Įkraunama...
Įkraunama...

Slidinėjimas Alpėse

as tia turiu kuo puikiausius ispudzius is Livigno ax.gif man svarbu ne alkoholis pigesnis-nors beje sampano nemazai isgerdavom vakarais namie prabangesnio:) bet kai seimai skipasai zymiai pigesni, ir inventoriaus nuoma, kuro pigesnio pilna baka prisipilus jau iskart ekonomija jaucias:)
o trasu per akis tiems kas su vaikais vaziuoja-ir vienas kalniukas ir kitas ax.gif

mano pastebejimai is Livigno-pakankamai anksti skibusai nustoja vazyneti, tai jei gyveni kitoje tvenkinio ar upes puseje pareiti namo jau reiks pestute. suaugusiam nieko tokio, jei vaikas atslidinejes visa diena ir pavalgo skanio picos-kojos atsisako eiti namo:)smile.gif
Apartamentai prastesni negu Austrijoj, bet siek tiek pigesni.
Labai sudetingas atvaziavimas/isvaziavimas serpentinu per puga mirksiukas.gif
Senesni keltuvai.

na bet cia jau kokiu 5metu komentarai, tai gal kai kuriuos punktus galima isbraukt ax.gif
Atsakyti
Nebuvau Livigno slidinėti, bet buvau šią vasarą. Žavus miestelis, bet vis niekas neminėjo, kaip tas nuvažiavimas žiemą? Mane jau vasarą gąsdino tie kalnų serpantinai, o jei slidu, ir dar taip ilgai jais važiuoti doh.gif Mano visą šeimyną supykino doh.gif Man net vaistai nesuveikė.
Na, bet gal trigubą dozę išgėrusi kaip nors ištverčiau lotuliukas.gif
Pradedu domėtis jau kitais metais. Jei skrendant lėktuvu, reikia skristi į Bergamo? Kiek maždaug valandų nuo ten iki Livigno reikia važiuoti? Kiek kainuoja automobilio nuoma savaitei?
Atsakyti
Kazin ar pradejus nuo geresniu slidinejimo kurortu nestinga Livigno trasu. kaip supratau ten ju maziau.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2012 02 07, 21:20)
Pirmakart girdziu, kad sklando kazkokie gandai apie Livigno.

Yra buve net spaudoje ne vienas "patyrusio slidininko" komentaras, apie si kurorta. Kad tai Rytu Europos pasilinksminimo kurortas, kad normalus slidininkai ten nevaziuoja ir bla bla bla...
Vat ir nebuvusiems ten idomu pasidaro, kiek teisybes tokiuose straipsniuose...
Atsakyti
Gal kurios mažieji slidininkai išaugo? ax.gif Ieškau kalnų slidžių maždaug 118 cm ūgio mergaitei (stos pirmą kartą, prieš mėnesį sukako penkeri). Dėvėtų, nebrangių, tinkamų pradžiamoksliui, bet dar nesudrožtų. Lazdos - nebūtinos.

O taip pat, jei turite nebrangiai pasiūlyti išaugtą slidinėjimo kostiumą, būtinai - šiltą, tinkantį dabartiniams orams Lietuvoje, gali būti neidealios būklės.

Atsakyti
Mes turėjom visą kelionės paketą, skridom iki Bergamo, tada autobusu apie 4,5h iki Livigno, dar Bormio keletą žmonių "išmetėm". Kai vairuoja italas, tai nebaisūs tie serpantinai.

Nežinau, kaip su trasų kiekiu tiems, kurie jau daug kur slidinėję ir važiuoja į kalnus "dirbt", bet mums užteko, yra 2 kalnai ir trasų ne po 2 kalne. Turint Livigno skipass taikoma 50% nuolaida St. Moriz kurorte Šveicarijoje.

Skibusai važinėja iki ~19,30h, gana dažnai. Taksi važiuojant bet kokį atstumą 8eurai 4 žmonėms (jei 2 važiuoja kaina vistiek 8e). Bent mes nepatogumų dėl trumpo skibusų važinėjimo nepatyrėm, nors gyvenom viešbutyje tolokai nuo centro, po slidinėjimo nuvažiavus į miestą ilgai vaikštinėt nesinorėjo, gana greitai vakare krenta temperatūra - šalta.

Maisto kainos kalne: arbata/kava nuo ~1,5e, karštas šokoladas 2e, pasta/lazanija berods nuo ~8e, daugiau nepamenu, pagrinde tik karštą šokoladą (kakavą) geriam smile.gif

Skipass išties pigūs, low season 6 dienos 168e. Daug įvairių mokyklėlių ir pasiūlymų šeimoms. Prieš kelionę buvau radus kažką pan " 2 tėvai nuomojasi slides ir perka skipass, tada vaikui iki 7metų (!) visa tai nemokamai ir gal dar mokyklėlė priklauso". Kaip minėta dauguma keltuvų seni, nors yra keletas ir naujų, bet vėgi - skipass kaina nedidelė. Trasos normaliai tvarkomos.
Atsakyti
Flight, Greja - vaikisku slidziu gera pasirinkima tiek pardavimui, tiek nuomai turi slides24.lt
Pasidomekit ax.gif
Pas mane 8-meciui tinkamos yra (ne nezinau ilgio), bet kadangi dar vis kirba mintis per vasario 16 pasiekt Slovakija, skolint kaip ir negaliu...
Atsakyti
mes jau siaip tai visa iranga turim, na nebent dar snowboarda koki pigu rasim kad pigesnis negu nuoma Austrijoj butu. o slides mazajam tai sukiai gavom, na istiesu uz kokius 200lt jau gali naudotas nupirkti, bet norejom dar pigiau gauti nes to slidinejimo neaisku kiek bus o kitais metais gali buti mazokos. tai skelbimuose vis ieskojom.
manau po slidinejimo sezono bus pilna, bet siuo metu tai nekoks pasirinkimas
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2012 02 08, 15:23)
Flight, Greja - vaikisku slidziu gera pasirinkima tiek pardavimui, tiek nuomai turi slides24.lt
Pasidomekit  ax.gif

Dėkui, pasidomėsiu. Aš irgi norėčiau iki kokių 150 lt surast, tiesiog, pirmiems pabandymams ant varlyno. Batus, šalmuką tai pirkom naujus Čekijoj, trūksta tik slidžių, tai labai nesinori vien dėl jų prasidėt su nuomom..
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2012 02 08, 13:12)
Gal kurios mažieji slidininkai išaugo? ax.gif  Ieškau kalnų slidžių maždaug 118 cm ūgio mergaitei (stos pirmą kartą, prieš mėnesį sukako penkeri). Dėvėtų, nebrangių, tinkamų pradžiamoksliui, bet dar nesudrožtų. Lazdos - nebūtinos.

O taip pat, jei turite nebrangiai pasiūlyti išaugtą slidinėjimo kostiumą, būtinai - šiltą, tinkantį dabartiniams orams Lietuvoje, gali būti neidealios būklės.

atrodo as turiu isaugtini vaikiska kostiuma kelnes ir striuke bordines spalvos mergaitei visai nenutrinti
atiduosiu uz dyka !jei domina parasyk man asmeniskai tik nzn ar jis bus uztektinai siltas dabartiniams lietuvos orams
Atsakyti
Kažkaip net nepagalvojau, kad gali apsimokėti vaikams turėti savo slides, visada nuomuojamės g.gif Vaikinai blaškosi tai slidės, tai snieglentė,koja mažiui dar auga, tai negi viską pigiau supirkti? Juolab, kad nuomuojant slides ir šalmas nemokamai, ir nereikia tvarkyti slidžių už savo pinigus. O ir nešioti tada nereikia nieko, atėjai prie keltuvų su savo batais, pasiėmei slides, sausus batus ir kyli. Mes tik savo įrangai nuomuojamės dėžutę.
Atsakyti
QUOTE(kerija @ 2012 02 08, 16:02)
Kažkaip net nepagalvojau, kad gali apsimokėti vaikams turėti savo slides

Kerija, kai slidinėjama Alpėse, tai viskas suprantama. Bet mes ir Lietuvoje mėgėjai prasičiuožti, o Lt situacija su nuomom, švelniai tariant - nekokia sad.gif Druskininkų arenoje - didžiulės eilės prie inventoriaus nuomos, plius, būna, kad jie tiesiog neturi reikiamo dydžio batų ar šalmų. Kituose centruose ne ką geriau, ypač, jei kalbame apie vaikišką inventorių - tai per dideli, tai per maži, tai išvis nėra. Nusibodo stovėt eilėse, kas kartą laukti nežinioje - bus/nebus, jau pakankamai prisikankinom, taigi, praėjusiais metais susipirkom viską savo, o dabar ir vaikams baigiam supirkti. Susitaupo ir laiko, ir nervų. O batai, tai jau vien dėl higienos geriau turėti savus - tie nuomojami, juk pereina per -n "šeimininkų"...

Su savo inventorium, nebesuki sau galvos - pasiėmei, įsimetei į mašiną ir važiuoji kur nori kada nori. Nereik rūpintis, kad reikės spėt viską grąžint iki užsidaro, ar kad negali pračiuožt nuo kalniuko nedarbo metu (kartais visai smagu ir palaipioti, kokie tie mūsų lietuviški kalneliai), nes nuomos punktas neveikia.

Su savu ir į Čekiją sausį važiavom, super - jokio vargo, jokių problemų "tiks-netiks-reiks eit pasikeisti". Viskas sava, išbandyta, patogu.
Atsakyti