QUOTE (Musmiryte @ 2003 12 16, 14:19) |
Mano gyd.Klimas, bet kadangi nuotrauka dare Miezeniene, tai ir ji savo komentara "ipaise" - vienas kiausintakis nepraeinamas ir reikalinga operacija. |
Man nuotrauka irgi parode, kad vienas kiausintakis gali buti nepraeinamas. Bet Miezieniene skyre iki pavasario bandyti, o tada daryti laporaskopija tiksliai diagnostikai. Nuo nuotraukos darymo praejo 4 ciklai, is ju 3 kartus kiausinelis subrendo gerojoj pusej, 1 karta pas gydytoja nebuvau, todel net nezinau kurioj pusej buvo subrendes ir ar is viso buvo. Na bet per ta laika nepavyko. Noriu pasakyti, kad greiciausiai mano beda ne kiausintakiu praeinamumas, o kazkas kita. Ir kad is tikruju kiausinelis nebresta pakaitomis: tai vienoj, tai kitoj pusej. Todel gal tau verta pabandyti stimuliacija ir kelis menesius pastebeti echoskopiskai. Jei tau kiausinelis dazniau bres nepraeinamoj pusej, tuomet pagalvoti apie operacija. Kaip suprantu, tavo atveju darytu operacija, kurios metu atstatytu praeinamuma, juk tau nesiulo salinti kiausintakio? ar as ne taip supratau?
Matai, Daivut, net pats gyd. tiksliai nezino ar tas kiausintakis praeinamas ar ne. Is pradziu sake nepraeinamas, bet paskui as pradejau jo klausineti (nuoboziai) kas ir kaip, sako skystis isteka (neprisimenu, atrodo is kiausides, kuris suslapina kiausintakio sieneles ar kazkas panasaus), tai sakau kaip jis gali isteketi jei kiausintakiai nepraeinami? Ai vienu zodziu daug klausinejau, daug ir jis man aiskino ie galu gale priejom isvados, kad tas kiausintakis gal vis delto ir neuzakes pilnai (dar yra gal koks pratekamumas). Tai va. Tai ir stimuliuos dabar. Nervuoja mane - sakiau jau po nuotraukos tai bus viskas aisku, o cia galima sakyt toj pacioj nezinomybej esu kaip ir pries tai, bet nors jauciuosi dideli darba nuveikusi pradziai
Musmiryte,
Bet tu vis kalbi apie vieną kiaušintakį, tai kaipgi kitas? Teisingai Slyvute sako, jei bent vienas garantuotai praeinamas, taigi visai jau ir neblogai, o žiūrėk dar ir su antruoju neaišku...
Nenukabink nosies, gal tikrai stimuliacija padės
Aš su savo vieninteliu kiaušintakiu (po plastinės operacijos) nuo 1997 metų visgi buvau pastojus net tris kartus (du kartus persileidau, vieną kartą buvo negimdinis nėštumas). Ne fontanai aišku, bet po plastinės sako kiaušintakiai nesmarkiai funkcionalūs tampa, todėl manau turint bent vieną visiškai sveiką kiaušintakį labai net dideli šansai normaliai pastoti. Beje, įdomus dalykas - kadangi dešinio kiaušintakio galima sakyti neturiu, pas mane beveik visus ciklus folikulai bręsta kairėje kiaušidėje
Bet tu vis kalbi apie vieną kiaušintakį, tai kaipgi kitas? Teisingai Slyvute sako, jei bent vienas garantuotai praeinamas, taigi visai jau ir neblogai, o žiūrėk dar ir su antruoju neaišku...
Nenukabink nosies, gal tikrai stimuliacija padės
Aš su savo vieninteliu kiaušintakiu (po plastinės operacijos) nuo 1997 metų visgi buvau pastojus net tris kartus (du kartus persileidau, vieną kartą buvo negimdinis nėštumas). Ne fontanai aišku, bet po plastinės sako kiaušintakiai nesmarkiai funkcionalūs tampa, todėl manau turint bent vieną visiškai sveiką kiaušintakį labai net dideli šansai normaliai pastoti. Beje, įdomus dalykas - kadangi dešinio kiaušintakio galima sakyti neturiu, pas mane beveik visus ciklus folikulai bręsta kairėje kiaušidėje
Taigi, kad nieko neaisku su tais kiausintakiais. Po gimdos nuotraukos Miezeniene pasake, kad desinys - uzakes , o prie kairiojo "kabliuku" neturi. Klimas apie desiniji ta pati pasake (bet kaip minejau isvados priejom kad dar kaip ir pratekamas siek tiek), o apie kairiji irgi kazka suvapejo, kad gali but nepraeinamas. Taigis nuomones issiskyre ir as pasilikau prie geriausios (is mano puses) Viltis visgi mirsta paskutine. Aciu, tikiuosi stimuliacija pades. Kaip ne kaip tai pastangos del pirmojo vaikelio...
Nespėjau perskaityti visų žinučių,bet susidariau nuomonę,kad problemų turi tik būsimos mamytės.Mano atveju,nes tyrėmės su vyru,problemos yra pas vyrą-mažas judrumas,bloga morfologija,super mažas spermijų kiekis.Gal pas ką dar yra tokių problemų-sprendžiamų arba jau išspręstų?Pas mus per 6 metus buvo gavęsis netyčiukas,bet išgyveno iki antro nėštumo mėnesio.Priežasties niekas nežino.
QUOTE (Musmiryte @ 2003 12 17, 11:10) |
Mane tyrimams siunte Klimas i Narmeda |
Jeigu tai Vytautas Klimas, tai man ji isgyre mano rygiete gydytoja. Sake, jei Vilniuje turesiu problemu kada, tai begti pas ji. O maniske gydytoja buvo tokia darboholika, "neponiska", "nefalsyva", atskirianti tikrus daiktus nuo PR . Tai gal tikrai geras tas Klimas .
QUOTE (Daiva_B. @ 2003 12 16, 13:36) |
Perskaičiau dar sykį Take visas tavo žinutes, kad atgaminčiau tavo situaciją... Klausyk, o ką per tuos 3 metus nė vienas daktaras taip net ir neįtaria, kodėl nepastoji...? |
Daiva B.,
Ačiū tau už atsakymą. Jis tikrai man padėjo, kaip ir visada
Na, o tie mano 3 meteliai tikrai prabėgo taip ir neišsiaiškinus tikrosios nepastojimo priežasties. Gydytojai neskubėjo visko spręsti operatyviai, o mes su vyru dar buvome labai "žali" šioje srityje. Atlikus kokį nors tyrimą ir sužinojus teigiamus rezultatus, tolesni tyrimai paprastai nutrūkdavo kuriam laikui, ir būdavo bandoma vėl pastoti "natūraliai". Pvz., mano hormoniniai tyrimai rodė, kad viskas tvarkoj - bandymas pastoti nieko nedarant. Vyro spremos tyrimas rodė, kad nors ir nėra stipri, bet pakankama pastojimui - ir vėl bandymas pastoti nieko nedarant. Nuotrauka rodė nepraeinamus kiaušintakius - problema - sprendimas: laparoskopija. O laparoskopijos metu paaiškėjo, kad jokių pratekamumo problemų nėra - ir vėl nieko nedarom, tikimės pastoti natūraliai. Žodžiu, gydytojai įtikinėjo, kad nėra jokių apčiuopiamų problemų ir tiesiog reikia atsipalaiduoti, išvažiuoti pailsėti ir t.t. Cha, nėra jokių problemų... O ir patiems, kaip ir tu rašei, kartais taip atsibosdavo bevaisės pastangos "pasidaryti vaiką", kad tiesiog eliminuodavom seksą arba visiškai nepaisydavom "reikalingų dienų". Žodžiu, žinoma, ir mes patys kalti dėl šio laikotarpio. Tačiau ir su gydytojais kalbą galimą pradėti tik tada, kai pats esi gerokai pasikaustęs rūpimoj srity. Kitaip nieko gero nesulauksi, ar moki jiems pinigus, ar ne. (O aš, beje, taip pat esu pakeitusi net 4 gydytojus).
Beje, pritariu visoms, kurios ieško daugiau negu vieno gydytojo nuomonės, kai kalba eina apie tokius intervencinius reikalus kaip operacija. Niekada negalima aklai atsiduoti vieno gydytojo nuomonės malonei. Prieš laparoskopiją aš ėjau konsultuotis dar papildomai pas du ginekologus, šeimos gydytoją ir homeopatę. Vienintelė homeopatė, ištyrusi folio metodu, pasakė, kad laparoskopijos man darytis tikrai nereikia, kad ten problemų nėra. Bet jos nuomonę atsvėrė 3 ginekologų nuomonė. O ji pasirodo buvo teisi
Man irgi but idomu nueiti pas ta homeopate - gal galetum adresiuka ar tel numeruka mestelt. O as siandien pasiskambinau savo gyd. del stimuliacijos ir jis man leido gert si pirma cikla be jo prieziuros, bandyt ir kitais metais, jei nepavyktu, testi gydyma su jo prieziura. Gal gi ivyks tas Kaledinis stebuklas .
Musmiryte, as taip ir pagalvojau. Man irgi tuos tyrimus reikejo daryti 3-5 c.d. Tik va pamaniau, jeigu tu gerdama stimuliuojancius darysi tuos tyrimus, ar nebus netikslus rezultatas. Nors aisku, jei gydytojas liepe, tai turbut nebus.
Kaip supratau stimuliuojancius si cikla gersi be prieziuros, bet tuomet nezinosi kaip jie i tavo organizma sureaguos - kiek kiausineliu subres, kurioj pusej. O tu nenori nueiti pas Miezienene viena karta, kad tave echoskopiskai paziuretu pries numatoma ovuliacija? Gal gi gyd. Klimas nesupyktu?
Kaip supratau stimuliuojancius si cikla gersi be prieziuros, bet tuomet nezinosi kaip jie i tavo organizma sureaguos - kiek kiausineliu subres, kurioj pusej. O tu nenori nueiti pas Miezienene viena karta, kad tave echoskopiskai paziuretu pries numatoma ovuliacija? Gal gi gyd. Klimas nesupyktu?
Matai, jeigu tu pirma karta geri stimuliuojancius, tai net nezinai kaip tavo organizmas sureaguos. Juk gali taip buti, kad subres daugiau kaip trys folikulai - tuomet kita karta doze reiketu mazinti, o gal atvirksciai (kaip man) - tik vienas, tuomet kita cikla reiketu doze didinti. Neatmetu varianto, kad kita cikla ir jokios dozes nereikes (ko tau ir linkiu ) Taciau, jei turetum galimybe pasirodyti gydytojui, tai butu ir paciai ramiau. Tik va, kiek tai kainuoja privaciai, tai jau nezinau Na bet bet kokiu atveju linkiu tau kuo didziausios sekmes ir mazo Kaledinio stebuklelio
Musmiryte,
O tu kur pas Klimą vaikštai? Tilto gatvėje ar dar kur? Tilto gatvėje juk jie (Klimas ir Miežėnienė) turi vaginalinį echoskopą, tai ten ir galėtų pažiūrėti. Juk jie kartu dirba, manau tikrai Klimas galėtų net pats suderinti su Miežėniene. Galėtum ten kažkiek gal pamokėti, jei ką... Ir privačiam kabinete pas jį yra vaginalinis echoskopas, ir dirba dar keli ginekologai be Klimo - nemanau, kad norint būtų problema sutarti, kad kitas gydytojas pažiūrėtų. Echoskopija ir konsultacija pirmą kartą ten kainuoja 140 Lt, antrą kartą - 100 Lt, neprisimenu, kokia dalis iš jų yra echoskopija. Nemanau, kad Klimas turi pykti, tu juktik rūpiniesi savo būkle. O ir apskritai mes perdaug leidžiame daktarams reguliuoti savo gyvenimą, aš irgi vis galvodavau - ką daktaras pagalvos, turiu jam visalaik paklusti, būti nuolaidi ir suprantanti...O kas gi mus supras? Mes jiems eilinės ligonės, o mums mūsų gyvenimas vienintelis, todėl reikia išmokti reikalauti, nes jau ta gydytojų frazė - ką padarysi - arba visos jų klaidos ir skėsčiojimas rankomis mums griauna gyvenimą. Va
Pasirodo dabar jau tokia mada skirti stimuliuojančius be priežiūros, vistiek kažkaip su tuo nesutinku Na bet nežiūrint kitų aspektų juk ir pačiai norisi žinoti, ar reaguoji į stimuliuojančius, kiek folikulų subrendo, kurioje kiaušidėje, tikslus ovuliacijos laikas...
Žinai, o mano gydytojos irgi kitą savaitę nebus darbe, tai ji man davė telefonus, į ką kreiptis, jei man reikės konsultacijos arba pagalbos...
Musmiryte, o gal visgi atidėk mėnesiukui ir ramiai atšvęsk visas šventes, nieko tas mėnuo gali smarkiai nepakeisti, o tu bent kuriam laikui atsipalaiduosi ir pailsėsi...
O tu kur pas Klimą vaikštai? Tilto gatvėje ar dar kur? Tilto gatvėje juk jie (Klimas ir Miežėnienė) turi vaginalinį echoskopą, tai ten ir galėtų pažiūrėti. Juk jie kartu dirba, manau tikrai Klimas galėtų net pats suderinti su Miežėniene. Galėtum ten kažkiek gal pamokėti, jei ką... Ir privačiam kabinete pas jį yra vaginalinis echoskopas, ir dirba dar keli ginekologai be Klimo - nemanau, kad norint būtų problema sutarti, kad kitas gydytojas pažiūrėtų. Echoskopija ir konsultacija pirmą kartą ten kainuoja 140 Lt, antrą kartą - 100 Lt, neprisimenu, kokia dalis iš jų yra echoskopija. Nemanau, kad Klimas turi pykti, tu juktik rūpiniesi savo būkle. O ir apskritai mes perdaug leidžiame daktarams reguliuoti savo gyvenimą, aš irgi vis galvodavau - ką daktaras pagalvos, turiu jam visalaik paklusti, būti nuolaidi ir suprantanti...O kas gi mus supras? Mes jiems eilinės ligonės, o mums mūsų gyvenimas vienintelis, todėl reikia išmokti reikalauti, nes jau ta gydytojų frazė - ką padarysi - arba visos jų klaidos ir skėsčiojimas rankomis mums griauna gyvenimą. Va
Pasirodo dabar jau tokia mada skirti stimuliuojančius be priežiūros, vistiek kažkaip su tuo nesutinku Na bet nežiūrint kitų aspektų juk ir pačiai norisi žinoti, ar reaguoji į stimuliuojančius, kiek folikulų subrendo, kurioje kiaušidėje, tikslus ovuliacijos laikas...
Žinai, o mano gydytojos irgi kitą savaitę nebus darbe, tai ji man davė telefonus, į ką kreiptis, jei man reikės konsultacijos arba pagalbos...
Musmiryte, o gal visgi atidėk mėnesiukui ir ramiai atšvęsk visas šventes, nieko tas mėnuo gali smarkiai nepakeisti, o tu bent kuriam laikui atsipalaiduosi ir pailsėsi...
Nera kada ilsetis darboholike esu . O jei rimtai, tai nezinau - kai suzinojau, kad gyd. atostogaus dingo nuotaika ir siaip neramu pasidare kazko. Dabar vel nuotaika liuks (pirma tablete nuryta jau ) - vidine nuojauta kazkokia, kad reikia man si men pabandyti . O del echoskopo ziuresiu - gal ka ir sumastysiu. Tai va, nesugundet manes negert tos tabletytes (cia kaip is tos pasakos "negerk is sios pedos - oziuku pavirsi"), o as paemiau ir isgeriau - kaip bus taip. Nezinau, bet vidinis balsas kuzda nelaukt. Gal...