Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Beje, kalbant apie fototechnikos ribotuma...

Taip su vieninteliu 50mm objektyvu ant APS-C daznai teks jausti apribojimus. Per jis tiesiog per siauras. Ir tureti ji kaip vieninteli APS-C objektyva nera pats geriausias variantas. Reikia dar papildomai isigyti ir kokybiska zuma arba platesni fiksa.

O jei jau bandoma issiversti su vienu vieninteliu fiksu ir APS-C fotoaparatu, tai reiketu orientuotis i 30mm zidinio nuotoli, ne 50mm.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 05, 10:07)
O jis veidų neiškraipo? unsure.gif
Ateity apie 85mm būtinai galvočiau, bet ne viskas vienu ypu smile.gif

Mane dar ir ISO negalėjimas pakelt pykdo.. Prie 800 jau triukšmų ohoho...
Nebežinau, pasimečiau...Noriu galėt fotografuot bent kiek plačiau mažam kambary. Ne visi sales turi fotografavimui smile.gif
Gal dar patarsit kažką, nes technikoj aš apskritai nenutuokiu  unsure.gif

iskraipys veidus, iso ant ff taip pat galesi kelt daug negalvodama. tiesiog kaip robobebras sake - tam tikrose situacijose geriau ff, tam tikrose - corpas. As manau, kad tavo fotografijoje geriau ff 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 01 05, 10:05)
O ant lovos?

Bus ir ant jos smile.gif parodysiu viską jums vėliau biški...
Papildyta:
QUOTE(fotolama @ 2011 01 05, 10:09)
Beje, kalbant apie fototechnikos ribotuma...

Taip su vieninteliu 50mm objektyvu ant APS-C daznai teks jausti apribojimus. Per jis tiesiog per siauras. Ir tureti ji kaip vieninteli APS-C objektyva nera pats geriausias variantas. Reikia dar papildomai isigyti ir kokybiska zuma arba platesni fiksa.

O jei jau bandoma issiversti su vienu vieninteliu fiksu ir APS-C fotoaparatu, tai reiketu orientuotis i 30mm zidinio nuotoli, ne 50mm.

smile.gif ne, tai ne vienintelis objektyvas kurį turiu... bet portretams nemanau kad zoominiai gražiai nufotografuos.. bent man negražu, gal skonio reikalas, nežinau..
O va koks tas platesnio kampo zoomas, tai prašau, pasakykit, kuris nekraipytų vaizdų, apimtų didesnį kampą ir gražiai plautų vaizdą... unsure.gif 50mm man atrodo idealu, tik kampo trūksta, todėl tikiu, jog tai išspręstų būtent ff. unsure.gif
Atsakyti
Aš dėl to, kad netilpau kambaryje, pirkau 17-50 mm... bet nelipo jis man... gulėjo sėkmingai spintelėje ax.gif kambarį iškeičiau į lauką ir toliau su 50 mm lotuliukas.gif
Atsakyti
Laukine bet kokio grozio ta mergaite wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 01 05, 10:22)
Laukine bet kokio grozio ta mergaite  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Tikrai wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 01 05, 10:22)
Laukine bet kokio grozio ta mergaite  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Blem, žinok, mini ant mozolio....AŠ ŽINAU.. Ir negaliu sau atleist, kad šitaip gadinu kadrus su ja...
Mama tai jos patenkinta, jai gražu.. Gražu ir man, bet žinau, kad galima daug geriau. Dėl to labai pikta ir ant savęs ir ant technikos. Užsakiau ff šiandien, nieko nebesakykit, nemoralizuokit. Technika bus, liks kaltint save dėl blogų kadrų, nu nebeišnešė man nervai. Kaip sakau, tealteidžia man Dievas už tai ką padariau, bet aj, užsakiau.
Dėl tų pinigų.. Nesimaudom ir mes piniguose, kaip Maggie klausė.. Ir man kelionės svarbiau nei fotografija kolkas. Bet šį kartą suveikė ir principai ir tai, kad dovanojuos jį sau gimtadienio proga ir tai, kad gerai investavom į pelningą reikalą, tad iš tų pinigų ir skiriu.. Iš mamos pašalpos, dar taip nugnaibytos niekad nesusitaupyčiau tiek tūkstančių kiek visa aparatūra kainuoja biggrin.gif
Koliažus išdraskiau, palikau tą, kuris tiko tiems, kas supranta apie juos daugiau nei aš. Kai turėsiu savo supratimą, tada galėsiu plėšyt marškinius ir laikytis savo, bet kolkas jo aš dar neturiu. Tai ne bandymas įtikti kažkam, tiesiog jaučiu kad pjaunu grybą su jais, todėl kolkas man atrodo protingiau daryt taip, kaip pataria labiau žinantys.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 01 05, 10:04)
aha ir turesit iskraipyta vaizda, neisplauta fona. Labai tinkamas variantas portretams  doh.gif

30mm and APS-C "kraipys" vaizda lygiai tiek pat, kiek ir 50mm ant FF.

Del neisplauto foto irgi klystate.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 05, 10:32)
Blem, žinok, mini ant mozolio....AŠ ŽINAU.. Ir negaliu sau atleist, kad šitaip gadinu kadrus su ja...

O man atrodo, kad tu sauniai stengiesi. Ir zinau kad jei toki kadra idetu koks nors zmogus pasiekes fotografijoj daugiau, tai visi alpetu ir girtu. Kitaip sakant - pirmiausia dirbama del autoriteto, o paskui jau autoritetas dirba uz tave biggrin.gif
Atsakyti
Laukine, zinok nesuklydai, buk rami smile.gif
o kokius tu objektyvus turi?

fotolama, gal galite pasakyti kas klystama del neisplauto fono?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 05 sausio 2011 - 10:38
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 05, 10:18)
50mm man atrodo idealu, tik kampo trūksta, todėl tikiu, jog tai išspręstų būtent ff. unsure.gif

Apie koki idealuma jus kalbate, jei jis jums per siauras? smile.gif

Plataus kampo trukuma galima spresti dviem budais: perkant platesnio kampo objektyva (30mm fiksai kainuoja ~1300Lt) arba perkant FF (Kainos turbut nuo kokiu 5kLt).
Papildyta:
QUOTE(robobebras @ 2011 01 05, 10:37)
fotolama, gal galite pasakyti kas klystama del neisplauto fono?

Tas, kad isplaunamas tas fonas ir su 30mm ant APS-C.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 05, 09:45)

Daužykit   

Jei vakar apie koliažus kokius tris kartus bandžiau rašyti ir niekaip nesugebėjau normaliai parašyti, tai apie šitą galiu pasakyti - man patinka LABAI smile.gif Dieviško grožio mergaitė, puikus kadras, geras apdirbimas. Na taip, apkapota, bet tu tooookiais žingsniais eini į priekį, kad net smagu wink.gif
Geras sprendimas dėl ff, sveikinu 4u.gif Bet 50'tukas ant jo bus kaip 30'tukas ant crop'o smile.gif Reikės 85 mm ir vėl netilpsi biggrin.gif
Atsakyti