Įkraunama...
Įkraunama...

KELIONĖ Į MALJORKĄ – NUO PRAGARO IKI DANGAUS

Neturiu ka pasakyt.. nu nuotraukos blink.gif kaip atvirutes.. grozis nerealus! Labai idomus pasakojimas ir pasakotojas 4u.gif wub.gif biggrin.gif laukiu tesinio
Atsakyti
...važiuojam pirmyn!!!...

5 diena. (Antradienis) Iš ryto keliuosi anksčiau ir bandau surasti kompiuterį, kad galėčiau perkelti fotografijas iš kortelės į kitą laikmeną. Bet tai padaryti gerokai sunkiau nei maniau, po ilgokų paieškų vienoje foto parduotuvėlėj įkalbinu moteriškę leisti tą padaryti. Bet pavyko perrašyti tik 0,7 gb nuotraukų į CD, ir, nepaisant to, kad viską padariau aš pats, ji iš manęs nulupo 6 eu. „Puta madre!!!” Plius dar 4 eu kuriuos beviltiškai praradau prieš tai, bandydamas viename iš viešbučių.

Bet juk ne tai svarbiausia – šiandien aplankysime vienus iš požeminių urvų. Pasirenkame Coves dels Hams urvus, kurie yra patys brangiausi ir žinomiausi Maljorkoje. Jų kaina net 19 eu žmogui, bet kadangi mes turime 3 eu nuolaidų kuponus –asmeniui kaina 16 eu. Tačiau ir tie 16 eu pasirodo daugoka, todėl pradėjus diskutuoti, darbuotoja už langelio siūlo special offer – už keturių asmenų kainą įleis visus penkis. Menka gudrybė suveikė ir mes nusipirkome bilietus už 13 eu žmogui. Pradžioj pamatom keletą video projekcijų, o vėliau leidžiamės gilyn, kur švepluojantis ispanas gana nuobodžiai, kaip robotas viską aprodo ir truputį papasakoją apie stalaktitus ir stalagmitus. Ar galite patikėti, kad užaugti 1 cm tokio varveklio prireikia 30 milijonų metų…
user posted image
Stalaktitai leidžiasi žemyn, o stalagmitai stiebiasi į viršų.
user posted image
Gerai įsižiūrėjus galima įžvelgti įvairių, skirtingus daiktus primenančių, stalaktitų ir stalagmitų formų.

Apie šiuos urvus galiu pasakyti, tik tai, kad jie yra napaprastai daug išreklamuoti. Negaliu lyginti su kitais, bet kitąkart rinkčiausi kitą variantą. Iškišę nosis iš urvų nepamirštame paskanauti taurelės nemokamo tradicinio likerio.

Surengiame mažą sumuštinukų pikniką šalia esančiame paplūdimyje. Šiandien saulėta ir šilta, tad niekur neskubame ir mėgaujamės maloniais saulės spinduliais. Po įspūdingos vakarykštės dienos visi pavargę, persisotinę kelionės įspūdžių – norisi atsipūsti. Vakarą leidžiame rytinėje salos pakrantėje prie Es Point stačios uolos atbrailos.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Vakarienei sumanėm paragauti jūros gėrybių. Nusipirkome porą milžiniškų šaldytų krabų ir kelis maišelius kalmarų žiedų tešloje. Viskas kainavo 20 eu. Kad ypatingai skaniai ir gausiai pavalgėm negaliu pasigirti, bet kad turejom smagų užsiėmimą – tai tikrai.

user posted image
Šia nuotrauką pavadinom – “Prieš”
user posted image
O štą – “Po”

Dienos faktai:

Atstumas – 235 km

Stalaktitų ir stalagmitų urvai 1asm.- 13 eu

Vakarienė -20 eu (1 asm – 4 eu)


...Greitai gretutėliai bus 6 diena, kurios metu išskirtinė teminė fotosesija. Moterys ir merginos! - pasitaisykite skrybėlaites, vyrai! - Kur jūsų peteliškės?.....
Atsakyti
Labai įdomus pasakojimas thumbup.gif su nekantrumu laukiam tesinio. Vaizdai nerealūs wub.gif
Atsakyti
Nu, vaikai, jūs tiesiog menininkai kažkokie blink.gif

Nesupykit, čia gerąja prasme wub.gif
Atsakyti
brazzi, fantastiškai gražu thumbup.gif drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti
Super, nuotraukos labai gražios. Lieka tik įsivaizduoti kokią gerą kelionę turėjote wub.gif
Atsakyti
Nuotraukos l.grazios,atspindi ispanijos dvasia.Myliu Ispanija!!!! thumbup.gif
Atsakyti
...na ką, ar pasiruošę paskutinei keliones dienai....

6 Diena. (Trečiadienis). Stengiuosi, kad kiekviena kelionė būtų išskirtinė ir nepamirštama. Planuojant visą išvyką kilo idėja padaryti mažytę teminę fotosesiją, tad paraginau savo bendrakeleives į ir taip jau mažą rankinį bagažą įsimesti kelis retro ar klasikinio stiliaus drabužėlius. Aukštakulniai, prisegti prie kuprinės šono, turėjo atrodyti keistai, bet esu tikras, kad dėl rezultato vertėjo pasistengti.

Ilgi pasiruošimai ir neeilinis sambrūzdis namuose šį trečiadienio rytą. Makiažai, drabužių apsikeitimai, aukštakulnių kaukšėjimas. Aš tuo tarpu vėl bandau rasti interneto svetainę, kur galėčiau atlaisvinti savo pilnut pilnutėles fotoaparato atminties korteles – deja, turiu nusivilti. Interneto svetainę randame tik pačioj Palmoj – pagaliau. Netyčia automobilį pastatome į požeminę stovėjimo aikštelę, kuri skirta vietiniams, o išvažiavimo vartai užrakinti. Mes juk turistai – mums galima truputį daugiau, pastatome mašiniuką kažkieno vietoj, perkeliu foto ir atlaisvinu korteles, tada greitai prieš eismą išneriam į miestą ir dingstam automobilių sraute.

Aplankom vieną žinomiausių Maljorkoje kalnų miestelį – Valdemosą ir tuštut tuštutėlį Valdemosos uostą, grįždami atgal stabtelėjam soduose.

Kletas šios dienos fotografijų:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image


Atsakyti
Ačiū už pasidalintus įspūdžius wub.gif
Atsakyti
Labai nestandartinis, tuo ir žavintis , šiltas reportažas!! thumbup.gif
Viliuosi tai nebus paskutinis mirksiukas.gif dar galėsim pasidžiaugti tavo gera nuotaika ir žavinga kompanija. 4u.gif
Atsakyti
wub.gif Super pasakojimas . O koks Jūsų foto aparatas? ax.gif
Atsakyti
Papildyta:
user posted image

user posted image

Šiendien paskutinis vakaras Maljorkoj – nesinori sukti galvos ir ką nors gaminti, prisiperkam galybę didelių ir mažų šaldytų picų. Ir paskutinį kartą važiuojam pasivaikščiot po naktinę Palmą.

user posted image
Naktį apšviesta Palmos katedra gerai matoma net iš kito miesto galo.
user posted image
Dydis ir formos verčia jaustis menku.
user posted image
Nenugalima keliautojų komanda.

Dienos faktai:

Atstumas- 200 km

Vakarienė 20 eu (1 asm -4 eu)

7 diena. (Ketvirtadienis) Panašu, kad trumpos atostogos baigėsi. Visi vienbalsiai galim pritarti vienas kitam – „buvo labai gerai“.

Porą kartų neplanuotai apsukę oro uostą, galiausiai pataikome, kur reikia. Automobilį grąžiname su tuštut tuštutėliu baku (degant kuro lemputei nuvažiavom daugiau nei 70 km). Patiriame truputį streso, nes kuprinės vėl netelpa į bagažo rėmus. Bet truputį pašokinėjus ant krepšių ir apsivilkus porą papildomų megztinių, problemų nebelieka – mes skrendam namo. Šįkart tik porą valandų laukimo Frankfurto oro uoste ir 22:00 leidžiamės Kaune. Mus pasitinka žiema ir sniegas.

Kelionės faktai:

Nuvažiuota: 1200 km

Automobilio nuoma ir kuras 1 asm.: 36.8 eu

Nakvynė 1 asm.: 36 eu

Išlaidos maistui 1 asm.: 30 eu

Išlaidos pramogoms 1 asm.: 29 eu

Lėktuvo bilietai 1 asm.: 25 eu

Kitos smulkios nepaminėtos ar pamirštos išlaidos islaidos: 20 eu

IŠ VISO 1 asm.: 177 eu (610 Lt)

...na atrodo viskas, bet gal dar ne:) Greit įdėsiu žemėlapius su visais maršrutais...

QUOTE(Wyšnia @ 2011 01 06, 01:27)
wub.gif Super pasakojimas . O koks Jūsų foto aparatas?  ax.gif


Nu atrodo toks kaip ir juodas su tokiu prieky issikisusiu, ten gal objektyvas....smile.gif
biggrin.gif
Atsakyti