Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(robobebras @ 2011 01 05, 00:30)
Ne cia visa beda. Beda tai, kad apsvietimas maisosi nevienodai visame kadre, del to teisingo WB tiesiog nera - jei vienoj vietoj jis teisingas - kitoj nebe.

Apie ką ir kalbėjau - tik iš kt. pusės biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2011 01 04, 21:43)
Tai super  4u.gif
Sveiki, smile.gif prašom dažniau, gal kokių pastabų mūsų darbeliams turėtumėt, smagu būtų nuomonę išgirsti mirksiukas.gif

aš mielai ax.gif , bet su Jumis suspėt, tai... doh.gif
Atsakyti
Labas rytukas 4u.gif
QUOTE(green_tea @ 2011 01 04, 21:30)
Neblogai, norėtųsi kiek trumpesnio išlaikymo, nes dabar ugnis vos vos paplaukus blush2.gif Na ir kiek labiau "iš toliau", kad visa pliauska matytųsi.

QUOTE(Alabama @ 2011 01 04, 21:35)
As bandyciau atsitraukt.Siaip grazu.
Cia ir nereikia didinti ISO.Tik islaikyma.

QUOTE(Alexso @ 2011 01 04, 21:43)
Gerai, kad bandai su ugnimi žaisti. Na bet jau yra kas pakomentavo. Nėr ką pridurt mirksiukas.gif

Aciu uz komentarus,jau taip kinkos tirtejo dedant blush2.gif bet stengsiuos ir geresniu kadru atnest ax.gif
Atsitraukt toliau,tai jauc nelabai imanoma,vis tik ne lauza fotkinau,stengiaus isipaisyt i anga,kad nei dureliu,nei sieneliu katilo nesimatytu tongue.gif na,bet prie progos pabandysiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2011 01 05, 08:33)
Apie ką ir kalbėjau - tik iš kt. pusės  biggrin.gif  4u.gif

painiai susiskaite tavo postas, tai ir nesusigaudziau. Bet vis tiek papriestarausiu biggrin.gif 4u.gif nes fotoaparatai kaip tik tikslesni nei musu akys, nes jie fiziskai matuoja signala savo sensorium ir rodo tai, kas is tikruju ir yra.

O del manual wb naudoti ar ne - kiekvieno pasirinkimas, vieniem patogiau vienaip, kitiem kitaip. Man kol kas jo nereikia, bet i sulini irgi nespjaunu, gal ateity kitaip susisvies ir rekausiu kaip tai svarbu biggrin.gif.

QUOTE(Peperoni @ 2011 01 05, 09:20)
aš mielai  ax.gif , bet su Jumis suspėt, tai... doh.gif

jo, cia su suspejimu sunkiai, as irgi nespeju, bet nelabai ir stengiuos, kaip gaunas taip smile.gif Taip kad gali ir tu prisokt uzejus norui, tau biski net lengviau, nes uz kritika tie kas tave zino nepyks ir akiu nedraskys (nebent as biggrin.gif), o jei netycia ir pameluosi ka nors tai vis tiek aciu pasakys wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheles @ 2011 01 05, 00:07)
Va, cia siaip gal OT, bet... vieni na labai patyre fotografai patare, kad nuotraukas atsirinkinet reikia po kurio laiko.. kai siek tiek praeina emocijos, sako pamatai tikrai gerus kadrus.. Taip kad turbut kartais tvarkant nuotraukas ne ta pacia diena, o siek tiek veliau, kiek laiko susitaupytu atrodo...  4u.gif

Labai ne OT ir labai gerai pasakyta. Visiškai pritariu.

Na, sudaužykit mane dabar galutinai. Nekenčiu savo aparato, kuris niekaip netelpa mažam kambary. Nu negalėjau per langa išlipt, NETILPAU. Už tai pirksiu ff ir eina viskas po velnių. Sušikau puikų kadrą, nes nei kampo kitaip nei per langą išlipt negaliu. O kambarys mažas ir taškas, sienų neperstumsiu gi.

Daužykit:
user posted image
Atsakyti
na ir aš buvau vakarinio miesto pažiūrėt...

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 05, 09:45)

O butinai prie lovos, o jei prie tos spintos mergaite priglaustum?

QUOTE(Isila @ 2011 01 05, 09:53)

Cia galima dar ilgint islaikyma-butu dar sviesiau.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 05, 09:45)
Na, sudaužykit mane dabar galutinai. Nekenčiu savo aparato, kuris niekaip netelpa mažam kambary. Nu negalėjau per langa išlipt, NETILPAU. Už tai pirksiu ff ir eina viskas po velnių. Sušikau puikų kadrą, nes nei kampo kitaip nei per langą išlipt negaliu. O kambarys mažas ir taškas, sienų neperstumsiu gi.

O kai kazkurioje situacijoje ir ant FF uzdetas 50mm bus per siauras, tai pirksite MF (medium format) fotoaparata? lotuliukas.gif Taip pat ar jus suvokiate, kad 50mm objektyvas ant FF toli grazu taip nebetiks portretams, kaip jis tinka ant APS-C? Reikes dar ir koki 85mm nusipirkti wink.gif

Daug pigiau ir nepalyginamai praktiskiau (turesite fotoaparata ir du objektyvus vs. fotoaparta ir 1 objektyva) yra tiesiog nusipirkti platesni objektyva (~30mm zidinio nuotolio).

Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 01 05, 09:56)
O butinai prie lovos, o jei prie tos spintos mergaite priglaustum?
Cia galima dar ilgint islaikyma-butu dar sviesiau.

Tamsu, ten kampas ir labai jau šešėliai krenta.. ISO 800. sad.gif Nebent fotkint vasaros saulėtą dieną.. O kai žiemos antra dienos pusė, vsio, tamsu tam kampe.. Turiu ir prie spintos, parodysiu vėliau.. Vaikai lipa ant galvos biggrin.gif
Visais kampais bandžiau, bet nu niekaip... Nusikirto rankos ir susipaudė kažkaip. Nors foto man graži gal, bet erzina tas neįgalumas padaryt techniškai labiau tvarkingą ir užknisa kai tą neįgalumą sukelia ribota technika.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 01 05, 10:00)
yra tiesiog nusipirkti platesni objektyva (~30mm zidinio nuotolio).

aha ir turesit iskraipyta vaizda, neisplauta fona. Labai tinkamas variantas portretams doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 05, 10:02)

O ant lovos?
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 01 05, 10:00)
(~30mm zidinio nuotolio).

O jis veidų neiškraipo? unsure.gif
Ateity apie 85mm būtinai galvočiau, bet ne viskas vienu ypu smile.gif

Mane dar ir ISO negalėjimas pakelt pykdo.. Prie 800 jau triukšmų ohoho...
Nebežinau, pasimečiau...Noriu galėt fotografuot bent kiek plačiau mažam kambary. Ne visi sales turi fotografavimui smile.gif
Gal dar patarsit kažką, nes technikoj aš apskritai nenutuokiu unsure.gif
Atsakyti