Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Akasha @ 2011 01 06, 20:44)
Uoj nu pagaliau blush2.gif  Jau geda buvo, kad taip ilgai negauni....  ax.gif  Na bet dziugu, kad nukeliavo ir tikiuosi, kad patiko, nes nu labai jau ilgai rinkau is sirdies ir tokia, kuria pati kabinciau wink.gif

Anokia gėda.Paštui gėda. Rūtai...(berods toks jos vardas) laiške rašiau,kad ši savaitė bus lemiama,jei per šią savaitę neateis,eisim ieškot galų...atėjo wub.gif Ačiū dar kart labai.Man labai,labai patinka oro_buckis.gif Jau žinau,kad kabinsiu savo darbo kambary,antra vieta po virtuvės kur praleidžiu daugiausiai laiko ir kur mane dažniausiai aplanko įkvėpimas bei idėjos biggrin.gif

Dar klausimą noriu užduot .... Dairaus objektyvo. 50mm. f1.4 canonui. Užtikau Sigma objektyvus g.gif Jie įpatingesni kuom nors? Ar skirtumas tik dydyje biggrin.gif Vieno diedoko nuomonę su pavyzdžiais radau,tie pavyzdžiai tai vyno butelio fotkinimas abiem objektyvais.... Sakė iš esmės skirtumo nelabai yra,gal tik Sigmos kiek daugiau vaizdo apima ,nedaug taip. Reziumė tokia,kad pastarąjį jis gražino atgal į parduotuvę ir liko su canono objektyvu.
Gal kas daugiau kokių nuomonių turit,esat girdėję?
Atsakyti
Sigma is 50-tuku AF pagal visus palyginimus geriausi, turiu Nikonui, naudojau ir skaitmenai ir juostai db suku, rekomenduoju. Privalumu daug, pasiziuret gali ir cia atsiliepimus http://www.efoto.lt/...mm_f1.4_exdghsm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo O.o: 07 sausio 2011 - 00:37
QUOTE(Mustachio @ 2011 01 07, 00:22)
Dar klausimą noriu užduot .... Dairaus objektyvo. 50mm. f1.4  canonui. Užtikau Sigma objektyvus  g.gif Jie įpatingesni kuom nors? Ar skirtumas tik dydyje  biggrin.gif Vieno diedoko nuomonę su pavyzdžiais radau,tie pavyzdžiai tai vyno butelio fotkinimas abiem objektyvais.... Sakė iš esmės skirtumo nelabai yra,gal tik Sigmos kiek daugiau vaizdo apima ,nedaug taip. Reziumė tokia,kad pastarąjį jis gražino atgal į parduotuvę ir liko su canono objektyvu.
Gal kas daugiau kokių nuomonių turit,esat girdėję?

as turiu Sigma 50 1.4. ir visai nesiskundziu. bet ir neturiu su kuo palygint smile.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 06, 21:08)
Robobebrai, fotolama, gelbėkit.  help.gif  help.gif  help.gif
Ar jūs mane išdurinėjat ar aniedu?

Va, idesiu keleta pvz, kaip atrodo nuotraukos, fotografuotos su obektyvu, skirtu cropintos matricos bodziui smile.gif Vaizdo telpa daugiau, bet sonus vinjetuoja. Fotografuota i juosta, nuotraukos nekoreguotos.

user posted image

user posted image

user posted image

QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 07, 09:38)
as turiu Sigma 50 1.4. ir visai nesiskundziu. Bet ir neturiu su kuo palygint smile.gif

Jauciu ir as toki imsiu. Isbandziau... patiko man smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2011 01 07, 09:13)
Labas rytas  4u.gif

Va, idesiu keleta pvz, kaip atrodo nuotraukos, fotografuotos su obektyvu, skirtu cropintos matricos bodziui  smile.gif Vaizdo telpa daugiau, bet sonus vinjetuoja. Fotografuota i juosta, nuotraukos nekoreguotos.

Čia dar labai geras atvejis. Su daugeliu zūmų (ypač platesnio kampo) būna, kad vos ne juodame stačiakampyje toks apskritimas su vaizdu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Peperoni @ 2011 01 06, 08:07)
Manual wb naudojimas šiam skaitmenos amžiuj, mano manymu, yra tik laiko švaistymas smile.gif

Na, šiaip jau išvis WB sąvoka tik su skaitmena ir atsirado. Kol buvo fotografuojama į juostą, WB problema kaipo tokia neegzistavo išvis. Tad kažkaip keistai skamba jūsų teiginys apie "šį skaitmenos amžių". WB problema yra skaitmenos amžiaus problema.

QUOTE(Peperoni @ 2011 01 06, 08:07)
Na,Aš lygiai taip pat jo nenaudoju, ir nemanau, kad daug žmonių tą daro... BET, mokantis nuo pat pradžių BŪTINA apie jį sužinot, suvokt teoriją ir išmokt naudotis smile.gif

T.y. siūlote fotografuoti bile kaip, o paskui jau ir Fotošope galima nuotrauką nupaišyti? smile.gif Jei WB pataisyti neina, triukšmai per dideli, tai padarom foto B&W, užmetam grūdo ir visi patenkinti: žiūrovai dėl to, kad nuotrauka meniška (juk B&W ir su tokiu a la juostos grūdu), fotografas dėl to, kad jam broką paslėpti pavyko tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 01 07, 09:42)

siaip idomu, ar jus moketes fotografijos kur ar siaip manot, kad viska zinot?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 07, 09:50)
QUOTE(fotolama @ 2011 01 07, 09:42)

siaip idomu, ar jus moketes fotografijos kur ar siaip manot, kad viska zinot?smile.gif

Oi, visko aš tikrai nežinau. O suklydau kažkur rašydamas? smile.gif
Atsakyti
Sveiki
Perskaičiau visą diskusiją apie objektyvus ant FF. Gal kur praleidau, bet gal paprotinsit kas bus, jei Ff skirtas objektyvas bus naudojamas ant cropo 4u.gif
Rašau todėl. kad žiūrint į objektyvų pasiūlą geresnėm savybėm objektyvai pagrinde ant ff.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 01 07, 10:03)
Oi, visko aš tikrai nežinau. O suklydau kažkur rašydamas? smile.gif

na siaip jus labai taip kategoriskai snekat smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukis01 @ 2011 01 07, 10:16)
Perskaičiau visą diskusiją apie objektyvus ant FF. Gal kur praleidau, bet gal paprotinsit kas bus, jei Ff skirtas objektyvas bus naudojamas ant cropo  4u.gif

Viskas bus gerai. FF skirti objektyvai tinka tiek FF, tiek fotoaparatams su kropinta matrica.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti