O man kaip daryt,per nauja,ar uzkaitot?
QUOTE(Burka @ 2011 01 04, 18:38)
As neuzskaityciau - visos nuotraukos nedaeksponuotos
QUOTE(maija @ 2011 01 04, 17:16)
Na ir 5ND bandau daryti Dabar fotografavau dirbtiniame apsvietime. Labai lauksiu jusu komentaru
gerai
Savo atsakymus paryškinau, nes viskas taip susimaišė, o jau perrašinėti už dvi dienas atsakymus ne mano jėgoms, ha, ha...
[quote=dosa,2011 01 02, 22:27]
Va ir man ji visai neliudna, bet kazkaip ir nutylejau, pamaniau, gal as kokia besirde
[/quote]
Prajuokinai...
[quote=Dalyja,2011 01 02, 22:43]
Uj, kaip gerai, kad tokia reakcija
Ikeliu savo, tos pacios gatves, kazkada su muilinuke daryta nuotrauka
pakritikuokit
[/quote]
Aha, aš jau tavo buvau mačius Gal dėl to tokį spalvinį variantą pasirinkau, nes man nesinori savo mylimo Užupio JB matyti.
[quote=Mustachio,2011 01 02, 22:55]
*Mano šįmetinis tikslas
**Man ji liūdna...graži,bet liūdna.Nes šventės baigėsi
[/quote]
*To tau ir palinkėsiu
** Na tas eglutes dar pardavinėjo prie gėlių parduotuvės, tad man visai neliūdna, ne ne...
[quote=Alabama,2011 01 02, 23:02]
Alexso, man pirmoj norisi kad ta idomi iskaba butu labiau fokuse ir svesesne.Ta "visokiu daiktu" kazkas.
Trecia gerai, o antroj as kazkaip kitaip centrini angela deciau-gal kad jis butu desiniau, nzn.
[/quote]
Ačiuks
[quote=Akasha,2011 01 02, 23:31]
*O man zinok lazkaip nelabai... eglutes noretusi zemiaus tumptelt, nes apacioj tas baltas sniegas labai neinformatyvus... nu toks nieko nesakantis plemas... ir gal jei virsaus daugiau butu kazkaip kitaip truputi ziuretusi...
**O va cia spalvos tai man nepatinka, bet cia gali buti tik mano tokia nuomone... del pirmu kadravimo jau pasake.. man kiek daugiau apacios noretusi.... o trecioj angeliukas man patiko.... spalvos aisku ne, bet siaip visumoje kazkas patrauke aki
[/quote]
*Ačiū
**Na spalvos man tai tipo buvo toks žaidimo variantas, norėjau pažiūrėti kaip jūs reaguosit į spalvinį variantą . O dėl angelo, jį nufotkint iš arti galima tik į viršų fotografuojant, tad kažkuri tai jo kūno dalis vistiek nesimatys. Kitas dalykas, ką norėjau parodyti, kad angelas su šaliku Bet niekas to nepastebėjo...
[quote=ypač,2011 01 02, 23:57]
na, dedu savo vieną kritikai
[/quote]
Įdomiai, bet nėra visai tobula
[quote=Yvette,2011 01 03, 07:13]
*mano akys vis į apačią krypsta, ten kur nieko įdomaus nėra. Kompozicija nelabai apgalvota, mano nuomone.
suprantu kodėl patinka. Dar būčiau aplink pasisukiojusi, jei eglutė vis dar ten ir noro yra, nubėk dar pafotografuoti . Čia nueinantis žmogus labai tiktų, ne ateinantis.
**Pirmoje apačios trūksta. Ir ta iškaba dešinėje viršuje nereikalinga visai. Pirmoje vistik, šauniai pasirinkai kelis žmones į foto įtraukti. Antroje to pritrūksta, nes su mašinom nebe taip įdomu. Taip pat angelas antroje centruotas. Stumtelėčiau jį į kurią nors pusę.
Trečioji gražūs tie sparnai, man apačios vos perdaug, o taip pat veido norisi.
[/quote]
*Ačiū Žinok, norėjau greitai greitai nufotkint, kol tie žmonės nenuėjo, vien žo paskubėjau
**Apačia truputį pakirpta Apskritai šie kadrai daryti per minutę, norėjau greitai pabaigti fotosesiją, nes "lėkiau" į darželį pas vaikus . Ir iš vis neplanavau angelo fotografuoti, bet gatvėj sutikau savo uošvienėlę, ji pasakė, kad mūsų angelas "papuoštas" su šaliku. Na tai aš ir paskubėjau... Bus man pamoka, kad nereik daryti bile ko
[quote=je t'aime,2011 01 03, 09:37]
*Vaišinu Naujametine latte:
*ir rodau pirmąjį namų darbą
[/quote]
*Ačiū, gundančiai atrodo, mano mylimiausia kava
**Visi tavo ND geri, tik pirmieji WB nelabai, bet po to gerai pataisei.
p.s. patinka, tai ką matau tavo nuotraukose
[quote=maija,2011 01 03, 15:25]
[/quote]
Geri visi ND
[quote=Maggie,2011 01 03, 17:41]
*faina. labai padeda moteris su skeciu.
**kaip ir patinka, bet per geltona. idomiausia pirmoji, kitose kadravimas kliuna.
***is tikruju norejau paklaust
[/quote]
*Ačiū, Maggie
**Dėkui už pastabas
***Ogi noriu visko, kas susieta su fotografija, bet tik geriausių dalykų Tad po truputį pagal galimybes, kai ką perku iš karto, kai kam atsidedu į šoną, kai kam gaunu dovanų...
[quote=laurx,2011 01 03, 23:03]
Kad, netusciomis ateit dedu kritikai :
[/quote]
Aš pritariu Akashai, daryčiau iš arčiau, kad mažiau būtų aplinkui pašalinių blaškančių dėmesį daiktų. Va ir tada, kai akys pakeri tavo žvilgsnį, rankos tampa jau nebesvarbios
[quote=Yvette,2011 01 04, 09:08]
*Žiūrinėju prie kavos puodelio flickr, gal zoutube ir filmukų yra, bet man nuobodžiai jei žiūrisi.
Fainai paaiškinta kur kas sudėliota, kodėl. Kūdikių fotografavimui namuose. Gaila, kad kūdikių neturiu, eičiau bandyti. Bet gal kam nors pravers.
1
2
**Dėl temos su šviesom norėjau paklausti.
[/quote]
* Ooooooo, kaip ačiū už tai
p.s.gal gali mane truputį apšviesti, kaip tau pasiseka Flikr'e tokius įdomius dalykus atrasti. Aš pastoviai neturiu laiko ieškoti kažko įdomaus Gal yra kažkokios nuorodos pagal kriterijus?
**Aš noriu daryti, bet dar neturėjau laiko. Visų pirma nenoriu tik techniškai atlikti, tad sugeneruotas mintis, noriu artimiausiu metu įgyvendinti. O jau tada...
[quote=fotolama,2011 01 04, 10:29]
O pirmoje klasėje rašyti mokintis pradėjote iškart nuo romanų rašymo? Mokymosi procesas, ypač kai mokinamasi pagrindų, dažnai būna pakankamai nuobodus...
O bendrai paėmus, pradžiamokslio temoje išvis neturėtų būti daromas post procesinimas, reikėtų visų pirma išmokti nufotografuoti taip, kad nuotrauka būtų gera tiesiai iš fotoaparato. O fotografuoti iškart su mintimi, kad "ai, paskui pakropinsiu ir WB bei spalvas sutvarkysiu" yra labai neteisingas kelias mokinantis fotografuoti. Tokia štai mano nuomonė
[/quote]
O ką pirmoje klasėje visi vienodo lygio sėdi??? Manau, kad kiekvienam pagal poreikius, juk kiekvienas apsisprendžia, kiek jį ta fotografija "užsuka" ir kiek jam iš fotografijos reikia. Be to mes visi jau nebe pirmaklasiai, o suaugę žmonės. Te kiekvienas ir sprendžia, ko nori ir ko siekia.
[quote=Žydraakė,2011 01 04, 10:41]
Trečioji man patiko. Įdomu, o centre šviesiau ir kraštuose tamsiau - iš karto taip gavosi fotkinant ar specialiai padarei?
[/quote]
Ačiū. Čia yra spec vinjetavimas su Ligthroom'u, dėl to vidury šviesiau, kraštuose tamsiau
[quote=Burka,2011 01 04, 13:20]
[/quote]
Jau WB ND gerai Tik siūlyčiau ateity šviesiau fotografuoti, nuotraukos per tamsios
[quote=Isila,2011 01 04, 14:03]
pakeičiau baltą lapą kitu daiktu
[/quote]
Pagaliau, jau norėjau tau rašyti, bet pati supratai, ką ne taip darei
[quote=maija,2011 01 04, 16:16]
[/quote]
Jei [b]ne su blicu fotografavai, tai gerai[/B]
[quote=dosa,2011 01 02, 22:27]
Va ir man ji visai neliudna, bet kazkaip ir nutylejau, pamaniau, gal as kokia besirde
[/quote]
Prajuokinai...
[quote=Dalyja,2011 01 02, 22:43]
Uj, kaip gerai, kad tokia reakcija
Ikeliu savo, tos pacios gatves, kazkada su muilinuke daryta nuotrauka
pakritikuokit
[/quote]
Aha, aš jau tavo buvau mačius Gal dėl to tokį spalvinį variantą pasirinkau, nes man nesinori savo mylimo Užupio JB matyti.
[quote=Mustachio,2011 01 02, 22:55]
*Mano šįmetinis tikslas
**Man ji liūdna...graži,bet liūdna.Nes šventės baigėsi
[/quote]
*To tau ir palinkėsiu
** Na tas eglutes dar pardavinėjo prie gėlių parduotuvės, tad man visai neliūdna, ne ne...
[quote=Alabama,2011 01 02, 23:02]
Alexso, man pirmoj norisi kad ta idomi iskaba butu labiau fokuse ir svesesne.Ta "visokiu daiktu" kazkas.
Trecia gerai, o antroj as kazkaip kitaip centrini angela deciau-gal kad jis butu desiniau, nzn.
[/quote]
Ačiuks
[quote=Akasha,2011 01 02, 23:31]
*O man zinok lazkaip nelabai... eglutes noretusi zemiaus tumptelt, nes apacioj tas baltas sniegas labai neinformatyvus... nu toks nieko nesakantis plemas... ir gal jei virsaus daugiau butu kazkaip kitaip truputi ziuretusi...
**O va cia spalvos tai man nepatinka, bet cia gali buti tik mano tokia nuomone... del pirmu kadravimo jau pasake.. man kiek daugiau apacios noretusi.... o trecioj angeliukas man patiko.... spalvos aisku ne, bet siaip visumoje kazkas patrauke aki
[/quote]
*Ačiū
**Na spalvos man tai tipo buvo toks žaidimo variantas, norėjau pažiūrėti kaip jūs reaguosit į spalvinį variantą . O dėl angelo, jį nufotkint iš arti galima tik į viršų fotografuojant, tad kažkuri tai jo kūno dalis vistiek nesimatys. Kitas dalykas, ką norėjau parodyti, kad angelas su šaliku Bet niekas to nepastebėjo...
[quote=ypač,2011 01 02, 23:57]
na, dedu savo vieną kritikai
[/quote]
Įdomiai, bet nėra visai tobula
[quote=Yvette,2011 01 03, 07:13]
*mano akys vis į apačią krypsta, ten kur nieko įdomaus nėra. Kompozicija nelabai apgalvota, mano nuomone.
suprantu kodėl patinka. Dar būčiau aplink pasisukiojusi, jei eglutė vis dar ten ir noro yra, nubėk dar pafotografuoti . Čia nueinantis žmogus labai tiktų, ne ateinantis.
**Pirmoje apačios trūksta. Ir ta iškaba dešinėje viršuje nereikalinga visai. Pirmoje vistik, šauniai pasirinkai kelis žmones į foto įtraukti. Antroje to pritrūksta, nes su mašinom nebe taip įdomu. Taip pat angelas antroje centruotas. Stumtelėčiau jį į kurią nors pusę.
Trečioji gražūs tie sparnai, man apačios vos perdaug, o taip pat veido norisi.
[/quote]
*Ačiū Žinok, norėjau greitai greitai nufotkint, kol tie žmonės nenuėjo, vien žo paskubėjau
**Apačia truputį pakirpta Apskritai šie kadrai daryti per minutę, norėjau greitai pabaigti fotosesiją, nes "lėkiau" į darželį pas vaikus . Ir iš vis neplanavau angelo fotografuoti, bet gatvėj sutikau savo uošvienėlę, ji pasakė, kad mūsų angelas "papuoštas" su šaliku. Na tai aš ir paskubėjau... Bus man pamoka, kad nereik daryti bile ko
[quote=je t'aime,2011 01 03, 09:37]
*Vaišinu Naujametine latte:
*ir rodau pirmąjį namų darbą
[/quote]
*Ačiū, gundančiai atrodo, mano mylimiausia kava
**Visi tavo ND geri, tik pirmieji WB nelabai, bet po to gerai pataisei.
p.s. patinka, tai ką matau tavo nuotraukose
[quote=maija,2011 01 03, 15:25]
[/quote]
Geri visi ND
[quote=Maggie,2011 01 03, 17:41]
*faina. labai padeda moteris su skeciu.
**kaip ir patinka, bet per geltona. idomiausia pirmoji, kitose kadravimas kliuna.
***is tikruju norejau paklaust
[/quote]
*Ačiū, Maggie
**Dėkui už pastabas
***Ogi noriu visko, kas susieta su fotografija, bet tik geriausių dalykų Tad po truputį pagal galimybes, kai ką perku iš karto, kai kam atsidedu į šoną, kai kam gaunu dovanų...
[quote=laurx,2011 01 03, 23:03]
Kad, netusciomis ateit dedu kritikai :
[/quote]
Aš pritariu Akashai, daryčiau iš arčiau, kad mažiau būtų aplinkui pašalinių blaškančių dėmesį daiktų. Va ir tada, kai akys pakeri tavo žvilgsnį, rankos tampa jau nebesvarbios
[quote=Yvette,2011 01 04, 09:08]
*Žiūrinėju prie kavos puodelio flickr, gal zoutube ir filmukų yra, bet man nuobodžiai jei žiūrisi.
Fainai paaiškinta kur kas sudėliota, kodėl. Kūdikių fotografavimui namuose. Gaila, kad kūdikių neturiu, eičiau bandyti. Bet gal kam nors pravers.
1
2
**Dėl temos su šviesom norėjau paklausti.
[/quote]
* Ooooooo, kaip ačiū už tai
p.s.gal gali mane truputį apšviesti, kaip tau pasiseka Flikr'e tokius įdomius dalykus atrasti. Aš pastoviai neturiu laiko ieškoti kažko įdomaus Gal yra kažkokios nuorodos pagal kriterijus?
**Aš noriu daryti, bet dar neturėjau laiko. Visų pirma nenoriu tik techniškai atlikti, tad sugeneruotas mintis, noriu artimiausiu metu įgyvendinti. O jau tada...
[quote=fotolama,2011 01 04, 10:29]
O pirmoje klasėje rašyti mokintis pradėjote iškart nuo romanų rašymo? Mokymosi procesas, ypač kai mokinamasi pagrindų, dažnai būna pakankamai nuobodus...
O bendrai paėmus, pradžiamokslio temoje išvis neturėtų būti daromas post procesinimas, reikėtų visų pirma išmokti nufotografuoti taip, kad nuotrauka būtų gera tiesiai iš fotoaparato. O fotografuoti iškart su mintimi, kad "ai, paskui pakropinsiu ir WB bei spalvas sutvarkysiu" yra labai neteisingas kelias mokinantis fotografuoti. Tokia štai mano nuomonė
[/quote]
O ką pirmoje klasėje visi vienodo lygio sėdi??? Manau, kad kiekvienam pagal poreikius, juk kiekvienas apsisprendžia, kiek jį ta fotografija "užsuka" ir kiek jam iš fotografijos reikia. Be to mes visi jau nebe pirmaklasiai, o suaugę žmonės. Te kiekvienas ir sprendžia, ko nori ir ko siekia.
[quote=Žydraakė,2011 01 04, 10:41]
Trečioji man patiko. Įdomu, o centre šviesiau ir kraštuose tamsiau - iš karto taip gavosi fotkinant ar specialiai padarei?
[/quote]
Ačiū. Čia yra spec vinjetavimas su Ligthroom'u, dėl to vidury šviesiau, kraštuose tamsiau
[quote=Burka,2011 01 04, 13:20]
[/quote]
Jau WB ND gerai Tik siūlyčiau ateity šviesiau fotografuoti, nuotraukos per tamsios
[quote=Isila,2011 01 04, 14:03]
pakeičiau baltą lapą kitu daiktu
[/quote]
Pagaliau, jau norėjau tau rašyti, bet pati supratai, ką ne taip darei
[quote=maija,2011 01 04, 16:16]
[/quote]
QUOTE(je t'aime @ 2011 01 04, 18:16)
Geras Kol aš pakoregavau, o tu jau perskaitei, kur aš Laukinę pakomentavau
Šiandien vaikai iš proto baigia išvest, neleidžia ramiai rašyti Ir dabar mažė sėdi ant kelių, tai akį man užmerkia, tai nosį pamaigo
QUOTE(Alexso @ 2011 01 04, 19:22)
Geras Kol aš pakoregavau, o tu jau perskaitei, kur aš Laukinę pakomentavau
Šiandien vaikai iš proto baigia išvest, neleidžia ramiai rašyti Ir dabar mažė sėdi ant kelių, tai akį man užmerkia, tai nosį pamaigo
Ir reikėjo gi man taip greitai atsakyt
[/quote]
Be blico Galesiu rytoj dienos sviesoj fotografuoti 5ND
[/quote]
Be blico Galesiu rytoj dienos sviesoj fotografuoti 5ND
QUOTE(Daisiuke @ 2011 01 04, 12:00)
Ir kaip tokioj situacijoj isgauti teisinga WB nenaudojant PS ? nesx man liko dar viena dalis namu darbo kaip tik su wb tai bandau susivokti
cia gal neaiskiai issireiskiau..su nd viskas aisku..viena padarei veinam kamabryje su dienos sviesa...kita nuejai i vonia, ten pagaminai su lempa..bet ka daryt jei tarkim as nenoriu ps stumdyt tos temperaturos ir noriu iskart ismokt wb reguliuot, o patalpoje, na tarkime, kokiame darzelyje, kokioje aktu saleje ar dar kazkur yra ir nuo langu krintanti sviesa ir lempos dar sujungtos? kaip man tada nusistatyt ta wb?
cia gal neaiskiai issireiskiau..su nd viskas aisku..viena padarei veinam kamabryje su dienos sviesa...kita nuejai i vonia, ten pagaminai su lempa..bet ka daryt jei tarkim as nenoriu ps stumdyt tos temperaturos ir noriu iskart ismokt wb reguliuot, o patalpoje, na tarkime, kokiame darzelyje, kokioje aktu saleje ar dar kazkur yra ir nuo langu krintanti sviesa ir lempos dar sujungtos? kaip man tada nusistatyt ta wb?
Sveiki
gal labai nepyksit, jei įsiterpsiu
Tokiu atveju nusistatinėti reikia rankiniu būdu (manual). Bet rezultatate vis tiek bus nukrypimų - nuo lango krentanti šviesa bus mėlynesnė, o nuo dirbtinio - geltonesnė... Fotoaparatai nėra tokie tikslūs, kaip mūsų akys, todėl nukrypimai bet kokiu atveju bus norėdama kuo geresnio rezultato tokiame komplikuotame apšvietime fotoshopo ar kt. foto redagavimo programos neišvengsite
QUOTE(Burka @ 2011 01 04, 18:38)
as uzskaitau, manau esme supratai
QUOTE(fotolama @ 2011 01 04, 18:52)
As neuzskaityciau - visos nuotraukos nedaeksponuotos
OK,perdarau,kaip dabar?
Auto
Lempute
Rankinis
QUOTE(Forgete @ 2011 01 04, 20:16)
as uzskaitau, manau esme supratai