Merginos, nejuokinkit su tokiom kainom (turiu omeny 4000 Lt). Galiu detalią sąmatą pateikti - 14500 Lt !!!!!!!!!!!!! Na tik vienas dalykas - čia matyt maksimali kaina, bet be 10000 vargu ar ašsiverstumėt. Ten labai gražiai pateikia tas kainas, o kad prie jų visų dar kelis kartus apauga vaistų kainos, vizitai pas gydytoja, visi tyrimai, echoskopijos...Taigi visa kita kainuoja daugiau nei pati procedūra...O vat kokybė Lietuvos IVF, deja, visgi kelia abejonių.
Papildyta @ [mergetime]1080145161[/mergetime]
Tiesa, kiek man žinoma, IVF Lietuvoje vis dar nėra kompensuojamas (bent iš dalies) dėl Bažnyčios ir davatkų pastangų......
Bet juk berods Hansa bankas duoda kredita tam dirbtiniam. Manau net su 800 lt duotu keliems metams, Bankas nenubiednes nuo 10 000 Lt.
O kas del gimdos, man vienas daktaras buvo pasakes: oi Jusu gimda sirdies formos, ten virsuje pertvara, reikia operacijos. Po tokios diagnozes, ejau dar pas tris gydytojus. Vis norejau isgirsti daugiau nuomoniu. Atsakymai buvo ju vienodi: su tokiom gimdom puse moteru, ir visos gimdo be problemu!
Manau, kad nereikia tiketi tik vienu daktaru. Juk jie irgi nevisaziniai. O jei dar daktaras pasako, kad pastoti nera sansu, tai toki reikia pasiust ant 3 raidziu ir tiesiu taikymu pasita. Jisai ka, Dievulio pareigas eina, kad sprendzia kam yra sansu kam ne!
O kas del gimdos, man vienas daktaras buvo pasakes: oi Jusu gimda sirdies formos, ten virsuje pertvara, reikia operacijos. Po tokios diagnozes, ejau dar pas tris gydytojus. Vis norejau isgirsti daugiau nuomoniu. Atsakymai buvo ju vienodi: su tokiom gimdom puse moteru, ir visos gimdo be problemu!
Manau, kad nereikia tiketi tik vienu daktaru. Juk jie irgi nevisaziniai. O jei dar daktaras pasako, kad pastoti nera sansu, tai toki reikia pasiust ant 3 raidziu ir tiesiu taikymu pasita. Jisai ka, Dievulio pareigas eina, kad sprendzia kam yra sansu kam ne!
Man ta gydytoja (kuri dare nuotrauka)sake,kad jeigu kiausinelis inplantuosis tame rage,tai GAL ir isnesiosiu,bet taip buna retai.Na vienu zodziu,jei noriu isnesioti vaikiuka sekmingai,tai reikalinga operacija,bet nera 100%garantija,kad viskas bus gerai. O rytoj einu pas savo gydytoja,jis man nuo kito menesio siule pradeti stimuliacija,bet dar nusiunte nuotrauka pasidaryti,nes jau buvo itarimas del gimdos dviragiskumo(echoskopijos metu,ziuredami is virsaus nustate ),tai vat nezinau ka jis pasakys pamates nuotraukas,ar iskarto operacija daryti,ar bandyti pastoti ir ziureti ar gausis isnesioti. O pas mane gimda tai ne sirdeles formos,o tikrai kaip is ragiuku kokiu,kaip nuo gimdos pradzios prasideda du takeliai tokie,tai jie pradeda truputi siaureti kur kiausintakiai prasideda. Na i tas nuotraukas pasiziurejus,ir kaip istikruju turi atrodyti gimda,tai skirtumas akivaizdus. Gaila kad negaliu jums ju parodyti
Sveikos, mergikės,
Žodžiu mano reikalai tokie: vakar baigiau gerti serofeną ir nuo vakar vakaro pradėjo man reikštis jo šalutinis poveikis. Vakar nedaug, o šiandien visą mielą dienelę negaliu sufokusuoti žvilgsnio, viskas aplinkui švelniai liejasi ir juda. Kadangi negaliu pakęsti tokio jausmo, tai bloga beprotiškai. Pusę dienos negalėjau susigaudyti kas man atsitiko. Paskui atėjo į galvą pasidomėti serofeno poveikiu. Išknisau apie jį viską ir pamačiau, kad tai dažniausiai pasitaikantis šalutinis poveikis. Ar dar kam nors jis pasireiškė??? Tikiuosi, kad artimiausiu laiku praeis, o tai tuoj viską apvemsiu ir stogas nuvažiuos
Žodžiu mano reikalai tokie: vakar baigiau gerti serofeną ir nuo vakar vakaro pradėjo man reikštis jo šalutinis poveikis. Vakar nedaug, o šiandien visą mielą dienelę negaliu sufokusuoti žvilgsnio, viskas aplinkui švelniai liejasi ir juda. Kadangi negaliu pakęsti tokio jausmo, tai bloga beprotiškai. Pusę dienos negalėjau susigaudyti kas man atsitiko. Paskui atėjo į galvą pasidomėti serofeno poveikiu. Išknisau apie jį viską ir pamačiau, kad tai dažniausiai pasitaikantis šalutinis poveikis. Ar dar kam nors jis pasireiškė??? Tikiuosi, kad artimiausiu laiku praeis, o tai tuoj viską apvemsiu ir stogas nuvažiuos
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 03 24, 17:43) |
Vilte, O tu tik šiaip domėjaisi, ar ketini bandyti artimiausiu metu IVF? Ir iš kur žinai, kad blogai veši gleivinė? |
Sveikutės,
Daivute,
Aš domėjausi dėl dirbtinio tik dėl smalsumo. Bet už 1 metų ar poros metų - jei nepastosiu - imsiu paskolą ir tada tikrai darysiu, nes dabar sunki finansinė situacija ir tikrai nėra galimybių pasidaryti IVF. Bet labai bijau, kad pasiimsiu paskolą ir nepavyks kaip ir tau. Bet tu tikrai pas Usonienę dirbtinį pasidarytumei pigiau bent kokiais 3000 Lt. O tai irgi žiaurūs pinigai.
Šiandien buvau pas Meškauskienę Usonienės vaisingumo klinikoje dėl savo gimdos kaklelio žaizdelės onkocitologinio - cistologinio tyrimo, tai, pasirodo, mano atveju kitos išeities nėra kaip OPERACIJA + tada ir atliks biopsiją. Bet aš dėl to nenuliūdau, nes nors kartą kažkoks žingsnelis pirmyn gydant nevaisingumą. Man cistologiniame tyrime ryški displazija, o tai rodo, kad reikia operacijos, nors aš ir negimdžiusi ir tai taip pat kartais trukdo pastoti. Aš galvojau, kad kaip tik nesutiks operuoti. O nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Be to vaisingumo klinikoje su anesteziologo pagalba ši operacija kainuoja apie 400 Lt. Bet ji man pasiūlė (jeigu noriu) operuotis Antakalny. Visgi kartais jos turi žmogiškumo. Aišku, man ir taip kainuos. Bet gal pigiau. Kaip jūs manot, kiek reikėtų gydytojai padėkoti (200 Lt gal užteks?). Taigi kitą mėnesį laukiu operacijos, nes šį jau nespėju, nes reikia iki 11 ciklo dienos suspėti.
Taigi, mergaitės, bandykime blogybėje įžvelgti gėrybę!!!
Sveikos merginos., aš naujokė forume. Norėjau ir aš pasidalinti nuomone, nes ir man stimuliavo, vakar susileidau ovidreli ir padarė inseminacija. Buvo subrende 4 folikulai, na labai tikiuosi kad pavyks. Nors ir ana mėn. buvo 6 subrende, o nieko nesigavo.
QUOTE (Impression @ 2004 03 27, 11:15) |
Slyvute, norėjau pasiklausti tavęs. O tu kokius vaistukus leidaisi? Ar pati leidaisi? Aš ką tik susileidau pati, tai vis galvoju, ar gerai pataikiau, ar tikrai po oda, o ne į raumenis ir t.t. Dar pasidarė labai įdomu, ar nors vienai iš mūsų ovuliacijos skatinimas padėjo? Aš ko tais nepamenu, bet gal jūs pamenat? Vis linksmiau būtų, jei yra teigiamų pavyzdžių. Per daug nieko nesitikiu, bet vis tiek šį ciklą viltelės kirbėjimo jau niekas nepanaikins |
Man skyre Pregnili (stimuliacija Klostilbegitu), vaistus suleido gydymo istaigoj, pati gyvenime adatos nelaikius bijociau (vyras bijotu dar labiau).
Taigi Niki padejo, pastojo po trecios stimuliacijos. O dar anksiau i musu skyreli uzklysdavo Debi - jai is pirmo karto po stimuliacijos gavosi - kazkur geguzes men. turetu jau pagimdyti .
Na o as visgi nutariau stimuliuotis si cikla ir jei viskas bus gerai, tai darysius inseminacija. Galu gale apsisprendziau, nes taip prie galimu situaciju galima taikytis visa gyvenima. Taigis vakar jau isgeriau viena stimuliuojanciuju doze .
Aš darausi jau 3 inseminacija ir be jokios pertraukos. Daktarai sako kad jei dabar nieko neišeis tai lieka dirbtinis. Man prieš metus darė laparaskopija ir rado daug saaugu, kiaušintakiai buvo užake. Tai viską atidalino ir išlaisvino ir sakė kad viskas pavyks, bet va, jau virš metų nieko neišeina.
Aš iš panevėžio bet gydausi Kaune.
Aš iš panevėžio bet gydausi Kaune.
info
http://www.sveikas.l...asp?newsID=1415
jei būtų asociacija, galima būtų ir 2proc. nuo mokesčių pervesti...
http://www.sveikas.l...asp?newsID=1415
jei būtų asociacija, galima būtų ir 2proc. nuo mokesčių pervesti...
QUOTE (Rimanta @ 2004 03 30, 15:11) |
info http://www.sveikas.l...asp?newsID=1415 jei būtų asociacija, galima būtų ir 2proc. nuo mokesčių pervesti... |
Nenuorama
Sveikutes visos,
As Svaja, galbut kazkas is senesniu mergyciu mane dar pamena...
Issiilgau jusu, labai...
Jei atsimenat, tai speliojau cia lapkricio pabaigoj, ko tokia rami ir tokios geros emocijos uzpludo. Priezastis tam buvo - nestumas, bet toks netycinis, kad net pati nustebau. Deja - baigesi viskas abrazija. 5sav pradejo rudai tepti, pagulde i ligonine ir kai pasiziurejo su vaginaliniu echoskopu viskas pasidare aisku: puslyte buvo atitrukusi, gimdoj pilna kresuliuku...Kita ryta nebesimate jau nieko, isskyrus gausybe endometriumo...Iseities kitos neturejau, praejo kazkiek laiko ir susitvarke sirdele su savo liudesu, tik dar kartais iskyla pries akis tas kibiras pastatytas salia kedes ir siaubingai liudnos Kucios... Visa tai ivyko gruodzio 22d. Abrazijos tyrimu rezultatai - "nestuminiai pakitimai" - ir viskas nieks daugiau nieko nepaiskino, tik mane operavusi daktare isleidziant namo svelniai pasake, kad "negrazi" ta puslyte buvo, ne taip turetu viskas atrodyti...Gavau perspejima, kad 3 men dabar privalom saugotis, kad atsistatytu gleivine ir t.t.
Su viskuo sutikau, i forumus stengiausi nelandzioti ir nerasyti, stengiaus pailseti nuo visko... Sutikau su savo daktares nuomone, kad sekanti karta iskart gulsiuos i ligonine ir gulesiu kiek tik reikes, kol leliukas gerai isitvirtins (mat pastoju as lengvai, tik issaugoti nepavyksta...)Dabar vyras pasidare spermos tyrima, tiesiog, kad isitikinti, kad su juo viskas gerai ir problemu reikia ieskoti manyje...
Va guli dabar tas atsakymas pries mane, rankos dreba... as aisku ne gydytoja ir nelabai suprantu tu tyrimu komentaru, bet sie rodikliai mane kazkodel baugina:
Idealios, ovalios galvos 30%; Pakitusios galvos 51%; Pakitimai vidurineje dalyje 12%; Uodegos pakitimai 7%; Spermogenezines lasteles 1- 3 %. Spermiju judrumas (pagal PSO): A-greitas pirmyneigis - 22%; B-letas pirmyneigis 28%; C-trukciojantis 29%; D-nejuda 21%
Gal kuri nusimano apie tai, nes iki kitos savaites neistversiu...
Dieve, tai cia tu sveiku spermiuku pas ji is viso tik 30%, o visi kiti pazeisti??? Tai dabar galvoju, jei apvaisinimas ivyko su tuo pakitusiu spermiuku, tai gal todel nestumas man ir nesivyste??? Gamta atsirenka savo klaidas, ar kaip cia...
Oi mergaites,as ir vel panikuoju... gal kuri pagelbesit...
P.S.
Ir atleiskit, kad as taip isiverziau su savo problemom, taip ir neisiklausius i nei vienos jusu bedas...
Daivute, skaiciau apie tavo nesekme ir blioviau darbe, kaip musta...bendradarbiai jau ziuri i mane itariai... Man taip gaila, taip gaila... Dziaugiuos ir didziuojuos tavo stiprybe... jusu visu stiprybe.. tai man paciai padeda neprarast jegu ir eiti i prieki...
ACIU KAD ESAT
As Svaja, galbut kazkas is senesniu mergyciu mane dar pamena...
Issiilgau jusu, labai...
Jei atsimenat, tai speliojau cia lapkricio pabaigoj, ko tokia rami ir tokios geros emocijos uzpludo. Priezastis tam buvo - nestumas, bet toks netycinis, kad net pati nustebau. Deja - baigesi viskas abrazija. 5sav pradejo rudai tepti, pagulde i ligonine ir kai pasiziurejo su vaginaliniu echoskopu viskas pasidare aisku: puslyte buvo atitrukusi, gimdoj pilna kresuliuku...Kita ryta nebesimate jau nieko, isskyrus gausybe endometriumo...Iseities kitos neturejau, praejo kazkiek laiko ir susitvarke sirdele su savo liudesu, tik dar kartais iskyla pries akis tas kibiras pastatytas salia kedes ir siaubingai liudnos Kucios... Visa tai ivyko gruodzio 22d. Abrazijos tyrimu rezultatai - "nestuminiai pakitimai" - ir viskas nieks daugiau nieko nepaiskino, tik mane operavusi daktare isleidziant namo svelniai pasake, kad "negrazi" ta puslyte buvo, ne taip turetu viskas atrodyti...Gavau perspejima, kad 3 men dabar privalom saugotis, kad atsistatytu gleivine ir t.t.
Su viskuo sutikau, i forumus stengiausi nelandzioti ir nerasyti, stengiaus pailseti nuo visko... Sutikau su savo daktares nuomone, kad sekanti karta iskart gulsiuos i ligonine ir gulesiu kiek tik reikes, kol leliukas gerai isitvirtins (mat pastoju as lengvai, tik issaugoti nepavyksta...)Dabar vyras pasidare spermos tyrima, tiesiog, kad isitikinti, kad su juo viskas gerai ir problemu reikia ieskoti manyje...
Va guli dabar tas atsakymas pries mane, rankos dreba... as aisku ne gydytoja ir nelabai suprantu tu tyrimu komentaru, bet sie rodikliai mane kazkodel baugina:
Idealios, ovalios galvos 30%; Pakitusios galvos 51%; Pakitimai vidurineje dalyje 12%; Uodegos pakitimai 7%; Spermogenezines lasteles 1- 3 %. Spermiju judrumas (pagal PSO): A-greitas pirmyneigis - 22%; B-letas pirmyneigis 28%; C-trukciojantis 29%; D-nejuda 21%
Gal kuri nusimano apie tai, nes iki kitos savaites neistversiu...
Dieve, tai cia tu sveiku spermiuku pas ji is viso tik 30%, o visi kiti pazeisti??? Tai dabar galvoju, jei apvaisinimas ivyko su tuo pakitusiu spermiuku, tai gal todel nestumas man ir nesivyste??? Gamta atsirenka savo klaidas, ar kaip cia...
Oi mergaites,as ir vel panikuoju... gal kuri pagelbesit...
P.S.
Ir atleiskit, kad as taip isiverziau su savo problemom, taip ir neisiklausius i nei vienos jusu bedas...
Daivute, skaiciau apie tavo nesekme ir blioviau darbe, kaip musta...bendradarbiai jau ziuri i mane itariai... Man taip gaila, taip gaila... Dziaugiuos ir didziuojuos tavo stiprybe... jusu visu stiprybe.. tai man paciai padeda neprarast jegu ir eiti i prieki...
ACIU KAD ESAT
Svaja,
Sveikutė, žinoma tave prisimenu...
Dievuliau, kaip gaila, žinau, kokius pragaro ratus praėjai...Dėl nėštumo nesivystymo tu greičiausiai teisi - viena iš pagrindinių priežasčių ir būną "nesveikas" embrioniukas Spermos kokybė, kiek suprantu aš, nėra katastrofiška, bet ir ne ideali, tačiaau man atrodo, kad tokie spermos parodymai visgi gali būti atsitiktiniai. Pamąstyk, ar vyras nesirgo artimiausiu metu, ar nevartojo kokių medikamentų, ar nesikaitino pirty, gal baliukyje kokiam smarkiam sudalyvavo, gal imuninė sistema šiek tiek sušlubavo, o gal mylėjotės ką tik prieš tyrimą...Žodžiu, nepanikuok bet kokiu atveju - pagal mane sperma galėtų būti geresnė, bet ją nesunkiai "patempsite" iki normos vitaminais ir sveiku gyvenimo būdu.
Labai tikiuosi, kad neužsibūsi šitame skyrelyje, o kitas nėštumas, kuris tikiu įvyks labai greitai, bus minimum 9 mėnesius
P.S. Dėkui už rūpestį
Sveikutė, žinoma tave prisimenu...
Dievuliau, kaip gaila, žinau, kokius pragaro ratus praėjai...Dėl nėštumo nesivystymo tu greičiausiai teisi - viena iš pagrindinių priežasčių ir būną "nesveikas" embrioniukas Spermos kokybė, kiek suprantu aš, nėra katastrofiška, bet ir ne ideali, tačiaau man atrodo, kad tokie spermos parodymai visgi gali būti atsitiktiniai. Pamąstyk, ar vyras nesirgo artimiausiu metu, ar nevartojo kokių medikamentų, ar nesikaitino pirty, gal baliukyje kokiam smarkiam sudalyvavo, gal imuninė sistema šiek tiek sušlubavo, o gal mylėjotės ką tik prieš tyrimą...Žodžiu, nepanikuok bet kokiu atveju - pagal mane sperma galėtų būti geresnė, bet ją nesunkiai "patempsite" iki normos vitaminais ir sveiku gyvenimo būdu.
Labai tikiuosi, kad neužsibūsi šitame skyrelyje, o kitas nėštumas, kuris tikiu įvyks labai greitai, bus minimum 9 mėnesius
P.S. Dėkui už rūpestį