Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 06, 10:21)
Jei man teko paieškot, kas foto yra "netaip" ir kur objektyvo kaltė, tai yra du variantai:
- arba niekas nekliūva
- arba MAN niekas nekliūva, nes per menkai akis išlavinta dar  biggrin.gif

Velgi, i zandus ziurek smile.gif Mergaite tiesiai pries objektyva, tai viskas ok, o mamyte sonu stovi, tai proporcijos zanduku man jau nepatinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 05, 10:45)
Na, sudaužykit mane dabar galutinai. Nekenčiu savo aparato, kuris niekaip netelpa mažam kambary. Nu negalėjau per langa išlipt, NETILPAU. Už tai pirksiu ff ir eina viskas po velnių. Sušikau puikų kadrą, nes nei kampo kitaip nei per langą išlipt negaliu. O kambarys mažas ir taškas, sienų neperstumsiu gi.

Daužykit:
user posted image

nežinau kokios tavo patalpos, gal ir netelpi ten. Bet šioje foto, sutalpinti rankutę tikrai galėjai. Tereikėjo mažiau viršaus imti. Aš žinau, kad šita foto ne pradinukiško lygio ir kaip kažkas rašė, jei įkeltų autoritetas aikčiotų visi, bet kadangi man nelabai svarbu kiek žmogus pažengęs, komentuoju tai, ką matau ir kas kliūna. Taigi, galėtum kiek pasispausti su kadravimu, kompozicija. Kalbu būtent apie šią foto, nes ir prie jos rašai, kad negalėjai išlipti per langą. Nereikėjo lipti. Kojytės gal ir nebūtų tilpę, bet tilpusi rankutė labiau puoštų. Na bent jau man. O ji tikrai galėjo tilpti.
Tai to ir linkiu, neskubėti fotografuojant, nes man rodos tą ir darai. Žinai kaip kas turi būti, bet pamačiusi modelį tikriausiai nori išnaudoti maksimaliai laiką ir paskubi. Na paskubėk, bet nepamiršk kas kelias minutes ir stabtelti bei neskubėdama vieną foto padaryti.

Dabar žiūriu, kad ir kojytės galėjo tilpti, nes ir dešinėje erdvės pakankamai turi. Tiek daug nereikia.
Dar smulkmena, bet paminėsiu. Ne kritika, tiesiog pastebėjimas. Labai švari, tokia tyra šita foto. Todėl tarkim kiek kilstelta paklodė ar jau ten čiužinukas irgi gali užkliūti. Tai ir į tokias smulkmenas kartais žvilgtelk. Nes rodos viskas ten, kur turi būti, bet vat ta kilstelta vieta...Ir apklotėlį karts nuo karto fotografuodama patiesink, kad raukšlytės dingtų. Gali netgi tėvelių paprašyti tokias detales pasaugoti, kodėl ne.
Nepriimk perdaug asmeniškai, nes sunku komentuoti, po tavo reakcijų. Kaip jau kažkur rašiau, nežiūrėk, kaip į norą įgnybti, bet tiesiog patarimą iš šalies.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 06 sausio 2011 - 10:14
labas rytas,
na ir priplepėjot doh.gif geri tempai, nespėju. Vakar mažąjį fotografavau, tai vaikas man pasakė" Mama, padėk kukū (fotoaparatą), ateik žaisti" hihihi.gif

eisiu nuotraukas sukelsiu, bet jaučiu nieko gero, tubūt kelios foto šeimyniniam albumui.
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2011 01 06, 09:30)
Velgi, i zandus ziurek  smile.gif Mergaite tiesiai pries objektyva, tai viskas ok, o mamyte sonu stovi, tai proporcijos zanduku man jau nepatinka smile.gif

Tiny, sunku vertint, tu kai realybej ta mamyte macius gal ir galetum ta iskraipyma izvelgt, as tai jo nematau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 01 06, 10:09)
Tai to ir linkiu, neskubėti fotografuojant, nes man rodos tą ir darai.

Todėl tarkim kiek kilstelta paklodė ar jau ten čiužinukas irgi gali užkliūti.

120% Tiesa. Dėl abiejų dalykų. Paskubėjau tikrai. Nes vaikas jau nebenorėjo fotografuotis. Kai pamatė, kad reikės apsirengt tą balerinos triko ji iš vis apsiverkė ir tik kol mama nepažadėjo vėliau už tai atsilyginti, ji sutiko iš viso tęsti sesiją. Todėl skubėjau išnaudoti kiekvieną sekundę. Nes be mažosios nuovargio mane žiauriai spaudė dar ir tamsa. Temo astronominiu greičiu. Sumirksi akimis ir jau tamsiau pasidaro biggrin.gif Užtai spaudžiau ką galėjau... Kadangi modeliukas idealiai tiko prie aplinkos tiek apranga tiek išvaizda, bandžiau kabint kiek ir jos. Bet dabar kai pasakei, manau kad visgi galėjau sutilpt... Kaip sakai, nuleist fotiką žemiau ir labiau į šoną ir gal butų buvę viskas kadre. Na, ką jau padarysi.
O dėl apklotėlio, tai žinok pamačiau ir pataisėm (pliusas man, nes aš PASTEBĖJAU)... bet... pastebėjau matyt per vėlai, nes po pataisymo tepadariau vos porą kadrų, kurie ir šiaip nesigavo.. (vėl man minusas). Iš šios sesijos padariau iš viso gal šimtą kadrų, neįprastai mažai man, kaip absoliučiam pradinukui, kad išrinkt kažką labai super gero, lauke buvo šalta, tai sakau, gal 15min pyškinau su pasišildymais, o namie sutemo... Neplanavau namie fotkint, užtai iškart pradėjom nuo lauko.. Kai tuo tarpu jei būtume pirma namie, o po to lauke dar oho kiek ilgai galėtume fotkintis, nuo sniego gi ilgai šviesu... Aj, žodžiu. labai gera pamoka. Po teisybei, man visos šios nuotraukos ir gražios, bet nėra nei vienos, už kurią sau pliusą pasidėčiau. Dažniausiai iš sesijos na bent už vieną sau mintyse padedu pliusiuką didesnį ar mažesnį, o va šį kart, tokios foto nėr nei vienos.. Visoms kažko trūksta arba su kokia per didele klaida.

Ir baik sakyt kad reaguoju į kritiką, jomajo. Aš reaguoju, normalu, bet tikrai neįsižeidžiu ar pan. Pažiūrėk Tu į mano visus pasisakymus. Aš į bet ką reaguoju ir rašau paklodes, tad tikrai labai prašau komentuoti ir pasakyti ką padariau netaip. Atvirai sakau, jei ne šis pradžiamokslis aš toliau pyškinčiau savo vaikus su Auto ir nesukčiau smegenų dėl nieko. Pakėlėt man kartelę, tai ir bandau lipt smile.gif
Ačiū. 4u.gif

Beje, ne pirma man gi šita sesija, esu fotkinus, bet šį kartą taip ji mane nuvargino, kad sėdėjau vakare po jos tuščiom smegenim... Gal kad labai stengiaus, norėjau padaryt gražiai, užtai paskubėjau, suklupau nuvirtau ir va.. guzas kaktoj ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 06 sausio 2011 - 13:13
QUOTE(<emigrante> @ 2011 01 05, 23:05)
Na foto parodyta stovas su galva. Bet reiktu pardavejo uzklaust papildomai, nes buna kad galva neieina. O plokstele - tai suprantu, kad ta, kuri prie fotiko sukasi, su kuria paskui labai lengva fotika prie stovo pritvirtint.
p.s. ju puslapi radau pirkejo uzklausima - ar su galva, tai atsakymas 'kaip foto pavaizduota''  VA CIA RASO

Dėl tos plokštelės, kai savo stovą pirkau nežinojau reikia ar nereikia man jos, draugas liepė pirkti su, nu ir nupirkau. Dabar neįsivaizduoju, kaip galėčiau be jos gyventi - jei kas kartą tą fotiką prisukinėt reiktų, nu tai gi kapec doh.gif o čia lengvai ir greitai smile.gif

Laukinei turbūt nebeaktualu, bet pasisakysiu vis tiek: turiu 16-85mm objektyvą, ir labai jį myliu, bet nuo hamako jo vaikų neprifotografuosi, nes 85mm nėra taip jau daug, kaip norėtųsi. Šiuo metu man tikrai dažnai pritrūksta tos 85-200mm dalies blush2.gif
Atsakyti
Sakykit, o tie vienakojai stovai-kaip jie?Verta?
Atsakyti
Tiesa, dar norėjau pasiteirauti - kaip dažnai jūs naudojatės reflektoriais fotosesijų metu? Ar visai nesinaudojat? blush2.gif
Papildyta:
Kritikai 4u.gif Tiek nuotraukos, tiek apdirbimo.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2011 01 06, 12:22)
Tiny, sunku vertint, tu kai realybej ta mamyte macius gal ir galetum ta iskraipyma izvelgt, as tai jo nematau ax.gif

Na, tai gal man vaidenasi visgi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 01 06, 13:20)
Sakykit, o tie vienakojai stovai-kaip jie?Verta?

tikrai nemanau, kad verta... ax.gif

QUOTE(green_tea @ 2011 01 06, 13:30)
Tiesa, dar norėjau pasiteirauti - kaip dažnai jūs naudojatės reflektoriais fotosesijų metu? Ar visai nesinaudojat? blush2.gif
Papildyta:
Kritikai 4u.gif Tiek nuotraukos, tiek apdirbimo.

NE - tiek nuotraukai, tiek apdirbimui 4u.gif ant veido kažkokios nenatūralios dėmės, per daug blūro, o ir spalvos keistos... ryškumo nematau, per sunkus šešėlis po smakru...
Atsakyti
[quote=Ersė,2011 01 05, 16:12]Kol neturejau Liepos nezinojau nei vieno vaiko tuo vardu, bet dabar  blink.gif  lotuliukas.gif Kur pasisuki ten Liepa  lotuliukas.gif
[quote]
na ka as zinau, dar priesh Pauliuka tu Liepu buvo nemazai, grazus ir be galo populiarus vardas.

[quote=paprasta,2011 01 05, 16:42]
Ačiū už sveikinimus  4u.gif
Kai laukiausi Elzės, sūnus buvo sugalvojęs vardą Unė- šiaip aš jo net negirdėjusi buvau ax.gif
O iš duotų rinkčiausi Ūla thumbup.gif
[/quote]
as irgi negirdejus apie UNE. cia pilnas vardas?? Ula man visai nieko, Ieva toks pabodes. as rinkciausi sau grazhu varda, bet ne del to, kad madingas, ar kad daug tokiu vardu ir per populiarus. kox skirtumas, niekada nebus, kad itin retas, o juk ne vardas zmogu puoshia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maggie: 06 sausio 2011 - 15:33

QUOTE(Refresh @ 2011 01 06, 08:43)
Labas rytas.
Kadangi visos taip gražiai ND pristatinėja, sakau reikia ir man pagaliau pamokas paruošti smile.gif 1 ND kažkada jau rodžiau.

2 ND:

user posted image
user posted image
user posted image

3 ND: (Kodėl taip spalvos skiriasi  unsure.gif Nieko absoliučiai nuotraukoms nedariau)

user posted image
user posted image
user posted image

Prie visų šitų dar ir 4 ND . Nugi pasakykite ką nors.

user posted image
Atsakyti