Sveikutės,
Man gimdos nuotrauką darė du kartus Raudonajame Kryžiuje ir vieną kartą Medicinos diagnostikos centre.
Raudonajame Kryžiuje niekas nieko neklausė ir nieko neleido, prie manęs dirbo 2 žmonės, užtai kainavo tik 100 Lt
Diagnistikos centre nieko neklausė, bet leido nuskausminamuosius, dirbo 5 žmonės, kainavo 500 Lt
Diagnostikos centre nejaučiau iš viso nieko.
Raudonajame Kryžiuje pirmą kartą buvo nekas, labai bijojau ir kai pradėjo leisti kontrastą vos ne alpti pradėjau, bet manau, kad tai tik iš baimės...
Antrą kartą Raudonajame Kryžiuje galima sakyti irgi nieko nejaučiau, labai svarbu nusiteikimas. Sakiau sau, kad privalau tai padaryti, kad tai dėl vaikiuko ir pan. Savįįtaiga suveikė. Aš girdėjau, kad moterys savo iniciatyva išgeria nošpos ir valerojonų prieš procedūrą.
Merginos nebijokit. Tai tikrai nėra nei baisu, nei skauda, gąsdina tik nežinomybė. Gydytoja Moiežėnienė labai maloni. Jei pajausite, kad labai bijote, kad skauda, pasisakykit, ji tikrai ir nuramins, ir lėčiau vaistukus suleis. Kartais mėnesinės tikrai daug skausmingesnės būna.
Evasa, dar dėl tų kiaušintakių...Matai, kaiKlimas ir miežėnienė žiūrėjo mano nuotrauką, manau jie smarkiai sau galvos ir nekvaršino. Juk jie žinojo, kad aš vistiek darysiu dirbtinį apvaisinimą, taigi žiūrint formaliai tie kiaušintakiai iš tikrųjų tarsi ir nereikalingi. Jie žiūri grynai kaip medikai - natūraliai pastoti tarsi neturiu nei galimybės, nei laiko, logiška - pašalinti tai, kas gali trukdyti. Aš žiūriu iš kito taško - net jei tai yra rizikos faktorius, aš linkusi už jį kelis kartus susimokėti, tegul ir labai didelius pinigus...
Tavo atveju yra kitaip, toėl ir išpjauti kiaušintakio manau neskubės....Dėl laparaskopijos ir plastinės operacijos....Miežėnienė man sakė, kad po operacijos būna mažiau komplikacijų nei po laparaskopijos. Mane tai nustebino, bet ji sako, kad per laparaskopiją tipo duria aklai ir gali ką nors pažeisti...Kiek čia tiesos tikrai nežinau,nes operacija atrodo sudėtingesnis dalykas ir gijimas daug ilgesnis ir randas nemažas visam gyvenimui. Aš va dabar truputį pasitaisiau (tipo priaugau kelis kg), tai pas mane pilvas ir eina su tokiu grioviu per vidurį (horizontaliai).
Dėl kiaušintakių plastinių operacijų turbūt žinai, kad irgi yra įvairių nuomonių. Kai kurie gydytojai sako, kad jos labai neefektyvios, kad neužtenka rekonstruoti kiaušintakius, neužtenka, kad jie taps praeinami. Dėl sąaugų ir kiaušintakių tiesinimo yra negrįžtamai sunaikinami kažkokie plaukeliai kiaušintakyje, kurie atlieka transportavimo funkciją, t.y. būtent jų dėka juda kiaušinėliai ir spermatozoidai. Nepaisant to visgi visi daktarai daro tas operacijas ir bent jau dalis moterų po šitų operacijų nėštėja.
Ypatingai reikia saugoti save po operacijos - vitaminai, neperšalti, fizioterapija (būtina), nes kiaušintakiai gali vėl suaugti net gydami po operacijos.
O kad būtų daugiau optimizmo noriu pasakyti (jau rašiau kažkur), kad mane Klimas su Miežėniene operavo 1995 metais ir iki šiol vienas kiaušintakis vis dar šiek tiek praeinamas.
Beje, paskui parašysiu labai įdomų linką (rusišką), kur pasakojama apie imuninio suderinamumo testus, kaip jie teisingai daromi ir traktuojami.