Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rarity @ 2011 01 04, 11:10)
Aš manau, kad užduotį su šviesa reikėtų atlikinėti kūrybiškai smile.gif Pasirinkti gal tik vieną kažkurį variantą ir bandyti atlikti taip, kad būtų įdomu žiūrėti. Nes mano foto yra tik techniniai dalykai daugiau ar mažiau atlikti, o pačios foto neįdomios  schmoll.gif  Bandysiu dar  bigsmile.gif
Kokių dar būtų nuomonių?

O pirmoje klasėje rašyti mokintis pradėjote iškart nuo romanų rašymo? ax.gif Mokymosi procesas, ypač kai mokinamasi pagrindų, dažnai būna pakankamai nuobodus...

O bendrai paėmus, pradžiamokslio temoje išvis neturėtų būti daromas post procesinimas, reikėtų visų pirma išmokti nufotografuoti taip, kad nuotrauka būtų gera tiesiai iš fotoaparato. O fotografuoti iškart su mintimi, kad "ai, paskui pakropinsiu ir WB bei spalvas sutvarkysiu" yra labai neteisingas kelias mokinantis fotografuoti. Tokia štai mano nuomonė smile.gif
Atsakyti
Labas rytas! 4u.gif

ND nr. 5, Natūralus apšvietimas:
user posted image
Atsakyti
je t'aime ok 4u.gif
Atsakyti
na, natūralus apšvietimas. Laukiu spyrių šiknon biggrin.gif

Auto
user posted image

Debesėlis
user posted image

PRE
user posted image
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 01 04, 11:29)
O pirmoje klasėje rašyti mokintis pradėjote iškart nuo romanų rašymo?  ax.gif Mokymosi procesas, ypač kai mokinamasi pagrindų, dažnai būna pakankamai nuobodus...

O bendrai paėmus, pradžiamokslio temoje išvis neturėtų būti daromas post procesinimas, reikėtų visų pirma išmokti nufotografuoti taip, kad nuotrauka būtų gera tiesiai iš fotoaparato. O fotografuoti iškart su mintimi, kad "ai, paskui pakropinsiu ir WB bei spalvas sutvarkysiu" yra labai neteisingas kelias mokinantis fotografuoti. Tokia štai mano nuomonė smile.gif

Manau, kad čia yra labai skirtingo lygio pradžiamokslių. Vienoms reikia mokytis pradmenis, kitoms tikrai ne. Ir tos, kurioms jau nėra įdomu, tiesiog padaryti techniškai teisingai, tikrai gali atlikinėti kūrybiškai.
Dėl antros dalies - pilnai sutinku.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 01 04, 10:14)
WB kankines, laukit Forgetes dry.gif

Laukiam pioneer.gif

QUOTE(Isila @ 2011 01 04, 11:23)
fotografuodamas dirbtiniame apšvietime užtraukiau užuolaidas. Sakot negerai taip?

Pas mane tai uzuolaidu ner,vonioj langas vitrininis,tik vakaro laukt perfotkinimui lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2011 01 04, 11:34)
na, natūralus apšvietimas. Laukiu spyrių šiknon biggrin.gif

o tai tu nematai, kad PRE siena geltona? taigi iskart matos, kad blogai.. man kazkaip atrodo, kad tu ta balta lapa blogai nufotkini
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 01 04, 11:38)
o tai tu nematai, kad PRE siena geltona? taigi iskart matos, kad blogai.. man kazkaip atrodo, kad tu ta balta lapa blogai nufotkini

na paimu baltą lapą, tikrai baltas, pasidedu toj pačioj vietoj kaip ir fotkinamą daiktą. Tada einu MENIU-WB-PRE-MEASURE. Man parašo Data aquired (kai būna blogai, parašo, kad negerai). Tada jau fotografuoju daiktą.

P.S. Siena iš tiesų turi geltono atspalvio, tik ne tiek daug turbūt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2011 01 03, 00:13)
O kaip šie sušalę angelai? g.gif  Kaip spalvos? Kaip kadravimas? ax.gif

Trečioji man patiko. Įdomu, o centre šviesiau ir kraštuose tamsiau - iš karto taip gavosi fotkinant ar specialiai padarei?

QUOTE(je t'aime @ 2011 01 03, 11:37)
Sveiki! Skaitinėjau skaitinėjau pradžiamokslio temas ir pagaliau prisiruošiau prisijungti prie Jūsų  smile.gif
Vaišinu Naujametine latte:

Man ne tik skanu latte, bet ir patiko jos pateikimas 4u.gif
O ND jau užskaitė merginos smile.gif

QUOTE(Forgete @ 2011 01 04, 00:15)
tame, kad fotikas baltos spalvos neatpazista kaip baltos, jam reikia duot kazkiek tai ten proc pilka ir tada jis atpazins tavo balta spalva biggrin.gif supratai ka nors? Sitas namu darbas tai isviso kazkokia nesamone, idomu kas cia siais laikais ta balta spalva taip nustatineja? Manau dauguma raw kepa ir temperatura stumdo.

Aš nieko nesupratau apie tą pilkos spalvos davimą unsure.gif
Man nelabai patinka temperatūrą stumdyt, nes kartais pasijaučiu, kad stumdau ir nelabai suprantu, ar gerai či ata balta spalva ar ne...

QUOTE(fotolama @ 2011 01 04, 00:57)
Na, profesionalai paprastai WB būtent pagal greycard nustatinėja, o ne temperatūrą paskui iš akies stumdo wink.gif Tiesa, jie paprastai dar ir pasidaro reference nuotrauką, kur kadre matosi tas greycard, kad paskui post processing'e turėtų "atramos" tašką.
O asmeninė mano patirtis sako, kad nusistatyti WB yra daug paprasčiau ir lengviau, nei paskui bandyti pataikyti į teisingą WB post processinge, ypač jei kadre nesimato kokio nors neutraliai pilko/balto objekto.

O kas tai yra?
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 01 04, 11:31)
je t'aime ok  4u.gif

sokiai.gif

QUOTE(Žydraakė @ 2011 01 04, 11:41)
Man ne tik skanu latte, bet ir patiko jos pateikimas 4u.gif
O ND jau užskaitė merginos smile.gif

Dėkoju! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2011 01 04, 11:41)

O kas tai yra?

Kol Akasha piktoji nemato, as tau greit atsakau-tokia pilka kortele, pagal kuria WB nustato:D

http://en.wikipedia.org/wiki/Gray_card
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2011 01 04, 11:40)
na paimu baltą lapą, tikrai baltas, pasidedu toj pačioj vietoj kaip ir fotkinamą daiktą. Tada einu MENIU-WB-PRE-MEASURE. Man parašo Data aquired (kai būna blogai, parašo, kad negerai). Tada jau fotografuoju daiktą.

P.S. Siena iš tiesų turi geltono atspalvio, tik ne tiek daug turbūt biggrin.gif

tai gal tada paimk pilkesni smile.gif jei neiseina su lapu, imk kita daikta.
Atsakyti