Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

QUOTE (LINCE @ 2004 04 05, 09:50)
Taigi rytoj 12 val.mane "fotografuos".Bijot pradėsiu tuoj.
Procedūra nemokama,pirksiu kontrastą už maždaug 10 lt ir bandysiu ištvert....
Visos daug rašėt,bet gal galit primint svarbiausius dalykus apie tai.

As tai gavau kontrasto is pazistamos ligonineje,kuris kainuoja vaistinej 26Lt(40ml),tai nelabai patenkinta buvo, doh.gif kad toki atsinesiau,tipo ji su tokiu dare pries 4metus,na bet sake,koki atsinesei,toks bus gerai unsure.gif .ispradziu apziurejo kedej,kad galetu parinkti tinkamus irankius(bent jau taip sake kita paciente,kuri lauke kartu proceduros).Gydytoja nusivede i ligonine,daviau jei kontrasta,pati nusirengiau ir atsiguliau ant stalo,kojos per kelius sulenktos,ji ikiso man sketiklius,viena turejau pati palaikyti,paskui buvo du uodo ikandimai(cia gydytoja taip pavadino),tada liepe man slinktis kuo toliau,ir sustoti ties fotoparatu.Tada ir dare nuotraukas,pasake nekvepuoti ir fotografavo,man padare 3 nuotraukas.Paskui viska istrauke,as apsirengiau ir laukiau,kol kitai pacientei padarys procedura.Paskui pasnekejom,atidave nuotraukas ir namo clap.gif .Tik man labai psichologiskai sunku buvo,nes nekokia diagnoze,zliumbiau visa diena,o siaip fiziskai clap.gif
Tik jus nebijokit,nieko ten baisaus,as issivaizdavau baisiau ir atsipalaibuokit,neisitemkit.Jei bijosit tai nematys pilno vaizdo,susitraukines gimda,o jus juk norit,kad pamatytu teisingai,kad poto butumet tikros. O svarbiausia,kad pasakytu,kad viskas thumbup.gif gerai ten pas jus,to jums ir linkiu.
Sekmes! wink.gif
Atsakyti
Žmonės sako ,kad viena bėda dar nebėda...Na,taip ir yra.Negana ,kad kiaušidės policistiškos,vyro sperma vidutiniokiška,dar ir vienas kiaušintakis nepraeinamas.
Mano optimizmas kaip tai mažėti ėmė...
Darys man laparoskopiją.Balandžio 21 gulu ligoninėn.Tikiuosi ,kad prapūs kiaušintakius ,prabadys kiaušides ir dar ką nors padarys( be ironiško požiūrio jau ir nukvaišt galima ir nepilnavertiškumo kompleksą įsivaryt.).

P.S.Nuotrauką dariau klinikose pas Stankevičių,pojūčiai normalūs:nėra labai malonu ,bet ištvert galima.Na,tai lyg grubi apžiūra.
Atsakyti
Lince, tas kiausintakis nepraeinamas yra pati paprasciausia beda, kokia tik gali buti. Padare man ta laporoskopija abu prapute, pilvas issiputes nuo oro buvo ir nieko, pastojau! Laporoskopija yra labai geras dalykas: jie ten cistas panaikina, kanalus pravalo, paziuri ar nera endometriozes.
Kiek skaito, niekas apie endometrioze nekalba. Bet juk tai pati baisiausia liga, sukelianti nevaisinguma! Niekas nezino del ko ji atsiranda ir ka su ja daryti. Moteris lyg ir sveika, o pastoti negali. Ji atsiranda, kai menesiniu kraujas ant gimdos krastu prilimpa. Gimda darosi gumbuota, sunku pastoti. Butent laporaskopija ir parodys ar taip yra. Gydymas tos endometriozes yra labai baisus: hormonais sukelia klimaksa. O po puses metu kai nebebus menesiniu, po to vel hormonais issaukia menesines. Svoris auga kaip ant mieliu. Tada yra nedidele tikimybe pastoti.
Vaikelis gali buti pradetas, kai "veikianti" tik viena kiauside. Antros gali visai nebuti!
Atsakyti
QUOTE (Akva @ 2004 04 06, 16:43)
Lince, tas kiausintakis nepraeinamas yra pati paprasciausia beda, kokia tik gali buti.

Va čia Akva, nusišnekėjai...Deja, tai viena iš prasčiausių diagnozių, kadangi dažniausiai visgi nepataisoma ir negrįžtama. Bet kokius kitus suirgimus galima daugiau ar mažiau koreguoti vaistais. Tai, kad vaistais iššaukia klimaksą ne taip ir baisu, juk tai dirbtinis klimaksas, jį iššaukia ir pet IVF, po kurio laiko mėnesinės atsistato savaime, jei iki tol nebuvo su jomis problemų. Dėl pastorėjimo - kažin ar tai didžiausia bėda lyginant su nevaisingumu...Manau, čia dauguma sutiktų su pastorėjimu, kad tik susilauktų vaikelio...

Maaja, o kokia tau diagnozė buvo, kad darė IVF, ar pasakė bent kokias priežastis, kodėl IVF nepavyko, ar darė kokius tyrimus po to...Mane taip biesina, kad nurašoma paprasčiausiai nesėkmei...Mano gydytoja net neketina nieko papildomai tirti, o ir kitą scemą sekančiam IVF aš pati jai modeliuoju, nes ji matyt tą pačią paliktų...Bet dabar aš ilsiuosi ir dėjau ant visų daktarų biggrin.gif
Atsakyti
na nesakau, kad abu su vyru esame 100 % procentų sveiki, bet nėra jokios rimtos diagnozės kodėl nepastoju, tiesiog sake, kad priklausom tam nedideliam procentui porų, kurios tiesiog nepastoja... taip, kad mūsų nepastojimas irgi bus nurašytas kaip papraščiausia nesėkmė.... ir tikrai daugiau tyrimų nebesidarysiu..... nes jau daugiau jokių nebeliko.... laugh.gif biggrin.gif
Papildyta @ [mergetime]1081274669[/mergetime]
Lince, tikrai nepergyvenk viskas bus ok nestuke.gif ... Tau ,bent kiek suprantu, pasiūlė operaciją.. o man, kai pastebėjo, kad vienas kiaušintakis nepratekamas maždaug taip pasakė : viskas bus gerai - (tipo eik namo )- su vienu pratekamu kaiušintakiu galima vaikų susilaukti, mes daugiau nieko negalime padėti...... ir viskas.... jokio gydymo daugiau nepaskyrė.... biggrin.gif ....
Atsakyti
Na įkišiu ir aš savo trigrašį apie nepratekamus kiaušintakius ir laparoskopijas. Man taip pat nuotrauka parodė vieną nepratekamą ar silpnai pratekamą kiaušintakį (dabar tiksliai neatsimenu, bet gydytojos susirūpinusios lingavo galvas, kad negerai). Padarė laparoskopiją - kiaušintakiai abu gerai pratekami. Taigi... (Beje, kaip supratau, būtent taip būna ne taip jau retai). Antra, aš taip pat nenoriu sutikti su Akva, kad laparoskopija yra geras dalykas. Jokia chirurginė intervencija į žmogaus organizmą nėra geras dalykas.
Žinoma, nereikia ir jos bijoti. Kai kuriais atvejais tai vienintelis būdas sutvarkyti tam tikras problemas. Lince, sėkmės wink.gif Viskas bus gerai (turėk omeny, kad gali būti, jog kiaušintakių nepratekamumo problemos tu neturi) thumbup.gif
Atsakyti
Man tai dėl to vieno kiaušintakio gal ir nebūtų siūlę laparoskopijos,bet kadangi,kaip Anelija sako ,galima nušaut vienu šūviu du zuikius,tai tuo motyvuodamas paskyrė operaciją.Policistinėm kiaušidėm tai veiksminga.Slyvute,o kad tau neskiria,tai tikriausiai mato,jog kitais būdais galima pasiekt geresnį rezultatą ir pamatysi ,kaip pasiseks.
Beje,tas mano kiaušintakis nepraeinamas pačioj pradžioj ir tai nelabai gerai.Apie spazmus tai tik iš jūsų žinojau ,man nieko nesakė.Kai nepratekėjo ,tai mane net ant šono pavertė ir vis tiek nieko nebuvo,tai gal ir užakęs.Kas ten jį žino.
Žinot neduoda man ramybės viena mintis,sumokėjau už kontrastą 15.01 lt,jokių pašalinių pojūčių ,jaučiuosi puikiai,tai ir nesuprantu,kodėl kai kurie gydytojai skiria tik tą brangų.Juk pinigėlius mes oi kaip turim kur išleist.Visų laukia ne tik tyrimai ,bet dar ir gydymas.
Šiaip šiandien jau optimistiškai nusiteikus esu.Kažkaip tikiu, kad viskas bus gerai ir man ,ir jums.Vakar vyrą prigąsdinau doh.gif ,tai tas grįžo prisiskaitęs apie laparakopiją ir kiaušintakius(tokio rimto gyvenime nemačiau),bet drauge nusprendėm ,kad negali mums nepasisekti.

Anelija,laukiam žinių.
Atsakyti
seikutes,
na stai ir as jau po proceduru. Man visgi dare gimdos nuotrauka, tik niekaip nesuprantu, kaip jus galejote po proceduros iskart i darba eiti blink.gif Man tai taip silpna buvo, kad nieko nenorejau ir dar tris dienas papilve skaudejo.
Tai va, rezultatai prasti sad.gif Abu kiausintakiai praeinami, bet labai ploni, vingiuoti ir, kaip gydytoja issireiske, labai istampyti. Kazkada vaikysteje sirgau slapimtakiu, inkstu uzdegimais, tai va nuo to ir liko. Zodziu, dabar belieka nueiti i vaiku darzeli, kuri vaikysteje lankiau, nusilenkti iki zemes, pabuciuoti duru slenksti ir padekoti uz dovanele (ten aukletojos specialiai per pietu miega ziema langus atidarydavo, kad vaiku grupej maziau butu). Gydytoja sake, kad reikes daug kantrybes ilgai gydytis (tik dar pati nesugalvojo, koki gydyma geriau skirti), o ir pati neisivaizduoju, ka ji galetu pasiulyti. Zodziu, praejo beveik 3 metai ir suzinau, kad tai tik pradziu pradzia sad.gif sad.gif sad.gif
Anelija, dziaugiuosi, kad tau viskas gerai. Reiskia, dar truputeli ir bus rezultatas pasiektas nestuke.gif Labai to linkiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE (hanza @ 2004 04 08, 07:49)
Abu kiausintakiai praeinami, bet labai ploni, vingiuoti ir, kaip gydytoja issireiske, labai istampyti.

Hanza, atlesik, kad paklausiu, nes visgi mergaičių daug, ssusimala pas ką kokia diagnozė - ar yra pas tave dar kažkas diagnozuota negerai, tipo hormonai, pilicistinės kiaušidės ar panašiai?

Nepulk panikuoti dėl ten kažkokio plonumo vingiuotumo ir panašiai...Dar neteko niekur skaityti, kad kliūtis pastoti būtų kiaušintakių plonumas dry.gif Kiaušintakių vingiuotumas gal ir nėra labai gerai, nes spermiukams ir folikulams sunkiau judėti, tačiau per tris metus tikrai būtum "susigriebus" bent jau negimdinį nėštumą...Diagnozę - ištampyti kiaušintakiai - iš viso pirmą kartą gyvenime girdžiu...O vat diagnozę - PRAEINAMI - labai norėčiau pati išgirsti smile.gif Tai yra svarbiausia ir tai yra tavo pats realiausias šansas pastoti smile.gif "pamaitinti" ir "pagloboti" tuos kiaušintakius PROFILAKTIŠKAI gal ir verta, nes jeigu ploni ir vingiuoti iš tikrųjų gali ateityje suaugti (bet visai nebūtinai). Aš taip įsivaizduoju, kad labai gerai būtų fizioterapinės procedūros, ginekologinis vandens masažas, kažkokie specialūs vaistukai - žodžiu viskas, kas aktyvina kraujotaką toje pilvo srityje...
Mano galva, pas tave yra kažkokia kita priežastis, dėl kurios tu nepastoji (kaip jau minėjau kitaip per tris metus būtų buvęs bent jau negimdinis nėštumas....)

P.S. Tai tik mano diletantiška nuomonė g.gif
Atsakyti
Labas Daiva,
Aciu uz palaikyma, man jis labai padeda.
Tas istampymas, tai supratau, gydytojos zargonas, cia del tu uzdegimu, kurie budavo nuo urologiniu ligu. Saaugos viduje nesusidate thumbup.gif , o teisiog, po uzdegimo siek tiek surandejo toj vietoj ir del to siek tiek patempe kaiusintaki i viena sona, po kito uzdegimo, kitoj vietoj tas pats... O kadangi as pasirodo daznai jais sirgau, todel vingiuoti ir pasidare. Be to, galbut dar kokie mikrobai sedi kiausintakiuose ir ramiai sau gyvena, o as nieko nejauciu (cia as taip manau tongue.gif , nes sake, kad antibiotikus gerti reikes). Be to pas vyra irgi nera superidealus spermiukai. Dar zinau, kad nevykdavo ovuliacija. Bet ja man metus skatino serofenu, po to dar paskyre + diufastona. Tada pastojau, bet buvo likes vienas ciklas serofeno, o as nesugebejau atskirti implantacijos nuo menesiniu (ir dabar neatskirciau), tai vel pradejau gerti serofena (po 2 tab.), kai pastebejau, buvo per velu, ir persileidau 6-ta savaite. Dabar vel jau 11 men nepastoju. Bet ovuliacija, atrodo, vyksta.
Aciu uz kiekviena nuomone, jos vsos labai svarbios wink.gif
Atsakyti
Hanza, ką reiškia metus skatino serofenu??????????? ohmy.gif Nori pasakyti, kad visus dvylika ciklų tau buvo skiriamas serofenas??????
Atsakyti
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 04 08, 09:51)
Hanza, ką reiškia metus skatino serofenu??????????? ohmy.gif Nori pasakyti, kad visus dvylika ciklų tau buvo skiriamas serofenas??????

Ne, cia su visom pertraukom.
3 menesius is eiles po 50 mg, po to, 2 men pertrauka, po to vel 3 men skatinimas po 100 mg, po to vel 2 men pertrauka, po to vel 3 men skatinimas po 100 mg.
Atsakyti