Sveikos, griztu su 3 ir 4 ND. Lauksiu komentaru
3ND
4ND
klausykit, kame gali būti šaknys, kad man WB baltas lapas nustatant nusifotografuoja visai ne baltas?
QUOTE(Isila @ 2011 01 03, 23:10)
klausykit, kame gali būti šaknys, kad man WB baltas lapas nustatant nusifotografuoja visai ne baltas?
tame, kad fotikas baltos spalvos neatpazista kaip baltos, jam reikia duot kazkiek tai ten proc pilka ir tada jis atpazins tavo balta spalva supratai ka nors? Sitas namu darbas tai isviso kazkokia nesamone, idomu kas cia siais laikais ta balta spalva taip nustatineja? Manau dauguma raw kepa ir temperatura stumdo.
QUOTE(Forgete @ 2011 01 03, 23:15)
tame, kad fotikas baltos spalvos neatpazista kaip baltos, jam reikia duot kazkiek tai ten proc pilka ir tada jis atpazins tavo balta spalva supratai ka nors? Sitas namu darbas tai isviso kazkokia nesamone, idomu kas cia siais laikais ta balta spalva taip nustatineja? Manau dauguma raw kepa ir temperatura stumdo.
nieko nesupratau... man ten kažkur dar kažką reikia nustatyti?
QUOTE(Isila @ 2011 01 03, 23:27)
nieko nesupratau... man ten kažkur dar kažką reikia nustatyti?
nea nieko, manau uzteks vargt
o reikia fotografuoti raw pasirinkus? kas tas raw?
QUOTE(Isila @ 2011 01 04, 00:36)
QUOTE(Isila @ 2011 01 03, 23:36)
Fotografuoti RAW nebūtina, bet daug kas pataria
QUOTE(je t'aime @ 2011 01 03, 23:39)
ačiū
QUOTE(Akasha @ 2011 01 03, 22:37)
niu niu niu juoktis is fuksu. Mes kazkada irgi cia zalios atejom
Na, profesionalai paprastai WB būtent pagal greycard nustatinėja, o ne temperatūrą paskui iš akies stumdo Tiesa, jie paprastai dar ir pasidaro reference nuotrauką, kur kadre matosi tas greycard, kad paskui post processing'e turėtų "atramos" tašką.
O asmeninė mano patirtis sako, kad nusistatyti WB yra daug paprasčiau ir lengviau, nei paskui bandyti pataikyti į teisingą WB post processinge, ypač jei kadre nesimato kokio nors neutraliai pilko/balto objekto.
Aš taip nusistatinėju, ir gana dažnai. Man žymiai lengviau taip, nei po to stumdyt