Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

Sveikutes visos,
Pagaliau prisiruosiau parasyti, kazkokia tragedija mano gyvenime dabar.... is ligu niekaip neisikapstau, jau y depresija puoliau ir nebezinau ar noriu tu vaiku.... gal ir be vaiku visai gerai....
Taigi mano istorija toliau su tom ligom... kaip jau sakiau turejau pusles uzdegima, po keliu dienu pasake nuo ko jy turejau o gi uzsikretus buvau salmonelioze ir ta bakterija kazkaip y shlapimo takus ysisuko, dabar baigdineju gert ampicilina bet nuo atibijotiku prasidejo pienlige taigi dabar bandau isivaduoti nuo jos. Penktadieny dare neshtumo testa ir esu NENESCIA :'( ir baisai supykus ant visu kad kankinu save visokiais vaistais ir procedurom o rezultatu jokiu. Na bet ish kitos puses pagalvoju kad gal ir gerai kad neneshcia shy menesy nes tiek visokiu problemu turejau kad baisu... nezinau koks tas vaiaks butu nuo visokiu vaistu kuriuos ash cia geriau.... Vienu zodziu, esu labai pavargus dabar ir stengiuosi apie visas shitas nesamones negalvot ir pailset, o kita menesy kaip bus taip bus jau nelabai koks skirtumas.... va tai tokios zinios pas mane.
Atsakyti
Na va turiu ir as klausimeliu  ???
Pasiemiau hormonu tyrimus ir nieko nesuprantu:

Progesteronas         Est (nezinau ka reiskia)
Norma            3,28-38,63 ng/ml    48-309 pg/ml
Rezultatas      80,6 nmol/l                1309,2 pmol/l

Kaip tuos litrus pasiversti mililitrais. Arba pas mane viskas 20 kartu per daug, arba 20 kartu per mazai, arba as nieko nesuprantu  ???

Atsakyti
Slyvute, ieškojau tau informacijso apie tos hormonus. Tiesą sakant daugiausia radau matavimo vienetus būtent tokius, kokie pas tave nurodyti normatyvai. Kiek supratau, pas tave progesteronas gerokai per didelis, o to kito niekur neradau tokiais matavimais, kaip pateikei tu. Mano supratimu, tai estradiolas (ar -is). Abu šie hormonai atsakingi už antrąją fazę. Taigi jei diagnozuos čia pakitimų, tiesiog greičiausiai turi problemų su implantacija. Radau daug visokiausių (labai skirtingų) diagnozių, tačiau žinai nenoriu kišti savo diletantiško trigrašio, ir taip užtektinai save prigasdinam ir sau "prisimeluojam", todėl palaukim kvalifikuoto gydytojos komentaro.
Būtinai parašyk, kai sužinosi. Tik vėlgi nepulk nervintis anksčiau laiko - hormonai nesunkiai sureguliuojamas dalykas.
Atsakyti
Slyvute,

vakar vėlai vakare dar radau poroj vietų parašyta, kad svarbu jog šių hormonų nebūtų per mažai, o jei per daug, tai vaisingumui yra kaip tik gerai. Progesterono pas tave tikrai gerokai per daug. Jei tau darė jį gale ciklo, norma nmol/l yra 10-40. Tik Estradiolio neradau taviškiais matavimo vienetais, tačiau radau konsultuojamą moterį, kurios Estradiolis 1364, ir gydytoja sako, kad viskas OK, nes tik per žemi rodikliai yra blogai.
Atsakyti
Aciu uz pagalba  :)

As vakar irgi visur ieskojau tu normu. Kiek radau, visur skirtingai (matyt nuo laboratorijos priklauso). O vienam puslapyje buvo parasyta, kad progesterono matavimo vienetai pasivercia tokiu budu:
ng/ml x 3,18 = nmol/l
Jei taip supratau, tai tuomet pagal mano duomenis progesteronas normoj. Bet va estradiolis tai tikrai virs normos. Aisku cia tik speliones, bet bent jau zinau tikrai, kad viskas auksciau, o ne zemiau normos ir viliuosi, kad tai nesunkiai pataisoma (jei aplamai reikia taisyti).
Pas gydytoja pakliusiu tik kita savaite ketvirtadieni, tuomet parasysiu kaip yra is tikruju.
O gal kas zino, jei antros ciklo fazes hormonai negerai, ar vaistus skiria antroje ciklo dalyje ar ir pradzioje taip pat skiria  ???
Siaip pas mane FSH, LH, Prolaktinas, hTSH (skydliaukes h.) normoj, tai gal nieko baisaus, kad pas gydytoja pakliusiu kito ciklo pradzioje ir ji dar spes ta pati cikla skirti vaistu antrai ciklo daliai pakoreguoti  ???
Atsakyti
Sveikos,
Nu va truputis ziniu ish mano daktaro... trecia ciklo diena nuejau ir padare man ultra garsa ir hotmonu tyrima, rado 2 cistas ant kaires kiausides sad.gif ir dvugubai didesnis estrogeno kieskis kraujyje, taigi sy menesy liepe gert kontraceptines tabletes nes jos tipo padeda sumazint cistas. Isvados tokios kad sy mensy nieko nebus ir nieko nedarys dakatarai tiesiog praastas ciklas :-[.
Daiva_B, cia tau turetu buti ydomu nes as naudujau praeita menesy tokius vaistus kuriuos tu naudosi tikriausiai sy cikla pries IVF kad subrandintum kiek ymanoma daugiau kiausiniu ir geriasnes kokybes (na cia vaistai tam bus tau duodami:)), taigi galiu papasakot is savo patirties dabar:). Kai mano folikulai suaugo iki tam tikros ribos kai tu turi pradeti ovuliuotis ir ish folikulu isleisti kiausinius tai mano daktaras per greitai sumazino mano doze vaistu ir as pradejau ovuliuoti 2-3 dieno per anksti (siaip kai tu ant tu vistu tai mano atveju turejau susileist ovuliavimo hormonu viena karta ir tada pradedi ovuliuoti). Taigi as pradejau ovuliuoti pati per anksti ir folikulai buvo puse velnio bet norejo daktaras ju didesniu (bet buvo saukstai po pietu) ir kadangi ash turejau viso 13 folikulu uzauginus praeita cikla ir puse ju buvo labai mazi jie turejo iseiti su menesinem, bet jie buvo per mazi ir mano organizmas pagavojo kad cia nauji jau uzaugo ir ju neisvale uz tai atsirado cistos, taigi ka noriu tuo pasakyt Daivut, kad atsargiai ir labai ziurek ka daktarai sako ir nebijok gincytis ir klausti klausimu taip gal sutaupysi kelis ciklus ir nereiks tau kentet kaip man.... na ner taip blogai, tik tas laukimas varo is porto ir tiek. Kai labai buna blogai as vis nueinu ir paskaitau ta Slyvutes versta laiska kur Mzylis rasho Mamai smile.gif tai tada kazkaip lengviau pasidaro smile.gif.  
Atsakyti
Eglinius,

Man du kartus buvo cistos. Abu kartus išsigydžiau su kontraceptikais, tik gerti juos reikėjo du mėnesius, nes po pirmo mėnesio jos buvo tik sumažėję (antrą kartą ir pasidalinę į kelias dalis). Pirmą kartą buvo viena cista, antrą kartą - dvi. Na, matyt, po stimuliacijų dažnai taip būna, kad cistų priauga. Per IVF, kiek skaičiau, cistas išpunktuoja kartu su folikulais, o pas tave juk viskas liko viduje sad.gif Gaila, žinau, kaip gaila prarastų ciklų...Šiaip tai aišku pikta - ir folikulus tavo pražiopsojo ir dar cistų priaugino...

Eglinius, o kokius vaistus tau buvo paskyrę stimuliacijai (gal rašei, nebepamenu)?
Atsakyti
Daiva_B,

As nezinau ar tokius pat vaistus vartoja europje, bet jei ydomu gali pasiskaityt internete ka tie vaistai daro. Pirma puse ciklo iki ovuliacijos vartojau Repronex dviguba injection (leidziami shitie vaistai) ir Gonal F 150 IU (irgi leidziami) o po ovuliacijos naudojau Prometrium 100g du kart dienoj tabletes reikejo detis y vagina.
Atsakyti
Sveikos brangiosios sad.gif

Na va, kartais ir man nervai nebelaiko, dėl š...... pražliumbiau pusę dienos.
Nuėjau šiandien pas gydytoją pasiruošusi gauti visus paskyrimus dėl IVF. Deja, spermos pasėlis išaugino streptokoką. Gydymas 12 dienų, paskui pakartitinis tyrimas ir rezultate mes vėl nebespėjame į ateinantį ciklą. Užsiutau nerealiai, negi nebuvo galima to tyrimo padayti anksčiau, juk jau vaikštau pas gydytoją keletą mėnesių...Iš dalies patys kalti, aišku, jei vyras būtų prisiruošęs iš karto, kai paskyrė šį tyrimą, gal dar ir būtume spėję. Kuriem galam tuomet tris mėnesius gėriau visokiausius vaistus, jei dabar vėl reikia daryti pertrauką...Taip ir norisi visus daktariūkščius iššaudyti. Nekenčiu daktarų >:(
O ir pas mane tepinėlyje dabar jau kažkokių lazdelių rado, kurių dar prieš mėnesį nebuvo. Ir kaip tada pasiekti visiško sveikumo, jei per tą mėnesį net su vyru nesimylėjau (per tuos visus gydymus).
Žodžiu suplojau eilinius 50 Lt už konsultaciją, eilinius 80 Lt už vaistus ir toliau lauksiu tos jau visai neberealios datos, kada pagaliau realiai priartėsiu prie to IVF.
Atsakyti
Sviekutes,
Na paskaitinejau ka jus cia per savaitgaly prirashet... kaip supratau prasidejo uzdegimu ir visokiu kitokiu nesamoniu sezonas cia pas mus... vat ash pasidariau prolaktino tyrima ir normaliai jis turi buti iki 25 pas mane lygiai 25 geriant vaistus kad sumazintu tai, taigi padidino vaistu doze... toliau patikrino mano etrogeno kieky, norlamus (ciklo pradzioj) yra iki 70 pas mane 163 kazkokia tragedija, niekiap nesusitvarkau su tais hormonais. Vel ciklas prarastas dabar geriu kontraceptines tipo jos turetu sulygint hormonus ir kita menesy JEI VISKAS BUS GERAI pradesim ish naujo skatint kiaushides... kazkoks kosmaras... nejau niekadneateis ta diena kai pasakys kad as laikiuosi....
Atsakyti
Vakar per zinias viena akim maciau reportaza apie ta konferensija, kuria minejo Rasma. Esme ta, kad nebebus leidziama dirbtinai apvaisinti vienisu moteru, tu, kurios neturi partnerio. Ir dar kazkokia amziaus riba minejo. Tik bijau sumeluoti. Atrodo, kad tai 45 m. Bet nenugirdau, ka lems tas amzius.

http://www.delfi.lt/....php?id=2936614
Atsakyti
Sveikutės smile.gif

Tai va, ką tik gavau spermos pasėlio ir mano tepinėklio atsakymus - jie idealūs ;D ;D ;D
Rytoj 11.30 val. šiaušiu pas gydytoją ir tikiuosi, kad pagaliau bus "įjingta" žalia šviesa mano IVF. Šita pertrauka buvo labai naudinga, į IVF pradėjau žiūrėti daug ramiau ir net apsipratau su variantu, kad iš pirmo karto gali ir nepavykti, taigi mobilizuoju visas jėgas užsidirbti pinigų keliems bandymams.
Rytoj parašysiu...

Įdomu, kur mūsų Eglinius prapuolė...Tikiuosi, nieko blogo su sveikatyte...
Aga, kaip tavo uždegimai, na negi taip jau sunku juos išgydyti, kur tai matyta, kad per tiek laiko net skausmo neneuima. Aga, o gal pas tave visai ne su moteriškais dalykais negerai, gal tiesiog koks šlapimtakių uždegimas. Ar bent darė šlapimo tyrimą.

Slyvute, taip, Take aš Dabuka ;D Tai tave jau pradėjo stimuliuoti?
Atsakyti