Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(paprasta @ 2011 01 04, 21:51)
aš vadovaujuosi taisykle: geriau paklausti ir būti išjuoktai vieną valandą nei kad neklausti ir juokingai atrodyti visada  blush2.gif  tad klausiu- kas tas bulb doh.gif  doh.gif kažkur skaičiau straipsnį ir tas bulb buvo nuolat kartojamas doh.gif

Rarity, aš išskirčiau jb variantą...  4u.gif

bulb - Tai rankinis išlaikymo režimas, kuriame diafiragma buna atidara tol kol laikomas paspaustas užrakto mygtukas.

Paprasciau, tai kad islaikymas gali buti ir didesnis nei tos reiksmes, kurias duoda fotikas. ir gali laikyt kiek nori. o jei su laidu, tai nustatai, iseini, grizti po pusvalandzio ar kada atsimeni ir tada isjungi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 04, 21:41)

Meldžiu kritikos.  biggrin.gif

Aš šiandien priekabiai nusiteikusi, tai jau dėsiu, laikykis. Jei nusišnekėsiu, pasakykit man kas nors.

1. Visose nuotraukose balta skirtingu atspalvių, kodėl?
2. Koliažai hm... o kodėl? (nu bet čia jau mano asmeninė nuomonė apie koliažus aplamai. Gal dar nepriaugau iki jų)
3. pirmo koliažo pirmoj nuotraukoj man trūksta pilnų rogių. Gi viršuj daug foninės tuštumos, o vat objektas kažkodėl nukapotas.
4. pirmo antra graži nuotrauka, ar nesušalo vaikas?
5. antro pirmoj nuotraukoj trūksta erdvės už nugaros, nes vėlgi - eglutė gerai, bet vaikas į kadrą vos tilpo.
6. antro trečia ir ketvirta nuotraukos hm... o kam ten jos?

nu va, pasisakiau blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(dosa @ 2011 01 04, 21:58)
Gal j/ geriau ziuris?  g.gif
user posted image

Man spalvota gražiau žiūris, sukuria tos spalvos smagumo įspūdį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2011 01 04, 21:58)
paprasta, man tas koliažas iš keturių nelabai- per daug perkrautas, nuotraukos lyg susiję, lyg ne, žiūriu ir nežinau kur koncentruotis... Patiko spalvos, labai švelnu  4u.gif

Laukinė įdėjo, ne aš 4u.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 04, 21:59)
bulb - Tai rankinis išlaikymo režimas, kuriame diafiragma buna atidara tol kol laikomas paspaustas užrakto mygtukas.

Paprasciau, tai kad islaikymas gali buti ir didesnis nei tos reiksmes, kurias duoda fotikas. ir gali laikyt kiek nori. o jei su laidu, tai nustatai, iseini, grizti po pusvalandzio ar kada atsimeni ir tada isjungi biggrin.gif

dėkui- reiks pabandyti paeksperimentuoti thumbup.gif

Dosa, man spalvota smagiau žiūrisi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 04 sausio 2011 - 22:04
dosa, spalvota geriau, jb kažkaip vaikas prapuola g.gif

QUOTE(paprasta @ 2011 01 04, 22:03)
Laukinė įdėjo, ne aš  4u.gif
dėkui- reiks pabandyti paeksperimentuoti  thumbup.gif

atsiprašau, susimaišiau 4u.gif einu miegot , o tai net nebeskiriu kam rašau doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Dosa man patiko tavo spalvotas paningas 4u.gif

Alexo su savo 200% prajuokinai lotuliukas.gif

Laukine smagu matyt kazka naujo, ne studijoj smile.gif
Atsakyti
Dosa, tik spalvota smile.gif beje, gerai paningą pagavai bigsmile.gif smagi foto ax.gif

Laukine, vaje, nesušalo mergytė? unsure.gif man kai kur peršviesta, kepurė pvz susilieja su sniegu, o šiaip būčiau už paskutines, neperkrautos atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 04, 21:41)
Meldžiu kritikos.  biggrin.gif

Na, pabandysiu...
Smagu, kad išėjai į lauką- dabar tokia nuostabi gamta 4u.gif
Pirmas koliažiukas pakankamai žiūrisi, tik pasvirusios rogės sudaro įspūdį, kad svyra viskas... taip pat norėčiau nutolinti labiau pirmą nuotrauką, kad daugiau rogučių matytųsi ax.gif Ir antroje čiut traukčiau į šoną mergytę- gražiau žiūrėtųsi, jei fone būtų koks keliukas- kur ji bėga...
Antras koliažas visai man nesižiūri- bardakėlis, visko daug, mergytės veidukas visur nusuktas, nesimato emocijų...
Trečiame koliažiuke man patinka pirma nuotrauka- antra ne... rogės kaip blynukas... blush2.gif blush2.gif
Labiausiai patinka ketvirtas koliažiukas, tik gal antrąją nuotrauką kiek kitaip kadruočiau- labai lenda į akis, norisi atsitraukt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 04 sausio 2011 - 22:18
QUOTE(Yvette @ 2011 01 04, 10:08)
Kūdikių fotografavimui namuose.

Labai ačiū už nuorodą.

QUOTE(<emigrante> @ 2011 01 04, 21:43)
Laukine, spalvos  wub.gif  kas per actionas jei ne paslaptis  smile.gif

Maišiau kelis.

QUOTE(Alabama @ 2011 01 04, 21:49)
Nenervuok. mad.gif

A ko? 4u.gif

QUOTE(Alexso @ 2011 01 04, 21:50)

***Loretos 200-procentinė kopija?  biggrin.gif

Nia, dušimtaitrisdešimttrečia 4u.gif Aš aktyviai skaičiuoju tongue.gif

Ačiū labai visoms už komentarus.
Man labiausiai nedovanotina klaida atrodo tas baltas sijonas. Kažkaip jis atrodė ne toks baltas namie, manėm kad nesusilies taip su sniegu... Dėl pakibimo sniege, tai daug kur kojos buvo pusnyse.. Dėl sušalimo- mergaitė buvo po tuo baltu golfuku aprengta dar keliais megztiniais... Dėl koliažų ir bardakėlio... manau, netvarkos įspūdį sudaro tai, kad dėjau iškart kelis koliažus. Būtų gal netaip netvarkinga, jei juos dėčiau per kelias dienas atskirais postais, dabar gi gavosi "psichologinė vizualinė netvarka". Bet nu vis mokausi, vis bandau su tais koliažais. Aš juos visaip darau ir laukiu Jūsų komentarų. Nes kolkas, kaip matau, visai nepataikau su jais į temą. Ta prasme, kad mano ale pajautimas radikaliai skiriasi nuo jūsiškio. Va kai mano sutaps su Jūsiškiu (tų, kurių komentarai man svarbūs), tada bandysiu tęsti ta pačia dvasia. Dabargi, vis niekaip nepataikau doh.gif
O dėl kopijavimo...Jei rogės, arbata žiemą miške ir švelnios spalvos yra kopijavimas, taip, kopijuoju ir kopijuosiu. Ir Loretą ir dar n tokių pat fotografų. 4u.gif

Aj, paprasta- super pasisakei už geriau paklausimą ir kartą atrodymą kvailai nei neklausimą ir darymą nuolait klaidos. Respektas Tau už tai, spaudžiu penkis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 01 04, 22:21)

Aj, paprasta- super pasisakei už geriau paklausimą ir kartą atrodymą kvailai nei neklausimą ir darymą nuolait klaidos. Respektas Tau už tai, spaudžiu penkis.  4u.gif

gera taisyklė smile.gif ir dar kritikos tau parašiau ax.gif
Atsakyti
Aš tai tikrai žinau, kad mano galvoje jau senokai yra idėja, kaip kur nors tarp didelių pusnų su šiltu puodeliu arbatos ir minkštais, šiltais drabužėliais fotografuosiu savo vaikus...... Tai čia skaitysis jau kad kopijuoju labai daug ką. Nesakau, kad suknelė bus pilka su baltu ar dar kažkas. Bet tiesiog ta idėja yra jau seniai mano mintyse, iš esmės kitokia, bet kažkuo labai panaši.
Ir bijosiu dėt, nes bus kopija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 01 04, 20:02)
Man spalvota gražiau žiūris, sukuria tos spalvos smagumo įspūdį  smile.gif

QUOTE(paprasta @ 2011 01 04, 20:03)
Dosa, man spalvota smagiau žiūrisi  4u.gif

QUOTE(Will @ 2011 01 04, 20:07)
dosa, spalvota geriau, jb kažkaip vaikas prapuola  g.gif

QUOTE(Forgete @ 2011 01 04, 20:07)
Dosa man patiko tavo spalvotas paningas  4u.gif

QUOTE(bizyte @ 2011 01 04, 20:11)
Dosa, tik spalvota smile.gif beje, gerai paningą pagavai bigsmile.gif smagi foto ax.gif

Labai aciu uz nuomones bigsmile.gif
Man isvis kazkokia j/b liga gal, a kas, neissigydau dar mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2011 01 04, 22:26)
gera taisyklė smile.gif ir dar kritikos tau parašiau  ax.gif

Jo, ryt ramiai atsisėsiu ir skaitysiu atidžiai kiekvieną komentarą ir iškart žiūrėsiu konkrečiai į nuotrauką. Nes dabar, kai foto vienur, komentarus permeti viena akim, nebežinai kas buvo pirmo koliažo kairėj foto kuri kaip ir nieko, bet va trečio koliažo penkta foto visai krypsta į šoną doh.gif Jūs stengėtės, reagavote, aprašėte, todėl aš su visa pagarba ryt sėsiu analizuotis. Šiandien jau nebėr jėgų, nes ta sesija išsunkė iki negalėjimo smile.gif Ant galo dar turėjom fotkintis, mergaitė laužės, sakau, nu ok, gana, nebefotkinam, viskas. Nors jos mama sako, dar davai, pafotkinam. Sakau- nebe. Mergaitė į ašaras, kad dabar jau vėl nori, aš nebežinau ką daryt, žodžiu emocijų visiems per akis... Bet šiaip, per daug vaikui įspūdžių, visokių pamokymų ir pan, tad natūralu kad galiausiai užknisom ją biggrin.gif Aš is vis į jokią pusnį nelipčiau.

Aj, dar rarity berods parašė dėl studijos.. Jo, man irgi labai faina buvo nebe studijoj pafotkint.. Bet kai pagrinde buvo mane leliai užpuolę, tai tokiu metų laiku kurgi daugiau, jei ne studijoj juos fotkint.... doh.gif Užtai atsigavau šiandien kaip nuo grandinės nutrūkęs šuva, kai gavau galimybę fotkint miške, gamtoj... Tik gaila kad taip trumpai smile.gif Būč sudraskius mergaitę į skutus jei tik ji nebūtų sušalus, užfotkinus iki negalėjimo, kokia ji man graži, fotogeniška ir šiaip faina yra biggrin.gif
Atsakyti