šiandien į namus parsinešiau agavos augliuka, tokį labai nedidelį. Gal kas auginat namuose pasidalinsit įspūdžiais apie šį augaliuką ir kai jums sekasi jį prižiūrėti
Aš turiu agavą paprastą ir plaušuotąją.Labai nepretenzingas ir visa pakenčiantis augalas.Mėgsta didelius vazonus,tada greičiau auga.Plaušuotąją pirkau nukainotą nupiepusią Žaliajam centre,per vasarą atsigavo,prileido lapų.Vasarą paprastą išnešu kaime į lauką,ir varo ji kaip pasiutus,priaugina vaikučių.Lapų galai labai aštrūs-atsargiai.Žiemą laistau retai,ir mažai,o vasarą dažniau,bet irgi nepersistengiu.Manau,kad vargo su ja neturėsi.Sėkmės.
Na mano agava tai stai tokia nediduke, neatsispyriau ir nusipirkau Maximoje. Kol kas auga be jokiu problemu. Auginu gana sausai, ant sauletos palanges.
Mano irgi tokia,čia plaušuotoji,tik pas mane lapų kraštais eina balta juostelė.Aš irgi dabar sausai laikau,laistau labai retai.
o kokia grazi. mano tai bus be plauseliu su juotelem sviesiom krastuose. as ir nelieju daug gal uzugs ir mano grazute
Aš šiandien Botanikos sode kokių prisižiūrėjau nerealių Kokio didumo
QUOTE(jurgutsiukas @ 2006 02 10, 19:26)
šiandien į namus parsinešiau agavos augliuka, tokį labai nedidelį. Gal kas auginat namuose pasidalinsit įspūdžiais apie šį augaliuką ir kai jums sekasi jį prižiūrėti
Na šitoje nuotraukoje matosi mano agava. Paprasta ir dar labai mažytė. Šiemet gavau vaiką ir pasodinau.
Žydi agavos tik po kokių 15 metų. Žiedų nesu mačius.
Mano mačiutė augino agavą 15 metų ir tais metais kaip pagal mano ir mamaos skaičiavimus turėjo žydėti jinai ją supjaustė ant vaistų Nugi galėjo palaukti dar metus ir tik kelis lapus panaudot...
Turiu ir aš agavą, tikrai nelepus ir viską pakenčiantis augalas, na irgi buvau gavus mažytę, bet po patręšimų jinai gana sparčiai auga. Tik manoji pati paprasčiausia, ne kokia plaušuota ar juostuota
Koks skirtumas,man tai jos visos labai fainos
Sveikos. Radau mane labai dominančią temą. Man šešuras atidavė gana didelę agavą, tik ją vargše pasodinęs į labai mažą indą. Tad man dabar va iškilo klausimas, kokio dydžio tą vazoną jai pirkti, kad nebutu per daug mažas ir kad nebutu per daug didelis . o gal sakau per didelis jis nebutu? svarbu tik kad per mažas ne? kaip jus man patartumete? ir dar, ši agava keleta vaikučių turi, kaip su jais reiktų pasielgti?
Turiu didelę agavą ir keletą jos nedidelių vaikučių. Pas mane ji jau gyvena apie 5 metus. Vasarą laikydavau lauke o žiemą viduje. Tai jai labai patiko gyventi kambaryje, nes pas mane labai šilta. Tai tiek paaugo, kad į lauką pro gana plačias duris netelpa. tai dabar patapo kambarine. O jos vaikučiai gyvena lauke. Drėgmės tai nemėgsta, tuoj nuleidžia lapus tarsi nusiminusi. Jau ruošiuosi persodinti, tik nežinau kaip tai pavyks padaryti, nes ji tikrai labai didelė ir badosi