reiketu is venos pasidaryti geriau?
QUOTE(zhydelka @ 2011 02 02, 11:48)
mus su atopiniu dermatitu tai labai pasiseke.
pasidarem testa, kur is venos ima krauja, parode, kad butent tiem maisto produktams alergijos nera, tada drasiai daviau gerti pienuka. tepiau is pradziu Vitella ZN tepalu, kol uzgijo berimai, o kai liko tik sausa oda, tepiau Iwostin Sensitia losijonu. praejo. na, jau koki menesi ramiai gyvenam, neberia.  ziuresim kas bus toliau. tfu tfu tfu. bet buvo tai baisu, vaikas iki krauju nusikasydavo. dar dabar nesitiki, kad oda rami, jau buvau pamirsusi ka tai reiskia...

Paziurejau, kad mano maziui is venos nebus imanoma paimti, nieko nesimato, kur Vilniuje geriausiai pataiko i vena, kur darytis ta tyrima?
Papildyta:
Fedes, jusu vaikui BA? Ka manot apie Pneumo skiepa? Ar gerai daryti tokiems obstrukcininkams? Ar prasminga? Maziui neseniai suejo 2 m. galeciau daryti, bet kaip esu skaiciusi alergiukams negerai apskritai skiepai, bet gal Pneumo verta, o ar jus daret?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viltė: 02 vasario 2011 - 23:17
Gal kas naudojot BORO PLIUS tepaliukus, kokį tepėt žalią ar violetinį, nerandu skirtumų tarp jų, g.gif ar galima iki 3 m. vaikui naudoti juos?
Atsakyti
Mes, atrodo, radome dar viena (gal jau paskutini g.gif )blogiuka, gadinanti mums odele- pasirodo, kad tai yra vandeninis vitaminas D. Perejom vel prie aliejinio ir odeles vaizdas keiciasi. Gal kaip nors sugris sveni odyte ir dings paskutiniai pasikasymai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2011 02 02, 17:45)
O ko jus tikites is sio hormoninio tepalo? Pagydyt nepagydys,  schmoll.gif  ir jei per savaite nera pagerejimo reiksias jis neveikia. Jau gal ir pati zonot kad tokie tepalai tik keliom dienom nuramina raudoni, bet negydo ir ilgesnio poveikio neturi, o turi uztat daug salutiniu poveikiu.
Reikia atsekti alergenus, ir kiek galima juos pasalinti. Issigydyti infekcijas jei tokios yra odoje, zarnyne, sutvarkyt aplinka ir t.t.

dekui 4u.gif
tai kam ta daktare ji skiria? verysad.gif verysad.gif verysad.gif

pastebejau kad ir pas mane ant ranku yra tokiu demiu , sausu ir raudonu.
itariu vandeny g.gif

esu naujoke siuose reikaluose, o kaip nustatyti infekcija?reik kraujo tyrima daryt? g.gif blush2.gif
Atsakyti
aš irgi pradėjau galvoti apie maisto netoleravimo testą g.gif gal plačiau kas galit apie jį papasakoti, gal žinot kur jį geriau daryti ir pan....
Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2011 02 03, 14:58)
dekui 4u.gif
tai kam ta daktare ji skiria? verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

itariu vandeny g.gif

esu naujoke siuose reikaluose, o kaip nustatyti infekcija?reik kraujo tyrima daryt? g.gif  blush2.gif

kai tik nusiprausiat is karto tepkites kremu ar aliejumi, jei sausos demes islieka vadinasi reikai ieskoti geresnio kremo ar aliejaus. mums geriausiai tiko aveeno ir avokadu aliejus, ricinu aliejus labai gerai galvytei padejo.
jei odyte dar labiau parausta ir ima persteti vadinasi netiko tas aliejus ar kremas.
apiprausti kas vakara pries sutepant patarciau vatyte virintu arba mineraliniu vandeniu.
mes bandeme ir maudytis kas vakara (is pradziu padejo), bet dabar tik pora kart i sav einam, nes labai pradejo raudonuoti po vonios. o maudomes dabar negyvos juros druskos voniose. taip pat pagalvokit gal kalti milteliai, nes mums tai neutral netiko.
gal kas pravers is patarimu. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Jokūbo mama @ 2011 02 03, 17:08)
aš irgi pradėjau galvoti apie maisto netoleravimo testą g.gif gal plačiau kas galit apie jį papasakoti, gal žinot kur jį geriau daryti ir pan....

as vasara dariausi zveryno naturialios medicinos centre, niekaip po gimdymo neisigydziau ranku, kaip niekada berdavo, is tikro buvo labai baisios, jau nezinojau ko griebtis.
tai sumokejau apie 1000 lt, nustate produktus kuriuos gali ir kuriuos negali valgyt... nu tai laikantis tos dietos man gerejo, bet pvz citrusu kuriu suvalgius man isberia, ten rode kad as juos galiu valgyti... nu tai cia ir yra tas kad nenustato alergijos produktam o tik ko organizmas netoleruoja, kad geriau jaustumeisi. aisku jei suvalgau viena mandarina i menesi tai gal ir nieko nenutiks.
beje man labai ten nepatiko gydytoja, nepamenu pavardes(rusiska) ji primygtinai aiskino kad reikia daryti dar zarnno valyma ir dar eiti pas ju homeopata.. as vis sakau akd nenoriu, o ji man vis aiskino kad taip nepasieksim, jokiu rezultatu nebus.. nors kai aiskinausi apie ta testa niekas net nemyktelejo kad reiks dar papildomai kazka darytis...
Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2011 02 03, 13:58)
dekui 4u.gif
tai kam ta daktare ji skiria? verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

itariu vandeny g.gif

esu naujoke siuose reikaluose, o kaip nustatyti infekcija?reik kraujo tyrima daryt? g.gif  blush2.gif

Jie visi skyria, tik tam kad paslept simptomus ir tiek.
Infekcija ant odos nustato odos paseli paemus, zarnyno - kiekybinis ismatu paselis. Poliklinikoje vargu ar juos padarytu, mes darem Zolyno g. mokama.
Del tepaliuku, kiekvienam individualiai, musu rekomenduojamas buvo ir liko Aveeno, deja pas mus nera. O pagalba zarnynui -BIogaia, deja irgi nera Lt.
Atsakyti
QUOTE(Viltė @ 2011 02 02, 23:17)

Fedes, jusu vaikui BA?  Ka manot apie Pneumo skiepa? Ar gerai daryti tokiems obstrukcininkams? Ar prasminga? Maziui neseniai suejo 2 m. galeciau daryti, bet kaip esu skaiciusi alergiukams negerai apskritai skiepai,  bet gal Pneumo verta, o ar jus daret?

taip, BA.
o apie skiepus mažiems vaikams aš nesu per geriausios nuomonės... skiepijom mažąją tik vienu - penkavalente. o pneumo - mes bent jau pvz iki šiol nesirgom jokiu pneomokoku, visą laiką kitos bacilos, tai faktiškai jei pasiskiepytume, tai tas efekto neduotų, ir kitiems tą patį sakyčiau, jei pneumo bacilų negaudot, tai kam jis...
Atsakyti
QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2011 01 29, 12:25)
rimiale

jusu AZ pilnas - negaliu atrasyt.

Atsilaisvinau, laukiu žinutės 4u.gif

QUOTE(Vasara gimusi @ 2011 01 31, 16:06)
Santrita,mes jau tiek visko isbande, patikek. Jums tik puse metuku, o mums jau 3.5 beveik  mirksiukas.gif  Homeopate homeopatei nelygi, patikek kokiu apsisaukeliu yra, taip paciai kaip ir su tradiciniais gydytojais - puse ju dirba be pasaukimo, visiskai atmestinai. Nepabandes nezinosi, o pabandes ir nusivyles vienu gyd.gali bandyt kreiptis i kita. mirksiukas.gif

Aš labai skeptiškai žiūrėjau į homeopatus, pati turiu baisiai probleminę veido odą ir dar prieš nėštumą kai man siūlė gydytis pas homeopatę pasijuokiau ir sakiau tam žmogui nenusikalbėk... doh.gif bet kai tai pradėjo liesti mano vaiką, kai jai buvo blogai, o alergologė jau siekė rašyti hormoninius tepalus, mane draugė paprotino dėl jų ir aš pasakiau neeeeeeeeeeeeeee, aš rasiu kitą būdą. Ir mums buvo pavykę tikrai tikrai... Gaila, kad liga sugrįžo.

QUOTE(Sanrita @ 2011 01 31, 21:01)
Čia dar labai svarbus tikėjimas. O ta hemeopatė pasakė, kad mano vaikas alergija neserga ... jai problema su žarnynu ... ir žinok dabar ko nuo to maisto ją taip beria.

Mano dukrai alergijos testas nedarytas, bet aš jo daryt ir nesiruošiu. nebent kraštutiniu atveju. Mums taip pat pasakė, kad bėda žarnyne. Dar šiek tiek kepenyse ir inkstukuose. Tai yra dėl maisto netoleravimo, bet kraujo tyrimu aš netikiu, prisigooglinau ir jo nedarysiu. Mąstau apie kompiuterinį, bet va niekas nepasako kaip jis... Gal niekas ir nedarė, o gal ne į tą temą parašyt pataikiau. Na, jeiką mano dukra bus pirma tai padariusi, galėsiu papasakoti ir Jums drinks_cheers.gif
Atsakyti
Iskilo klausimelis. Maziuka mano smulkiai isbere kaktyte, sakykite, nieko naujo nevalgiau ar gali berti nuo lINEX baby bakteriju?ar kamistad gel? Mus disbioze - reikia gerti bakterijas gerasias, bet jau net nebezinau kokias cia geriau???
Atsakyti