Įkraunama...
Įkraunama...

Slidinėjimas Alpėse

Mes 6dieni grizom is Zell am see/Kapruno wub.gif sniego - DAFIGA biggrin.gif su oru visko buvo, bet visas dienas slidinejom, taip kad turbut galima sakyt normaliai..pora dienu snigo, pora sauletu, pora tokiu vidutiniu. Del kainu - mano galva kosmosas, bet cia manau kiekvieno reikalas susiplanuot - ka atsivezti, ka pirkti, kur valgyti, kur nevalgyti, kiek sunkiau gal su vaikais, nes ju akys didesnes nei suaugusiu smile.gif
As buvau pirma kart Austrijoj, tai jei lygint su italais, butent jie laimetu - vien ta pietietiska atmosfera pas juos ka reiskia - visi atsipute, pastoviai sypsos, kavinej antra kart uzeik tai jau sveikinas kaip su senu pazistamu, mojuoja, trasose karabinieriu pilna ir pan. Austrijoj man pasirode tokie susikauste patys austrai, vokieciai, nezinau, atrodo ir tos silumos bei jaukumo maziau g.gif Kazkaip ne taip kaip Italijoj pas juos..O kas liecia trasas, kalnus - viskas puiku. Butu dar puikiau jei zmoniu butu maziau smile.gif

Ir kaip visada po slidinejimo manes vis neapleidzia mintis - ***** nu kaip gaila, kad mes normaliai galim paslidinet tik 6 dienas per metus doh.gif

Sekmes visom, kuriom slidinejimo atostogos dar pries akis 4u.gif baltas pavydas wub.gif

p.s. tiesa, sklando legendos apie girtu rusu elgesi, taciau labai jau "arti" mes prie ju - si 6dieni lektuvas i LT velavo bemaz 2 val del girtu lietuviu. Geda ne kitaip..
Atsakyti
kadangi man laaaaaaaaaaabai reikia, tai šiek tiek ne į temą, bet prieemnu KAD VIS DAR ieškau 80-90 cm mažų slidžių, kieno vaikas išaugo greit pasisakykit smile.gif

arba galiu keisti i 115 geras, tvarkingai naudotas slides bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo greja: 31 sausio 2012 - 15:34
O gal kas slidinėjote Čekijoje, bet prie pat Austrijos sienos? Mes vakar grįžom iš Čekijos Krakonošų, tai labai patiko, kainos ir kokybės santykis puikus, ir šiaip viskas labai liuks, su vaikais idealios sąlygos. Tai mąstau apie kitų metų kelionę - skaičiau, kad patys čekai važiuoja slidinėti būtent prie Austrijos sienos. Įdomu, kaip ten kainos? Trasos? Žmonių kiekis? Gal kas žinote konkrečius kurortų pavadinimus?
Atsakyti
Va visas ju kurortu zemelapis Cekija ir dar vienas panasus Cekija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziulyte: 31 sausio 2012 - 16:07
QUOTE(ziulyte @ 2012 01 31, 16:58)
Va visas ju kurortu zemelapis Cekija ir dar vienas panasus Cekija

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(greja @ 2012 01 31, 12:04)
VILIMUTE, ne del vertimo i litus ar siiap kad nesuprantam kad atostogos, ne del to paminejau kad kainos ispudingos. tiesiog ne vieni metai keliaujam ir jei toj pacios Austrijoj vienam kurorte ant kalno alaus atsigerti gali uz 7eur, o kitam uz 12 tai manau kad tada jau galima drasiai vardinti kad tas ar anas kurortas yra is brangesniu.

is tikro as visai ir nesikabinejau ax.gif gal ne taip issireiskaiu....
na ,jei toki skirtumai as sutinku...
na tiesiog,gal pagalvojau kad ten pigiau...nes as pernai serfause buvau,tai kazkaip lyg normaliai ten pasirode.... rolleyes.gif
Atsakyti
SVEIKOS smile.gif
Grįžau ir aš po ilgai lauktos kelionės, tiesa pirmos kelionės į kalnus. Buvome Prancūzijoje, Les Deux Alpes kurorte. Įspūdžiai labai labai geri, nepasiant to, kad apartamentai buvo švelniai tariant ne tokie, kokius įsivaizdavau. Jei kada ten važiuosit, pasiimkit bent užvalkalus patalynei, nes patalynės su skylėmis, tiesa mes gyvenome apartamentuose Cote Brune. Kalnai nerealūs, trasos pasakiškos, tinka visiems ir pradedantiesiems ir jau patyrusiems, vaizdai beabejo įspūdingi wub.gif Tik daugiau turbūt tiek toli nevažiuosiu, nes dvi dienas po 16-18 valandų važiuoti yra per daug, kad ir kokia linksma kompanija būtų. Gavosi kad 4 dienos kelyje doh.gif gaila laiko....
O štai keletas nuotraukų pasimėgavimui

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Pradedame taupyti pinigus kitoms atostogoms, yahooo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kad jau merginos prakalbot apie kainas, pasisakysiu ir as. Praejusia savaite grizom is Prancuzijos Paradiski kurorto, o vyras is karto vare dar ir i Austrija Bad Gasteina. Kainos Prancuzijos nenaudai. Slidinejimo inventoriaus nuoma 190 euru, skipasas 260 euru, kalne kavinese alus 7 eurai, kava 5 eurai, pyrageliai nuo 6 euru, bet nerealus, dar niekur neteko tokiu skaniu pyragu valgyti, mesos patiekalai prasideda nuo 12 euru. Bet vis tiek gerai toj Prancuzijoj. Publika fainesne nei Austrijoj. Tiesa, nustebino, kad palyginus mazai snieglentininku ir nemazai slidinejanciu be salmu.
Atsakyti
Mane ir nustebino nemažai, tiksliau dauguma slidinėtojų be šalmų doh.gif doh.gif mane šalmas išgelbėjo jau šį kartą, nes stipriai trenkiausi galva, bijau ir pagalvoti, kas būtų, jei būčiau buvus be jo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Arėa @ 2012 01 31, 22:44)
Mane ir nustebino nemažai, tiksliau dauguma slidinėtojų be šalmų  doh.gif  doh.gif mane šalmas išgelbėjo jau šį kartą, nes stipriai trenkiausi galva, bijau ir pagalvoti, kas būtų, jei būčiau buvus be jo  doh.gif

nuo siu metu Italijoje salmai privalomi 4u.gif beje, mes keliam sparnus i Val Gardena sestadieni thumbup.gif jau laukiu nesulaukiu...
beje, as irgi ieskau 80-90 cm slidziu ax.gif
Atsakyti
Arėa, nerealios foto wub.gif Bet tas dviejų dienų važiavimas doh.gif - vat aš irgi galvoju, tada jau reikia ilgesnes atostogas imti ir ilgiau pabūti kalnuose.

QUOTE(Arėa @ 2012 01 31, 23:44)
Mane ir nustebino nemažai, tiksliau dauguma slidinėtojų be šalmų  doh.gif  doh.gif mane šalmas išgelbėjo jau šį kartą, nes stipriai trenkiausi galva, bijau ir pagalvoti, kas būtų, jei būčiau buvus be jo  doh.gif

Mes irgi tik su šalmais. Nors diskutuojama, kad kartais geriau be šalmo nei su šalmu - viskas priklauso nuo smūgio tipo.
Skaičiau, kad realiai aspaugo tik toks šalmas, kuris skyla nuo stipraus smūgio (rašo, kad tas, kuris neskyla, tai net pavojingas ir tada jau geriau be jo, nes gresia rimti smegenų pažeidimai). Gal kuri galėtumėt pakomentuoti, kaip atskirti gerą šalmą nuo "ššš"?

O čia filmas nenorinčioms dėvėt šalmų wink.gif

http://www.youtube.c...player_embedded

A, ir dar klausimas. Jau svajoju apie kitų metų slidinėjimo atostogas bigsmile.gif Pažiūrėjau Čekijos-Austrijos pasienį, tai Čekijoje pasirodė ne itin patrauklūs tie kurortai, arba gal dar ne visus žiūrėjau g.gif . Jei ne Čekija (ar Slovakija), tai kas dar galėtų būti finansiškai ne žvėriškai brangu? Inventoriaus nuoma neaktualu (turim savo), kelionės kaštai irgi (mašina taupi), bet maistas, gyvenimas, skipasų kainos - labai domina. Kur galima gerai ir nebrangiai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 01 vasario 2012 - 11:08
Ech, grazu tie kalnai, kurioj saly bebutum wub.gif

O kainu lygis FR dar "geresnis" doh.gif Saalbache kalne arbata 2-2.5 e, kava 2,5-3,6e priklausomai nuo rusies (late brangiausia buvo), kakava su grietinele 2,90e. Dienos pietus apie 8 e (gauni karsta patiekala ir dubeneli salotu - karstas buna lazanja, vienos snicelis, spageti bologneze ir pan.), strudelis su vaniliniu padazu 5,3 e (gabals nerealaus dydzio). Keltuvu kaina 200 e, slidziu nuoma 100 e. Alus, va to nepirkau, tai ir nezinau kiek jis ten kainuoja, bet karsto vyno puodelis apie 4 e. Sriuba su bandele 2,5-2,9 e.

Flight, jei butu ir gerai, ir nebrangu - kojos neikeltum i toki kurorta lotuliukas.gif Zmoniu butu jura... Deja deja, bet turi rinktis - arba moki brangiau, bet turi normalius kalnus su daug trasu, arba moki nebrangiai, bet ir trasas 5 trini visa savaite. Taip jau yra...

Musu siu metu 3 asmenu seimos biudzetas 5600 Lt (apartamentai, skipasai, maitinimas pilnas su alkoholiu (na ten to alkoholio tikrai buvo nedaug), kuras, pirtys, tarpine nakvyne). Inventoriu turim savo, na ir lauktuviu neskaiciavom i ta suma. Sunui 8 metai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziulyte: 01 vasario 2012 - 12:10