Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

Sveika Slyvute,

Taip daugiausia skaitau www.eva.ru, bent jau visą laiką seku "įvykius tenai. Rašyti irgi kažkaip nesiršžtu, nes jau labai keblu su klaviatūra išsiaiškinti, kai reikia rusiškai spausdinti.
Žiauriai gaila, kad nėr su kuom taip pasidalinti Lietuvoje, man, aišku, apie dirbtinį apvaisinimą aktualiau. Bet žinai, pagalvoju, jei per visą Lietuvą apie šimtą (o gal net mažiau, čia pati šitą skaičių sugalvojau) moterų šiuo metu darosi dirbtinį apvaisinimą, tai kokia tikimybė, kad jos dar ir turi internetą ir dar daugiau - rašo į šituos forumus...

Slyvute, tu tik jau nesigąsdink. Kaip rašiau, problemų su FSH dažniausiai turi vyresnės moterys. Tai išsekusių kiaušidžių požymis. Jei teko girdėti, vos apvaisintame moteriškos lyties embrione jau yra užkoduotas (ar tai rezervuotas) visų per moters gyvenimą susiformuosiančių folikulų skaičius. Todėl sakoma, kad moterims, kurioms daromos dirbtinės kiaušidžių stimuliacijos (tam, kad subrandintų daugiau folikulų), anksčiau prasideda klimaksas, kadangi išnaudojami kiaušidžių rezervai. Tuomet kyla tas FSH. Tarkim, jei ruošiant dirbtiniam atrandamas per didelis FSH, gydytojai bijo,kad moters kiaušidės gali nesureaguoti į stimuliaciją. Tarkim, man tuoj 37 metai, pas mane tas FSH jau ribinis, todėl turiu labai paskubėti ??? Nors gydytojas sakė, kad iš vieno tyrimo labai sunku ką nors pasakyti, reikia žiūrėti dinamikoje.

Rašyk būtinai, kaip sekasi.

O aš svajoju apie trynukus ;D

Kažkaip vistiek tikiuosi, kad pasiseks, nes patojimai buvo, tik per tuos nelemtus nesveikus kiaušintakius - vis ne vietoje....O internete perskaičiau, kad embrionai turi būti nepaprastai stiprūs, jei sufgeba įsistvirtinti net kiaušintakyje, t.y.jiems nepalankioje terpėje. Tai vat, kai jau juos sukels man tiesiai į gimdą, tai ir tikiuosi, kad jie jaukiai įsitaisys tongue.gif
Atsakyti
Sveikute Daiva_B, galbut tu teisi nesu daktare taigi nezinau bet mano situacija truputy kitaip rodo. As esu 25 metu buvau pastoju 2 kartus ir turejau persileidimus 6 ir 8 savaiciu, pradejau tirtis kame reikalas ir rado pas manes problemu su FSH hormonu ir nemanau kad cia ta problema del to kad ash ishnaudojau savo folikulus paparasciausiai del kazkokiu priezasciu mano organizmas nesusitvarko su hormonais. Siuo metu ledziuosi dvieju rushiu hormonus ir sestadieny varau pas daktara kraujo tyrimui ir ultra garsui labai tikiuosi kad turiu uztektinai issivysciusiu folikulu ir gal sy menesy galesiu pastoti, jeigu nepades vaistai kita menesy turesiu IVF (dirbtiny apvaisinima).
Aciu jums visoms uz palaikyma.
Atsakyti
Sveika Eglinius smile.gif

Na gal ne visai taip išsireiškiau - tiesiog norėjau paraminti, kad su FSH daugiausia bėdų turi vyresnės moterys, bet žinau, kad labai retai jis sutrikęs ir pas jaunas paneles.
Beje, ar tu nepainioji. Man iš tavo laiško kitoje temoje pasirodė, kad pas tave su prolaktinu problemos. Tai visia kas kita ir daug lenviau reguliuojama. Jeigu jau turėjai du persileidimus, vadinasi kiaušinėliai vis dėlto bręsta, tik su išnešiojimu problemos. O ką daktarai sako? Ir dar esu girdėjusi, kad užsienyje iki 12 savaičių nesistengia išsaugoti nėštumo.

Kada tau darys echoskopiją ir žiūrės tavo folikulus?

Ir kodėl jau sekantį ciklą ketini daryti IVF, jei nepavyks pastoti. Juk gydytis, kiek supratau, pradėjai tik ką tik. Gal verta kurį laiką panbandyti natūraliai pastoti, jei reaguosi į vaitus, kurie tvarko hormonus?

O IFV tuomet galvoji daryti su donorine kiaušialąste, ar kaip?
Smalsu, kaip ten pas jus Čikagoje IVF kažkiek kompensuojama, ar ne. Ir kiek kainuoja?

O ką veiki Čikagoje?

Na, matai, kiek klausimų užpyliau. Aišku, jei nenorėsi neatsakinėk - suprasiu.
Atsakyti
Slyvute,

Tik dabar kažkaip atkreipiau dėmesį, kad pas Miežėnienę vaikštai...Kažkada pas ją lankiausi, labai šauni gydytoja pasirodė.

Man žinok irgi kažkokią infekciją rado (kai darė visus tyrimus ruošiant dirbtiniam), tai gydytojas sakė, kad vien to kartais gali užtekti, kad nepastotum arba įvyktų itin ankstyvi persileidimai (kai net nepastebi, kad buvai pastojus). Ir dar man ėmė kažkokį mėginėlį, kuris parodo,ar gimdos kaklelyje nėra priešvėžinių ląstelių  - net tai gali turėti įtakos rezultatui. Žodžiu, tiek visokių variantų...

Tik jau tu nepergyvenk, Miežėnienė tikrai nepaleis tavęs, nesuradusi priežasties. O kai jau suras, galėsit tikrai stebukliuko laukti smile.gif
Atsakyti
Sveikos busimos mamulkos, Daiva_B,
Na ir savaitgalis (tiksliau savaite prasideda)..... buvau pas daktara sestadieny , pirmadieny, siandien (antradieny) ir dar ryt reiks eit. Kiekveina karta nuejus daro ultra garsa (as nezinau kaip lietuviskai tai vadinasi tai bandau kazkaip isversti taigi nepykit jei nusisneku:)) ir kraujo tyrima ir rezultatus sulygina, nes daznai buna kad kraujas rodo viena o ultra garso rezultatai visai ne ta rodo kas turetu buti, tada pakoreguoja vaistu dozes ir vel tos pacios proceduros.

Daiva_B klause ar ash naudoju donor kiaushinelius, nea ash nenaudoju kol kas mano pacios geri tik patys(be vaistu - hormonu) nesubresta iki tam tikro dydzio kad galetu sveikai vystytis apvaisintas. Dar turiu pasakyti, labai daznai buna jeigu nors vienas hormonas ne norsmos ribose tai yra jo per daug ar permazai labai daznai buna kad sutrinka ir kiti hormonai taigi po to reikia reguliuoti ne tik viena bet keleta ju. Pvz. man pirmiausiai rado kad per daug turiu prolaktino tada kad ir FSH per didelis kiekis... Taigi kolkas bandau pastoti taip, leidziuosi hormonus kad juos sumazinti ar kai kuriuos padidinti ir kad subrandidnti nors viena normalu kiausinely ir tada kai pamatys kad kiaushinelis subrendes suleis vaistu kad pradeciau ovuliuoti na ir tada IUI(susvirkciama sperma).

Na ka veikiu Cikagoje... dirbu, gyvenu ir bandau susilaukti vaikuciu smile.gif

norejau paklausti kiek lietuvoj kainuoja IVF? Pas mus USA kainos prasideda nuo $20 000 per bandyma plius vaistai kuriu kainuoja paie $3500 na cia vienam menesiuj.

Kaip tau Slyvute sekasi? zinai rezultatus jau? ir tau Daiva_B?
Atsakyti
Tik jau tu nepergyvenk, Miežėnienė tikrai nepaleis tavęs, nesuradusi priežasties. O kai jau suras, galėsit tikrai stebukliuko laukti smile.gif

Tikiuosi taip ir bus  [smiley=ylinfant.gif].
Kiek zinau Miezeniene dirbtiniam apvaisinimui taip pat ruosia.
Bet tu kaip supratau pas ja nebesilankai. Jei nepaslaptis kodel?

Rezultatu dar nezinau. Gydytoja tik siandien po atostogu grizo, gal jau vakare zinosiu.

Sekmes visoms  ;)
Nepamirskite rasyti kaip sekasi.

Aga, ir tu niekur nedink  (na nebent pas nestukes kelkis), idomu kaip kuris gydytojas  [smiley=000178.gif]tu priezasciu iesko ir kaip jas po to salina  [smiley=9.gif].
Atsakyti
Sveika Slyvute ir Eglinius,

Pas Miežėnienę lankiausi jau prieš kokius penkerius metus, jei ne seniau...Būtent ji man paskyrė gimdos nuotrauką ir pagaliau diagnozavo mano nepastojimo priežastį - nepraeinami kiaušintakiai. Tuomet ji kartu su gydytoju Klimu darė man plastinę kiaušintakių operaciją, po kurios keletą metų nesigydžiau, o bandžiau pastoti natūraliai, kadangi po operacijos gimdos nuotrauka rodė, kad kiaušintakiai praeinami. Todėl ir nustojau lankytis pas gyd. Mėžienienę - labai jai dėkinga ir su viltimi pastoti.

Na o kai ir vėliau nepavyko pastoti, nuėjau pas Bogdanskienę, nes ji kaip tik Lietuvoje pradėjo daryti dirbtinius apvaisinimus. Ji kaip paskutinį ėjimą iki dirbtinio apvaisinimo paskyrė keturias inseminacijas (daugiau, tipo, nėra prasmės bandyti). Inseminacijos nepavyko, tačiau pora mėnesių po inseminacijų pastojau pati. Deja, vos 4 savaičių nėštume įvyko persileidimas. Taigi vėl atgimė viltis pastoti natūraliai ir gydymą vėl mečiau, o ir gydytoja labai netatktiškai su manim pasielgė...Tad vėl sakiau, jei ką ieškosiu naujo gydytojo...

Dar po poros metų įvyko dar vienas natūralus pastojimas su ankstyvu persileidimu. Na o prieš gerą pusmetį antrasis negimdinis nėštumas, po kurio pasakiau - viskas eksperimentams, nebeturiu tam laiko. Ir nuėjau pas Klimą, kadangi jis pats ir ruošia dirbtiniam apvaisinimui, ir jį daro. Be to, pasitikiu juo. Ir šiaip jaučiu silpnybę ginekologams - vyrams smile.gif Ir gimdžiau, ir šiaip lekiu, jei kokios bėdos, pas Juršėną smile.gif
Atsakyti
Daiva_B, tikiuosi, kad neisizeisi del mano klausimo-nes noriu paklaust kuo nuosirdziausiai wink.gif

Tu kaip supratau, jau turi viena vaika...Nemazai zmoniu samoningai net neplanuoja antro..Pirmasis vaikas jau paauges, galima uzsiimt visokia idomia veikla, pagaliau pagyvent sau wink.gif
Tuo labiau, kad tavo atveju viskas butu visiskai naturalu..tiesiog dievas nedave ir tiek..
Is kur tas entuziazmas griebtis netgi dirbtinio apvaisinimo ???

Dar karta pakartoju-as tikrai nepiktybiskai klausiu wink.gif man tiesiog idomu, na gal todel, kad nesiryztu kazkaip kolkas antram vaikui-darbas, rupesciai amzini, nuovargis, siokios tokios sveikatos problemeles...o ir amzius -siaip ar taip jau virs 30...
Atsakyti
Sveika AuraS,

Na, įsižeisti tikrai nėra ko smile.gif

Matyt tai irgi parodo, kokios esame visos skirtingos. Nei geresnės, nei blogesnės, tiesiog skirtingos.

Dar iki santuokos norėjau turėti daug vaikų. Psichologai gal paaiškintų kodėl... Dabra pati susimąsčiau ??? Gal dėl to, kad pati neturėjau normalios šeimos vaikystėje ir tiesiog savisaugos ar dar kažkoks instinktas verčia dabar turėti didelę šeimą. Na, tarkim tiesiog tokia prigimtis. Man labai patiko būti nėščiai, labai patiko ir patinka rūpintis vaikais. Įsivaikinti nesutinka vyras (nors vis dar tikiuosi prišnekinti,nepriklausomai nuo to, ar pavyks susilaukti savų vaikų), todėl iš paskutiniųjų bandau pasiekti to pati. Be to, jei jau medicina suteikia tokią galimybę, neatleisčiau sau, jei ja nepasinaudočiau. Ačiū Dievui, tai jau leidžia mūsų finansinės galimybės.

Dar viena priežastis - mano sūnus yra ikisantuokinis vaikas, t.y. su vyru bendrų vaikų neturime, nors sūnumi jis rūpinasi ir myli jį kaip savo.

Daugiau priežasčių kaip ir nėra - vsiką turiu, ir butą, ir labai įdomią veiklą, nuo kurios iš tikrųjų lieka labai nebedaug laiko net tam vieninteliam sūnui, tačiau žinau, kad žmogaus galimybės yra neribotos ir suspėčiau viską. Na, čia jau mano gyvenimo filosofijos dalykai prasideda ;D Esu maksimalistė ir vadovaujuosi tuo, kad save visiškai reikia atiduoti kitiems ir jėgų tam visada užtenka.
Atsakyti
Tikrai mes visi skirtingi...
As esu vienturte, ir turbut skirtingai nuo daugumos vienturciu del to nejauciu  ir niekad nejauciau jokio diskomforto smile.gif
Matau, kad kartais ir tarp broliu ir seseru nera tu siltu santykiu..kokie gali butu tarkim su geriausiais draugais... smile.gif

Tiesa, mane visgi grauzia sazine-ir jauciu, kad reikia gimdyt dar antra vaika, kad paskui gailesiuos, kad to nepadariau..Nors tam tikri sveikatos niuansai kartais atsaldo nuo tos minties-bijau rizikuot :-/
Todel manau, kad jei negaleciau pastot, tai tiesiog susitaikyciau..na neduota ir viskas...
Jeigu tai butu del pirmo vaiko, tai aisku kas kita-tada tikrai daryciau viska, kas imanoma,kad pastot wink.gif
Atsakyti
Sveikos Merginos,
Baisiai susinervijau shiandie nuehus pas daktara.... kazkokia fobija pas mane jau isivyste bijau eit pas daktarus, kaskart ka nors vis randa arba kaip jie sako ne pagal plana eina.... Taigi, nuejau shiadnie ultra garsui ir kraujo tyrimui shy cikla turiu viso 10 folikulu bet aihsku ne visi ju subres, kaip kad daktarai aiskina kad galimybe kad pastotum folikulas turi buti skaicius 18 pas mane iki vakar buvo didziausias 17.3, shiandienos ultra garsas parode tik 16 didziausias .. nezinau kodel bet jis sumazejo per nakty. Ash naudojau hormonu pakaitalus kad mano organizmas negamintu savu hormonu tai leidziuosi pakaitalus kad daktaras galetu kontroliuoti mano ovuliacija ir kiaushineliu subrendima.... o dabar gavosi taip kad mano organizmas vistiek gamina hormonus ir sugalvojo pats ovuliuoti... (na taip speja kolkas daktaras, kraujo rezultatu reik sulaukt tada daugiau bus matyt) vienu zodziu nieko gero.... esu pasiutus neriliai.... esinu pas daktara jau daugiau kaip metai laiko kiekviena menesy maziausiai karta per cikla ima krauja ir ultra garsa daro... paskutinius kelis menesius beveik gyvenu daktaro kabinete.... uzkniso jau viskas nerialiai..... :'(
Kartais pagalvoju gal as jau nebenoriu vaiku....nes tiek daug nervu ir pinigu ir visko ko tik gali isivaizduot kainuoja ir vistiek rezultatu jokiu tik bloga nuotaika ir daug zuvusiu nerviniu lasteliu....
atsiprasau kad taip slegianciai prirasiau.....  
Atsakyti
Man labai ydomu kiek kainuoja Lietuvoje IVF plius vaistai? ir kiek kainuoja mazdaug tyrimai? As gyvendama Cikagoje ir tvarkydamasi savo problemas su nevaisingumu kolkas isleidau apie $200 000 is kuriu 90% padenge sveikatos draudimas likusia daly teko paciai susimoket ir jokiu rezultatu dar nematau....
Atsakyti