Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Isila @ 2011 01 04, 14:01)
viskas, einu pietų daryt, nes šeimyna alkana liks essen.gif:

lotuliukas.gif mano seimyna papietavus,MB i darba isleistas,duona kyla,tai as irgi ateinu su savo WB dirbtiniam tongue.gif
Auto
user posted image
Lempute
user posted image
Rankinis
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 01 04, 12:46)
Kol Akasha piktoji nemato, as tau greit atsakau-tokia pilka kortele, pagal kuria WB nustato:D

Apsiusiusiojau lotuliukas.gif Nepikta as visai doh.gif Tik siaip lengvai trenkta sendien...

QUOTE(Burka @ 2011 01 04, 12:58)
O kas blogai expozicijoj?gal galit placiau paaiskint? blush2.gif as su A fotkinu,tai fotikas automatiskai parenka islaikyma 4u.gif
Zodz,perdarinesiu tongue.gif reik turbut pabandyt ne balta ,o pilka lapa fotkint,gal geresnis rezultatas bus rolleyes.gif

O tau ne per tamsi foto? Tai junk M ir fotografuok pati nustatinedama expozicija, o ir ant A ev + ir - pastumdyt gali....

QUOTE(Yvette @ 2011 01 04, 13:00)
man iškart norisi klausti, ko išmoks pradinukai, jei išeis kažkiek toliau pažengę? Ir pradinukų, ir mokyklinukų, ir gimnazistų, ir studentų čia reikia. Negalvokit, kad tie pažengę nieko iš pradinukų neišmoksta. Netiesa. Kaip ir pradinukams labai reikia tokių stumtelėjimų į sėdimąją, kad galėtų susiimti ir toliau eiti. Visų pirma ko reikai išmokti, tai paslėpti ragučius ir išmokti priimti kritiką, komentarus ne kaip norą įgelti, o norą padėti tobulėti smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif

QUOTE(Burka @ 2011 01 04, 15:20)
lotuliukas.gif mano seimyna papietavus,MB i darba isleistas,duona kyla,tai as irgi ateinu su savo WB dirbtiniam tongue.gif

WB gerai bet vistiek per tamsu... Kadangi ND ne apie tai tai dzin, tik ateiciai pasimokyk, ne tik ant A fotkint...
Atsakyti
Patarimas befotografuojantiems baltus daiktus:
Kai kadre dominuoja balta (arba kitokia sviesi) spalva, naudokite ekspokorekcija. +1EV paprastai uztenka.
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 01 04, 14:35)
WB gerai bet vistiek per tamsu... Kadangi ND ne apie tai tai dzin, tik ateiciai pasimokyk, ne tik ant A fotkint...

Aciu uz patarima,mokysiuos, tikrai mokysiuos ne tik ant A,bet po biski,visko iskart negaliu aprept blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2011 01 04, 14:42)
Aciu uz patarima,mokysiuos, tikrai mokysiuos ne tik ant A,bet po biski,visko iskart negaliu aprept blush2.gif

Tada drisiu pasakyti, kad trupuciuka ne nuo tos vietos pradedate mokintis. WB nustatinejimas tokia jau tolesne tema. O pagrindas yra fotografijos "sventoji trejybe": islaikymas, diafragna ir jautrumas. Nu ju ivaldymo ir pradekite.
Atsakyti
fotolama, bet i mano klausima ir neatsakete... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 01 04, 14:35)
Apsiusiusiojau  lotuliukas.gif  Nepikta as visai doh.gif Tik siaip lengvai trenkta sendien...

Zinau gi.As tave, kaip irgi trenkta, suprantu ir uzjauciu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 01 04, 14:47)
Tada drisiu pasakyti, kad trupuciuka ne nuo tos vietos pradedate mokintis. WB nustatinejimas tokia jau tolesne tema. O pagrindas yra fotografijos "sventoji trejybe": islaikymas, diafragna ir jautrumas. Nu ju ivaldymo ir pradekite.

Aciu uz patarimus,su sia "trejybe" susipazinau,bet del igudziu stokos dar sunku viska susiderinti,viska teisingai nusistatyti,ypac,kai visa demesi kreipi i kita dalyka doh.gif siuo atveju,susikoncentravau i baltos nustatyma,o kiti nustatymai liko antroje vietoje,ko neturetu buti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 01 04, 14:05)
Isila ok, prisipazink saziningai kaip padarei  rolleyes.gif

pakeičiau baltą lapą kitu daiktu biggrin.gif

jeeeetau, net du gerai gavau yahoo.gif yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2011 01 04, 14:56)
Aciu uz patarimus,su sia "trejybe" susipazinau,bet del igudziu stokos dar sunku viska susiderinti,viska teisingai nusistatyti,ypac,kai visa demesi kreipi i kita dalyka doh.gif siuo atveju,susikoncentravau i baltos nustatyma,o kiti nustatymai liko antroje vietoje,ko neturetu buti blush2.gif

Na, jus pasakete, kad mokysites ne tik ant A fotografuoti, o kaip jus galejote isisavinti islaikyma, diafragma ir jautruma, fotografuodama A rezimu? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Daisiuke @ 2011 01 04, 14:51)
fotolama, bet i mano klausima ir neatsakete... blush2.gif

O koks klausimas buvo? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisiuke @ 2011 01 04, 12:00)
Ir kaip tokioj situacijoj isgauti teisinga WB nenaudojant PS ? nesx man liko dar viena dalis namu darbo kaip tik su wb tai bandau susivokti  unsure.gif

cia gal neaiskiai issireiskiau..su nd viskas aisku..viena padarei veinam kamabryje su dienos sviesa...kita nuejai i  vonia, ten pagaminai su lempa..bet ka daryt jei tarkim as nenoriu ps stumdyt tos temperaturos ir noriu iskart ismokt wb reguliuot, o patalpoje, na tarkime, kokiame darzelyje, kokioje aktu saleje ar dar kazkur yra ir nuo langu krintanti sviesa ir lempos dar sujungtos? kaip man tada nusistatyt ta wb?

toks
Atsakyti
Na tai nusistatote WB pagal balta lapa.
Atsakyti