Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rarity @ 2011 01 04, 11:35)
Manau, kad čia yra labai skirtingo lygio pradžiamokslių. Vienoms reikia mokytis pradmenis, kitoms tikrai ne. Ir tos, kurioms jau nėra įdomu, tiesiog padaryti techniškai teisingai, tikrai gali atlikinėti kūrybiškai.
Dėl antros dalies - pilnai sutinku.

Mano manymu, kad žodis pradžiamokslis ir reiškia yra pagrindų mokymąsi, o tolyn pažengusioms gal reikėtų persikelti į pažengusiųjų temą? smile.gif Aišku, kūrybiškumas nepamaišys, bet kritikuoti pradinukus dėl "neįdomių" nuotraukų turbūt nevertėtų...
Atsakyti
tai realiai man tiktų bet koks baltas daiktas, tik paviršius lygus turėtų būti?
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 01 04, 09:13)
Pailgink islaikyma ir ziurek, kaip sviesesnes fotkes atrodys...

QUOTE(Akasha @ 2011 01 04, 10:21)
Man negerai, nes expozicija neteisinga ir tikrai neturiu laiko su ps tikrinti, o plika akim nesimato... Jei netingi pati pasitikrink su pipete...

O kas blogai expozicijoj?gal galit placiau paaiskint? blush2.gif as su A fotkinu,tai fotikas automatiskai parenka islaikyma 4u.gif
Zodz,perdarinesiu tongue.gif reik turbut pabandyt ne balta ,o pilka lapa fotkint,gal geresnis rezultatas bus rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burka: 04 sausio 2011 - 12:08
QUOTE(fotolama @ 2011 01 04, 11:47)
Mano manymu, kad žodis pradžiamokslis ir reiškia yra pagrindų mokymąsi, o tolyn pažengusioms gal reikėtų persikelti į pažengusiųjų temą? smile.gif Aišku, kūrybiškumas nepamaišys, bet kritikuoti pradinukus dėl "neįdomių" nuotraukų turbūt nevertėtų...

Manau pirmas sakinys išvis nėra diskusijų objektas.
O ką ir kaip kritikuoti galima susitarti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 04 sausio 2011 - 12:00
QUOTE(fotolama @ 2011 01 04, 12:47)
man iškart norisi klausti, ko išmoks pradinukai, jei išeis kažkiek toliau pažengę? Ir pradinukų, ir mokyklinukų, ir gimnazistų, ir studentų čia reikia. Negalvokit, kad tie pažengę nieko iš pradinukų neišmoksta. Netiesa. Kaip ir pradinukams labai reikia tokių stumtelėjimų į sėdimąją, kad galėtų susiimti ir toliau eiti. Visų pirma ko reikai išmokti, tai paslėpti ragučius ir išmokti priimti kritiką, komentarus ne kaip norą įgelti, o norą padėti tobulėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 01 04, 11:03)
Kitas dalykas - jūs fotografavote tuos popierinius laikraščius šviesiame kambaryje, paskui tame pačiame kambaryje uždegėte lemputę - bet tada apšvietimas pasidarė maišytas ir jame nebetinka jokie WB presets.

Ir kaip tokioj situacijoj isgauti teisinga WB nenaudojant PS ? nesx man liko dar viena dalis namu darbo kaip tik su wb tai bandau susivokti unsure.gif

cia gal neaiskiai issireiskiau..su nd viskas aisku..viena padarei veinam kamabryje su dienos sviesa...kita nuejai i vonia, ten pagaminai su lempa..bet ka daryt jei tarkim as nenoriu ps stumdyt tos temperaturos ir noriu iskart ismokt wb reguliuot, o patalpoje, na tarkime, kokiame darzelyje, kokioje aktu saleje ar dar kazkur yra ir nuo langu krintanti sviesa ir lempos dar sujungtos? kaip man tada nusistatyt ta wb?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daisiuke: 04 sausio 2011 - 12:05
QUOTE(Daisiuke @ 2011 01 04, 13:00)
Ir kaip tokioj situacijoj isgauti teisinga WB nenaudojant PS ? nesx man liko dar viena dalis namu darbo kaip tik su wb tai bandau susivokti  unsure.gif

cia gal neaiskiai issireiskiau..su nd viskas aisku..viena padarei veinam kamabryje su dienos sviesa...kita nuejai i  vonia, ten pagaminai su lempa..bet ka daryt jei tarkim as nenoriu ps stumdyt tos temperaturos ir noriu iskart ismokt wb reguliuot, o patalpoje, na tarkime, kokiame darzelyje, kokioje aktu saleje ar dar kazkur yra ir nuo langu krintanti sviesa ir lempos dar sujungtos? kaip man tada nusistatyt ta wb?

manau tokiu atveju geriausia jungti auto WB arba tureti ta vadinamaja kortele rolleyes.gif
Atsakyti
einu fotografuoti pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2011 01 04, 12:13)
manau tokiu atveju geriausia jungti auto WB arba tureti ta vadinamaja kortele rolleyes.gif

hmz bet tai korteles nustatymui netures itakos ir dienos sviesa ir lempos, kaip baltam lapui turi? g.gif man cia tas wb dar toks naujas dalykas blush2.gif
Atsakyti
na, dar kartą natūralus
PRE
user posted image

Auto
user posted image

Debesėlis
user posted image

kol žiūriu foto fotike, man visai kitaip atrodo nei sukėlus čia... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 01 04, 12:00)
man iškart norisi klausti, ko išmoks pradinukai, jei išeis kažkiek toliau pažengę? Ir pradinukų, ir mokyklinukų, ir gimnazistų, ir studentų čia reikia. Negalvokit, kad tie pažengę nieko iš pradinukų neišmoksta. Netiesa. Kaip ir pradinukams labai reikia tokių stumtelėjimų į sėdimąją, kad galėtų susiimti ir toliau eiti. Visų pirma ko reikai išmokti, tai paslėpti ragučius ir išmokti priimti kritiką, komentarus ne kaip norą įgelti, o norą padėti tobulėti smile.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Isila, negerai.... debesėlis mėlynuoja visiškai. O kaip tu nustatinėji wb su popieriaus lapu? Man rodos, kad kažkaip ne taip smile.gif

You Tube pilna filmukų:
pats paprasčiausias būdas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hazelnut: 04 sausio 2011 - 12:33