QUOTE |
Atsiprasau, prasprudo pro akis. Patikslinkit kas nors, ar is tiesu Kataliku baznycia draudzia ir smerkia VISUS apsisaugojimo budus, ar tik tuos, kurie zhaloja/zhudo uzsimezgusia gyvybe? |
Katalikų bažnyčia smerkia bet kokius kontracepcijos būdus, bet išeitis, norint apsisaugoti nuo nėštumo, yra. Tai natūralus šeimos planavimas, atsižvelgiant į moters vaisingas ir nevaisingas dienas t.y. bažnyčia palaiko apsisaugojimą nuo nėštumo lyt. susilaikant vaisingomis moters dienomis. Tokio apsisaugojimo būdo bažnyčia nesmerkia. Apie tokius būdus kuomet yra žalojamas žmogus, tiek gimęs, tiek negimęs net nesvarstoma. Turiu pasakyit, kad dabartiniu metu jau Romoje kyla diskusijos tame pačiame dvasininkų luome, kad visgi bažnyčia turėtų keisti savo poziciją ir kontracepciją pripažinti kaip teisėtą metodą apsisaugoti nuo nėštumo. Bet tai nėra itin palaikoma pažiūra, gana kritikuojama ir matyt dar ilgai reiks laukti, kol atsiras galimybė saugotis kontraceptinėmis priemonėmis (piliulėmis, spiralėmis, prezervatyvais ir pan.) nenusižengiant tikėjimo tiesoms.
Šiaip aš esu kovotoja prieš dirbtinį apvaisinimą, net ir žinojusi, jog kitokiu būdu sulaukti savo vaikučio man yra labai mažai šansų. Kaip žinote vaikutį aš turiu, matyt mano tikėjimas ir viltis buvo vainikuoti sėkme ir neapsiėjo be Dievo pagalbos man. Gal aš jums pasirodysiu dabar religinė fanatė, bet aš gerbiu bažnyčios nuomonę. Beje, esu "Už šeimą ir gyvybę" sąjungos narė, o jei nežinote, tai ši organizacija pateikė pataisas Seimui dėl Dirbtinio apvaisinimo įstatymo projekto. Taigi įstatymo priėmimas buvo sustabdytas. tai tiek.
Žmonių, kurie pasirengę bet kokia kaina susilaukti vaikučio aš nesmerkiu, nes žinau, kad tas troškimas yra labai stiprus. Tai žmonės, kurie labai kenčia, tai šeimos, kuriose yra meilė, bet nėra meilės stebuklo, kuris gimsta iš mamos įsčių. Taigi, palaikau tuos, kurie nori patirti tą laimę, bet pati pasakyčiau ne. Ir esu pasakiusi. Turiu teisę išsakyti savo nuomonę ir nevengiu to daryti. Visi argumentai prieš yra pagrįsti medicininėmis žiniomis ir etikos kodeksu. Tai nėra humaniškas būdas patenkinti savo norą turėti mažylį. Tai pasirinkimas, turintis savo kainą.