Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

Man labai ydomu kiek kainuoja Lietuvoje IVF plius vaistai? ir kiek kainuoja mazdaug tyrimai? As gyvendama Cikagoje ir tvarkydamasi savo problemas su nevaisingumu kolkas isleidau apie $200 000 is kuriu 90% padenge sveikatos draudimas likusia daly teko paciai susimoket ir jokiu rezultatu dar nematau....

Mums tai butu milziniskos sumos.Kiek zinau,Lietuvoj dirbtinis apvaisinimas su vaistais kainuoja apie 15 000Lt,bet niekas nieko nepadengia cia.O tyrimai dar kiek kainuoja iki to ohmy.gif .Sumos atrodo normalios,bet kaip viskas susideda,tai gaunas apvali sumele.Pvz issami spermatograma apie 250lt, hormonu tyrimai kiekvienas apie 30lt kainuoja, ultragarsas apie 60-80lt vienam kartui,kainos nemazos,o ypac kai susisumuoja.Bet ka padarysi,stengies is paskutiniuju,po truputi,bet labai sunku.Dirbtiniam apvaisinimui tai nezinau kaip reiktu rasti tokia suma,bet kol kas to net neplanuojam.
Atsakyti
Sveikos,

Turiu ir as siokiu tokiu ziniu savo fronte.
Hormonai normoj, bet tai nereiskia kad subresta kiausineliai. Taciau yra kita beda - gimd.k.uzdegimas, be to neaisku ar pavyko issigydyti pries tai buvusia infekcija (preizastis gali buti tame). Dabar teks gydytis, tada bus matyt.

O ten, Cikagoje, is tikruju labai viskas brangu. Bet aisku ir pragyvenimo lygis kitoks nei LT. Man jau dabar nemazai kainavo tyrimai ir vaistai, bet dziaugiuosi, kad bent kol kas sau galiu tai leisti.

Stiprybes visoms. Svarbiausia tiketi ir mums visoms pavyks  ;).
Atsakyti
Sveikutes,
Na va pagaliau paskambijo mano daktaras su kraujo rezultatais, sake kad ovuliavau jau (kas ner labai gerai, bet gali buti ir blogiau, taigi nepuolu y nevilty) ir reikia kazkaip istvert iki rugsejo 19 dieno tada einu pas daktara nestumo testo darytis.... (sake kad turiu apie 20-25% pastoti) na shansai gana dideli (bent jau ash taip manau) tai dabar kazkaipreik susikaupt ir ishtert iki kol suzinosiu laukiuosi ar ne. Na ir po to dar po poros savaiciu darys ultra gara paziureti kiek vaikuciu bus:)
Atsakyti

Kiek tau dare is viso hormonu tyrimu?

Hormonu tyrimus dariau viena karta 3-5 ciklo diena. Tyrimo atsakyme buvo berods trys pozicijos, visos buvo normoj. Tiesa pasakius nieko tiksliai negaliu pasakyti, nes tyrimo atsakymas liko pas gydytoja.
Atsakyti
Sveikos Mielosios,
Pasiilgau jusu visu irgi... Juaciuosi kaip laboratorinis triushis dabar... penktadieny pradejo man desiny shona skaudet na nelabai tragishkai bet susilenkus truputy ejau, labai persigandau kad gali butiapendicitas taigi paskambinau savo daktarui. Jis liepe ateit ultra garsui aihsku ash nulekiau kuo greiciau ten ir spekit ka rado.... o gi 6 kartus didesny deshiny kiaushintaky ir spekit kodel... todel kad turejau nerialaus dydzio cista (anglishkai tai vadinasi dialited fillopian tube), daktaras nusistebejo kaip mano kiaushintakis netruko(tikriausiai labai tamprios skuros tie mano kiaushintakiai), taigi ta paty penktadieny(praejusy) nusiunte y ligonine operacijai (priesh tai man pasake kad gali reiketi ishimti visa kiaushintaky o gal galima bus sutaisyti) taigi turejau operacija. Operacija dare su trim skylutem ir nepjove viso pilvo ;D (kuo ash nerialiai patenkinta buvau) truko pora valandu ir penktadienio vakare ishleido mane namo kas irgi buvo nerialiai smagu ;D. Kaip kad anksciau rashiau kad yra galimybe kad galiu buti pastojus, aihsku ash tai daktaras aihskinau kas kokios 5 minutes ir tikriausiai jie glvojo kad ash kokia ishprotejus  :) taigi ka jie pasake man, kad po ovuliacijos net jeigu kiuashineliai yra apvaisinti jiems uztrunka nuo7 iki10 dienu nukeliauti kiaushintakiu iki gimdos ir ten ysitvirtinti nuo tada organizmas pradeda gaminti hcg(neshtumo) hormona kuris rodo kad esi neshcia, kadangi kai mane operavobuvo buvo 3 diena po ovuliacijos taigi neturiu jokiu shansu kad buciau neshcia, toliau sake kad jie dakly deshinio kiaushintakio isheme su ta cista ir vel susiuvo kas vel yra gera naujiena ;D, taigi shiuo metu turiu galimybe buti neshcia tik per kairy kiaushintaky, ta prasme kad jei yra kairiame kaiushintakyje apvaisintu kiaushineliu tai jie gali vis keliaut ir ysitvirtint gimdoje, deshinej pusej nieko nera shy cikla. Va tai toks tai mano savaitgalis buvo, lova telikas ir toletas:) bet tikiuosi kad visa tai tik y gera....
Geros dienos jums....
Atsakyti
Sveikos  :),
Na eglinius ir daug pas tave nutiko per tas kelias dieneles. Net ir isoperuoti spejo, ir namo paleisti. Dziugu, kad viskas baigesi gerai.
Man siryt irgi kazko desini sona maude, bet dabar lygtais nebeskauda. As vis didesnio uzdegimo bijau, nes kazkada pries tris metus teko ir ligoninej paguleti. Tuomet taip ispuole, kad su vyru "medaus menesi" i Palanga isvaziavom, o ten mane pagulde i ligonine. Tai po to karto as vis bijau, kad vel tas uzdegimas nebepasikartotu. Ir del kiausintakiu nepraeinamumo labai baiminuosi, kad tik tas uzdegimas nebutu padares didesniu bedu. Na bet ateitis parodys kas ir kaip.
Rytoj vel greiciausiai eisiu pas gydytoja. Kaip bebutu keista, bet visuomet labai laukiu tu vizitu. Kad tik greiciau isiaiskinti priezastis ir jas pasalinti.
Sekmes visoms  ;)
Atsakyti
Valiooooooo, jau turiu spermogramos tyrimą...Vyrui siūlau keisti profesiją ;D Ji daugiau nei ideali, 87 proc. gyvų spermazoidų ir tik 2 - 3 procentai patologinių, o kiekis ejakuliate normas viršija keletą kartų ohmy.gif

Na, žodžiu bet kuri sveika moteris matyt pastotų iš pirmo karto sad.gif Užtai labai viliuosi, kad man dirbtinis apvaisinimas pavyks iš pirmo karto ;D

Beje, spermograma kainavo tik 100 Lt.
Atsakyti
Laba Visoms,

Turiu klausimu "keleta" smile.gif tikriausiai toms kurios buvo neshcios. Kaip kad anksciau minejau shy cikla (iki ovuliacijos) leidausi hormonus kurie padejo geriau subrandinti kaiusinelius ir priauginti kad ju daugiau butu, ovuliuoti pradejau keliom dienom anksciau nei turejau (shy cikla buvo planuota daryti IUI (kai sperma atrenkama ir sushvirsciama)) bet kadangi as pradejau ovuliuoti pati taigi jie nespejo to padaryt, bet kaip nekeista tuo metu kai ovuliavau mes su vyru mylejomes:) taigi turiu didelius shansus pastoti. Na cia buvo yvadas dabar klausimai:). Mano menesines turetu buti rugsejo 19 d. bet ash jauciu kazkokius nenormalius simptomus, galit paaishkinti ka tai reishkia. Visu pirma preish kokias 4 dienas pastebejau kad mano krutys jautrios pasidare o dabar jos dideja jausmas kaip kad viduj kas nors patine butu ir jautrios ypach speneliai, po to jauciuosi tragishkai pavargus, truputy pykina bet nedaug, trupty svaigsta galva ypac shiandie ryte, net bijojau vaziuot pati y darba.... nieko nesuprantu ash kas cia darosi, nemanau kad simptomai tokie pradeda rodytis taip anksti net jeigu ir esu pastojus.... ir dar vakar pasidariau nestumo testa kuri buvo neigiamas bet kaip kad sakiau iki menesiniu gera savaite...tai manau negaliu tiketi shituo testu.
Laukiu labai jusu patarimu, nuomoniu ir is vis ka jus manot apie tai.
Aciu jums labai
Atsakyti
eglinius, visko gali buti  ;) mano pirmi pozymiai toli iki menesiniu buvo degancios papilnejusios ir skausmingos krutys. o kuo artyn tariamu menesiniu, dar ir speneliai kazkaip keistai pleiskanoti pradejo. nestumo testa dariausi 1 diena pries menesines, testas buvo vos vos teigiamas, galvojau vel vaidenasi, uztai pasidariau ju visa kruva  ;D tada sedejau pasidejus juos po lempa ir vis bandziau save itikinti, kad tos juosteles ten tirkai yra  ;D tik po savaites, kai jau menesines turejo buti pasibaigusios, pasidariau dar viena testa ir jis jau buvo ryzkus  ;)
  DIDZIULES TAU SEKMES , SU NEKANTRUMU LAUKIU RUGSEJO 19  ;)
Atsakyti
Eglinius, tikrai labai panašu į nėštumo simptomus..., nors po tavo epopėjų su operacija ir sunku į tai patikėti...Tačiau gal būtent tokie va ir yra tie stebuklai wink.gif
Sako, kad nėštumo simptomai pradeda rastis tuomet, kai embrionas įsitvirtina gimdoje, nes būtent tada pradeda gamintis hormonai, reikalingi implantacijai ir nėštumui palaikyti. Kiek pamenu, implantacija įvyksta 3 - 5 dieną po to, kai embrionas pasiekia gimdą. Gali pabandyti pasiskaičiuoti.
Laikau kumščius už tave. Laikykis. Ir būtinai rašyk, kaip sekasi.

O aš už poros valandų varau pas gydytoją, "vidurius suka" kaip prieš egzaminą. Atsibodo laukti, noriu pagaliau pradėti procedūrą.
Atsakyti

Slyvute, kaip suprantu trečiadienį buvai pas gydytoją. Kaip sekėsi? Kas girdėti?

Buvau ir dar vakar galvojau, kad viskas bus gerai. Na o siandien, net ir nezinau.
Vakar pasake, kad folikulas subrendes ir turetu sprogti, neaisku tik ar tvarkoj hormonai antroj ciklo fazej. Todel kita savaite eisiu tirtis antros fazes hormonus. Be to issigydziau infekcija ir uzdegima. Tiesa, vyrui skyre papildoma kursa vaistu sugerti del infekciju, kuriu pas mane nerado (todel planus turim perkelti i kita menesi).
Bet va siandien dare gimdos nuotrauka. Su gimda ir desiniu kiausintakiu viskas labai gerai, tik gimda pasislinkusi i desine (bet kaip supratau tai nera blogai), bet va kaire puse spazmuojasi (nepratekama). Kokios to priezastys galima suzinoti laporaskopijos budu, kuria man paskirs jei nepavyks pastoti 6 men. laikotarpyje.
Tai vat tokios tokeles. Nei labai gerai, nei labai blogai, bet galimybe pastoti ko gero max 50 proc.
Daiva_B., tau turbut irgi dare laporaskopija, kas tai per procedura, ar skausminga ir kiek laiko uzima? Papasakok, kai grisi po proceduros, kaip sekesi. Sekmes tau  ;).
Ir tu, Eglinius, laikykis, dar vis laikau uz tave kumsciukus  ;).
Atsakyti
Slyvute, man dare laparoskopija. Ji daroma su bendra narkoze, o trukme priklauso nuo tiriamu organu bukles. Laparoskopijos metu praduriama pilvo sienele, ivedami kazkokie ten vamzdeliai ir ekrane stebima organu bukle. Jeigu kazkas netvarkoj, tai tuo paciu salinami visokie "trukdziai", pvz., saaugos.  Na, nezinau aiskiai pasisakiau ar ne, jei kas- klausk  ;)
Atsakyti