Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIX tema

QUOTE(kar @ 2011 01 17, 21:16)
Paracetamolis tikai plauciu uzdegimo negydo  doh.gif  doh.gif Ji sukelia bakterija, ne auksta temperatura  mirksiukas.gif

As musu tempa kai vis 38 pakyla...kadangi "trizne" esu, nesugebeciau ilgiau nieko nedaryt  lotuliukas.gif

Žinau, kad negydo. Rašau apie rezultatą to bandymo išlaukt, kad temperatūra pakilus pabūtų, organizmas kad pats pakovotų.... Kai laukiau, tuos porą kartų viskas baigėsi plaučių uždegimu. Daugiau taip nebedarau - 38 ir vaistus duodu ir daugiau pl.uždegimo nebuvo. Sutapimas? Gal...
Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2011 01 17, 17:27)
Manoji ryžių trapučius tk iš bado visiško valgo ax.gif

ačiū, priminėt kad yra ir ryžių dribsnių, buvau jau ir pamiršusi; reiks būtinai pabandyti  thumbup.gif
Nes dabar puse dienos praeina virtuvėje beruošiant valgį, kuriant receptus;
Manoji labai puolė prie jogurto, kol neparagavo  doh.gif tai valgė tik kuris šokoladinis sad.gif
O kur perkat tuos jogurtus? Mes kol kas bandėm tik Rimi rastus Alpro, ir iš TikraiBe.lt, bet pastarieji iš vis buvo tokie kaip drebučiai, net aš nesuvalgiau  blush2.gif

Niekaip neapsisprendžiu nuo ko pradėti primaitinti mažėlį, jau va 6 mėn suėjo. Kol kas per MP jis netoleruoja kviečių ir pieno produktų,  kurių iš esmės aš prevenciškai ir nevartoju beveik nuo jo gimimo. Galvoju daržovių dabar ne sezonas, o ir turiu patirties su vyresniąja, kuriai netiko bulvės ani morkos, o kopūstais gyvas nebus. Galvoju nuo kruopų, bet kokių? Ryžiai, avižos? Gal patarsit?

šiaip tai sojos jogurtų dar yra Prismoje tokie puse velnio lietuviški... na mes šokoladinio negalim... aj beje radau neseniai ir iki kažkokį sojinį mažame induke dar neragavom bet nupirkau

QUOTE(kicia @ 2011 01 17, 18:25)
Tai paziurek pvz.:"Dobilas" produkcija ir pan., ziurek kurie be skoniu mirksiukas.gif

na dobilas tai pieno produktas... jei tik manoji galėtų valgyt pieno produktus ko gero tą ir pirkčiau, bet deja deja..

o dėl temperatūros tai mušu tik tada kai matau kad vaikas leipsta ir darosi irzlus... o jei 38 ir žaidžia bei laksto nors ir šiek tiek lėčiau nedarau nieko... na tiksliau arbatėlių daug duodu šiltų su medumi
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 01 17, 14:38)
labai skanūs blyneliai iš kukurūzų miltų ir ryžių dribsnių, su cukrumi, dribsnius reikia pamirkyti prieš maišant tešlą. mes darom su kiaušiniu, bet gal galima ir be jo pabandyt, gal bus trapūs, bet skonis nenukentės smile.gif

Tikrai labai skanus thumbup.gif skanesni jei tik su miltais daryti. Aciu uz receptuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rieduliukas @ 2011 01 18, 10:10)
šiaip tai sojos jogurtų dar yra Prismoje tokie puse velnio lietuviški... na mes šokoladinio negalim... aj beje radau neseniai ir iki kažkokį sojinį mažame induke dar neragavom bet nupirkau
na dobilas tai pieno produktas... jei tik manoji galėtų valgyt pieno produktus ko gero tą ir pirkčiau, bet deja deja..

Aš IKI Minsko neradau, gal naujai atsirado... Kol kas tik RImi užmačiau, reiks ir Prismoj pasižiūrėt, gal kito gamintojo, kito skonio. Gerai kad maniškės šokoladas nealergizuoja, retai, bet pamaloninu mergaitę;
Pati kažkaip paragaujų sojos tų visų gaminių, bet truputį bijau dėl mažojo - o jei per MP alergizuos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skibru: 18 sausio 2011 - 11:03
QUOTE(skibru @ 2011 01 18, 11:03)
Aš IKI Minsko neradau, gal naujai atsirado... Kol kas tik RImi užmačiau, reiks ir Prismoj pasižiūrėt, gal kito gamintojo, kito skonio. Gerai kad maniškės šokoladas nealergizuoja, retai, bet pamaloninu mergaitę;
Pati kažkaip paragaujų sojos tų visų gaminių, bet truputį bijau dėl mažojo - o jei per MP alergizuos?

tiesa pasakius iki tik si savaitgali pamaciau niekad pries tai nebuvau maciusi.. tai gal ir kitose atsiras
Atsakyti
Mušu temp. savo vaikui, nes nuo 37,5 jis pats prašosi į lovytę, guli nukeipęs stiklinėmis akimis ir nieko nenori. Baisus žvilgsnis į vieną tašką. Mano galvą nesąmonė visiems pagal vieną kurpalių laukti iki 38. Vaikai skirtingi, kaip ir suaugę - man ir 39 dar nieko, o mano mama su 38 iš lovos nebeatsikelia ir beveik kliedi. Čia kaip ir su viskuo - protingai, o ne pagal madas.
Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2011 01 17, 21:39)
Kad Dobilas gi ne sojos?

Nea, bet as turejau omenyje, kad paziurek be skoniu kurie, yra ir tos sojos gerimu be skoniu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2011 01 18, 11:03)

Šokolado ir kitų gaminių, kuriuose yra kakavos, taip pat ir pačios kakavos, net jei jis pats nealergizuoja, alergikams patartina vengti, nes šis produktas pats savaime skatina histamino gamybą. Nealergikui gerai, apsauginės organizmo reakcijos stiprėja, o va alergikas po šokolado gavęs alergenų, gali turėt daug bjauresnes pasekmes, nei be šokolado. Arba nuo to kiekio, nuo kurio paprastai alerginės reakcijos dar nebūna, gali būti.

Yra ir daugiau tokių produktų. Jai kam įdomu (o gal jau ir skaitėt) http://asdabarcia.bl...e-alergija.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lašelis Liūdnas: 18 sausio 2011 - 12:12
QUOTE(dautan @ 2011 01 18, 12:30)
Mušu temp. savo vaikui, nes nuo 37,5 jis pats prašosi į lovytę, guli nukeipęs stiklinėmis akimis ir nieko nenori. Baisus žvilgsnis į vieną tašką. Mano galvą nesąmonė visiems pagal vieną kurpalių laukti iki 38. Vaikai skirtingi, kaip ir suaugę - man ir 39 dar nieko, o mano mama su 38 iš lovos nebeatsikelia ir beveik kliedi. Čia kaip ir su viskuo - protingai, o ne pagal madas.

Su temperatura tai tikrai individualiai, vienas galbut pakelia 39 ir didesne temperatura, o kitas jau leipsta nuo 37, reikia ziureti kaip vaikutis jauciasi. As pamenu, kai musu lelius susirgo pirma karta, drebanciom rankom zvakete i dubce kisau, kai turejo 38. Paskui pediatre sake, kad iki 38,5 nereikia musti. O kitu gyd. rekomendaciju galima rasti, kad ir 39 ir net didesne nevisada butina musti- viska parodo pats vaikas.
Mes pries pora dienu museme 39,2 temperatura nakciai (kad ramiau miegotu), diena leidau vaikcioti su panasia, nes mazylis jautesi pakankamai neblogai. Sia nakti jau nebenumusinejau ir 39,2- nuo Ibufeno (kokio velnio i vaikiskus vaistus gamintojai kisa sintetinius daziklius doh.gif ) vel isbere visa veida sad.gif, tad ryzausi pabandyti tik homeopatija ir kaktos vesinima su dregna marle. Is ryto jau temperaturos nebeturim. Tik reiks pasirodyti gyd., nes ziure gerglyte paberta. Nenoriu, oi nenoriu antibu, nes jauciu, kad mums alergijai kelia ir paklojo antibiotikai, kuriuos mazasis gavo per MP antra gyvenimo savaite sad.gif
Atsakyti
Okokiais vaistais mušat temperatūrą?
Maniškiui jau lyg nėra. Labai sunku pamatuot, bet vis tiek įdomu ateičiai, kokius jūs vaistukus naudojat.
Atsakyti
Labukas. dekui uz gera minti, vaikuciui rodyti filmukus per telefona. reiks pabandyti, nes jam laaabai patinka telefonai, ypac kai ijungta muzika smile.gif
Maniskis taip pat alergiskas kvieciams, tai as jam kepiau ruginius blynus. Jam laabai patiko. Valge, kad net ausys lingavo smile.gif. Taip pat gerai prieme soru kose su brokoliais, ryziu dribsniu kose su obuoliais. Tik soru kose ilgokai virti reikia, truputuka sviestuko ideti ir visai nebligai.
Gera ideja ryziu ir kukuruzu blyneliai, reiks pabandyti.smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2011 01 18, 13:26)
Okokiais vaistais mušat temperatūrą?
Maniškiui jau lyg nėra. Labai sunku pamatuot, bet vis tiek įdomu ateičiai, kokius jūs vaistukus naudojat.

Kol nebuvo pas mus alergijos, tai naudojome Ibufena, dar visai mazam kisom Paracetamolio zvakutes. Dabar matau, kad sirupu tenka atsisakyti del juose esanciu dazikliu ir konservantu, kurie issaukia alegijos paumejima, tad lieka tik paracetamolis zvakuciu forma (tikiuosi, kad nealergizuoja), arba bandyti girdyti Ibuprofena kaip tarybiniais laikais- sutrinti atitinkama doze ir sumaisius su sauksteliu vandenuko sugirdyti 4u.gif Paskutiniu metu pradedame atsisukti i homeopatija, tai dabar, homeopates patarti, nusipirkome Pyrogran zirniuku nuo karsciavimo, dar sake yra Antigripinas homeopatinis, bet cia mano zinios dar silpnos. ax.gif Nezinau gal dar Viburkolis padetu sumazinti temperatura?
Sianak, kaip jau aukcsiau rasiau, sukomes su dregnomis marlemis ant kaktytes ir blauzdyciu, nes spiritinio itrinimo atsisakiau del dar neatsigavusios odeles po berimu. Temperatura nukrito, tai dabar ir nezinau kas padejo- ar dregni kompresiukai, ar homeopatiniai zirniukai, ar siap jau laikas buvo temperaturai nukristi, nes vaistu is vakaro negerme jokiu, nors buvo 39,2.
Atsakyti