Taip daugiausia skaitau www.eva.ru, bent jau visą laiką seku "įvykius tenai. Rašyti irgi kažkaip nesiršžtu, nes jau labai keblu su klaviatūra išsiaiškinti, kai reikia rusiškai spausdinti.
Žiauriai gaila, kad nėr su kuom taip pasidalinti Lietuvoje, man, aišku, apie dirbtinį apvaisinimą aktualiau. Bet žinai, pagalvoju, jei per visą Lietuvą apie šimtą (o gal net mažiau, čia pati šitą skaičių sugalvojau) moterų šiuo metu darosi dirbtinį apvaisinimą, tai kokia tikimybė, kad jos dar ir turi internetą ir dar daugiau - rašo į šituos forumus...
Slyvute, tu tik jau nesigąsdink. Kaip rašiau, problemų su FSH dažniausiai turi vyresnės moterys. Tai išsekusių kiaušidžių požymis. Jei teko girdėti, vos apvaisintame moteriškos lyties embrione jau yra užkoduotas (ar tai rezervuotas) visų per moters gyvenimą susiformuosiančių folikulų skaičius. Todėl sakoma, kad moterims, kurioms daromos dirbtinės kiaušidžių stimuliacijos (tam, kad subrandintų daugiau folikulų), anksčiau prasideda klimaksas, kadangi išnaudojami kiaušidžių rezervai. Tuomet kyla tas FSH. Tarkim, jei ruošiant dirbtiniam atrandamas per didelis FSH, gydytojai bijo,kad moters kiaušidės gali nesureaguoti į stimuliaciją. Tarkim, man tuoj 37 metai, pas mane tas FSH jau ribinis, todėl turiu labai paskubėti ??? Nors gydytojas sakė, kad iš vieno tyrimo labai sunku ką nors pasakyti, reikia žiūrėti dinamikoje.
Rašyk būtinai, kaip sekasi.
O aš svajoju apie trynukus ;D
Kažkaip vistiek tikiuosi, kad pasiseks, nes patojimai buvo, tik per tuos nelemtus nesveikus kiaušintakius - vis ne vietoje....O internete perskaičiau, kad embrionai turi būti nepaprastai stiprūs, jei sufgeba įsistvirtinti net kiaušintakyje, t.y.jiems nepalankioje terpėje. Tai vat, kai jau juos sukels man tiesiai į gimdą, tai ir tikiuosi, kad jie jaukiai įsitaisys