Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

Apie tas blogas seklas tai as nepiktai, bet grieztai pasakysiu. Jeigu zmogus serga plauciu uzdegimu, hepatitu ar leukemija, tai aisku, kad su organizmu kazkas netaip. Bet tokiu atveju niekas neziuri i lubas, o visais imanomais budais stengiasi issigydyti. Toks pasakymas, kad jei organizmas pats nepajegia pradeti kudikio, tai medicinai nereikia kistis, sorry, dvelkia viduramziais.

Taigi. Pries pirma nestuma turejau ovuliacijos problemu. Kazkas netaip? Ne taip. Pastoti neisejo. Teko gerti vaistus, skatinancius ovuliacija (beje, musu seimoje tai paveldima - beveik pries 30 metu mano mama irgi gere skatinancius vaistus). Mergaite gime visiskai sveika, ir dabar sveika auga.
Antra syki pastojau be jokiu pastangu. Jei pavyks vaikeli sekmingai pagimdyti, ar jis bus geresnis, uz vyresne sese???

Jei vaistai butu nepadeje, reiktu daryti pvz. inseminacija. Tai kaip cia dabar??? Ar tokiu budu pradetas vaikas butu blogesnis??? Ir t.t. Kazin ar imanoma nustatyti riba.

Tai tiek.  Neisizeiskit, OK?  :)

Atsakyti

visus susirgimus (tame tarpe ir ginekologinus) butina gydyt.

tie mano zodziai buvo apie dirbtini apvaisinima. kaip zinai, kai zmones pasiryzta siam zingzniui jie jau buna isbande visus kitus budus.  si procedura yra sudetinga ir turi daug pasekmiu.  

visa gyvenima as buvau uz dirbtini apvaisinima, bet pries pusmeti pakeiciau nuomone. kai pamaciau ivairiu pasaulio mokslininku studijas apie tokius "dirbtinukus vaikucius" (ju yra atlikta nedaug, bet tendencijos matosi aiskiai) pasiurpau. kodel apie tai nesnekama?

mano nuomone yra tokia: zmogus neturi teises grubiai kistis i gyvybes pradejimo stebukla.  

dirbtinis apvaisinimas panasiai kaip ir klonavimas padaryt tai padaro bet kas gaunasi? kiekviena kart loterija...  

juk kalbame apie maza zmoguti.  jauskime atsakomybe pries pradedami eksperimentus.

danielai -  sekmingai lauktis ir susilaukti vaikelio smile.gif
Atsakyti
Aciu uz palinkejimus.

Apie reikala. Dirbtinis apvaisinis ir klonavimas is esmes skiriasi. Dirbtinio apvaisinimo metu susitinka tos pacios normalios vyro ir moters lytines lasteles, kurios susijungia ir paprasciausio apvaisinimo metu. Genomas nera suknisamas. Skirtumas tarp dirbtinio ir paprasto apvaisinimo yra KUR tos lasteles susijungia: viduje ar isoreje, o kai isoreje- tai reik jas kaip nors i vidu igrusti. Dirbtinis apvaisinimas - vienas is budu padeti toms normalioms lytinems lastelems susitikti, kaip ir kiausintakiu praeinamumo atkurimas bei ta pati inseminacija.
Pritariu, kad klonavimas yra tokioje eksperimentu stadijoje ir dar "temnyj les", kad kol kas apskritai neverta to net svarstyti.

Del apsigimimu. Man toji statistika neuzkliuvo, tai sunku ka nors konkreciai diskutuoti. Kokios ligos pasitaiko, kokios amziaus grupes vaikai buvo tirti? Gal but veike tokios priezastys, kurios didina apsigimimu ir susirgimu skaiciu ir kitais atvejais.
Pavyzdys motinos amzius Dazniausiai dirbtinis apvaisinimas atliekamas tada, kai visos kitos priemones ismegintos - t.y. moteris vyresnems nei 30 metu, netgi vyresnems nei 35 metu. Visuotinai zinoma, kad sioje amziaus grupeje tarp naturaliai pastojusiu salygiskai sveiku motinu Dauno sindromo pasitaiko beveik 100 kartu daugiau, nei 20 - 25 metu amziaus mamoms. Taigi...
Jei buvo tirti mazdaug 10 metu vaikai - jie yra pirmieji "megintuveliu" vaisiai. Net krutu implantai buvo pavojingi ir sukeldavo pasaliniu reiskiniu, kai juos pradejo naudoti. Reiktu ziureti tu ligu tendncija tarp mazeniu vaiku: mazeja jos, daugeja ar nesikeicia.

Tai tiek. Sunku diskutuoti, kai nezinau konkreciai. Beje, primenu savo pozicija: as UZ tik tuo atveju, kai nezudomi embrionai (kaip Vokietijoje) ir d.u. naudojamas seimos nevaisingumo problemoms spresti.
Atsakyti
Nu neistversiu, pasigirsiu. Pradejau tos apsigimimu statistikos ieskoti, braukst - ant tokios informacijos uzsiroviau:

EUROPEAN DOCTORS STUDIED CHILDREN BORN THROUGH IN-VITRO, AND KIDS WHO WERE CONCEIVED NATURALLY.
THEY FOUND NO DIFFERENCES IN INTELLIGENCE, LANGUAGE SKILLS, MOTOR SKILLS, OR PSYCHOLOGICAL HEALTH.
THE DOCTORS DID FIND A HIGHER RATE OF BIRTH DEFECTS AMONG CHILDREN BORN THROUGH CERTAIN FERTILITY TREATMENTS.
BUT THEY ATTRIBUTE THAT TO THE FACT THAT THEIR MOTHERS WERE OLDER THAN THE MOTHERS WHO CONCEIVED NATURALLY.
THE RISK OF BIRTH DEFECTS IS KNOWN TO INCREASE WITH A MOTHER'S AGE. http://wcpo.com/wcpo...g/20049635.html

Tingiu versti. Trumpai - cia tvirtina, kad pagrindine problema: motinos amzius. Nu, tiesiog akyse puciuosi, o nosis - iki lubu.  ;D

Suprantu, kad is vieno straipsnelio negalima daryti isvadu. Ale vistiek malonu.
Atsakyti
Nu neistversiu, pasigirsiu. Pradejau tos apsigimimu statistikos ieskoti, braukst - ant tokios informacijos uzsiroviau:

EUROPEAN DOCTORS STUDIED CHILDREN BORN THROUGH IN-VITRO, AND KIDS WHO WERE CONCEIVED NATURALLY.
THEY FOUND NO DIFFERENCES IN INTELLIGENCE, LANGUAGE SKILLS, MOTOR SKILLS, OR PSYCHOLOGICAL HEALTH.
THE DOCTORS DID FIND A HIGHER RATE OF BIRTH DEFECTS AMONG CHILDREN BORN THROUGH CERTAIN FERTILITY TREATMENTS.
BUT THEY ATTRIBUTE THAT TO THE FACT THAT THEIR MOTHERS WERE OLDER THAN THE MOTHERS WHO CONCEIVED NATURALLY.
THE RISK OF BIRTH DEFECTS IS KNOWN TO INCREASE WITH A MOTHER'S AGE. http://wcpo.com/wcpo...g/20049635.html

Tingiu versti. Trumpai - cia tvirtina, kad pagrindine problema: motinos amzius. Nu, tiesiog akyse puciuosi, o nosis - iki lubu.  ;D

Suprantu, kad is vieno straipsnelio negalima daryti isvadu. Ale vistiek malonu.

Dar vienas straipsnis:
Gražina Bogdanskienė: Šimtams tūkstančių taip gimusių vaikų atlikta protinio išsivystymo, intelekto koeficiento analizė rodo, kad jie nesiskiria nuo kitų vaikų. Apsigimimų pasitaiko taip pat ne daugiau, nei pastojus natūraliai.
http://www.megstamia...egintuvelis.cfm

Atsakyti
Iš tiesų medikai pateikia statistiką, kad dirbtinio apvaisinimo ir natūralaus pastojimo atvejais apsigimumų skaičius yra vienodas, išskyrus tuos atvejus, kai pasitelkiamas papildomai ICSI metodas (kai kateteriu įvedamas vienas spermatozoidas į kiaušialąstę).
Atsakyti
Sveikos mamytes,
ieskau patarimu tu, kas dare dirbtini apvaisinima (inseminacija) donoro sperma. Kokius donoru bankus rinkotes?
Atsakyti
Zinai, Kara,
kazkaip nejuokinga, kai pats susiduri su tokia beda. Beje, puikiai zinodama situacija Lietuvoje, as kalbu apie Ryga, Tartu ir kt.

Jone,
Pabandyk kreiptis i Vaisingumo klinika Lietuvoje. Manau jie patars, kur geriausia kreiptis tokiu atveju.  
Atsakyti
Sveikos mamytes,
ieskau patarimu tu, kas dare dirbtini apvaisinima (inseminacija) donoro sperma. Kokius donoru bankus rinkotes?

Jone, kažin, ar rasi patarimų, bent jau iš moterų Lietuvoje...Pas mus čia tokia tundra...Man toks pojūtis, kad aš iš viso vienintelė Lietuvoje ruošiuosi dirbtiniam apvaisinimui sad.gif O taip norėtųsi pasidalinti patirtim ir pojūčiais būtent su tomis, kurios tai išgyvena...

Jone, jei skaitai rusiškai, pasieškok informacijos saite www.eva.ru - ten yra skyrelis pavadinimu "Dirbtinis apvaisinimas". Ten buvo moterų ir iš Latvijos, yra kurios daro dirbtinį su donoro sperma. Ir šiaip palaiko viena kitą, tikrai padės.

Debi, čia aš - Dabuka - iš Tako forumo, kažkaip kvailai ten pasivadinau pseudonimu, dabar nebėr kaip atkeisti ;D
Atsakyti
Jone, kaip tyčia saite www.eva.ru vakar pradėjo kažkokią rekonstrukciją. Jei ji užsitęs, gali dar pažiūrėti http://forum.khv.ru/ - irgi labai įdomu ir naudinga.

Ir tau didelės sėkmės, tikrai žinau, kaip jautiesi, jei jau reikalas prieina net iki donoro spermos...Tokiam dalykui per vieną dieną ir be širdies draskymo nepasiryši...Tačiau jei tik tavo vyras sutinka, o pas tave pačią gal ir nėra jokių bėdų...Pati inseminacija labai paprasta procedūra, tačiau ir ją man sugebėjo Lietuvoje atmestinai daryti...Jeigu ką, gali man parašyti asmeniškai fantocis@mail.lt , galėsiu duoti patarimų, į ką reikia atkreipti dėmesį ir ko reikalauti iš gydytojų (man tai nebuvo padaryta, nors daroma visose net Rusijos klinikose).
Atsakyti
Labai uzjauciu tas kurios negali tapti motinomis naturaliu budu.... viena is ju esi ash pati. Preis metus turejau du persileidimus ir po ilgu tyrimu suzinojau kad turiu isbalansuotus hormonus del kuriu negelejau isnesioti kudikio. Siuo metu gyvenu Cikagoje ir esu laminga kad turiu galimybe eiti pas tos srities geriausius daktarus, si menesy pradejau leistis vaistus kurie turetu padeti man subrandinti sveikus kiausinelius (nes del hormoniniu sutrikimu jie nepilnai subresdavo) labai tikiuosi kad greitu laiku pastosiu nes daugiau jau nebegaliu tverti kiekviena menesy tikedamasi kad galbut pastosiu ir po to kai vel prasideda menesines didelis nusiminimas buna. Blogiausia kad aplinkui mane visi arba laukiasi arba gimdo tai yra baisu (dziaugiuosi uz tas motinas bet baisu man nes kiekviena karta primena kad ash kitokia esu)... jauciuosi vienintele tokia nepilnaverte. Dziaugiuosi kad radau sita foruma ir matau kad yra daugiau tokiu kaip ash... laikau uz jus visas kumscius supaudus kad tik jums pavyktu tapti mamytemis [smiley=000059.gif].  
Atsakyti
Sveika Eglinius smile.gif

Labai smagu, kad prisijungei, tik neužsibūk šitam skyrelyje, tegul ten tavo kiaušinėliai subręsta iki galo ir kartu su tavim kraustosi į nėštukių skyrelį ;D

Tikrai, kažkaip kai pasikalbi su kitomis, turinčiomis tokių pat bėdų, kažkaip, kaip tu sakai, nebeatrodo, kad viena esi tokia nepilnavertė...Nors, tiesą sakant, nesijaučiu tokia. Gal dėl to, kad jau turiu sūnų, nors antrojo laukiam jau vienuolikti metai ???

Nors manęs tai kažkaip nepaguodžia tai, kad daug tokių moterų kaip aš. Atvirkščiai, darosi jų labai gaila, nes labai gerai žinau, ką jos išgyvena ir skaudu dėl tokios lemties...Mūsų lietuvaitės daug santūresnės, nelabai linkę pasakoti apie savo bėdas, tačiau skaitau rusiškus forumus - kaip jos ten serga viena už kitą, jokių barnių, jokių kivirčų, atvirkščiai - gink Dieve, kad tik neįžeistų, neužgautų viena kitos...Sėdžiu ir bliaunu kartu su jomis prie kompo - dėl kiekvienų eilinių nelauktų mėnesinių ar eilinio nepasisekusio dirbtinio apvaisinimo...Et, nesvarbu visa tai, sutikau ir čia nuostabių žmogeliukų, kurie padeda nešti savo kryžių.

Labai šaunu, kad jau pradėjai gydymą smile.gif Pati sugaišau marias laiko (tai pasyviai laukiau stebuklo, tai pinigų nebuvo), todėl labai džiaugiuosi, kai kitos nesėdi sudėjusios rankų ir dar labiau neblogina padėties.

Pas tave gi turėtų būti viskas gerai, juk, kiek žinau, hormonus nėra labai sunku sureguliuoti, aišku, jei tai ne FSH, bet su juo vyresnėms problemos dažniausiai būna.

Laikykis, laikysim kumščius vienos už kitas. Rašyk, kaip sekasi.

Aš po poros savaičių jau einu pas gydytoją ir tiksliai žinosiu visą dirbt.apvaisinimo grafiką. Oi bijaaaaaaaaaau ohmy.gif

DEBI, labai ačiū už laiškelį. Po jo gavimo dar neverkiau smile.gif Rytoj būsiu labai užsiėmusi, parašysiu tau tik vakare ir atsių siu nuotraukų. Sėkmės ir tau - lengvo malonaus pykinimo tongue.gif
Atsakyti