Įkraunama...
Įkraunama...

Moteriška nuojauta

QUOTE(Moonte @ 2014 03 06, 16:35)
Mano galva puikus palyginimas, kuris atitinka jusu poziuri. Jus nors skaitete sita pasakecia?

O kam tada atlikinejat beprasmybes? Kam tuomet rasyti apie situcaijos pakeitima, ypac kai niekas net jums to nesiule...

O koks tavo rašymno man tikslas, jei nei tau, nei man niekas nieko nesiūlė? Ir postas netgi visai ne tau buvo skirtas? Ir koks turėtų būti požiūris į situaciją, kurios negalima pakeisti?
Papildyta:
QUOTE(Lumina_ @ 2014 03 06, 16:36)
Ir tai tik faktas, kuri galima interpretuoti kaip i galva sauna... O nuo interpretacijos tiesiogisia priklauso emocijos, nuo emociju savijauta, nuo savijautos gyvenimo kokybe.
Taigi... galvoti reikia kaip.. priimti tai ka gyvenimas pameteja smile.gif

bet kai kuriom atrodo, kad reikia kuo labiau sureikšminti situacijas ir įvykius - graužti save, graužti kitą. Nors yra moterų, kurios tik kentėdamos jaučiasi laimingos.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 06, 17:51)
O koks tavo rašymno man tikslas, jei nei tau, nei man niekas nieko nesiūlė? Ir postas netgi visai ne tau buvo skirtas? Ir koks turėtų būti požiūris į situaciją, kurios negalima pakeisti?

O prie ko cia mano rasymo tiklsas? Mano tikslas nera susijes su tema.

Kai jusu parsyta izvalga i tema, su ja susijusi.

"o kaip tu pakeistum situaciją, kuri jau įvyko? Tarkim, ateina ir pasako - žinai, buvai neištikimas/-a. Na, ir kaip gi tu pakeistum tą faktą, ad neištikimybė jau įvyko:
- arba išsiskirtum;
- arba susitaikytum.
Dėl ko kuriamos temos, kaip pamiršti/atleisti neištikimybę, kaip išsaugoti šeimą ir t.t. Dėl to, kad to, kas įvyko - nebepakeisi.'

Todel ir klausiu, mastancio zmogaus, kuris raso savo izvalga, gali ja pagristi, ka jis norejo tuo pasakyti. Kokia prasme keisti esama situacija? Kam to reikia?

Jei jums idomus mano atsakymas i uzduota klausima. Atsakau, manyciau bandymas keisti situacija tai bandymas jos isvengti, nes zinojimas vercia kazka keisti savo gyvenime. Kiti gi linke apsimetineti, jog nezino, tik tam kad nekeistu nieko. Mat jiems taip patogiau. Bet tuomet kam meluoti. Mat ji sunys prasalaciai, bet mžgi meluojama sau. Cia labai pavojingas melas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 06 kovo 2014 - 17:02
QUOTE(Moonte @ 2014 03 06, 17:00)

Jei jums idomus mano atsakymas i uzduota klausima. Atsakau, manyciau bandymas ksisti situacija tai bandymas is josvengti, nes zinojimas vercia kazka keisti savo gyvenime. Kiti gi linke apsimetineti, jog nezino, tik tam kad nekeistu nieko. Mat jiems taip patogiau.

ir kaip tai susiję su jau įvykusia situacija? Kaip manai, kodėl sužinoję apie sutuoktinio neištikimybę žmonės nori su ja susitaikyti ir ją pamiršti? Kokia prasmėturėti informaciją, jei viskas, ko nori - ją pamiršti?
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 06, 18:08)
ir kaip tai susiję su jau įvykusia situacija? Kaip manai, kodėl sužinoję apie sutuoktinio neištikimybę žmonės nori su ja susitaikyti ir ją pamiršti? Kokia prasmėturėti informaciją, jei viskas, ko nori - ją pamiršti?

Tiesiogiai. Nes jei tai neivyktu, nebutu pasekmiu, kurias reikia spresti, ar ignoruoti, meluojant sau, jog neva nezinai.

O kam reikia pamirsti neistikimybe? Neigyvendinamas noras, na zinoma jei neistiks ilgalaike amnezija.

O su neistikimybe zmones susitaiko.
1. Meile.
2. Pragmatizmas, neitakotas jausmu. Taip patogu gyventi. O uz patoguma, sutinka kad sutuoktinis butu neistikimas.
3. Nezinomybes baime.
4. Nepilnavertiksumo kompleskai ir t.t.
Isvardinti punktai gali buti tapr saves susipyne, vienas kita papildyti.

Yra skirtingi zmones, skirtingos intencijos. Vienem info padeda pravesti prevencini darba, keisti ka seimoje, kad nesikartotu tokie faktai, jei ja nori issaugoti. Kitiems gi, tie kurie pragmatiski, galimai tos zinios bus puikus argumentas skyrybose. Dar kitiems, tiesa reikalinga, nes turi poreiki kontroliuoti savo nuosava gyvenima, nenori buti manipuliaciju auka.
Tie kurie nenori zinoti, mano galva, nenori nieko keisti. Nes zinojimas ipareigoja kazka daryti. Todel zmones linke nepastebeti tai kas aplinkiniams senai zinoma. Juos dazniausiai nepiktina neistikimybes faktas, paiktina kad VISI zino, jog yra kvailio vietoje, tai veikia zmogaus savimele.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 06 kovo 2014 - 17:25
QUOTE(Moonte @ 2014 03 06, 17:23)
Tiesiogiai. Nes jei tai neivyktu, nebutu pasekmiu, kurias reikia spresti, ar ignoruoti, meluojant sau, jog neva nezinai.

O kam reikia pamirsti neistikimybe? Neigyvendinamas noras, na zinoma jei neistiks ilgalaike amnezija.

O su neistikimybe zmones susitaiko.
1. Meile.
2. Pragmatizmas, neitakotas jausmu. Taip patogu gyventi. O uz patoguma, sutinka kad sutuoktinis butu neistikimas.
3. Nezinomybes baime.
4. Nepilnavertiksumo kompleskai ir t.t.
Isvardinti punktai gali buti tapr saves susipyne, vienas kita papildyti.

Yra skirtingi zmones, skirtingos intencijos. Vienem info padeda pravesti prevencini darba, keisti ka seimoje, kad nesikartotu tokie faktai, jei ja nori issaugoti. Kitiems gi, tie kurie pragmatiski, galimai tos zinios bus puikus argumentas skyrybose. Dar kitiems, tiesa reikalinga, nes turi poreiki kontroliuoti savo nuosava gyvenima, nenori buti manipuliaciju auka.
Tie kurie nenori zinoti, mano galva, nenori nieko keisti. Nes zinojimas ipareigoja kazka daryti. Todel zmones linke nepastebeti tai kas aplinkiniams senai zinoma. Juos dazniausiai nepiktina neistikimybes faktas, paiktina kad VISI zino, jog yra kvailio vietoje, tai veikia zmogaus savimele.

geras atsakymas. Su tam tikrais niuansais, bet pritariu.
O kaip, tavo nuomone, neištikimybė įtakoja pasitikėjimą vienas kitu?
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 06, 18:31)
geras atsakymas. Su tam tikrais niuansais, bet pritariu.
O kaip, tavo nuomone, neištikimybė įtakoja pasitikėjimą vienas kitu?

Cia velgi priklauso nuo zmoniu, man asmeniskai seimoje labai svarbu pasitikejimas, nes fiziskai negaliu gyventi paranojoje, ji manyje uzmustu bet kokius jausmus. Man gi nestikimybeje nera svarbi fiziologija, svarbiau kad nuvertino mano pasitikejima. Kad pasinaudojo "neva mano silpnybe-pasitikejimu", neivertino mano geros valios gesto. Na kam patinka buti kvailes vietoje. Pirma karta, galimai galesiu atleisti, antra, nezinau

O kad neistikimybe itakoja pasitikejima vienas kitu, tai faktas. Kaip ilgai tai itakos sutuoktinius, priklauso nuo zmoniu, ju tolimesniu veiksmu, santikiu. Jei zmones turi poreiki issaugoti seima, neistikimybe buvo vienakrtine, manau su laiku galima atstatyti prarasta pasitikejima, bet jis bus trapesnis. Skirtumas tame, kad kilus menkiausiai abejonei bus sunkiau atsiriboti nuo itarimu, jei neistikimybe pasikartos, pelnyti pasitikiejima su kiekvienu kartu bus sunkiau, kitiems tai bus isvis misija neimanoma.

Ar as noreciau zinoti. Ir taip ir ne. Na nesinori gadinti nusistovejusio gyvenimo, jaukti tos vidines ramybes. Bet tuo paciu nesinori ir buti manipuliuojama. Norisi tureti pasirinkimo laisve, neturint informacijos, ji tampa ribota. Vienu zodziu, kaip ta bezdzione ir grazi ir protinga, metausi. Bet, greiciausiai noreciau zinoti, klausimas tik tame, ka as su ta info daryciau mirksiukas.gif
Atsakyti
Na štai, tenka man sudėt savo ginklus. Puikiai pasakyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2014 03 06, 11:37)
Tai gal galit paaiškinti tom  mažai mačiusiom biggrin.gif

tu cia rimtai? g.gif prasom, be penkiu doleriu galiu isvardyti:
1. Tik ka gimusio vaiko laidojimas;
2. Zinojimas, kad tavo be penkiu minuciu suzadetinis/vyras serga reta liga, santykis 1 : 59.000 Vienintele lietuvoje moterele jau siuo metu mirusi, taigi, kaip jau ir nebera serganciu daugiau tokiu sindromu visoje Lietuvoje.
3. Vaiko gimimas su igimta negalia; jo gydymas uzsienyje.
4.patekimas i avarija, isgyvenimas - vos per plauka.
5. keliu artimu zmoniu-draugu palaidojimas.
6. grasinimu susidorojimu patyrimas, savotiska transo busena, kuomet suvoki, kad policija yra bejege, jei neturi babkiu ir negali samdytis "asmens sargybinio" 24/7.
7. reali pagalba artimam zmogui ir realus planai kaip isgyventi - kuomet jam irgi grasinama susidorojimu;
8. tam tikri moraliniai veiksniai, kuriuos apsisprendi priimi ir rizikuoji prarasti PAJAMAS, posta... ne viduramziai, bet...

ar dar reikia testi?
Be manes kitos dar simtus prirasys...
real life.
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 06, 12:06)
pati net ir nusikelčiau nuo meilužės, ir pasakyčiau, kad nepaisant visko jį labai labai myliu.

zaviuos tavim...tiksliau tavo intensija....nes realiai, tai net nezinai, kaip ten tau butu...
Atsakyti
Realiai nežinau kaip būtų su neištikimybe, bet užtat žinau, ką reiškia kai drebi dėl mylimo žmogaus gyvybės.
Atsakyti
QUOTE(Kukas2 @ 2014 03 06, 12:46)
Noreciau paklausti moteru, kas jums butu baisiau/bjauriau/nemaloniau - ar vienodo nuosmukio situacijos tai yra:

1. Vyras komandiruoteje permiega su kita moterimi.
2. Uzpuolus, vyras pasprunka, leisdamas chuliganams skriausti savo moteri ir jos penkiu metu vaika.

MAN asmeniskai- vienareiksmiskai 2.

o dabar galvoju, kad labai idomiai pateiktas klausimas: po pirmo varianto moteris dar svarstytu, ar likti su vyru, nors jis SAMONINGAI atliko moraliai neteiseta veiksma.

antruoju atveju - moteris iskart butu linkusi palikti vyra, kuris neteikia jai jokio saugumo, nors pats vyro poelgis - dar galima gincyti - nera AMORALUS, o greiciau neigiamai INSTINKTYVUS. vyras veikia is BAIMES, ir jo valia bei savitvarda nesugeba palauzti instinktyvios baimes.
aisku paradoksalu, kad del baimes - nekontroliuojamos busenos - vyras butu iskart paliktas, o po samoningo nusikaltimo (sugulimo) dar gali tiketis sulaukti antro sanso.
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2014 03 06, 17:00)
Realiai nežinau kaip būtų su neištikimybe, bet užtat žinau, ką reiškia kai drebi dėl mylimo žmogaus gyvybės.

puikiai suprantu. siame forume eskaluojama, kaip jau minejau, tik viena nuodeme. kitu nera ir neturetu buti.
Papildyta:
QUOTE(Molė @ 2014 03 06, 12:54)
Nesinervuokit, aš su jumis kiaulių neganiau g.gif  Dėl to ir baigiu diskusijas, kad nervus saugotumėte biggrin.gif

Mole, siaip jau neteisinga diskrimuoti zmogu, pagal "jo padeti".
tuomet labai gi patogu nurasyti visus tau netinkancius zodzius oponento "padeciai".

forume nemazai moteru ne "padetyje", bet siauteja nepalyginamai smarkiau nei Ciccio. nail.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 06 kovo 2014 - 19:04
QUOTE(Kukas2 @ 2014 03 06, 15:46)
Noreciau paklausti moteru, kas jums butu baisiau/bjauriau/nemaloniau - ar vienodo nuosmukio situacijos tai yra:

1. Vyras komandiruoteje permiega su kita moterimi.
2. Uzpuolus, vyras pasprunka, leisdamas chuliganams skriausti savo moteri ir jos penkiu metu vaika.

O penkiametis vaikas čia prie ko? Kam jį kišti į situacijas? Bet kuri situacija susijusi su vaiku, moteriai bus aštresnė, skaudesnė. Todėl, nereikėtų jo čia paminėti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2014 03 06, 20:14)
O penkiametis vaikas čia prie ko? Kam jį kišti į situacijas? Bet kuri situacija susijusi su vaiku, moteriai bus aštresnė, skaudesnė. Todėl, nereikėtų jo čia paminėti.  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif

Tuomet pirmu atveju reikejo prideti, jog vyras su penkiamete dukra isvaziavo i komandiruote ir jai matant pasimylejo su kita moterimi. Cia irgi dramatizmas.
Atsakyti