Shirdute, o gal tu atsimeni, kiek ta laparoskopija kainuoja ir gal zinai kokia tikimybe kad viska pavyks atstatyti, jei ten kazkas netaip. Ir tau, ar pavyko?
QUOTE |
Shirdute, o gal tu atsimeni, kiek ta laparoskopija kainuoja ir gal zinai kokia tikimybe kad viska pavyks atstatyti, jei ten kazkas netaip. Ir tau, ar pavyko? |
Laparoskopija man nieko nekainavo , nes tie patys gydytojai is planavimo centro mane ir operavo Raud.kryziuje. Tereikejo nusipirkt kai kuriuos dalykus paciai, jie viska susake. Man laparoskopijos nepakako, po metu dare mikrochirurgine operacija,deja, pastot naturaliai niekada nepavyks Taip kad si tema man irgi l. aktuali, tiek kad galimybiu dirbtiniam apvaisinimui neturiu, o siaip esu padariusi viska ka galiu, kas nuo manes priklauso.
Uztat skaitau visu bedas ir sergu uz jus. O siaip, Slyvute, man atrodo, kad tau per anksti galvot apie operacijas, pamatysi, kad viskas susiklostys palankiai ;)
Sveikutės,
Na va, ką tik parlėkiau. Smagu, kad čia bendraujate, o dar ir manęs nepamirštate Labai jums dėkui, smagu nesijausti vienišai
Naujienos pas mane tokios - pati procedūra vis dėlto kitą ciklą, bet jau šį pradeda mane hormoniškai ruošti. Šiandien pas mane 4 ciklo diena, nuo 15 - os dienos turėsiu gerti Proginova - toks hormoninis preparatas, kiek suprantu, tipo hormonas estrogenas. Kito ciklo 2 - ą dieną pradeda kiušiddžių stimuliaciją ir dar po poros savaičių, jei pavyks subrandinti ir apvaisinti kiaušinėlius, įvyks embrionų persodinimas į gimdą ;D
Vėl tik, kai realiai pradėjo judėti reikalai, labai pradėjau tikėti, kad pasiseks.
Tiesa, dar paskyrė padaryti spermos pasėlį ir, jei ką rastų, dar spėtų iki procedūros išgydyti.
Širdute, labai džiaugiuosi, kad esi netoliese...Parašysiu ir tau, ir Slyvutei vakare, nes dabar bėgu maitinti šeimynos...
Na va, ką tik parlėkiau. Smagu, kad čia bendraujate, o dar ir manęs nepamirštate Labai jums dėkui, smagu nesijausti vienišai
Naujienos pas mane tokios - pati procedūra vis dėlto kitą ciklą, bet jau šį pradeda mane hormoniškai ruošti. Šiandien pas mane 4 ciklo diena, nuo 15 - os dienos turėsiu gerti Proginova - toks hormoninis preparatas, kiek suprantu, tipo hormonas estrogenas. Kito ciklo 2 - ą dieną pradeda kiušiddžių stimuliaciją ir dar po poros savaičių, jei pavyks subrandinti ir apvaisinti kiaušinėlius, įvyks embrionų persodinimas į gimdą ;D
Vėl tik, kai realiai pradėjo judėti reikalai, labai pradėjau tikėti, kad pasiseks.
Tiesa, dar paskyrė padaryti spermos pasėlį ir, jei ką rastų, dar spėtų iki procedūros išgydyti.
Širdute, labai džiaugiuosi, kad esi netoliese...Parašysiu ir tau, ir Slyvutei vakare, nes dabar bėgu maitinti šeimynos...
Sviekute visos, labai smagu girdet kad pas visas gerai sekasi. Slyvute ishsigyde uzdegima:). Norejau Slyvutei pasakoti apie labroskopija, man dare viena priesh 3 menesius ir dar viena priesh savaite, galiu pasakyti kad visai neskausminga(na bent man tikrai neskaudejo) jie prapjauna 3 skylutes pilve: dvi zlaba zemai kad kai uzsimani kelnaites ju nesimato ir viena skylute pacioj bamboj taigi randu jokiu praktishkai nesimato, gali del to nepergyvent. Pirma labproskopija buvo atidary kairy kiausintaky uztruko apie pora valandu operacija, antra operacija buvo ishimti cista irs sutvarkyti viska uztruko apie 3.5-4 val bet kaip sakiau skausmo jokio nebuvo. Bet turiu pridurti dar kai ka, ash turedama suagusy kairy kiuasintaky pro kury niekas nepraejo ir cista desiniam kiausintaky sugebejau pastoti 2 kartus tik nesekmongai, taigi ka ash noriu pasakyti kad Slyvute neprgyvenk del to viskas yra ymanoma svarbiausia yra susitvarkyti uzdegimus ir hormonus, as labai tikiu kad tau net nerik tos labroskopijos.
Daiva_B, jega kad susizinojai viska apie procedura. Labai noreciau kad papsakotum viska issamiai po proceduros ,ka dare, kaip dare, ar skaudejo, kiek laiko viskas uztruko, nu vienu zodziu tokius dalykus. Tu sakiai kad naudoji ir po to naudosi kazkokius hormoninius preaparatus, gali pasakyti pavadinimus ar kokiems hormonams skatinti, as naudojau sy cikla nuo 3-ios ciklo dienos FSN hormonui skatinti ir HGM hormonui (vaistai vadinasi "Repronex" ir "Gonal F") iki ovuliacijos ir dabar naudoju prodzesterono(anglishkai progesterone) pakaitala "Prometrium".Tiagi jei kanors panasaus vartoji duok zinoti.
Sekmes jums visoms
Daiva_B, jega kad susizinojai viska apie procedura. Labai noreciau kad papsakotum viska issamiai po proceduros ,ka dare, kaip dare, ar skaudejo, kiek laiko viskas uztruko, nu vienu zodziu tokius dalykus. Tu sakiai kad naudoji ir po to naudosi kazkokius hormoninius preaparatus, gali pasakyti pavadinimus ar kokiems hormonams skatinti, as naudojau sy cikla nuo 3-ios ciklo dienos FSN hormonui skatinti ir HGM hormonui (vaistai vadinasi "Repronex" ir "Gonal F") iki ovuliacijos ir dabar naudoju prodzesterono(anglishkai progesterone) pakaitala "Prometrium".Tiagi jei kanors panasaus vartoji duok zinoti.
Sekmes jums visoms
Slyvute, Eglinius visiškai teisi, ką jau ką, o apie kiaušintakius viską žinau ;D Kai man buvo pirmasis negimdinis nėštumas, man trūko būtent dešinysis kiaušintakis ir buvo išoperuotas. Tuomet man iš karto pasakė daktarai, kad blogai, jog pakenktas būtent dešinysis, nes tipo jis dažniau dalyvauja apvainime nei kairysis. Daug apie tai skaičiau. Seniau vyravo nuomonė, kad kiaušinėliai bręsta pakaitomis - vieną ciklą kairėje kiaušidėje, kitą - dešinėje. Dabar, matyt, dėl to, kad viską galima stebėti echoskopiškai, visur rašoma, kad nėra jokio eiliškumo, gali kiaušinėlis net kelis ciklus išeilės bręsti vienoje kiaušidėje. Todėl tie 50 proc., apie kuriuos rašei gali būti ir 30 proc. ir 80 proc. Bet kokiu atveju, susitvarkius visus kitus dalykus (tavo atveju - uždegimą) maksimum per metus tikrai turi pastoti Be to, gal išsigydžius uždegimą tau irgi gydytoją paskirs kiaušidžių stimuliaciją, kuomet subręsta keletas folikulų aboejose kiaušidėse, tuomet tavo šansai priartėja prie 100 proc. Ir baik man verkšlenti ;D Pas tave beveik viskas gerai. Džiaukis ir kabink sau medalį, kad nuėjai pas gydytoją, vat po poros metų su negydomu uždegimu gal jau ir nebūtum turėjus nė vieno sveiko kiaušintakio.
Dėl laparaskopijos viską tau parašė panos. Man jos nedarė, darė iš karto plastinę kiaušintakių operaciją - na, tiesiog tuomet Lietuvoje tokių operacijų laparaskopijos būdu dar nedarė. Tavo vietoje daryčiau laparaskopiją. Visų pirma, pažiūrės organų būklę, ar dar ko nors nepražiūrėjo. Antra, galbūt iš karto panaikins sąąugas kairiajame kiaušintakyje. Nors sako, kad tokių procedūrų efektyvumas labai mažas, tačiau manau reikia padaryti viską, kas įmanoma.
Dėl laparaskopijos viską tau parašė panos. Man jos nedarė, darė iš karto plastinę kiaušintakių operaciją - na, tiesiog tuomet Lietuvoje tokių operacijų laparaskopijos būdu dar nedarė. Tavo vietoje daryčiau laparaskopiją. Visų pirma, pažiūrės organų būklę, ar dar ko nors nepražiūrėjo. Antra, galbūt iš karto panaikins sąąugas kairiajame kiaušintakyje. Nors sako, kad tokių procedūrų efektyvumas labai mažas, tačiau manau reikia padaryti viską, kas įmanoma.
Eglinius, kolkas tokių vaistų kaip tavo nevartoju. Tau kiek suprantu pagrinde paskirti stimuliacijai. Man stimuliaciją pradės tik nuo kito ciklo 2 - os dienos.
Pas amne šiek tiek per didelis FSH, todėl gydytojas stengiasi bent kažkiek jį pakoreguoti, nes bijo, kad galiu nelabai sureaguoti į stimuliaciją. Nors pats gydytojas sakė, kad kiekvienai moteriai labai individualu. Tuomet, kai pas mane FSH buvo 11, tą ciklą savarankiškai be jokios stimuliacijos buvo subrendęs puikiausias folikulas, ko teoriškai lyg ir neturėjo būti. Tai va, prieš porą mėnesių jis buvo 11, kai norma 2 - ą ciklo diną - 4 - 8. Tuomet paskyrė 2 mėnesius gerti LOGEST kontraceptikus, kad pailsinčiau kiaušides. Dabar FSH - 8,8. Nuo 15 ciklo dienos iki protokolo (taip vadinamas visas dirbtinio apvaisinimo ciklas) gersiu PROGINOVA. Tai hormonas. Kiek suprantu, man jį paskyrė irgi dėl to paties FSH.
Būtinai rašusiu viską, ką su manim darys. Pačiai labai trūko tokios informacijos, todėl labai tikiu, kad ji kažkam bus naudinga, gal padės ryžtis tokiai procedūrai ar bent kalbėti apie ją.
Pas amne šiek tiek per didelis FSH, todėl gydytojas stengiasi bent kažkiek jį pakoreguoti, nes bijo, kad galiu nelabai sureaguoti į stimuliaciją. Nors pats gydytojas sakė, kad kiekvienai moteriai labai individualu. Tuomet, kai pas mane FSH buvo 11, tą ciklą savarankiškai be jokios stimuliacijos buvo subrendęs puikiausias folikulas, ko teoriškai lyg ir neturėjo būti. Tai va, prieš porą mėnesių jis buvo 11, kai norma 2 - ą ciklo diną - 4 - 8. Tuomet paskyrė 2 mėnesius gerti LOGEST kontraceptikus, kad pailsinčiau kiaušides. Dabar FSH - 8,8. Nuo 15 ciklo dienos iki protokolo (taip vadinamas visas dirbtinio apvaisinimo ciklas) gersiu PROGINOVA. Tai hormonas. Kiek suprantu, man jį paskyrė irgi dėl to paties FSH.
Būtinai rašusiu viską, ką su manim darys. Pačiai labai trūko tokios informacijos, todėl labai tikiu, kad ji kažkam bus naudinga, gal padės ryžtis tokiai procedūrai ar bent kalbėti apie ją.
Pasiilgau jusu visu, tai nusprendziau parasyti
Dziaugiuos uz Slyvute, kad issigyde uzdegima ir kad rezultatai ne tokie blogi. Laikykis ir tu, Daivut, tikiu, kad viskas bus ok. O siaip tai sveikinu tave su gimtadieniu ;D Linkiu daug tortu ir vienos zvakes, kad saldu saldu butu Ir visoms kitoms linkiu sekmes.
Galiu apie savo reikalus papasakoti. Si cikla dare stimuliacija ir subrendo 7 kiausineliai. Net gydytoja apsalusi buvo, kad organizmas taip i hormonus sureagavo Sake, kad tureciau be problemu pastoti, nes vyro tyrimas normalus, mano kiausintakiai praeinami, hormonai tvarkoj. Dabar laukiu. Sia savaite turi mano dienos prasideti. Kol kas nera, bet labai nesitikiu, kad netektu paskui depresuot. Jei nepastojau, vel darys stimuliacija ir inseminacija. Nepavykus pastot 5 ar 6 ciklus darys laparoskopija, nes nepastojimo priezastis gali buti endometrioze. Arba imuninis nesuderinamumas. Endometriozei budingu pozymiu nejauciu, bet negali zinoti. Kazin ar ji apskritai isgydoma? Tai tiek naujo mano fronte.
Tikiuosi, kad viena diena visos tapsim laimingomis mamomis
Dziaugiuos uz Slyvute, kad issigyde uzdegima ir kad rezultatai ne tokie blogi. Laikykis ir tu, Daivut, tikiu, kad viskas bus ok. O siaip tai sveikinu tave su gimtadieniu ;D Linkiu daug tortu ir vienos zvakes, kad saldu saldu butu Ir visoms kitoms linkiu sekmes.
Galiu apie savo reikalus papasakoti. Si cikla dare stimuliacija ir subrendo 7 kiausineliai. Net gydytoja apsalusi buvo, kad organizmas taip i hormonus sureagavo Sake, kad tureciau be problemu pastoti, nes vyro tyrimas normalus, mano kiausintakiai praeinami, hormonai tvarkoj. Dabar laukiu. Sia savaite turi mano dienos prasideti. Kol kas nera, bet labai nesitikiu, kad netektu paskui depresuot. Jei nepastojau, vel darys stimuliacija ir inseminacija. Nepavykus pastot 5 ar 6 ciklus darys laparoskopija, nes nepastojimo priezastis gali buti endometrioze. Arba imuninis nesuderinamumas. Endometriozei budingu pozymiu nejauciu, bet negali zinoti. Kazin ar ji apskritai isgydoma? Tai tiek naujo mano fronte.
Tikiuosi, kad viena diena visos tapsim laimingomis mamomis
Būsimos mamos, paskaitinėju jūsų pergyvenimus, jūsų mintis ir norisi prabilti. Darykit viską, turėkite viltį, tikėkitės, bet neskubėkite su laparoskopija. Tai taip nekalta..Trys skylutės, max. 3 dienos ligoninėje, bet..Moterys, po šios operacijos patyrus rimtas komplikacijas vos nemiriau ir dėl šios "operacijos", tik apžiūros tikslais gyd. nuomone likau nevaisinga..Ačiū Dievui jie klydo, bet man taip baisu kai jūs taip ramiai kalbate, lyg apie pasivaikščiojimą parke :-/Tikrai atsiprašau, kad ne vietoje aš čia įlindau tokia pesimistė, bet, jei įmanoma, jei labai nesiūlo, tai nepulkite leisti naršyti "po vidurius". Mano "profilaktika" ir gyd. smalsumas baigėsi rimta liga, dar rimtesne operacija ir didžiule viltimi, kad košmaras po kelių metų baigsis..o jis nesibaigia..Pilvas sudarkytas rando, kuris jungia apatines 2 skylutes, "nugramdyti" dubens kaulai, nebefunkcionuojanti kairė kiaušidė, pūlingo peritonito pažeisti abu kiaušintakiai ir sąaugos, kurios labai trukdė vystytis mano kūdikiui..Kurgi ne, jei pilve nešioju krūvą "savąržėlių" likusių po antros operacijos. Prisiminimui liko periodiškai besikartojantis endometritas ir kiaušidžių uždegimai Gyd. teikia mažai vilties, kad man dar sykį pasiseks pastoti, jei uždegimai kartosis taip ūmiai, tai jau pagrasino atimti iš manęs kiaušides... Žinoma, kad aš dabar džiaugiuosi savo stebuklu ir noriu, kad to stebuklo sulauktumėte jūs visos, kurios taip gražiai viena kitą palaikote, padedate ištverti procedūras, laukimą, gal net neviltį, kai užsispyręs nėštumo testas rodo tik vieną išdavikę juostelę. Aš tai praėjau, jei galvoti kaip sunkiai, tai galima sakyti prašliaužiau..Linkiu ir jums sukaupus kantrybę, padedant vilčiai ir su Dievo pagalba susilaukti savų vaikučių. Neskubėkite būsimos mamos, džiaugsmo valandos tikrai ateis, būkite stiprios.Nuoširdus sėkmės ir svajonių pildymosi palinkėjimas nuo Rasmos!!!!
Sveikutes,
Nekantrauju jums pranesti savo naujiena. Paskutineje savo zinuteje rasiau, kad praeita savaite turejo buti mano dienos. Dienos taip ir neprasidejo, bet uztat sestadieni padariau nestumo testa ir jis buvo teigiamas. Bijodama klaidos testa pakartojau si ryta ir jis vel buvo teigiamas Patyriau lengva soka ;D Dabar tikiuosi, kad jau visos problemos praeityje ir man pavyks sekmingai susilaukti vaikiuko. To paties is visos sirdies linkiu ir jums Sekmes
Nekantrauju jums pranesti savo naujiena. Paskutineje savo zinuteje rasiau, kad praeita savaite turejo buti mano dienos. Dienos taip ir neprasidejo, bet uztat sestadieni padariau nestumo testa ir jis buvo teigiamas. Bijodama klaidos testa pakartojau si ryta ir jis vel buvo teigiamas Patyriau lengva soka ;D Dabar tikiuosi, kad jau visos problemos praeityje ir man pavyks sekmingai susilaukti vaikiuko. To paties is visos sirdies linkiu ir jums Sekmes
Rasma,
Iš tikrųjų baisingai gaila dėl to, kad tau taip nutiko...Medikai nurašo kaip nepavykusį statistinį vienetą, o žmogui tenka su tuo gyventi...Aš ir pati kažkada tapau tokio medikų nekompetentingumo ir aplaidumo auka...Raminu save tuo, kad nieko nėra be Dievo valios ir man duotą "kryželį" turiu nešti.
Ir visgi, manau, kad tai yra išimtis. Tikiuosi neįsižeidi dėl tokių mano žodžių...Šimtamas moterų daromos laparaskopijos ir laiku diagnozuojami bei išgydomi visokie klastingi susirgimai. Skubėti, aišku, gal ir neverta, bet gydytojui rekomendavus, manau, būtina ją daryti.
Eglinius, kas pas tave, kaip savijauta?
Aga, kas tavo padangėje, kaip nuotaika?
Slyvute, pasistenkite prašau ten su vyru, gal dabar tavo eilė ;D
Iš tikrųjų baisingai gaila dėl to, kad tau taip nutiko...Medikai nurašo kaip nepavykusį statistinį vienetą, o žmogui tenka su tuo gyventi...Aš ir pati kažkada tapau tokio medikų nekompetentingumo ir aplaidumo auka...Raminu save tuo, kad nieko nėra be Dievo valios ir man duotą "kryželį" turiu nešti.
Ir visgi, manau, kad tai yra išimtis. Tikiuosi neįsižeidi dėl tokių mano žodžių...Šimtamas moterų daromos laparaskopijos ir laiku diagnozuojami bei išgydomi visokie klastingi susirgimai. Skubėti, aišku, gal ir neverta, bet gydytojui rekomendavus, manau, būtina ją daryti.
Eglinius, kas pas tave, kaip savijauta?
Aga, kas tavo padangėje, kaip nuotaika?
Slyvute, pasistenkite prašau ten su vyru, gal dabar tavo eilė ;D
Slyvute, neturėtų įtakoti. Kaip tik vakar skaičiau vienos moters paklausimą daktarei. Ji ruošiama dirbtiniam apvaisinimui, yra peršalus ir bijo, kad tai netrukdytų stimuliacijai hormonais. Gydytoja atsakė, kad temperatūra iki 38 laipsnių ir kt. peršalimo simptomai hormonų aplinkai įtakos neturi.
Prie manęs irgi vis visokios bacilos kimba, nežinau kaip apsiginti, nors perskaičiau, kad nuo viskių gydymų hormonais irgi gali kilti temperatūra, o ji pas mane kasdien po kelis kartus pasikeičia nuo 36.6 iki 37.2.
O žinot, kokį dar įdomu dalyką išskaičiau, bet jis tik su dirbtiniu aktualus. Moterims, darančioms dirbtinį apvaisinimą, kartais specialiai skiriami vaistai, kurie slopina imuninę sistemą Todėl kad moters kūnas į embrioną reaguoja kaip į svetimkūnį (kiek suprantu tą dalį, kurį pareina iš vyro) ir "įjungia" imuninę sitemą, kad tą "svetimkūnį" sunaikintų...Siaubas kokis tai....
Prie manęs irgi vis visokios bacilos kimba, nežinau kaip apsiginti, nors perskaičiau, kad nuo viskių gydymų hormonais irgi gali kilti temperatūra, o ji pas mane kasdien po kelis kartus pasikeičia nuo 36.6 iki 37.2.
O žinot, kokį dar įdomu dalyką išskaičiau, bet jis tik su dirbtiniu aktualus. Moterims, darančioms dirbtinį apvaisinimą, kartais specialiai skiriami vaistai, kurie slopina imuninę sistemą Todėl kad moters kūnas į embrioną reaguoja kaip į svetimkūnį (kiek suprantu tą dalį, kurį pareina iš vyro) ir "įjungia" imuninę sitemą, kad tą "svetimkūnį" sunaikintų...Siaubas kokis tai....
Esu girdejusi apie toki prof.Viksraiti. Jis neva yra pasiekes neraliu rezultatu, gydydamas moteris nuo nevaisingumo. Tik nebeina i jokias kalbas su tom moterim, kurios nevaisingumo problemas bande dpresti chirurginiu budu. Jis dirba privaciai, jau senas ir kazkokia savo paties israsta receptura daro tuos stebuklingus vaisinguma skatinancius praplovimus. Pazystu maziausiai viena moteri, kuri, isbandziusi daug budu, niekaip negalejo pastoti. Ir tik po prof. Viksraicio proceduru susilauke vaikelio.
Reik pasidomet, ar jis tik ne [smiley=gost.gif], bo senas. Savo stebuklinga recepteli jis yra uzpatentaves ir ji ketina perleisti tik savo dukrai. Deja, ji dirba JAV
Pasisakau uz dirbtini apvaisinima tuo atveju, jei jau net prof. Viksraitis nebegali padet ;D
Reik pasidomet, ar jis tik ne [smiley=gost.gif], bo senas. Savo stebuklinga recepteli jis yra uzpatentaves ir ji ketina perleisti tik savo dukrai. Deja, ji dirba JAV
Pasisakau uz dirbtini apvaisinima tuo atveju, jei jau net prof. Viksraitis nebegali padet ;D