Daivute,man operacija numatyta balandžio 22 d.Gulsiu į ligoninę 21.Gydytojas skyrė pasidaryti natrio ,kalio ,šlapimo ,cukraus,krešumo ir kitus tyrimus ir gauti terapeuoto išvadas.Dabar esu laisvesnė ,tai ir darausi.Ar klinikose kartos,ar ne ,nežinau.Antradienį užsirašiau pas savo terapeutę ,tai ji man surašys išvadas.
Hanza,jei buvai pastojusi,tai ir vėl pastosi. Vadinasi,vaistai tai padėjo,jau vyksta ovuliacija taigi ne kiaušintakiai pagrindinė kliūtis.Sakai ,kad ovuliacija ,atrodo ,vyksta.Tai gal tik reikia atidžiau tave stebėt ir gaudyt ją?
Uka,aš lankausi Kauno klinikose,o ne vaisingumo klinikoje,tai nelabai galiu ką pasakyt.Tik žinau ,kad ten dirba gydytoja E.Tvarijonavičienė (merginos gana gerai atsiliepia) ir mano gydytojas H.Stankevičius(prieštaringi atsiliepimai ,bet man vis tiek jis patinka).Tikriausiai yra ir kitų gydytojų ,bet aš nežinau.Gydytoją ,manau ,gali rinktis pati.Nors gal jie truputį specializuojasi,pvz.maniškis labiau specializuojasi endokrininiuose sutrikimuose.
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 04 08, 10:47) |
Hanza, tai iš viso priskaičiavau 9 stimuliacijas serofenu???????? Ar teisingai? Jie ką pablūūūūdo???? |
Taip, 9 men. bet daugiau ir nebeskyre.
Pries keleta dienu kaip sakant isibroviau cia ,ir norejau gauti informacijos kaip skatinama ovuliacija ir kiek mazdaug kainuoja.Dabar noreciau papsakoti kaip man sekesi per antra vizita ir ka man pasiule gydytoja.Taigi pasirodo pas mane ziauriai per didelis kiek supratu tai testoteronas.pasake kad sergu policistinem kiausidem.pasiule skatinti ovuliacija.prirase vaistu, Dexamethasono ir serofeno.Dexamethasonas tai sake kad to hormono reguliavimui.o kai sugersiu serofena 5-9ciklo dienom, 12-15 ciklo diena reikes vaziuot pasitikrint ar reaguoja organizmas i vaistus.ir ar auga tie folikulai?.dar paske kad gleivines buvo 5 tik neatsimenu cm ar mm??kadangi esu dar zalia sitoje situacijoje tai busiu be galo dekinga jei kas nors suteiks bent kiek informacijos.As cia nemazai skaitinejau jusu visu situacijas,sunku visas atsimint.Kiek zinau is jusu po 3-4 skatinimo ciklu laukia vyro spermos tyrimas ir gimdos nuotrauka.ta man ir pasake gyd.kaip gerai kad yra cia moteru pasidalinanciu savo patirtim ir mintimis is jusu nemazai suzinojau.nezinau gal kitoms ansciau reikejo tirti vyro sperma nei po tu 3-4 ciklu,bet man gydytoja sake,jog jei santuoka ta pati,be to as esu gimdziusi 2001metai(nestumas buvo komplikuotas vaikelis mire po 5 menesiuku) tai spermaos tyrimas reikalingas po tu ciklu....aciu visom kurios cia,kurios pataria,kurios padeda lengviau viska susigaudyti.aciu
Papildyta @ [mergetime]1081457328[/mergetime]
UKA,klause ar kas lankesi vaisingumo klinikoje kaune.Noriu pasakyt kad as ten jau pora kartu buvau.man patiko tuo kad ten niekas nesnaudzia iskart daro tyrimus ir imasi gydymo.as lankiausi pas gyd. Tvarijonaviciene.pirmas ispudis geras.kadangi esu buvus klinikose pas H.Stankeviviu jis man nepatiko tai nutariau kita daktara isbandyt.Butinai parasyk kaip tau sekesi jei buvai ir pas ka ejai.
Papildyta @ [mergetime]1081457328[/mergetime]
UKA,klause ar kas lankesi vaisingumo klinikoje kaune.Noriu pasakyt kad as ten jau pora kartu buvau.man patiko tuo kad ten niekas nesnaudzia iskart daro tyrimus ir imasi gydymo.as lankiausi pas gyd. Tvarijonaviciene.pirmas ispudis geras.kadangi esu buvus klinikose pas H.Stankeviviu jis man nepatiko tai nutariau kita daktara isbandyt.Butinai parasyk kaip tau sekesi jei buvai ir pas ka ejai.
Žinios iš mano fronto.
kitą ciklą - skatinimas serofenu. plius parlodel + duphaston+ dar kazkas - atrodo vaistai bus pagrindinis mano dienos patiekalas...
jei į šiuos nesureaguos, tada jau brangesni Gaonal...
Lince, prisimenu, kad tau i serofena nereagavo. kokia tavo buvo dozė? kiek kartų tikrinaisi echoskopu? man tai sakė tik jau sugėrus ateiti.
kitą ciklą - skatinimas serofenu. plius parlodel + duphaston+ dar kazkas - atrodo vaistai bus pagrindinis mano dienos patiekalas...
jei į šiuos nesureaguos, tada jau brangesni Gaonal...
Lince, prisimenu, kad tau i serofena nereagavo. kokia tavo buvo dozė? kiek kartų tikrinaisi echoskopu? man tai sakė tik jau sugėrus ateiti.
Slyvute,
kreipiuosi į tave, nes šiuo metu mano veiksmai atitinka tavuosius. Už poros dienų pradedu sekančią stimuliaciją. Bet man neramu dėl hiperstimuliacijos. Kažko skaudena pilvą, atrodo kad jaučiu būtent kiaušidžių skausmus. Mano gydytoja buvo užsiminus kažką apie tai, kad per menstruacijas reikės pažiūrėti, ar "kiaušinėliai susprogo" (jeigu gerai išgirdau). Atsimenu, tada dar nusistebėjau, kaip ji ten ruošiasi žiūrėti per menstruacijas. Liepė pasiskambinti kai prasidės. Šiandien pasiskambinau, bet jau nieko apie kažkokį ten tikrinimą nėjo kalba. Tiesiog vėl liepė nuo 5 c.d. gerti seforeną ir apie 11 d. ateiti pasitikrinti echoskopu kaip bręsta folikulai ir t.t. Ar ji užmiršo, ar aš tiesiog kažko nesupratau? Ar tau nieko panašaus netikrino? Kažko bijau, kad tos stimuliacijos nepridarytų dar didesnių bėdų. Viskas man nuo stimuliacijų pradžios kitaip, ir ciklo ilgis, ir savijauta per jį (t.y. nežmoniškai aiškiai jutau ovuliaciją, labai stiprūs priešmenstruaciniai požymiai), ir pačios menstruacijos tokios, kokių seniai nebuvo. Labai norėčiau pasidalinti savo baimėmis su tas pačias procedūras patyrusiomis mergaitėmis. O jeigu visai nuoširdžiai, tai tiesiog ieškau nuraminimo ir paguodos
kreipiuosi į tave, nes šiuo metu mano veiksmai atitinka tavuosius. Už poros dienų pradedu sekančią stimuliaciją. Bet man neramu dėl hiperstimuliacijos. Kažko skaudena pilvą, atrodo kad jaučiu būtent kiaušidžių skausmus. Mano gydytoja buvo užsiminus kažką apie tai, kad per menstruacijas reikės pažiūrėti, ar "kiaušinėliai susprogo" (jeigu gerai išgirdau). Atsimenu, tada dar nusistebėjau, kaip ji ten ruošiasi žiūrėti per menstruacijas. Liepė pasiskambinti kai prasidės. Šiandien pasiskambinau, bet jau nieko apie kažkokį ten tikrinimą nėjo kalba. Tiesiog vėl liepė nuo 5 c.d. gerti seforeną ir apie 11 d. ateiti pasitikrinti echoskopu kaip bręsta folikulai ir t.t. Ar ji užmiršo, ar aš tiesiog kažko nesupratau? Ar tau nieko panašaus netikrino? Kažko bijau, kad tos stimuliacijos nepridarytų dar didesnių bėdų. Viskas man nuo stimuliacijų pradžios kitaip, ir ciklo ilgis, ir savijauta per jį (t.y. nežmoniškai aiškiai jutau ovuliaciją, labai stiprūs priešmenstruaciniai požymiai), ir pačios menstruacijos tokios, kokių seniai nebuvo. Labai norėčiau pasidalinti savo baimėmis su tas pačias procedūras patyrusiomis mergaitėmis. O jeigu visai nuoširdžiai, tai tiesiog ieškau nuraminimo ir paguodos
Impression, kiek stimuliavaus man max buvo subrende 3 folikulai (hiperstimuliacijos nebuvo) - visus kartus aiskiai jauciau ovuliacija. Greiciausiai ta ovuliacija taip juntama butent del to, kad yra keletas folikulu ir tikrai tame nera nieko baisaus. Del paziurejimo, ar tie folikulai sprogo, tai mano gydytoja mane visada uztikrindavo, kad po vaistu issaukianciu ovuliacija suleidimo folikulai butinai sprogsta (todel niekada netikrino). Del menstruaciniu pozymiu, tai jutau tik viena - praktiskai nuo ovuliacijos mausdavo pilva, o va krutine kaip nekeista is vis neskaudedavo. Pacios menstruacijos buvo tokios su kraujo gabalais (kitokios), tam greiciausiai turejo itakos Dufastonas (del jo m. taip pat gali buti gausesnes). Del to pacio Dufastono man ir ciklas siek tiek pailgejo (keleta dienu). Na net nezinau, ka tau ir patarti, jei blogai jautiesi ir skausmai vis nesiliauja, gal geriau si cikla nesistimuliuoti. O jei jau skausmai liovesi, tai gal tai buvo tiesiog priesmenstruacinis pozymis. Skausmai pacios stimuliacijos metu - tai tiesiog kiausidziu atsakas i stimuliacija, vadinasi kiausides dirba, folikulai bresta. Kaip suprantu hiperstimuliacijos metu skausmai buna labai stiprus, jei tau nezymiai maudzia, tai manau, kad nieko baisaus .
Impression, del hiperstimuliacijos tikrai nepergyvenk. Nedidele hiperstimuliacija netgi naudinga apvaisinimui (kiek suprantu, tai jau nebeaktualu, deja ). Negerai tik labai stipri hiperstimuliacija, kuri jau issaukia tokius pozymius kaip smarkus pilvo skausmai, smarkiai padidejes pilvas (pas mane per IVF jis buvo nuo hiperstimuliacijos mazdaug kaip 5 menesiu nestumas, galejau vilketi tik drabuzius su guma per juosmeni), pykinimas, dusulys...Jei situ pozymiu nera, pamirsk apie hiperstimuliacija - pareiskiu visiskai atsakingai ir garantuotai
Del kiausidziu ir naujos stimuliacijos - nenoriu prikarkinti, bet man asmeniskai nepatinka, kad nepatikrina pries nauja stimuliacija. Po stimuliacijos kiausidese gali buti cistu, del ju gali ir skaudeti kiausides, o stimuliuoti su cistomis nera per daug gerai, todel tavo vietoje paskambinciau gydytojai ir priminciau jos pazadus patikrinti...
Del to, kad jautei ovuliacia Slyvute tau labai teisingai parase - "sprogo" ne vienas folikulas, taigi ir neiprasti skausmai...
Del kiausidziu ir naujos stimuliacijos - nenoriu prikarkinti, bet man asmeniskai nepatinka, kad nepatikrina pries nauja stimuliacija. Po stimuliacijos kiausidese gali buti cistu, del ju gali ir skaudeti kiausides, o stimuliuoti su cistomis nera per daug gerai, todel tavo vietoje paskambinciau gydytojai ir priminciau jos pazadus patikrinti...
Del to, kad jautei ovuliacia Slyvute tau labai teisingai parase - "sprogo" ne vienas folikulas, taigi ir neiprasti skausmai...
Norejau pasakyt kad man jau atsirado menstruacijos po 7 nebuvimo menesiu.Aisku jos netokios kaip visada,bet tai jau sis tas.Rytoi bus 5 ciklo diena ,rytoi pradesiu gerti serofena po 2 tab i diena.Tikiuosi nera baisus tie vaistai ir as nesijausiu prastai.Balandzio 26 diena vaziuosi tikrintis kiek tu folikolu uzauginau.Kazin ka man dar gali ten daryt,zinau kad tikrins ultragarsu o ka dar gali daryt?gal kas zinot?
Sveikos,
Atrodo turiu problema. Pradeta antra stimuliacija, ir turbut nuo tu hormonu (na, as taip manau, bet gal ir ne) man atsirado pienlige . Nu net juokinga, bet nezinau nei ka daryti. Argi galima gydytis pienlige, kai vyksta stimuliacija ir bandoma pastoti? O ta pienlige juk gali ir trukdyti pastoti? Nu nei bek, nei rek. Ka daryti Siaip tai is pradziu reiketu issigydyti, bet serofenas jau sugertas, tai stimuliacijos gi vejais nepaleisiu?
Na, gal kuri buvot susidurusi su tokia situacija? Ka patartumet?
Atrodo turiu problema. Pradeta antra stimuliacija, ir turbut nuo tu hormonu (na, as taip manau, bet gal ir ne) man atsirado pienlige . Nu net juokinga, bet nezinau nei ka daryti. Argi galima gydytis pienlige, kai vyksta stimuliacija ir bandoma pastoti? O ta pienlige juk gali ir trukdyti pastoti? Nu nei bek, nei rek. Ka daryti Siaip tai is pradziu reiketu issigydyti, bet serofenas jau sugertas, tai stimuliacijos gi vejais nepaleisiu?
Na, gal kuri buvot susidurusi su tokia situacija? Ka patartumet?
Impression, kai as antra karta stimuliavausi, tai po vaistu gerimo irgi maniau, kad pienlige prasidejo. Bet ji kazkaip greitai praejo (po keliu dieneliu), tai net ir nezinau, ar tai pienlige buvo ar ne. Gal ir tau taip praeis