Ech, kazkodeltai mano nuotaika bjauri ir tikejimo nei laso. Vakar padare inseminacija, viskas vyko greitai ir sklandziai (dare gyd. Bogdanskiene, nieko neskaudejo), vyro sperma buvo gera. Siandien BT dar nepakilo ir visa ryta maudzia pilva, greiciausiai ovuliacija bus tik siandien, o ne vakar . Nuo siandien ryto gydytoja liepe gerti Duphastona, bet bijau, kad jis neuzgostu ovuliacijos. Liudna ko tai...
Sveikutės,
MERGIKĖS
smagu sužinoti, kad visos judam į priekį - kas nuotaika, kas darbais, kas ketinimais...
dėl asociacijos kūrimo aš nieko nepamiršau ir nieko nežadu pamiršti manau, kad tai protinga mintis ir ją reikėtų įgyvendinti, bet tik gerai apgalvojus. netgi pasitarti su gydytojais, nes ir jie yra suinteresuoti... būtų gerai asociacijos narėms organizuoti kokias psichologo/psichoterapeuto, besispecializuojančio nepastojančių moterų psichologijoje, konsultacijas... nes tai irgi didelė problema - ką mes pačios sau padarome su savo neramiom mintim bet tai viskas ateity. ir nežadu to dalyko užmiršti netgi jei turėčiau šešis vaikus
tik mums visada reikia prisiminti, kad vienas lauke - ne karys, kad mes visos kartu - jau esame jėga - su kuria jau reikia skaitytis.
gerų nuotaikų ir darbų
MERGIKĖS
smagu sužinoti, kad visos judam į priekį - kas nuotaika, kas darbais, kas ketinimais...
dėl asociacijos kūrimo aš nieko nepamiršau ir nieko nežadu pamiršti manau, kad tai protinga mintis ir ją reikėtų įgyvendinti, bet tik gerai apgalvojus. netgi pasitarti su gydytojais, nes ir jie yra suinteresuoti... būtų gerai asociacijos narėms organizuoti kokias psichologo/psichoterapeuto, besispecializuojančio nepastojančių moterų psichologijoje, konsultacijas... nes tai irgi didelė problema - ką mes pačios sau padarome su savo neramiom mintim bet tai viskas ateity. ir nežadu to dalyko užmiršti netgi jei turėčiau šešis vaikus
tik mums visada reikia prisiminti, kad vienas lauke - ne karys, kad mes visos kartu - jau esame jėga - su kuria jau reikia skaitytis.
gerų nuotaikų ir darbų
QUOTE (kriziukas @ 2004 03 08, 09:22) |
kas liecia del to kovojimo, gal tikrai reiketu susirasti ta organizacija Klaipedoje? |
Dar prieš savaitę rašiau į Vilniaus vaisingumo kliniką (www.vaisingumas.lt) ir ten man atsakė, kad Klaipėdoje yra kažkoks sambūris ir klinika turi jų koordinates, jas galima gauti.
Aš manau, kad pirmiausia mums reikia susitikus nuspręsti ką mes darome, daugmaž nusimatyti veiksmų planąm kas ir kaip jį įgyvendina, o paskui be abejo reikia tartis/bedradarbiausti su klaipėdiečiais, su gydytojais. Nes dabar man atrodo tai būtų tik bangų kėlimas tuščioje vietoje...
QUOTE (Slyvute @ 2004 03 07, 13:16) |
Ech, kazkodeltai mano nuotaika bjauri ir tikejimo nei laso. Vakar padare inseminacija, viskas vyko greitai ir sklandziai (dare gyd. Bogdanskiene, nieko neskaudejo), vyro sperma buvo gera. Siandien BT dar nepakilo ir visa ryta maudzia pilva, greiciausiai ovuliacija bus tik siandien, o ne vakar . Nuo siandien ryto gydytoja liepe gerti Duphastona, bet bijau, kad jis neuzgostu ovuliacijos. Liudna ko tai... |
Slyvute, brangioji, kaip aš tave suprantu...Ir puikiai žinau, kad jokie mūsų žodžiai ypatingai tavęs nenuramins, pati "sienom lipau" vos kelias dienas po IVF...Ir visgi ieškojau tų žodžių...Tau jie būtų tokie:
Kaip visada apie BT, na šimtai atsiliepimų yra prirašyta, kad tai nėra pakankamai patikimas rodiklis. Mergaitės www.eva.ru kartais sąmoningai jos nematuoja, nes labai dažnai tai tik dar papildomas stimulas susigadinti nuotaiką...Bet suprantu, kad matuoti ramiau...Matuok..., bet "nepadėk kryželio" savo nėštumui iki mėnesinių...
Apie ovuliaciją...Mano supratimu (kiek žinau apie inseminacijas), ovuliaciją yra iššaukiama vaistais (greičiausiai gavai Pregnyl). Tai va - šitie vaistai sukelia ovuliaciją minučių tikslumu, tau gi , matyt, nurodė valandą, kada turi vaistus susileisti. Jei taip padarei, nekvaršink sau galvos dėl ovuliacijos. Nesu girdėjusi, kad ji neįvyktų po Pregnyl'io injekcijos.
Dėl maudimo - labai gerai, kad maudžia. Yra nuomonių, kad implantacijos metu kartais netgi gerokas skausmas jaučiamas. IVF visi gydytojai be išimties tvirtina, kad labai geras požymis, jei skauda, jei maudžia, net jei skausmas panašus į mėnesinių skausmus. Mane tai nustebino...bet patikėk manim aš jau apie tai išskaičiau viską, ką galėjau rasti internete...Inseminacija irgi IVF.
Čia kažkas rašė apie tai, kad galėtų per vieną inseminaciją kelis kartus įvesti spermą. Žinau, kad Rusijoje taip daroma. Lietuvoje kažkodėl nepraktikuoja. Kita vertus, taip pat skaičiau, kad tai nepadidina procedūros efektyvumo.
Ir būtinai gerk Diufastoną.
Laikykis, būtinai rašyk, kaip jautiesi, ką galvoji, neprapulk...Visą laiką apie tave galvoju..
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 03 08, 10:05) |
Čia kažkas rašė apie tai, kad galėtų per vieną inseminaciją kelis kartus įvesti spermą. Žinau, kad Rusijoje taip daroma. Lietuvoje kažkodėl nepraktikuoja. Kita vertus, taip pat skaičiau, kad tai nepadidina procedūros efektyvumo. |
Daiva, as tau siek tiek papriestarausiu - Usoniene atlieka inseminacija suleisdama sperma 2 kartus - tik su dvieju dienu laikotarpiu!!!!!
Bent jau man kaip tik ir pavyko pastoti po tokios "dvigubos" inseminacijos - o tu paprastu viengubu pries tai turejau 5, bet be jokiu rezultatu......
Tad, mergaites, sekmes ir jums!!!!!!
jo, reikia susitikti ir aptarti, kas ką proteguos... aš, pavyzdžiui, galiu imtis teisinės/ formaliosios pusės (kas dėl įstatų ir kt. dalykų ar pan.) reikėtų pasidomėti, ar, pvz., Rusijoj tokių dalykų nėra (nes lengviausiai pritaikoma patirtis), ir žinoma, susisiekti su Klaipėda ... kažkas turėtų užsiimti buhalterine puse, kažkas idėjine jaučiu, kad Daiva geriausiai tinka į prezidentes o aš galiu būti taryboje.
iš tiesų reikia apsitarti - dabar derinti pirmojo susitikimo laiką...
šiaip pirmadieniais protingų minčių mano galvoj mažai tekyla
iš tiesų reikia apsitarti - dabar derinti pirmojo susitikimo laiką...
šiaip pirmadieniais protingų minčių mano galvoj mažai tekyla
Esu siaubingai nusiminus ir suprantu,kad šansų turėti bendrų vaikų-NĖRA!!!!Viskas verčias aukštyn kojom,nebenoriu nieko!
Ką tik perskaičiau atsakymą rusiškam tinklapy....
Речь идет о тяжелой олигоастенозооспермии.
Цитата:
1. Возможно ли натуральное зачатие, какие шансы.
Отрицать возможность зачатия даже при наличии одного сперматозоида нельзя, а вот шансы действительно близки к нулю.
Цитата:
2. Возможно ли инсеминация,какие шансы.
Тяжелая астенозооспермия (серьезное снижение количества активно-подвижных сперматозоидо) не рассматривается как показание к искусственной инсеминации и следовательно шансы в этом случае мало чем отличаются от шансов при естественном зачатии.
Ką tik perskaičiau atsakymą rusiškam tinklapy....
Речь идет о тяжелой олигоастенозооспермии.
Цитата:
1. Возможно ли натуральное зачатие, какие шансы.
Отрицать возможность зачатия даже при наличии одного сперматозоида нельзя, а вот шансы действительно близки к нулю.
Цитата:
2. Возможно ли инсеминация,какие шансы.
Тяжелая астенозооспермия (серьезное снижение количества активно-подвижных сперматозоидо) не рассматривается как показание к искусственной инсеминации и следовательно шансы в этом случае мало чем отличаются от шансов при естественном зачатии.
QUOTE (kriziukas @ 2004 03 09, 08:29) |
tai cia tau taip gydytoja pasake, ar pati nusistatei sau diagnoze? |
Gydytojo atsakymas į pateiktą spermos tyrimą (Lietuvoj gydytojos atsakymas buvo toks pats,prieš 2 metus; pasiūlė naudotis donoru )
Sveikos,
as norejau parasyti Slyvutei.
As pries tris menesius pastojau ir tuo metu, kai ivyko ovuliacija ir kiausinelis judejo kiausintakiais man visas dienas skaudejo pilva (skausmas kaip pries menesines). As labai pergyvenau, kad gali ivykti ankstyvas persileidimas, tai bendradarbes patarimu tuo metu geriau Medetku arbata (kai jai grese persileidimas, tai pazistata gydytoja rekomendamo gerti sia arbata). Ir as speju, kad tik ta arbata man padejo pastoti.
Man taip jau buvo buve pries menesi iki pastojimo, mano spejimu as irgi buvau pastojusi, taciau del kazkokiu priezasciu uzsimezges vaisius neisitvirtimo gimdoje ir kelioms dienoms uztrukus (taip pat pries tai maude pilva) man prasidejo menesines.
As manau, kad Medetku arbata bet kokiu atveju nieko blogo nepadarys, o gal ir pades.
Taigi linkiu tau labai tiketi, kad viskas bus gerai.
as norejau parasyti Slyvutei.
As pries tris menesius pastojau ir tuo metu, kai ivyko ovuliacija ir kiausinelis judejo kiausintakiais man visas dienas skaudejo pilva (skausmas kaip pries menesines). As labai pergyvenau, kad gali ivykti ankstyvas persileidimas, tai bendradarbes patarimu tuo metu geriau Medetku arbata (kai jai grese persileidimas, tai pazistata gydytoja rekomendamo gerti sia arbata). Ir as speju, kad tik ta arbata man padejo pastoti.
Man taip jau buvo buve pries menesi iki pastojimo, mano spejimu as irgi buvau pastojusi, taciau del kazkokiu priezasciu uzsimezges vaisius neisitvirtimo gimdoje ir kelioms dienoms uztrukus (taip pat pries tai maude pilva) man prasidejo menesines.
As manau, kad Medetku arbata bet kokiu atveju nieko blogo nepadarys, o gal ir pades.
Taigi linkiu tau labai tiketi, kad viskas bus gerai.
laba diena, as naujoke Skaitydavau forume visai kitas temas , kol uzvakar vyras neissityre spermos. nerastas nei vienas spermatozoidas . Jam vaikysteje buvo hormonu sutrikimai, dare visus imanomus tyrimus - geras dalykas, kad genetiskai viskas gerai, chromosomos skirtingos xy. tikrai nera sansu tureti vaiku, kai jos vienodos. Niekada nesidomejau sitais dalykais, esu visai zalia, pro mane negalinciuju tureti vaiku problemos praplaukdavo pro sali "man tai taip nebus", todel dabar viska nuo nulio aiskinames. Paguoda ta, kad nors jam reikia kas menesi leistis testerona, kad vyrisku hormonu pusiausvyra palaikyti, anksciau buvo net su spermos issiliejumu problemos - ji neissiskirdavo. dabar per kelis metus tikrai viskas gereja, sperma siaip normali ir kiekis, ir spalva, todel kita savaite gulasi vyras i stacionara porai dienu visiems tyrimamas. Sako gali buti taku nepraeinamumas, bet turint galvoje praeities problemas - hormonai. todel yra vilciu gydymui vaistais... Mes esam Kaune, pradejom tyrimus dr. Kildos klinikoje. Kaip jauciuosi nezinau net kaip papasakoti. Bet kazkaip nelenda i galva pesimistines mintys - tik ziaurus noras kazka daryti, tirtis, gydytis. Cia randu zmoniu su panasiomis problemomis, tik geresne padetimi ... Tikiuosi viskas bus gerai...
Dali, jei dar turi rezultatus, gali pasitikrinti
http://wantbaby.ru/p...sperm/analysis/
tikrai nenuleiskit ranku ir nesistresinkit. Spermos tyrimas yra 'labai jautrus ir subjektyvus' dalykas, pradedant 'paemimu' baigiant atsiradimu po padidinamuoju stiklu. taigi reikia butinai papildomai pasitikrinti po savaites. Pakartok bent du kartus...
P.S. del chromosomu neikirtau as irgi - o argi ne taip ir turetu buti....
http://wantbaby.ru/p...sperm/analysis/
tikrai nenuleiskit ranku ir nesistresinkit. Spermos tyrimas yra 'labai jautrus ir subjektyvus' dalykas, pradedant 'paemimu' baigiant atsiradimu po padidinamuoju stiklu. taigi reikia butinai papildomai pasitikrinti po savaites. Pakartok bent du kartus...
P.S. del chromosomu neikirtau as irgi - o argi ne taip ir turetu buti....
Sveikutės ,
kiek visokių naujienų ir vilčių linkiu sėkmės viltingoms
o aš tik norėjau paklausti, gal kas žino -
ar būna taip, kad nėštumo pradžioje (t.y. prieš pat galbūt būsiančias mėnesines) skaudėtų pilvą? ar gali skaudėti pilvą, kai vyksta implantacija (kad ovuliaciniai skausmai būna, aš žinau)? ar galėtų tokius skausmus nuimti nošpa? kokią įtaką dufastonas(t.y. progesteronas) turi gimdos raumenims? (kažkur skaičiau, kad jei gimda buvo operuota, galimi įvairūs skausmai, nes didėjanti gimda verčia plėstis surandėjusias vietas).
sėkmės
kiek visokių naujienų ir vilčių linkiu sėkmės viltingoms
o aš tik norėjau paklausti, gal kas žino -
ar būna taip, kad nėštumo pradžioje (t.y. prieš pat galbūt būsiančias mėnesines) skaudėtų pilvą? ar gali skaudėti pilvą, kai vyksta implantacija (kad ovuliaciniai skausmai būna, aš žinau)? ar galėtų tokius skausmus nuimti nošpa? kokią įtaką dufastonas(t.y. progesteronas) turi gimdos raumenims? (kažkur skaičiau, kad jei gimda buvo operuota, galimi įvairūs skausmai, nes didėjanti gimda verčia plėstis surandėjusias vietas).
sėkmės