Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

Sveikutės smile.gif

Aš jau grįžau. Visa laiminga biggrin.gif
Išpunktavo 15 folikulų, iš jų 11 kiaušialąsčių clap.gif

Gydytoja sakė, kad kiaušialąstės labai geros. Vyro sperma irgi labai gera. Gydytoja labai tikisi, kad mums gali pavykti su tokiais rodikliais.
Šeštadienį 10 val. sužinosiu, kiek yra apvaisintų embrionų.
Sekmadienį 10 val. sužinosiu, kaip embrionai dalijasi.
Perkelti į gimdą gydytoja planuoja pirmadienį 10 val.

Buvo puiki narkozė. Ji jau ketvirta mano gyvenime, tai iki šiol po narkozės atsibusdavau su išgąsčiu, kur aš esu ir kas su manim vyksta. Dabar atsibudau kaip po malonaus miego ryte smile.gif
Viskas buvo labai gražiai paruošta. Keturi žmonės aptarnaujančio personalo, buvo paruošti visi tvarkingi drabužiai persirengti (marškiniai, kepurė, šlepetės, frotinis chalatas). Jau buvo paklota lova, į kurią palydėjo pamiegoti po narkozės. Tačiau kur ten miegosi, biški pagulėjau, kol dar akys "klijavosi", o kai tik pakėliau galvą, sesutė atnešė į lovą kavos smile.gif Visa tai (kartu su kava smile.gif ) užėmė 1,5 valandos.
Jaučiuosi puikiai, šiek tiek apsnūdus ir vos vos maudžia pilvą.

Tai va, kažkur mūsų vaikiukai jau gyvena...Sunku patikėti...
Atsakyti
Mergaitės, parsivežiau pilvelyje 4 embrioniukus smile.gif
Viskas kolkas labai gerai. Parasysiu rytoj, nes turiu gulėti.
Atsakyti
Taip, antros stimuliacijos metu buvau stebima echoskopiskai. Deja buvo subrendes vienas folikulas ir is jo bandem ispesti kas tik imanoma smile.gif . Kazkur jau rasiau, kad vaistai stimuliacijai man kainavo tikrai nemazai ~ 500 Lt. Tai dabar jei nepasiseks darysiu pertrauka - reikia pataupyt pinigeliu. Antros stimuliacijos metu gimdos gleivine niekaip nenorejo augti tai vos su vaistais pritempem iki reikalingos normos, o folikula irgi suplysdinom vaistu pagalba, bet rezultatas - snipstas. Kazkuria diena galvojau ar yra tokiu kuriom tokia stimuliacija yra padejusi? Kaip matau Egliniui padejo ir tai suteikia dar daugiau vilties. Tai va, tokia ta mano istorija apie stimuliacija. Dabar penktadieni pirma apziura trecios stimuliacijos. Galetu ir daugiau ten tu folikulu subrest... ir dar galetu kitoj kiausidej, nes bresta toj kur kiausintakis vos pratekamas (tai as vis galvoju, kad gal ir nepraeina kiausinelis, kad galetu susitikti su "draugais").
Atsakyti
Aš labai trumpai, nes vyras veja nuo kompo.

Musmiryte, gal žinai kokiais vaistais tave stimuliavo. Už tokią kainą tikrai neprasti turėtų būti.
Patikėk manim, jau patyrusia nevaisingumo srity. Organizmas į stimuliaciją neatsako dėl dviejų priežasčių:
1. Išsekęs kiaušidžių rezervas (būdingas vyresnėms moterims) ir ankstyvas klimaksas. Tai labai aiškiai parodo FSH tyrimas. Ar tau jį darė. Pareikalauk, kad jį padarytų.
2. Netinkamai parinkta dozė - kaltas gydytojas.
Atsakyti
Kriziukai, Telyčėnienė fantastinė gydytoja. Bogdanskienė gal ir labiau patyrusi (vyresnė juk), bet telyčienienė neišpasakytai maloni, dėmesinga ir manau tikrai pakankamai kvalifikuota, jei dirba Bogdanskienės kabinete.
Atsakyti
Daivut, tai va is kur tie ~500 Lt.: Clostelbegyt'o ~20 Lt. (5 tabletes) + Gonal F 1 ampule 90 Lt., o man ju reikejo 4-iu ir Ovidrel'io 1ampule, kuri kainuoja apie 60 Lt. (jei neklystu) po to dar Diuphaston'o kurie kainuoja ~30 Lt. as dar pridedu Materna vitaminus kurie kainuoja ~16 Lt. Stai ir viskas -beveik galima papildomai nieko ir nevalgyti smile.gif . Tai atrodo apytiksliai ir gaunasi 500 Lt. (na keli litai ar ten ar ten, tai nuo tokios sumos nieko nebereiskia). Vaistus leido vyras po oda i subine (pirma karta gyvenime svirksta laike rankose, bet kaip sakoma jei reikia tai reikia). Pirmas kartas buvo neprisviles: sako "as tik prisiruosiau durt ogi ziuriu jau adata sulindus laugh.gif , tai kitus kartus kai stengesi, kad be jo zinios adata neilistu truputuka jutau kaip idure, o kai leidzia tai skauda sad.gif , nes sie vistukai yra skausmingi. Tai va dar teks mano vyreliui pabuti seselu (seseles vyriskoji gimine). Bet sake, kad nemalonu man sikna badyt smile.gif .
Dar tiesa del FSH. Dariau tyrimus FSH, LH ir PRL. Gyd. sake kad viskas normoj. O sako, kai viskas normoj, tai sunku ka nors pasakyt kame problema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Musmiryte: 10 vasario 2004 - 19:24
Liucile, as irgi vaikstau i valstybine ir man niekas nekainuoja (isskyrus tyrimus). O stimuliacija kainavo apie 200 Lt stai kodel:
1) Stimuliuojantys vaistai Klostilbegitas 45 Litai 10 tabl. (kai geriau 5 - subrendo tik 1 folikulas, kai 10 - 2);
2) Issaukiantys ovuliacija vaistai Pregnilis 80 Litu 3 ampules (2 ampules, kad plystu folikulas, 1 ampule po savaites, kad lengviau apvaisintas kiausinelis galetu isitvirtinti gimdoje);
3) Uz vaistu suleidima 20 Litu 2 kartai (pati susileisti nemoku, vyras irgi nemoka, kita karta prasysiu mamos);
4) Palaikantys antra ciklo faze vaistai Dufastonas 30 Litu (kiek suprantu skiriamas kai truksta progesterono, nors pas mane pagal tyrimus progesteronas buvo normoj).
Viso gaunasi 175 Litai (na kiek maziau nei 200 Litu).

Liucile ir jei subresta vienas folikulas pastoti galimybe yra (paprastame cikle dazniausiai tik vienas ir subresta, kai subresta 2 - atsiranda dvynuku tikimybe), tik stimuliacija netenka prasmes, nes tam ir stimuliuojama, kad butu daugiau folikulu ir kad butu didesne tikimybe, kad bent vienas kiausinelis apsivaisins.

O del echoskopijos, tai as savo atveju nematau prasmes stebeti folikulu brendima reguliariai, nes kai ateinu pries numatoma ovuliacija folikulai ir gleivine buna tinkamo dydzio (nebent stebeti tam, kad prakontroliuoti stimuliuojanciuju doze: ja padidinti ar sumazinti to paties ciklo metu). Va tik, manau gal reiketu po ovuliacijos pastebeti, ar tikrai plyso folikulas ir koks gleivines storis, bet to man gydytoja nesiule.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Slyvute: 11 vasario 2004 - 13:00
Na RebekaG galejai Daivutei ir 3 susapnuot biggrin.gif .
Apie stimuliacija. Mane echoskopiskai tikrino gal 6 kartus. Pirmas kartas po Klostilbegyto, po to kiekviena diena po Gonal'io (tai buvo 4 ampules) ir 1 karta po Ovidrel'io. Ir toliau laukimas... Man ar Duphaston'o tabletes ar siaip kas, bet kaip tycia temperatura kabojo iki pat susirgimo 36,9. Buvo gal vienu metu soktelejusi 37,3, bet tai ir buvo tik viena ta diena. Pas mane gleivine per plona nustate, tai auginom wink.gif ir kai uzauginom gleivine ir folikula iki tam tikro dydzio folikula su vaistukais sprogdinom (nors as kartais pagalvoju gal pas mane tik gleivine neuzvesi, o folikulas ir pats uzauga ir suplysta g.gif ). Tai va kaip pas mane viskas yra. Penktadieni einu pirmai apziurai (trecios stimuliacijos) po klostilbegyt'o. Ziuresim ka sakys. Dar turiu as jam klausimu. Taigi...
As tik niekaip nesuprantu kodel man is karto pradejo stimuliacija nuo tokiu brangiu vaistu, nes pvz Slyvutei paskyre kur kas pigesnius, o koks skirtumas tame?
Atsakyti
Panelės, kai aš vaikščiojau pas Klimą (privačiai) man susidarė toks įspūdis, kad jis nevisada išdrįsdavo skirti echoskopiją, nes tai brangu...Todėl tiesiog paprašykit. Aš kartą paprašiau (dėl kitos priežasties), tai jis labai apsidžiaugė smile.gif

Dabar Naivutei - neguosiu dėl to, kad nepasisekė...Žodžiai kvaili...suprantu ir užjaučiu širdyje...
Tikiu stebuklais, žinau, kad kartais jų tenka laukti...Todėl labai puikiai suvokiu, kad man gali irgi nepasisekti nepaisant to, kad absoliučiai viskas yra idealu...Žinau tik, kad nepasiduosiu, ko iš visos širdies linkiu ir tau...Kad tik turėtum sveikatėlės ir, deja, tų nelemtų pinigų...
Dabar konkrečiau smile.gif
Man nėštumo palaikymui skyrė Utrogest tabletes - po 6 vakare į makštį. Šitų vaistų informaciniame lapelyje rašoma, kad juos reikia gerti, bet galima ir TENAI smile.gif Dozę skiria pagal poreikius. Būna, kad skiria dar ir kitų preparatų, bet vėlgi pagal konkrečią situaciją.
Del hipersimuliacijos - žiūrint kokio stiprumo ji buvo. Jei tokia, kad reikėjo statyti lašelines, negerai. O jei tokią, kad tik buvo labai išpūstas pilvas ir kiti pakenčiami požymiai - statistika rodo, kad tokia hiperstimuliacija teigiamai atsiliepia implantacijai, nes būtent implantacijai ir nėštumui reikalingų hormonų yra labai daug.
Šiaip iš tikrųjų labai įdomu, o gydytojai turėjo bent kokį spėjimą, tarkim, nelabai gerios kiaušialąstės, nelabai gera sperma, fragmentuoti embrionai, lėtai besidalijantys embrionai (kelių ląstelių įkėlė į gimdą), plona gimdos gleivinė, sluoksniuota gimdos gleivinė, dar kas nors (ne viską ir aš žinau).
Neprapulk, būtų labai įdomu su tavim pasidalinti smile.gif Ar buvo kokie nors pojučiai po embrionų perkėlimo, jei pameni...

Aš jaučiuosi neblogai, tik pilvą visą laiką jaučiu...Jis visą laiką kažką ten veikia - tai maudžia, tai gurguliuoja, tai kiaušidėse kažkokie diegliai, o jau išsipūtęs...Namuose tik su treningais galiu vaikščioti, o į kelnes jokias nebeįlendu... Na ir verkiu ant kiekvieno kampo ir nieko negaliu sau padaryti...Netyčia užsigaunu - verkiu, netyčia kokį šuduką iš rankų išmetu - verkiu, vyras išeidamas nepabučiavo - verkiu, o pakui....... glostau pilvą iš aiškinu savo vaikų darželiui, kad "aš labai gera, daugiau neverksiu, nesinervuosiu ir būsiu gera gera, tik jūs manęs nepalikt...."

Atsakyti
Oi kaip suprantu tavo savijautą, Daiva...Man buvo lygiai taip pat. Tuos pačius vaistukus "gėriau" į makštį, tik po 2 žirniukus tris kartus dienoj. Gydytoja perspėjo, kad ne viską organizmas pasisavins...
Dėl hiperstimuliacijos lašalinės nestatė, bet aš, mėgstanti greit vaikščioti, tepajėgiau paskutines dienas iki punkcijos tik lėtai šliaužioti dėl didelių skausmų pilve...Po punkcijos iš kart stebuklingai palengvėjo. Tik gydytoja sakė, kad keli folikulai jau buvo spėję sutrukti ( jei nenusisneku) ir buvo skysčio...Liepė gert daug vandens.
Viskas ir pas mane buvo idealu, net pradėjau pergyventi, kad visi tris prigis sad.gif( Baisiai klydau.
Ir dar...Po implantacijos buvo pakilus temperatūra, matyt spėjau peršalt...Gal ir dėl to nepavyko....Gali būti daug priežasčių, bet man gydytoja neaiškino - nepavyko ir tiek..reikia dar bandyti...O tie 10 000 lt? g.gif
P.S. Mano "vaikeliai" buvo pasidalinę į 6-8 ląsteles. O tos begėdės mėnesinės net nevėlavo....
Atsakyti
Sveikutes. Siandien buvu echoskopuotis po 5 dienu stimuliacijos Klostilbegyt'u. Rezultatu ner. Sake nieko nesimato, kad butu uzdereje bent viena folikulas. Sake kad dar gali ir nesimatyti, tai paskyre is karto per visas sventes po 1 ampule Gonal'io. Nelabai supratau kam? Bandziau klaust gal netinka man tas Klostelbegit'as ir kam tada tas Gonal'is, bet jis savam pasauly siandien - apie zvejyba galvoja per tokias ilgas sventes. Man tikrai labai pikta buvo bash.gif ir net isejusi vyrui sakiau, kad keisiu gydytoja.
O inseminacija - kas tai yra ir su kuo ji "valgoma"? Apie jas vis Slyvute raso ir kad pinigeliu kainuoja, kas tai per procedura?
Atsakyti
Musmiryte, Gonalis gerai, tik gali būti jau vėloka, jei nebręsta nei vienas folikulas.Na belieka tikėtis, kad gydytojas žino, ką daro, nors žinai man jau pradeda kelti įtarimą, kad su juo kažkas ne taip...Be to, kažkaip netikiu, kad po 5 dienų stimuliacijos gali nieko nesimatyti, na nebent jei nieko ir nėra...Nors tikrai viliuosi, kad visgi į Gonalį spėsi sureaguoti, tai labai geras preparatas, brangus tik...

Inseminacija - dar vadinama dirbtiniu apvaisinimu "in vivo", t.y. moters organizme. Ji netinkama, jei yra nepraeinami kiaušintakiai (abu), tačiau daro, kai yra problemų su sperma, kai yra imuninis nesuderinamumas, kai yra neaiškios kilmės nevaisingumas ir šiaip šios procedūros esmė ta, kad ji gerokai sutrumpina kelią spermatozoido ir kiaušialąstės susitikimui. Be to, ir sperma yra specialiai paruošiama - atrenkamas tik gerasis "koncentratas". Procedūra susideda iš stimuliacijos, kuri vėlgi turėtų būti sekama echoskopiškai, paskui iššaukiama ovuliacija, o vat spermą įveda ginekologijos kabinete, berods, tiesiai į gimdą.
Kai aš dariausi inseminacijas prieš keletą metų tai kainavo 400 Lt, neskaitant medikamentų (dar apie 100 Lt) ir vizitų pas gydytoją. Kiek dabar nežinau...

Musmiryte, aš užmiršau, ar tu pas Klimą privačiai vaikštai ar į polikliniką?
Kada dabar echoskopija?
Atsakyti