Sveikutes,
Baigiu isikraustyti is proto.... vakar skambino gydytojas us mano slapimo rezultatais, nadel ko ash turejau ta slapimo pusles ir taku uzdegima, taigi rado bakterija kuri vadinasi E Coli, kazkas labai panasaus kaip salmonelioze (na kiek ash pati supratau) ta baktrija galima uzsikresti tik per zalia mesa piena ir kiausinius ta prasme kad turi buti gyvulys uzkrestas ta bakterija ir tada peresiduoda visa tai y mesa kiausus ir piena. Pasiskaitydama daugiau apie ta bakterija radau parasyta kad vaikai ypac naujagimiai ir seni zmones mirsta nuo sitos bakterijos.... na bet dekui dievui ash nepapuolu yta amziaus grupe ir lygtai vaistai padeda, jauciuosi zymiai geriau, bet labai bijau kad ta bakterija ko nepadarytu vaikuciuj jei esu nescia (ryt suzinosiu!!!! ;D).
I dar del tos imunines sistemos kur Daiva_B minejo, nebutinai tai yra daroma tik dirbtiniams apvaisinimams, gali buti daroma ir naturaliu budu bandant pastoti. Pas mus daro toky tyrima nustatyti ar moters organizmas atmeta sperma ar ne, gydytojaspasako kada tu ovuliuoji ir ta diena liepia tureti lytiniussantykius ir sekancia diena varai pas daktara ir jis paima meginely is gimdos kaklelio ir tada pasako ar tavo organizmas kovoja priesh sperma ar ne.
Kas pas jus naujasnio?
QUOTE |
Esu girdejusi apie toki prof.Viksraiti. Jis neva yra pasiekes neraliu rezultatu, gydydamas moteris nuo nevaisingumo. Tik nebeina i jokias kalbas su tom moterim, kurios nevaisingumo problemas bande dpresti chirurginiu budu. Jis dirba privaciai, jau senas ir kazkokia savo paties israsta receptura daro tuos stebuklingus vaisinguma skatinancius praplovimus. Pazystu maziausiai viena moteri, kuri, isbandziusi daug budu, niekaip negalejo pastoti. Ir tik po prof. Viksraicio proceduru susilauke vaikelio. Reik pasidomet, ar jis tik ne [smiley=gost.gif], bo senas. Savo stebuklinga recepteli jis yra uzpatentaves ir ji ketina perleisti tik savo dukrai. Deja, ji dirba JAV Pasisakau uz dirbtini apvaisinima tuo atveju, jei jau net prof. Viksraitis nebegali padet ;D |
Girdėjau apie tai. Sakoma, kad tie "praplovimai" daromi su pačios moters šlapimu. Lyg tai prieš tai jį koncentruoja, centrifūguoja ar dar kažką su juo daro, jis pasikeičia, įgauna kažkokias kitokias savybes ir tada jau atliekamos procedūros. Tai atseit, "išėsdina" kiaušintakius ir pagerina kiaušintakių praeinamumą. Šiaip jau kažkada man tai buvo ir smulkiau paaiškinta ir net lyg sakė, kas tai atlieka..Nebepamenu, atmintis "užtrumpino"..Reiktų iš naujo domėtis, jei tik labai domintų. Dabar jau nebeprisimenu..sorry, jei tai išvis toks "stebuklingas" metodas yra tiesa :-/
Nu nea. Prof. Viksraitis su myzalais praplovimu nedaro (sorry uz sarkazma, bet as asmeniskai slapimo naudojimo gydymo tikslais nepripazystu). Jis israso recepta kazkokiems vaistams, paskui juos sumaiso su savo paties pagamintu stebuklingu sakar makar. O kai atlieka tepinelio tyrima, paciai moteriai leidzia per mikroskopa pasiziuret, kokios bakterijos pas ja vaiksto ir kurios is ju ra blogosios. Viena mano drauge buvo pas ji siaip pasigydyti. tai sake, kad po jo proceduru (praplovimai vyko 10 dienu) ji jautesi svari kaip kudikis, jokiu nereikalingu isskyru. O profesorius juokais pasake, kad ja taip pagydes, jog net jis pats jai galetu vaika uzstatyti
susituokeme jauni studentai. baigeme studijas, dirbome. tik vaikucio vis nesulaukeme. ..begales tyrimu -po to isvada -vyras negales turet vaiku. mes pasielgeme taip ,kaip mums atrode geriausia. gal daug kas mus pasmerks. mes susilaukeme vaiko, nuo kito vyro. nors praejo treji metai, niekada nei as, nei vyras nesigailejome to zingsnio. Lietuvoje nera apvaisinimo donoro sperma. taigi buvo tik tokia iseitis. vyras trimeti sunu myli gal net labiau nei as. Niekad nera nieko prikises. tai buvo apgalvotas susitarimas tarp triju saliu.
ir toliau savo seima planuosime butent taip. meile nugali viska. Jei norite, galite smerkti.
ir toliau savo seima planuosime butent taip. meile nugali viska. Jei norite, galite smerkti.
Dažnau skaitau jūsų naujienas, atrodo, kad ir kartu išgyvenu visus įvykius. O labiausiai žaviuosi jūsų optimizmu ir pastangomis siekiant to stebuklo.
Jau sukako metai, kai niekaip nepastoju. iš pradžių norėjosi visur bėgti aiškintis priežastis, o paskutiniu metu kažkaip atsipalaidavau ir bandau pasinaudoti tokiu patarimu, kad reikia per daug neužsiciklinti ant to reikalo ir atsipalaiduoti.
Tačiau kuo daugiau paskaitau šį ir panašius forumus, matau, kad taip sėdint rankas sudėju "leliuko ant lėkštutės" niekas neatneš tikriausiai.
Matau kaip jūs lakstot pas gydytojus, tai galvoju, kad ir man reikėtų pradėti aiškintis priežastis, todėl norėjiu paprašyti patarimų:
Pradėjau domėtis kur daromi vyro spermos tyrimai Kaune. Kainos atrodo nemažos, "motina ir vaikas" - 240lt, kitur - 83lt+60Lt už konsultaciją. Ir dar neaišku kiek tų konsultacijų priskaičiuos? Kas susidūrėt su tuo pasidalinkit patirtim, kur darėt tyrimus Kaune, kiek kainavo, ar galima iš namų atvežti? ???
Taip pat galvoju, kad reikėtų man išsitirti hormonus, kadangi man įtaria padidėjusią striumą, tai gali būti, kad tai daro blogą įtaką hormonų gamybai. dėl striumos po mėnesio einu į KMUK tirtis, tik nežinau, ar ten tirs visus hormonus, ar atkreips dėmesį į jų įtaką vaisingumui. Kur dar Kaune galima išsitirti hormonus, kiek tai kainuoja? Kuriuos hormonus reikia tirti dėl nevaisingumo? ???
Tiek aš čia Jums klausimų prirašiau ir tikiuosi, kad ką nors patarsit. Ačiū ;) ir linkiu visoms sėkmės, kurios dar laukia, ir stiprybės toms, kurios jau sulaukė stebuklo.
Jau sukako metai, kai niekaip nepastoju. iš pradžių norėjosi visur bėgti aiškintis priežastis, o paskutiniu metu kažkaip atsipalaidavau ir bandau pasinaudoti tokiu patarimu, kad reikia per daug neužsiciklinti ant to reikalo ir atsipalaiduoti.
Tačiau kuo daugiau paskaitau šį ir panašius forumus, matau, kad taip sėdint rankas sudėju "leliuko ant lėkštutės" niekas neatneš tikriausiai.
Matau kaip jūs lakstot pas gydytojus, tai galvoju, kad ir man reikėtų pradėti aiškintis priežastis, todėl norėjiu paprašyti patarimų:
Pradėjau domėtis kur daromi vyro spermos tyrimai Kaune. Kainos atrodo nemažos, "motina ir vaikas" - 240lt, kitur - 83lt+60Lt už konsultaciją. Ir dar neaišku kiek tų konsultacijų priskaičiuos? Kas susidūrėt su tuo pasidalinkit patirtim, kur darėt tyrimus Kaune, kiek kainavo, ar galima iš namų atvežti? ???
Taip pat galvoju, kad reikėtų man išsitirti hormonus, kadangi man įtaria padidėjusią striumą, tai gali būti, kad tai daro blogą įtaką hormonų gamybai. dėl striumos po mėnesio einu į KMUK tirtis, tik nežinau, ar ten tirs visus hormonus, ar atkreips dėmesį į jų įtaką vaisingumui. Kur dar Kaune galima išsitirti hormonus, kiek tai kainuoja? Kuriuos hormonus reikia tirti dėl nevaisingumo? ???
Tiek aš čia Jums klausimų prirašiau ir tikiuosi, kad ką nors patarsit. Ačiū ;) ir linkiu visoms sėkmės, kurios dar laukia, ir stiprybės toms, kurios jau sulaukė stebuklo.
Spermograma Kauno Vaisingumo klinikoje (Gertrudos gatveje) kainuoja 90 lt (trumpa), o issami 240 lt.Butent i ta klinika dazniausiai ir siuncia dabar.Tyrimas del chlamidiozes (manau butinas pradedant tirtis) medicinos sveikatos centre (kur odos dispanceris buvo) kainuoja apie 23 lt. KMUK hormonu tyrimus atlieka gan neblogai sake,vidutine vieno kaina 26-30 lt.O kiek ju reikia atlikti man ir paciai idomu.O daugiau kolkas nezinau kainu,nes dar nesiaiskinau.Tik aisku tai,kad jos nera zemos :-[
Sveikos mergičkos
Va, kaip tik radau kliniką Kaune su kainomis: http://www.daktaras.lt/kainos.html
Pilni tyrimai yra tokie:
Folitropinas FSH ir Liutotropinas LH - paprastai daromi kartu, nes svarbu jų tarpusavio santykis (3-5 ciklo dieną)
Estradiolis E2 (3-5 ciklo dieną)
Prolaktinas PRL (kai man buvo per didelis prolaktino kiekis, paspaudus iš spenelių varvėdavo kažkos skystis) (3-5 ciklo dieną)
Progesteronas P (20-25 cikoo dieną)
Taip pat daromi tokie tyrimai (nehormoniniai) - chlamidijų, ureaplazmos, mikoplazmos, tepinėlis floros švarumui nustatyti, citologinis gimdos kaklelio tyrimasm gardnerelos, žodžiu bet kokioms infekcijoms ir kt. "nešvarumams". Galbūt ne viskas iš šitų (išskyrus hormoninius tyrimus) skiriama eilinio tyrimo atveju. Čia daugiau liečia, kai daromas dirbtinis apvaisinimas ir padaromi visi įmanomi tyrimai, kad eliminuotų visus neigiamus faktorius. Tuomet dar daromi visokie AIDS, hepatito ir kt., imuninio nesuderinamumo ir kt. tyrimai.
Na, o po to dar gali skirti gimdos nuotrauką ir spermos tyrimą.
Va, kaip tik radau kliniką Kaune su kainomis: http://www.daktaras.lt/kainos.html
Pilni tyrimai yra tokie:
Folitropinas FSH ir Liutotropinas LH - paprastai daromi kartu, nes svarbu jų tarpusavio santykis (3-5 ciklo dieną)
Estradiolis E2 (3-5 ciklo dieną)
Prolaktinas PRL (kai man buvo per didelis prolaktino kiekis, paspaudus iš spenelių varvėdavo kažkos skystis) (3-5 ciklo dieną)
Progesteronas P (20-25 cikoo dieną)
Taip pat daromi tokie tyrimai (nehormoniniai) - chlamidijų, ureaplazmos, mikoplazmos, tepinėlis floros švarumui nustatyti, citologinis gimdos kaklelio tyrimasm gardnerelos, žodžiu bet kokioms infekcijoms ir kt. "nešvarumams". Galbūt ne viskas iš šitų (išskyrus hormoninius tyrimus) skiriama eilinio tyrimo atveju. Čia daugiau liečia, kai daromas dirbtinis apvaisinimas ir padaromi visi įmanomi tyrimai, kad eliminuotų visus neigiamus faktorius. Tuomet dar daromi visokie AIDS, hepatito ir kt., imuninio nesuderinamumo ir kt. tyrimai.
Na, o po to dar gali skirti gimdos nuotrauką ir spermos tyrimą.
Aš hormonų tyrimus iš pradžių dariau privačioje ginekologijos klinikoje ir tai man kainuodavo apie 400 lt (visi reikalingi, skirtingomis ciklo dienomis). taigi, daug nepašokinėsi. Po to mano kantrybė trūko, atsirado proto ir aš nuėjau pas šeimos gydytoją, pasiskundžiau, kad šitiek metų negaliu pastoti ir gavau siuntimą (kiek nori tų siuntimų imdavau..ištisai kiek reikėjo hormonų tyrimų ) į Santariškių konsultacinę polikliniką, endokrinologijos skyrių. Siuntime buvo parašyta dgn. :nevaisingumas ;) Tame skyriuje man veltui padarė visus hormonus (FSH - folikulus stimuliuojantį, LH- liuteininį, T3 ir T4 - trijodtironiną ir tiroksiną (skydliaukės hormonai, kurie beje svarbūs ir moters lyt. f-jai), TSH -tireotropiną, TT- testosteroną (ypač informatyvūs diagnozuojant kiušidžių cistas ir pan), vieną iš estrogenų - estradiolį, iš gestagenų -progesteroną ir prolaktiną). man tai nieko niekada nekainavo, bet aš aišku buvau dėkinga gyd. bet tai tikrai pigiau nei daugkartiniai hormonų tyrimai privačiai. Taip pat išsityriau itr visas įmanomas infekcijas ir lyt. keliu perduodamas ligas (chlamidijas, ureaplazmas, mikoplazmas, gardenelas, trichomonas ir dar begalę kitų). Paprašiau siuntimo į odos ir venerologinių ligų dispanserį, kur man viskas buvo nemokamai atlikta. Aišku, gyd. irgi atsidėkojau, kad labai nebambėtų kaip skursta mūsų medicina. Mano ginekologas mane vadino "gudria" ir aš visiškai dėl to nekompleksavau. Jei neturiu pinigų, o jei ir turiu, bet nenoriu jų dalinti į kairę ir į dešinę, tai geriausia išeitis naudotis nemokama medicina ;DAš pasidariau begales reikalingų tyrimų ir ne po vieną kartą visiškai veltui. Ir gailėjausi, kad pirmąkart "pasirašiau" hormonų tyrimams privačiai. Kai nebenorėjo rašyt šeimos gyd. siuntimo, tai nuėjau su vokeliu pas endokrinologę poliklinikoje(50 Lt) ir tuos tyrimus padarė dar greičiau ir su šypsena, be jokių atsikalbinėjimų. Ir dabar niekada nemoku Visai kaip dramblys iš "Snicker's" reklamos ;D Arba gaunu siuntimą, arba "naglu snukiu" einu pas gyd. ir už mažesnę sumą , nei kainuoja tyrimai privačiai, juos pasidarau itin išsamius ir ne blogesnius nei privačiai
Sveikos mergaites,
Na, buvau pas gydytoja ir visokiu naujienu suzinojau. Pasirodo laukiuosiu dvynuku Vienas vaikiukas 5 savaiciu dydzio, o kitas - truputi mazesnis, t.y. apie 3 savaites. Dabar reikes pas gydytoja apsilankyti spalio pabaigoje, tuomet ir pasakys, ar antras vaikutis vystosi normaliai. Zodziu, blogiausiu atveju gims vienas, o geriausiu - du. Labai noreciau, kad gimtu du, bet viskas Dievo valioje.
Tik va, uzpuole slogos baisios ir gerkle truputi skauda, tai taip bijau susirgt, o ir vaistu normaliu negaliu gert. Gal kas zinot, kaip besilaukiancios mamos gydosi nuo persalimo??
Na, buvau pas gydytoja ir visokiu naujienu suzinojau. Pasirodo laukiuosiu dvynuku Vienas vaikiukas 5 savaiciu dydzio, o kitas - truputi mazesnis, t.y. apie 3 savaites. Dabar reikes pas gydytoja apsilankyti spalio pabaigoje, tuomet ir pasakys, ar antras vaikutis vystosi normaliai. Zodziu, blogiausiu atveju gims vienas, o geriausiu - du. Labai noreciau, kad gimtu du, bet viskas Dievo valioje.
Tik va, uzpuole slogos baisios ir gerkle truputi skauda, tai taip bijau susirgt, o ir vaistu normaliu negaliu gert. Gal kas zinot, kaip besilaukiancios mamos gydosi nuo persalimo??
Sveika Slyvute,
O tu ar neturėjai penktadienį kažkokius hormonus tirtis? Gal jau žinai atsakymą, jei nepainioju?
Kaip šiaip visų nuotaikos? Aš tai labai kovingai nusiteikusi. Nepasiduosim ;D
Na, aišku, ir mano lemtingos dienos artėja. Šiandien pradedu gerti (15 dienų) Proginova. Rusiškoje www.eva.ru moteriškės rašo, kad jis skiriamas tam, kad geriau augtų endometriumas. Tai laibai apsidžiaugiau, nes bijojau, kad gydytojas neatkreips dėmesio, kad turėjau porą persileidimų ir nepasirūpins implantacija, o dabar jau ruošia "patalėlį" mano trynukams ;D Net jeigu nepasiseks iš pirmo karto, bent dabar matau, kad gydytojas daro viską, ką gali ir kas daroma optimaliais atvejais.
Beje, įdomu, ar pas mus daromas kažkoks antikūnių tyrimas. Kiek suprantu jis skiriamas labai retai, kai yra neaiškios kilmės nevaisingumas (kiek suprantu kažkas panašaus į imuninį nesuderinamumą). Žodžiu moters organizmas labai audringai reaguoja į spermą ir iš karto puola gaminti kažkokius antikūnius. vakar perskaičiau apie porą, kuri neturėjo nė vieno nėštumo per 12 metų, visaip gydėsi, paskui darė pora IVF, kol kažkoks gydytojas paskyrė antikūnių tyrimą. Pasirodo pas juos kažkokie labai dideli nukrypimai nuo normos. Paskyrė gydymą - mylėtis tik su prezervatyvu (kad nepatektų sperma ir nesigamintų tie antikūniai) ir vaistus. Po gydymo kurso dar vienas IVF - ir nėštumas Kita moteris pastoja po kiekvienos IVF procedūros, bet visą laiką persileidžia ankstyvuoju laikotarpiu. Visi tik rankom skėsčiojo, o ji privertė kažką padaryti jai tą tyrimą, pasirodo jis pas ją irgi labai blogas. Taigi dažnai moterys patys suranda sau diagnozę...
Gal kam bus naudinga šita informacija.
Eglinius, kaip laikasi, jau matyt žinai, ar pastojai. Kaip ta tavo bjaurioji infekcija, ar ilgas, ar sunkus gydymas? Kaip nuotaika?
O tu ar neturėjai penktadienį kažkokius hormonus tirtis? Gal jau žinai atsakymą, jei nepainioju?
Kaip šiaip visų nuotaikos? Aš tai labai kovingai nusiteikusi. Nepasiduosim ;D
Na, aišku, ir mano lemtingos dienos artėja. Šiandien pradedu gerti (15 dienų) Proginova. Rusiškoje www.eva.ru moteriškės rašo, kad jis skiriamas tam, kad geriau augtų endometriumas. Tai laibai apsidžiaugiau, nes bijojau, kad gydytojas neatkreips dėmesio, kad turėjau porą persileidimų ir nepasirūpins implantacija, o dabar jau ruošia "patalėlį" mano trynukams ;D Net jeigu nepasiseks iš pirmo karto, bent dabar matau, kad gydytojas daro viską, ką gali ir kas daroma optimaliais atvejais.
Beje, įdomu, ar pas mus daromas kažkoks antikūnių tyrimas. Kiek suprantu jis skiriamas labai retai, kai yra neaiškios kilmės nevaisingumas (kiek suprantu kažkas panašaus į imuninį nesuderinamumą). Žodžiu moters organizmas labai audringai reaguoja į spermą ir iš karto puola gaminti kažkokius antikūnius. vakar perskaičiau apie porą, kuri neturėjo nė vieno nėštumo per 12 metų, visaip gydėsi, paskui darė pora IVF, kol kažkoks gydytojas paskyrė antikūnių tyrimą. Pasirodo pas juos kažkokie labai dideli nukrypimai nuo normos. Paskyrė gydymą - mylėtis tik su prezervatyvu (kad nepatektų sperma ir nesigamintų tie antikūniai) ir vaistus. Po gydymo kurso dar vienas IVF - ir nėštumas Kita moteris pastoja po kiekvienos IVF procedūros, bet visą laiką persileidžia ankstyvuoju laikotarpiu. Visi tik rankom skėsčiojo, o ji privertė kažką padaryti jai tą tyrimą, pasirodo jis pas ją irgi labai blogas. Taigi dažnai moterys patys suranda sau diagnozę...
Gal kam bus naudinga šita informacija.
Eglinius, kaip laikasi, jau matyt žinai, ar pastojai. Kaip ta tavo bjaurioji infekcija, ar ilgas, ar sunkus gydymas? Kaip nuotaika?
Slyvute,
Man lemtingiausios dienos prasideda kitą ciklą. Nors vaistai, kuriuos pradedu šiandien gerti, jau priklauso IVF protokolui. Iki M liko 15 dienų, vat jas ir gersiu Proginova. Paskui 2-ą ciklo dieną pradeda stimuliaciją ir jei viskas OK, maždaug po poros savaičių folikulų punkcija ir dar po poros dienų embrionų perkėlimas į gimdą.
Na, tikrai nežinau, kaip su ta laparaskopija. Man plastinę kiaušintakių operaciją (kaip sakiau, laparaskopijos tuomet dar nedarė) darė būtent Miežienėnė (kartu su Klimu), puikiai viską atliko. Mano nuomone, neturime kito pairinkimo - tik pasikliauti likimu ir , deja, gydytojais. Jei neramu, tiesiog neskubėk, išsigydyk, susireguliuok kitus dalykus, nors susipainiojau tarp panelių - ar gidos nuotrauką tau darė - logiškai būtent tai turėtų būti sekantis žingsnis, o tik paskui laparaskopija. O kodėl ją tau skiria, ar ką nors įtaria? Nes kiaušintakių būklę parodo gimdos nuotrauka, laparaskopija gal tik tikslaiu tai parodo ir iš karto galima koreguoti. taip pat tik laparakopijos būdu matyt galima tiksliai diagnozuoti endometriozę, bet ji irgi paprastai, kiek žinau, turi ir kitų simptomų. Nors visgi tavo vietoje pasikliaučiau Miežėniene. Toj pačioj eve.ru žiūrėk praktiškai visos po laparaskopijos - aišku, sunku spręsti, kiek tai įtakojo jų ligas, bet juk kito kelio nėra. Belaukiant metų metus stebuklo gali jo ir nesulaukti, pati žinau, esam tikintys, turbūt per 10 metų nebuvo dienos, kad neprašyčiau Dievo vaikų. Ir nusidėjėliai baisūs nesame...Kad įvyktų stebuklas irgi turime patys padėti. Vistiek kaip Dievulis duos taip ir bus - gali šimtą IVF darytis...
Man lemtingiausios dienos prasideda kitą ciklą. Nors vaistai, kuriuos pradedu šiandien gerti, jau priklauso IVF protokolui. Iki M liko 15 dienų, vat jas ir gersiu Proginova. Paskui 2-ą ciklo dieną pradeda stimuliaciją ir jei viskas OK, maždaug po poros savaičių folikulų punkcija ir dar po poros dienų embrionų perkėlimas į gimdą.
Na, tikrai nežinau, kaip su ta laparaskopija. Man plastinę kiaušintakių operaciją (kaip sakiau, laparaskopijos tuomet dar nedarė) darė būtent Miežienėnė (kartu su Klimu), puikiai viską atliko. Mano nuomone, neturime kito pairinkimo - tik pasikliauti likimu ir , deja, gydytojais. Jei neramu, tiesiog neskubėk, išsigydyk, susireguliuok kitus dalykus, nors susipainiojau tarp panelių - ar gidos nuotrauką tau darė - logiškai būtent tai turėtų būti sekantis žingsnis, o tik paskui laparaskopija. O kodėl ją tau skiria, ar ką nors įtaria? Nes kiaušintakių būklę parodo gimdos nuotrauka, laparaskopija gal tik tikslaiu tai parodo ir iš karto galima koreguoti. taip pat tik laparakopijos būdu matyt galima tiksliai diagnozuoti endometriozę, bet ji irgi paprastai, kiek žinau, turi ir kitų simptomų. Nors visgi tavo vietoje pasikliaučiau Miežėniene. Toj pačioj eve.ru žiūrėk praktiškai visos po laparaskopijos - aišku, sunku spręsti, kiek tai įtakojo jų ligas, bet juk kito kelio nėra. Belaukiant metų metus stebuklo gali jo ir nesulaukti, pati žinau, esam tikintys, turbūt per 10 metų nebuvo dienos, kad neprašyčiau Dievo vaikų. Ir nusidėjėliai baisūs nesame...Kad įvyktų stebuklas irgi turime patys padėti. Vistiek kaip Dievulis duos taip ir bus - gali šimtą IVF darytis...
Man butent po gimdos nuotrauko ir skyre ta laparaskopija. Mano vienas kiausintakis nepratekamas. Tai galejo buti del spazmo is skausmo ar baimes, o gal ir del rimtu priezasciu . Gydytoja neskuba prognozuoti. Tepasake, kad vienas kiausintakis tvarkoj, todel visko gali buti, kad ir antras tvarkoj. Bet is kitos puses butent toje puseje turejau rimta uzdegima pries tris metus. Tai va taip va. Dedu visas viltis i numatyta pusmeti.