Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rarity @ 2010 12 31, 11:31)
Aš tai dar turiu svaigimų, tik kad man jų nereikia smile.gif Noriu fisheye, bet visi, kuriuos galėčiau įpirkti tik cropui, dar noriu 85 mm. Tą tai reiks įsigyti. Turiu nelabai reikalingą 17-40, reikėtų išmainyti į ką nors.

o zuviaakis tai jau kiek mm turetu buti? 17-40 ant ff tai jo, toks abejotinas variantas. o kiek f?

QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 31, 11:33)
Kai aš jo šito klausiau jis man iš vis neacakė... Ot koks. AŠ KĄ NEMATOMAI RAŠAU? biggrin.gif

Sveikinu. 4u.gif

O 50mm, 1.4f, 16-85mm tinka ant ff? biggrin.gif

tai kad tu ir klausi - "gulejau nakti ir galvojau" lotuliukas.gif tai ka padorus vedes vyras gali atsakyt i toki tavo klausima biggrin.gif
Atsakyti
o sakykit 50mm 1.4 ir 1.8 skiriasi tik šviesumu ar dar kažkuo? Nes aš turiu tą 1,4 bet ką žinau, manau pakaktų iki 1,8 atverta diafragma.. Nes ant 1,4 fotkint ne visada jau tinka portretus, labai kažaip sulieja viska jau šalia esant... g.gif Tai sakau ar verta tą šviesų pirkt, jei galima vos tamsesnį ir vos ne pusiau pigiau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 31, 11:37)
o sakykit 50mm 1.4 ir 1.8 skiriasi tik šviesumu ar dar kažkuo? Nes aš turiu tą 1,4 bet ką žinau, manau pakaktų iki 1,8 atverta diafragma.. Nes ant 1,4 fotkint ne visada jau tinka portretus, labai kažaip sulieja viska jau šalia esant...  g.gif Tai sakau ar verta tą šviesų pirkt, jei galima vos tamsesnį ir vos ne pusiau pigiau? g.gif

taip kaip su 1.4 nefotkini ant 1.4, taip su 1.8 nefotkinsi ant 1.8. As su 1.8 fotkinu kazkur nuo 2.2. O dar tas slykstus bokeh 1.8. Jei gali pirk gera daikta - 1.4 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 31, 11:34)
o zuviaakis tai jau kiek mm turetu buti? 17-40 ant ff tai jo, toks abejotinas variantas. o kiek f?
tai kad tu ir klausi - "gulejau nakti ir galvojau"  lotuliukas.gif  tai ka padorus vedes vyras gali atsakyt i toki tavo klausima  biggrin.gif

aaa, o tu ta žiežula žmona, katra fiksuoja kas apie jos vyrą naktį galvoja ir tyli tyli biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Nu galėjo pasakyt, kad apsigynė ir viskas smile.gif Aš tiesiog vis atsigulus sustabdydavau smegenis nuo dienos sukimosi ir prisimindavau ko dar nepadariau, neaplankiau, neuzrašiau, nepaskambinau ir pan... Tai va, registruodama savo darbus smegeninėj, vis prisimindavau tavo vyrą ir jo gynimąsi.. Visgi, svarbus įvykis žmogaus gyvenime smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Forgete @ 2010 12 31, 11:39)
taip kaip su 1.4 nefotkini ant 1.4, taip su 1.8 nefotkinsi ant 1.8. As su 1.8 fotkinu kazkur nuo 2.2. O dar tas slykstus bokeh 1.8. Jei gali pirk gera daikta - 1.4 smile.gif

jo, supratau... Kaži dar ar zoomas mano tiks ant ff ? 50mm kaip supratau, tinka... bigsmile.gif Čia tik šiaip, bendram išprusimui klausiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 31 gruodžio 2010 - 11:46
QUOTE(Pukis01 @ 2010 12 31, 11:31)
techninėje  charakteristikoje rašo, kad D90 matrica-jutinkis 24 mm,kaip tada suprasti 23.6 x 15.8 mm?
Atleiskit, kad tokiais klausimais trukdau

http://www.dpreview....n/nikon_d90.asp
Suapvalino gal biggrin.gif

tai kad tu ir klausi - "gulejau nakti ir galvojau"  lotuliukas.gif  tai ka padorus vedes vyras gali atsakyt i toki tavo klausima  biggrin.gif

hah.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 31, 11:33)
Kai aš jo šito klausiau jis man iš vis neacakė... Ot koks. AŠ KĄ NEMATOMAI RAŠAU? biggrin.gif

Sveikinu. 4u.gif

O 50mm, 1.4f, 16-85mm tinka ant ff? biggrin.gif

Na forgetė laba gerai tau atsakė biggrin.gif o koks čia 16-85? Nikono? Tada jis tik cropui smile.gif

Na, norėčiau 10-24 (kažko tokio) Maniškis 17-40 f 4 L'kė. Labai geras stiklas peizažams, pastatams. Su cropu buvo pilnai naudojamas, dabar su ff, pločio ir 24-70 užtenka.
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 31, 11:49)
Tiny jau nebetenkina D90? Ot tai tau smile.gif Nefotkink kartu su DI wink.gif

Nu geresnis nei D60 tuom, kad su triuksmais geriau tvarkosi, bet spalvos manes netenkina nuo pat pradziu... nors po biski priprantu jau smile.gif Nepirksiu naujo greitai dar... lauksiu ir as kol pigiau bus smile.gif Objektyvu pirmiausia reikia smile.gif

QUOTE(robobebras @ 2010 12 31, 11:56)
nu kaip sakoma dvidesimt minuciu gedos ir viskas tavrkoj smile.gif. Siaip viskas tvarkingai ir normaliai, technologijos mokslu sritis pas mane smile.gif.

Seveikinimai 4u.gif

QUOTE(Forgete @ 2010 12 31, 12:27)
o as ir nematau ka pirkt, su 50mm as netelpu. 35 sako nieko gero, o ir kampas jau toks kad viskas griuva. Tuo labiau 35mm taip nebeisplaus vaizdo. tai irgi sedziu rami kaip belgas, ka turiu to uztenka. va jei kokias varnas sugalvociau fotkint tai zooma pirkciau,  o dabar varnos manes nedomina.  rolleyes.gif

As tik 35 mm ir turiu, bet noreciau pasikeisti i 50 1.4 f Del vaizdo isplovimo, tai ka as zinau, normaliai... tik man jis koja kisa portretus is arti fotografuojant, daznai koks zandas patinsta hihihi.gif Arba pvz. vaika fotografuojant galva labai didele pasidaro smile.gif Dabar galvoju, kad man reikia dvieju: 50 mm ir kito kokio zoomin'io iki 50 mm. Tie su dideliais mm super lauke fotografuojant, bet as ju net nenulaikau, tai ir negalvoju net... smile.gif

QUOTE(Forgete @ 2010 12 31, 12:39)
taip kaip su 1.4 nefotkini ant 1.4, taip su 1.8 nefotkinsi ant 1.8.

drinks_cheers.gif
Papildyta:
Tiesa, rarity, DI ir turejau omenyje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 31, 11:58)
Na forgetė laba gerai tau atsakė biggrin.gif o koks čia 16-85? Nikono? Tada jis tik cropui smile.gif

Jo, Nikono. Blyn unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 31, 11:39)

nesutinku - aš kaip tik ant 1.8 fotkinu. Va pvz.
user posted image
Atsakyti
rarity cia maza fotke, o jei pasididintum tai manau nebutu to tokio gerulio astrumo
Atsakyti
As irgi daznai ant maziausios f fotografuoju, bet daznai plaukia vaizdas.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 31, 11:37)
o sakykit 50mm 1.4 ir 1.8 skiriasi tik šviesumu ar dar kažkuo? Nes aš turiu tą 1,4 bet ką žinau, manau pakaktų iki 1,8 atverta diafragma.. Nes ant 1,4 fotkint ne visada jau tinka portretus, labai kažaip sulieja viska jau šalia esant...  g.gif Tai sakau ar verta tą šviesų pirkt, jei galima vos tamsesnį ir vos ne pusiau pigiau? g.gif

Pas f/1.4 yra zymiai grazesnis boke. O ir apie pacia f/1.8 korpuso kokybe geriau patyleti...
Atsakyti