Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXIX tema

QUOTE(skibru @ 2011 01 17, 15:11)
O kur tos šernienos gauti, jei nėr šeimoj medžiotojų smile.gif ?

serniena galima pakeisti kalakutiena arba liesa kiauliena smile.gif pas mus irgi nera medziotojo seimoj, as ieskau pirkti pas pazistamus :-D

o pusryciams manoji tai jei nevalgo kosytes tai praso sausainio, tai duodu jai organix ryziu trapuciu
Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2011 01 17, 10:44)
Prisijungiu su prašymu... ypač be pieno, kviečių, kiaušinio, iš kokių sorų, kukurūzų kruopų, ryžių... Mano trimetei, jau valgiusiai be apribojimų didelių, dabar labai sunkus siauru racionu, o man jau galva neišneša ką begaminti, kad tiktų jai, ir man, nes pati maitinu antrą...

labai skanūs blyneliai iš kukurūzų miltų ir ryžių dribsnių, su cukrumi, dribsnius reikia pamirkyti prieš maišant tešlą. mes darom su kiaušiniu, bet gal galima ir be jo pabandyt, gal bus trapūs, bet skonis nenukentės smile.gif

QUOTE(smekliuke69 @ 2011 01 17, 11:37)
blush2.gif sveikos mamytes, nepykit uz kvaila klausima blush2.gif sakykit jei vaikas dar nevalgo visu maisto produktu, tai ar tyrimas is kraujuko del alergenu prasmingas, ar tai parodys kam jis bus alergikas g.gif

gali rodyti ypač stiprias alergijas net jei nevalgei, reiškia jau alergizavo per MP. nors tiesą, kad antikūnai gaminasi tik po susidūrimo su alergenu, ir reikai kelių susialergizavimų ir ilgesnio laiko tarpo, kad juos galėtų jau aptikti kraujyje, taigi net ne visų ragautų produktų alergijas gali parodyt.
pasidarykit pirma bendrą IgE, ar apskirtai ras tų anitkūnų.

QUOTE(iloncikas1980 @ 2011 01 17, 11:50)
Manau,kad parodys,nesvarbu,kad vaikiukas dar nevalgo,turbut tam ir daromi tyrimai,kad apsisaugoti,nuo kai kuriu alergenu,tokiu kaip maisto.Mes taip pat daremes tyrimus del alergenu,tik mano dukryte jau buvo dvieju metuku.

deja, netiesa... jau aprašiau kodėl.

QUOTE(Singė @ 2011 01 17, 12:36)
Dar klausimas-kuo gydot slogą, kosulį (gilų)? Ar mušat 37,4 temperatūrą?

jei blogai jaučias, tai būna kad ir mušu, kad bent kiek pailsėtų, bet šiiap jau vengiu, paprastai pagal savijautą nuo 38 - 38.5 mušu.
nuo kosulio - tai labai priklauso koks kosulys priemonės.
sloga - jūros vanduo quixxx ir euphorbium pagal reikalą.

QUOTE(skibru @ 2011 01 17, 14:11)
Perlinės krupos - tai kviečiai, mums netinka...

būna ir miežinės perlinės kruopos, tik reikai žiūrėt, kad nebūtų kokių 5% kviečių priemaišų.
Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2011 01 17, 14:11)

Manos, ar patinka jūsų vaikams sojos jogurtai bei sojos ar ryžių ar avižų pienas?

sojos jogurtai šiaip sau sakiau reikės dar pabandyt gryną nupirkt ir su savom uogom sumaišyt... o vat tie pienukai su dribsniais laaabai gerai sueina
Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2011 01 17, 15:11)
Manos, ar patinka jūsų vaikams sojos jogurtai bei sojos ar ryžių ar avižų pienas?

Na maniskiai be skoniu negeria (turi but ten vaniles ar kokie ten jie yra g.gif ), jie netgi naturlaiu jogurtu, kefyru negeria. Bandyta ir su uogienem maisyt- schmoll.gif Pripazista tik jau turinti skoni doh.gif
Atsakyti
QUOTE(biruteja @ 2011 01 17, 15:21)
Bet maitinu pati, mano organizmas turėtų išfiltruot... nors kadangi pati esu alergiška gal ir neišfiltruoja.... Konservuotų beveik nenaudojam... nebent iš aplinkos... vnž klausimų daug  doh.gif

Neišfiltruoja, tikrai ne, nes pačios organizmas alergiškas. Man panašiai, nes vaikystėje buvo polinkis į AD, laimei išaugau, bet oda žiema vis tiek labai sausa ir kartais atsiranda šlapiuojančių dėmių. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kaaatute @ 2011 01 17, 15:22)
o pusryciams manoji tai jei nevalgo kosytes tai praso sausainio, tai duodu jai organix ryziu trapuciu

Manoji ryžių trapučius tk iš bado visiško valgo ax.gif
QUOTE(Fedes @ 2011 01 17, 15:38)
labai skanūs blyneliai iš kukurūzų miltų ir ryžių dribsnių, su cukrumi, dribsnius reikia pamirkyti prieš maišant tešlą. mes darom su kiaušiniu, bet gal galima ir be jo pabandyt, gal bus trapūs, bet skonis nenukentės smile.gif

ačiū, priminėt kad yra ir ryžių dribsnių, buvau jau ir pamiršusi; reiks būtinai pabandyti thumbup.gif
Nes dabar puse dienos praeina virtuvėje beruošiant valgį, kuriant receptus;
QUOTE(rieduliukas @ 2011 01 17, 16:14)
sojos jogurtai šiaip sau sakiau reikės dar pabandyt gryną nupirkt ir su savom uogom sumaišyt... o vat tie pienukai su dribsniais laaabai gerai sueina

QUOTE(kicia @ 2011 01 17, 16:45)
Na maniskiai be skoniu negeria (turi but ten vaniles ar kokie ten jie yra g.gif ), jie netgi naturlaiu jogurtu, kefyru negeria. Bandyta ir su uogienem maisyt- schmoll.gif  Pripazista tik jau turinti skoni doh.gif

Manoji labai puolė prie jogurto, kol neparagavo doh.gif tai valgė tik kuris šokoladinis sad.gif
O kur perkat tuos jogurtus? Mes kol kas bandėm tik Rimi rastus Alpro, ir iš TikraiBe.lt, bet pastarieji iš vis buvo tokie kaip drebučiai, net aš nesuvalgiau blush2.gif

Niekaip neapsisprendžiu nuo ko pradėti primaitinti mažėlį, jau va 6 mėn suėjo. Kol kas per MP jis netoleruoja kviečių ir pieno produktų, kurių iš esmės aš prevenciškai ir nevartoju beveik nuo jo gimimo. Galvoju daržovių dabar ne sezonas, o ir turiu patirties su vyresniąja, kuriai netiko bulvės ani morkos, o kopūstais gyvas nebus. Galvoju nuo kruopų, bet kokių? Ryžiai, avižos? Gal patarsit?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skibru: 17 sausio 2011 - 17:28
Kur galima nusipirkti CaCl2 Kaune? Noriu pasigaminti kalcinuotą varškytę, bet kiek savo rajone vaistinių apėjau - neradau.
Atsakyti
QUOTE(Simpatuuke @ 2011 01 17, 12:47)
Sakykit mamytes, kokius šampūnus savo vaikiukams naudojate? Išbandėm linola, emolium...bet visvien galvytė nusėta pleiskanomis sad.gif Gal kuri mamytė kitokios kokios firmos naudoja šampūną. Ekologiškų mačiau su linų sėmenimis yra, gal tokį pabandyt....

O kam isvis tas sampunas? Maniskiui 2,5 ir dar nei sykio jokio sampuno nenaudoje - uztenka vandens su neg. juros druska. Anasyki net musu aukle klause kuo plaunam, sako plaukuciai svarus, pasipute, o visai jokio sampuno kvapo smile.gif Be to, sampunas ad is galvos neisplaus.
Papildyta:
QUOTE(Singė @ 2011 01 17, 12:36)
Labutis, pašalpą jau gavau ir aš  clap.gif .

Dar klausimas-kuo gydot slogą, kosulį (gilų)? Ar mušat 37,4 temperatūrą?

Tempa musu nuo 39,5 - aukstesne paprastai nekyla. Temperatura yra geris - pagrindinis organizmo gynybinis mechanizmas. Numusus temperatura organizma paliekat beginkli.
Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2011 01 17, 18:27)
Manoji labai puolė prie jogurto, kol neparagavo  doh.gif tai valgė tik kuris šokoladinis sad.gif
O kur perkat tuos jogurtus? Mes kol kas bandėm tik Rimi rastus Alpro, ir iš TikraiBe.lt, bet pastarieji iš vis buvo tokie kaip drebučiai, net aš nesuvalgiau  blush2.gif

Tai paziurek pvz.:"Dobilas" produkcija ir pan., ziurek kurie be skoniu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kicia @ 2011 01 17, 19:25)
Tai paziurek pvz.:"Dobilas" produkcija ir pan., ziurek kurie be skoniu mirksiukas.gif

Kad Dobilas gi ne sojos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skibru: 17 sausio 2011 - 20:40
QUOTE(ausru @ 2011 01 17, 18:00)
O kam isvis tas sampunas? Maniskiui 2,5 ir dar nei sykio jokio sampuno nenaudoje - uztenka vandens su neg. juros druska. Anasyki net musu aukle klause kuo plaunam, sako plaukuciai svarus, pasipute, o visai jokio sampuno kvapo  smile.gif Be to, sampunas ad is galvos neisplaus.
Papildyta:
Tempa musu nuo 39,5 - aukstesne paprastai nekyla. Temperatura yra geris - pagrindinis organizmo gynybinis mechanizmas. Numusus temperatura organizma paliekat beginkli.

Mes taip pat šampūnų nenaudojam.

Dėl temperatūros... Gavos, kad porą kartų bandžiau su dukra išlaukt, leist "pakovot" pačiam organizmui. Prisilaukiau iki plaučių uždegimo sad.gif O kai duodu vaistų, kai pakyla iki 38, tai visada liga gan greitai praeina.
Atsakyti
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 01 17, 21:57)
Mes taip pat šampūnų nenaudojam.

Dėl temperatūros... Gavos, kad porą kartų bandžiau su dukra išlaukt, leist "pakovot" pačiam organizmui. Prisilaukiau iki plaučių uždegimo sad.gif O kai duodu vaistų, kai pakyla iki 38, tai visada liga gan greitai praeina.

Paracetamolis tikai plauciu uzdegimo negydo doh.gif doh.gif Ji sukelia bakterija, ne auksta temperatura mirksiukas.gif

As musu tempa kai vis 38 pakyla...kadangi "trizne" esu, nesugebeciau ilgiau nieko nedaryt lotuliukas.gif

Atsakyti