Rimanta, kiek girdėjau, sako, kad priešmėnesiniai skausmai, būsena žiauriai panašūs į nėštumo pradžios, dažnai jų neįmanoma atskirt . O ką, turi kokių įtarimų???
Sako, būna pilvo pamaudimų ir implantuojantis kiaušinėliui.
O tu jauti kažkokiu snemalonius pojūčius? Gal jei jie nėra labai stiprūs, užtektų paprastos raminančios arbatos?
Laikykis, Rimanta, ir tu nugalėsi . Kaip ir mes, visos kitos .
Rimanta,
Labai tikiuosi, kad viso to klausinėji, nes galbūt pastojai
Štai ką aš skaičiau:
dėl implantacijos - visai neseniai skaičiau, kad implantacijos metu gali jaustis skausmas. Labai dėl to nustebau, nes atrodo kam ten skaudėti, kažkoks milimetrinis darinukas "graužiasi" į gimdos gleivinę ir viskas...Tačiau būtent gydytojos tasakymas pacientai buvo, kad kartais tai būna jaučiama. Taip pat visiškai normalu, kad implantacijos metu šiek tiek patepa - dėl tos pačios priežasties, kad embrioniukas "graužiasi" į gleivinę...
Šiaip dėl bet kokių skausmų visur rašo, kad jie gali būti ir dėl nėštumo, bet visa tai taip subjektyvu, kad bet kokį vidurių sunegalavimą gali palaikyti nėštumo požymiu, kai jo labai lauki...
Rimanta, jei tau kyla įtarimas, kad spazmuoja gimdą, gali išgerti nošpos. Blogiau tikrai nebus, o vat jeigu tai nėštumo prdžia, tai spazmus nuimti labai naudinga...
Dar dėl skausmų - sako, kad gali skaudėti augant gimdai, kai plečiasi ir trukdo sąaugos, bet man irgi kažkaip įtartinai skamba, kad pradeda dėl to skaudėti nuo pastojimo, juk gimda dar tokia maža...
O vat vėliau...Galiu iš savo patirties pasakyti, maždaug nuo 5 savaites man budavo labai stiprūs skausmai, as dirbdavau operacinėj ligoninėj, reikėdavau kartais visą naktį ant kojų, tai leisdavausi (jauna, durna buvau) analginą, nes riesdavo į kamuolį nuo skausmo...
Labai tikiuosi, kad viso to klausinėji, nes galbūt pastojai
Štai ką aš skaičiau:
dėl implantacijos - visai neseniai skaičiau, kad implantacijos metu gali jaustis skausmas. Labai dėl to nustebau, nes atrodo kam ten skaudėti, kažkoks milimetrinis darinukas "graužiasi" į gimdos gleivinę ir viskas...Tačiau būtent gydytojos tasakymas pacientai buvo, kad kartais tai būna jaučiama. Taip pat visiškai normalu, kad implantacijos metu šiek tiek patepa - dėl tos pačios priežasties, kad embrioniukas "graužiasi" į gleivinę...
Šiaip dėl bet kokių skausmų visur rašo, kad jie gali būti ir dėl nėštumo, bet visa tai taip subjektyvu, kad bet kokį vidurių sunegalavimą gali palaikyti nėštumo požymiu, kai jo labai lauki...
Rimanta, jei tau kyla įtarimas, kad spazmuoja gimdą, gali išgerti nošpos. Blogiau tikrai nebus, o vat jeigu tai nėštumo prdžia, tai spazmus nuimti labai naudinga...
Dar dėl skausmų - sako, kad gali skaudėti augant gimdai, kai plečiasi ir trukdo sąaugos, bet man irgi kažkaip įtartinai skamba, kad pradeda dėl to skaudėti nuo pastojimo, juk gimda dar tokia maža...
O vat vėliau...Galiu iš savo patirties pasakyti, maždaug nuo 5 savaites man budavo labai stiprūs skausmai, as dirbdavau operacinėj ligoninėj, reikėdavau kartais visą naktį ant kojų, tai leisdavausi (jauna, durna buvau) analginą, nes riesdavo į kamuolį nuo skausmo...
Rimanta, tai ir tau kokie tai skausmai kamuoja, mane tas kamuoja jau nuo ovuliacijos, o paskutinem dienom kai turejau sirgti tai irgi skauda lyg negaleciau prasirgti (beje irgi geriu Duphaston'a), dabar jau kokia 4-5 diena kai turejau sirgti bet kol kas nera jokiu zymiu ir temperatura laikosi virs 37, gal mums jau si karta atejo laikas ?
Labas visoms! As su naujienom - leliukas pakeliui Siandien dariau testa ir aiskus du bruksneliai buvo, dabar tik dar viena didele problema kaip isnesioti iki galo, nes gimda "su balneliu", kitaip sakant jei dar butu su trikampiu - dvirage.
O kaip tau Rimanta? Gal ir pas tave pavasaris beldziasi?
Slyvute tikriausiai dabar kaip ant adateliu, tai reikia uz ja palaikyti kumstukus.
O kaip tau Rimanta? Gal ir pas tave pavasaris beldziasi?
Slyvute tikriausiai dabar kaip ant adateliu, tai reikia uz ja palaikyti kumstukus.
Štai ką aptikau apie antrą ciklo fazę ir apie Diufastoną
http://wantbaby.ru/p...llicular_phase/
Kiek gydytojų, tiek nuomonių.
Tiesa, man per IVF buvo paskirtas būtent Utrogest.
http://wantbaby.ru/p...llicular_phase/
Kiek gydytojų, tiek nuomonių.
Tiesa, man per IVF buvo paskirtas būtent Utrogest.
QUOTE (LINCE @ 2004 03 19, 16:20) |
Maša,o tau teko gydytis? |
Teko truputį. Kai rado tą krūvą cistų, darė daug hormoninių tyrimų ir prirašė kažkokių kontraceptinių tablečių, tik pavadinimo nebepamenu Po metų gėrimo jos išnyko, liko tik kelios stambesnės. Tada liepė padaryti mėnesio pertrauką, o per tą pertrauką - netikėtai leliukas O žadėjo daktarai, kad arba visai vaikų neturėsiu, arba tik su skatinimu Per nėštumą išnyko ir likusios kelios cistos, o kai baigiau maitinti pirmąjį iš karto pastojau su antru .
Tai galiu visoms truputį vilties įkvėpti, ką kamuoja policistinės kiaušidės. Beje, po gimdymo jos pas mane ir nebeatsirado daugiau .
QUOTE (artev @ 2004 03 21, 13:54) | ||
Gal galetum daugiau parasyti, kodel nerekomenduojama? Man tai irgi zaizdele buvo, tai ja ne su azotu o su elektra pridegino. Procedura trumpa ir visai neskausminga. Bet nieko apie tai kad negimdzius nerekomenduojama as negirdejau, atvirkciai man sake jog mazesne infekcijos ar uzdegimo tikimybe bus. |
Nezinau kiek tiesos, bet kad gali buti maziau tamprus kaklelis ir gimdimo metu didesne plysimo tikimybe, bet nebutinai, tik tikimybe.
man taip sake pries jau tris metus.
o procedura buvo neskausminga, tik po to nelabai kaip jauciausi, o veliau uzkniso tas begantis skystis. bet cia gal kaip kam, mano draugei po tos proceduros visai nieko, ji po miesta visa diena pravarinejo...
bet uzgijo puikiai ir aciu dievui neatsinaujino, nes kiek girdejau is kitu moteru, daznai atsinaujina.
Slyvute, man buvo viso 3 inscem. Po trecios ir pastojau. Pirmu dvieju nepamenu chormonu, kuriais stimuliavo. Tik po antros buvo nuspresta man padaryti maza operacija, tai yra paziureti, ar kiausintakiai praeinami, ar nera endometriozes (tai kai kraujo kresuliukai seda ant gimdos sieneliu ir sukelia nevaisinguma. ydumas imanomas hormonais, dirbtinai sukeliant klimaksa.) Per ta operacija atrado endometriozes kelis zidinius, juos isvale, atrado augliuka maza, pasalino, atrado vieno kiausintakio pilna nepraeinamuma. Vienu zodziu as negimdziusi, aboortu neturesiu moteris ir mano pilve atrado visa bruda. Po to 3 men vartojau kontraceptikus. Taip daktarai nusprende, kad kiausides, gimda pailsetu nuo visu operaciju ir stimuliaciju. Geriau femodena.
Kas del folikulu, tai pas mane ju priaugdavo po 8 vnt! Stimuliavosi labai lengvai. Pries trecia insceminacija stimuliavo ar tai "Gonal" ar "Gonalf". Is tos laimes esu pamirsusi visus vaistus.... . TAi naujas hormonas, pristimuliavo vel apie 12 kiausineliu. Tik jis labai brangus. Vaistineje viena apmule kainuoja apie 100lt. Man reikejo apie 10. Sukisom visus pinigus. Vyrui bijojau pasakyti tikra kaina, nes jis buvo isitikines, kad daktarai is manes tik pinigus paimt nori o is to nieko gero neiseis.
Zinai, pabandyk paziureti toki dalyka. Noriu ir save patikrinti, ar mano isvada teisinga. Kai padaro insceminacija, is karto ar po 15 min, kai paguli, ziuri pro echoskopa. Pirmus kartus kai nepastojau, gimdoje matesi sperma tokia vientisa, kaip bala, o trecia karta, kai pavyko tai tas spermiuku skystis buvo tokiom trim dalim pasidalines. Tiesiog visi atskirai, atrode lyg trys spermiukai butu. Idomu, ar cia taip tik, ar is to galima pasakyti ar pavyks, ar ne.
Kas del folikulu, tai pas mane ju priaugdavo po 8 vnt! Stimuliavosi labai lengvai. Pries trecia insceminacija stimuliavo ar tai "Gonal" ar "Gonalf". Is tos laimes esu pamirsusi visus vaistus.... . TAi naujas hormonas, pristimuliavo vel apie 12 kiausineliu. Tik jis labai brangus. Vaistineje viena apmule kainuoja apie 100lt. Man reikejo apie 10. Sukisom visus pinigus. Vyrui bijojau pasakyti tikra kaina, nes jis buvo isitikines, kad daktarai is manes tik pinigus paimt nori o is to nieko gero neiseis.
Zinai, pabandyk paziureti toki dalyka. Noriu ir save patikrinti, ar mano isvada teisinga. Kai padaro insceminacija, is karto ar po 15 min, kai paguli, ziuri pro echoskopa. Pirmus kartus kai nepastojau, gimdoje matesi sperma tokia vientisa, kaip bala, o trecia karta, kai pavyko tai tas spermiuku skystis buvo tokiom trim dalim pasidalines. Tiesiog visi atskirai, atrode lyg trys spermiukai butu. Idomu, ar cia taip tik, ar is to galima pasakyti ar pavyks, ar ne.
Jei nepaslaptis, kiek jums metu, toms, kurios laukiate, tikites ar darete insceminacijas? Kai as gudziausi, tai vaisingumo klinikoje tarp sutiktu moteru buvau jauniausia. (Man 29, balandi 30!) Ten moteriskes po 40 metu lankosi.
Ir dar. Turiu dar viena pasiulyma tms, kurios jau labai labai viskuo nusivyle. Turiu vienos senos bobutes telefona. Mano viena pazistama, pasakojo,kad jos drauge pastoti negalejo dar tarybiniais laikais. Nuejo pas ta bobute, ta jai vandenuka uzkalbejo ir moteriske susilauke dukrytes. Buvau ir as ten. Man padejo...
Ir dar. Turiu dar viena pasiulyma tms, kurios jau labai labai viskuo nusivyle. Turiu vienos senos bobutes telefona. Mano viena pazistama, pasakojo,kad jos drauge pastoti negalejo dar tarybiniais laikais. Nuejo pas ta bobute, ta jai vandenuka uzkalbejo ir moteriske susilauke dukrytes. Buvau ir as ten. Man padejo...
Aciu Akva
O kur tau dare inseminacija, kokia gydytojos pavarde.
Man dare gyd.Bogdanskiene, bet tiesa pasakius as tikejausi, kad pries procedura mane dar karta apziures echoskopu (paziures kokio dydzio folikulai, ar dar neovuliavo - deja niekas nieko neziurejo) bei placiau pakomentuos apie spermos kokybe (tepasake, kad nebloga). Nelabai man patiko, tikejausi truputi daugiau. Be to mano ovuliacija (pagal pojucius) ivyko tik kita diena po inseminacijos, BT pakilo dar sekancia diena. Vienu zodziu noretusi, kad per kita inseminacija butu kazkas kitaip. Pradedu galvoti apie kitus stimuliuojancius (Gonal), bet kol kas nelabai turiu tam lesu .
Tai vat dabar ir sprendziu dilema, ar si menesi susikrapstyti kaip nors tuos 500 Lt ir stimuliuotis Clostilbegitu ar pasitaupyti pinigeliu ir pereiti prie Gonal. Ir apskritai kazkaip noretusi truputi kitokios inseminacijos eigos (bet tuomet ko gero reiketu keisti gydytoja ir klinika). Ech, makalyne mano galveleje
O kur tau dare inseminacija, kokia gydytojos pavarde.
Man dare gyd.Bogdanskiene, bet tiesa pasakius as tikejausi, kad pries procedura mane dar karta apziures echoskopu (paziures kokio dydzio folikulai, ar dar neovuliavo - deja niekas nieko neziurejo) bei placiau pakomentuos apie spermos kokybe (tepasake, kad nebloga). Nelabai man patiko, tikejausi truputi daugiau. Be to mano ovuliacija (pagal pojucius) ivyko tik kita diena po inseminacijos, BT pakilo dar sekancia diena. Vienu zodziu noretusi, kad per kita inseminacija butu kazkas kitaip. Pradedu galvoti apie kitus stimuliuojancius (Gonal), bet kol kas nelabai turiu tam lesu .
Tai vat dabar ir sprendziu dilema, ar si menesi susikrapstyti kaip nors tuos 500 Lt ir stimuliuotis Clostilbegitu ar pasitaupyti pinigeliu ir pereiti prie Gonal. Ir apskritai kazkaip noretusi truputi kitokios inseminacijos eigos (bet tuomet ko gero reiketu keisti gydytoja ir klinika). Ech, makalyne mano galveleje
Slyvute, eik tiesiu taikymu i Usonienes "Vaisingumo klinika", Laisves pr. Tel: 2390595. Uzsiregistruok pas Usoniene. Pirmas dvi man dare kita daktare, bet ta pavykusia dare Usoniene. Labai man patiko. Nors ji siaip tai keistoka, tokia salta atrodo, bet tai tik isvaizda. Siaip tai labai svelni, faina. Ju klinika kuruoja vienas ginekologas is Izraelio. Jis dabvar bus pavasari ar vasaros pradzioje, Jei tau po pirmo kas nepavyks, tai jos tave iskart pas ji uzregsitruos. Kaina bus ta pati. Sako, kad po jo "pakrapstymo" visos pastoja.
Mergaites, kaip Jus galvojat, jei as nueiciau pas kita gydytoja (i vaisingumo klinika), ar man lieptu vel is naujo visus tyrimus darytis ar pereitu is karto prie inseminacijos? Ir apskritai, jei nepavyktu ir vel, ar as galeciau gristi pas gyd. Miezeniene? Na gal supratot, ka norejau paklausti. Labai jau esu pasimetusi kazkokia.