Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2010 12 28, 21:41)
ne aš siūliau užduotį, todėl neapsiimsiu apibendrinti. Dar praleisiu kokią detalę.

tai kas siule jau nebepamenu smile.gif nemetykit taip vienas nuo kito atsakomybes, nes liksim be uzduoties lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(qrwaLT @ 2010 12 28, 20:11)
nu ne iskart, is pradziu pusmeti 450d su 2m kitiniais turejau, bet netenkino kokybe. Wisi ff gyre, tai ir nusipirkau, kad poto su Sigma nesipjautu. O nuotraukos nepagerejo. Fotiko nuostatas zinau, bet su kompozicija nesiseka. Nuotrauku db negaliu ikelti, nes esu Minske, ir pabaigiau jau ineto limita- brangiai gautusi. Fotikas liko namie LT.
http://www.efoto.lt/user/qrwalt galit sita nuoroda pasiziuret kelias nuotraukas.
P.S. as ne mergaite, o berniukas. blush2.gif

na va eilinis pvz, kad fotkina ne fotikas, o zmogus. Sveikas prisijunges ir kibk i namu darbus 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(Forgete @ 2010 12 28, 21:43)
na va eilinis pvz, kad fotkina ne fotikas, o zmogus. Sveikas prisijunges ir kibk i namu darbus  4u.gif

tą patį pagalvojau smile.gif sėkmės moksluose naujai prisijungusiems
Atsakyti
as nelabai isivaizduoju ka ten taisyklese apibendrinti, tiksliau neisivaizduoju tikslo. Paimam viena apsvietimo schema ir visi su ta schema kazka pafotkinam? Ar fotkinam belenka, ar fotkinam kazka normalesnio, na tipo su mintim, o ne siaip pykst?
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 28, 21:49)
as nelabai isivaizduoju ka ten taisyklese apibendrinti, tiksliau neisivaizduoju tikslo. Paimam viena apsvietimo schema ir visi su ta schema kazka pafotkinam? Ar fotkinam belenka, ar fotkinam kazka  normalesnio, na tipo su mintim, o ne siaip pykst?

tai vat ir reiktu tas mintis apibendrinti rolleyes.gif
Atsakyti
na aš tai jau kelinta diena kaip zyziu dėl tos užduotis, bet jei visi neišsako sako nuomonės nu neturėsim tos temos. Nesunku juk brūkštelti savo nuomonę. Fotografuojam būtinai portretus ir būtinai kaip nors įdomiau, ne nuobodžiai. Ar vistik šįkart geriau koncentruotis į techninę pusę, t.y. šviesos išdėstymą ir palikti galimybę fotografuoti kokį nors daiktą.
Man tarkim gerai visi variantai, kokį pasirinksit, toks tiks. Tai reikia tiesiog kitų pasisakymų. Ar visi norintys sudalyvauti turės modelį fotografavimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 28 gruodžio 2010 - 20:59
QUOTE(Yvette @ 2010 12 28, 20:58)
na aš tai jau kelinta diena kaip zyziu dėl tos užduotis, bet jei visi neišsako sako nuomonės nu neturėsim tos temos. Nesunku juk brūkštelti savo nuomonę. Fotografuojam būtinai portretus ir būtinai kaip nors įdomiau, ne nuobodžiai. Ar vistik šįkart geriau koncentruotis į techninę pusę, t.y. šviesos išdėstymą ir palikti galimybę fotografuoti kokį nors daiktą.
Man tarkim gerai visi  variantai, kokį pasirinksit, toks tiks.

manau reikia palikt ir daikto fotkinima, gal ne visi turi ka portretint. Del idomumo tai gal kaip kam iseis, nes bijau kad daug kas issigas ir visai nefotkins.
Atsakyti
aš tai kai dar visiškai žalia lempų panaudojime, tai kol kas fotografuosiu kokį nors daiktą- nes man labai trūksta dar teorijos ir praktikos... o jei ten man kas nors pavyks, tai galėsiu ir kokį portretą pabandyti ax.gif

Jei, sakykime, pasiimu stalinę lempą, reiktų sukti galingesnę lemputę? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 28 gruodžio 2010 - 21:03
QUOTE(Yvette @ 2010 12 28, 21:08)
o kas būtent tau nesigauna? Jei turi kažkokių konkrečių klausimų, gali ir až brūkštelti. Radusi laiko pasistengsiu atsakyti.

Jums visoms/ -iems itikt. laugh.gif Juokaaaaaaaaaauju... smile.gif Aciu uz pasiulyma. 4u.gif 4u.gif 4u.gif Paciai atrodo taip grazu. Cia- priesingai. Nezinau... Nei patarimu kazkokiu konkretesniu sulaukiu, nei siaip konkretesnes kritikos. Zinau, kad nuobodziai as cia postringauju, bet tikriausiai ne visiems lemta ismokti, kad ir koks didelis noras yra. 4u.gif

Dabar dar vienas klausimas. help.gif PS man neleidzia issaugoti jpg formatu. Issaugot leidzia tik TIF formatu. O jo printeris nemato. Negaliu foto pagaminti. help.gif Kaaaaaaaaa daryyyyyyyt??? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 12 28, 21:19)
Jums visoms/ -iems itikt.  laugh.gif Juokaaaaaaaaaauju...  smile.gif  Aciu uz pasiulyma.  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Paciai atrodo taip grazu. Cia- priesingai. Nezinau... Nei patarimu kazkokiu konkretesniu sulaukiu, nei siaip konkretesnes kritikos. Zinau, kad nuobodziai as cia postringauju, bet tikriausiai ne visiems lemta ismokti, kad ir koks didelis noras yra.  4u.gif
Dabar dar vienas klausimas.  help.gif PS man neleidzia issaugoti jpg formatu. Issaugot leidzia tik TIF formatu. O jo printeris nemato. Negaliu foto pagaminti.  help.gif Kaaaaaaaaa daryyyyyyyt???  bigsmile.gif

nu turi leist... darai save as, o ten kur 'format', rinkis jpg
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 28, 22:35)
nu turi leist... darai save as, o ten kur 'format', rinkis jpg

zinau kur reikia pasirinkt formatus, bet man tokio isvis net neduoda. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 28 gruodžio 2010 - 21:39
QUOTE(Yvette @ 2010 12 28, 20:58)
Man tarkim gerai visi  variantai, kokį pasirinksit, toks tiks. Tai reikia tiesiog kitų pasisakymų. Ar visi norintys sudalyvauti turės modelį fotografavimui.

aš už tai kad ir daikta fotkint būtu galima, nes manau modeliuko neturėsiu blush2.gif

QUOTE(kristukass @ 2010 12 28, 21:19)
Jums visoms/ -iems itikt.  laugh.gif Juokaaaaaaaaaauju...  smile.gif  Aciu uz pasiulyma.  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Paciai atrodo taip grazu. Cia- priesingai. Nezinau... Nei patarimu kazkokiu konkretesniu sulaukiu, nei siaip konkretesnes kritikos. Zinau, kad nuobodziai as cia postringauju, bet tikriausiai ne visiems lemta ismokti, kad ir koks didelis noras yra.  4u.gif
Dabar dar vienas klausimas.  help.gif PS man neleidzia issaugoti jpg formatu. Issaugot leidzia tik TIF formatu. O jo printeris nemato. Negaliu foto pagaminti.  help.gif Kaaaaaaaaa daryyyyyyyt???  bigsmile.gif

klausimas pasistojo smile.gif)) o kiek laiko bandai susidraugaut su fotiku?

sėkmės naujokams, dėl 5D tai pavydas užgraužė, ir dar karta įrodymas kad ne fotikas daro notraukas, ir kai nesigauna tai ne fotikas kaltas o tarpinė biggrin.gif

Ramios jums nakties
Atsakyti