o as jau Kaune pas mama siltai sau sedziu ryt ruosimes vaises
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 30, 19:54)
tai niekas ir nesako, kad negali. bet man vis tiek keista ta manija.. pvz, kodel tu jo nori? siaip idomu. as galiu kad ir ryt ji nusipirkt, bet man jo dar nereikia. nes manau, kad su savo esamu as galiu padaryt labai labai super foto, bet turiu pati labiau stengtis ir save tobulint, o ne technika keitaliot.. cia ne tau taikau, jei ka, tiesiog mastau
Tik nesakykit, kad jau turiu ir t.t. Taip susiklostė aplinkybės, kad turiu. Tikrai kur kas geresnė investicija į save, į žinias. galų gale į geresnį objektyvą ar apšvietimą, jei jau labai reikia pirkti.
Dar galiu papasakoti jausmą, kuris apėmė pašmus į rankas marką - visiškas nusivylimas. Išore identiškas mano turėtam 40D, tik, kad be išorinės blykstės, fokusavimo taškų tiek pat, plastmasė tokia pat. Pirma mintis - nu ir nafik man jo reikia. Turiu jau gerą porą mėn, bet praktiškai pradėjau fotkinti (su noru) tik nuo užvakar. Tai va, tokia istorija.
QUOTE(frederica @ 2010 12 30, 20:30)
Nugi labukas visiems
Nu, kažkuri rašė - mažiau plepėk, eik fotografuot.
Ale jūs man pasakykit( nu, nebeplepu kuris laikas jau visai ) kada jūs fotografuojat, kas jums vištas ir pyragus iškepa, kas sufarširuoja lydekas, kas supjausto baltą mišrainę( blyn visą dieną dirbu ) ir aplamai ...kaip suspėjat per šventes.
Ale jūs man pasakykit( nu, nebeplepu kuris laikas jau visai ) kada jūs fotografuojat, kas jums vištas ir pyragus iškepa, kas sufarširuoja lydekas, kas supjausto baltą mišrainę( blyn visą dieną dirbu ) ir aplamai ...kaip suspėjat per šventes.
Ačiū už sveikimus tave taip pat su šventėmis.
Dėl mišrainių lydekų ir t.t. ... to aš tiesiog nedarau Pas mane kažkaip kitokios šventės - be daugybės maisto
Aciu, ir tave ir tavo seima nuostabia:)
Su šventėm ir jus visus O tie pirstu antspaudeliai nerealus
QUOTE(hazelnut @ 2010 12 30, 20:18)
nu taip, bet kai žmogus nenutuokia kaip sufokusuot, tai instrukciją peržvelgt reikėtų bent jau. nenorėkit, kad viskas kaip ant lėkštutės būtų padėta. Aš manau, kad instrukcijoj verta perskaiti apie: ISO, fokusą, diafragmą ir išlaikymą, ekspoziiją. visa kita, nebūtina ir ateina vėliau. Viską išbandyt praktiškai, skaitant instrukciją mokytis, o ne kiekvienam atėjus uždavinėt tuos pačius klausimus.
Aišku be reikalo aš gal čia įsikišau, kai temoj nedalyvauju. bet tokia tatai mano nuomonė.
Aišku be reikalo aš gal čia įsikišau, kai temoj nedalyvauju. bet tokia tatai mano nuomonė.
Ne be reikalo... Kai kuriu klausimu gal ir reikia, kad pasiklaustu, bet reikia kad kazkas pasakytu, jog ir instrukcija reik perskaityt
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 30, 20:22)
nu as manau, kad kiekvienai technikai reik uzaugt. ir kazkaip tolygiai iki to eit, o ne pirkt vien del to, kad.. net nezinau priezasties jau cia buvo vienas geras irodymas, kaip ff ne viska reiskia tai as pvz labiau investuosiu i save, o ne tik i technika
Manau, kad tu simtu procentu teisi.... Dar drysciau sakyti, jog galima i koki objektyva investuoti ....
O siaip su tarkim mano ir daugelio cia turimu d90 galima tikrai puikiai verstis... del triuksmu, jis drysciau teigti, kad pakankamai nedaug triuksmauja, lyginant su tarkim mano turetu 450d.... iso drasiai galima kelti iki 800, o ir iki kokio 1250 dar pakenciami rezultatai... Taip tai jau ne stokines fotkes, bet tokiems darbams isvis atskira tema.... Taigi manau, kad del FF nereik persistengt ir skubet, bet kitavertus, gerai cia kazkas sake, kad jei tik galit sau leisti ir nuo to jums bus geriau, tai tada pirkit
QUOTE(frederica @ 2010 12 30, 21:30)
Nugi labukas visiems
Aš skubu visus pasveikint su artėjančiais Naujaisiais metais, myliu, bučiuoju, atnešu seną ( Kalėdinį ) atviruką, nes naujo jau turbūt nespėsiu pasiūst.
Aš skubu visus pasveikint su artėjančiais Naujaisiais metais, myliu, bučiuoju, atnešu seną ( Kalėdinį ) atviruką, nes naujo jau turbūt nespėsiu pasiūst.
Tave irgi su sventem ir visokiausiu ten linksmu, geru, pilnu meiles ir zinoma kurybos meteliu
O del suspejimo, na kaip ir ruosiuosi, bet netiek daug gal, kad didelius stalus reiktu nukloti... tai va diena sukuosi, o vakare paguldau mazge ir jau skiriu laiko sau nes butent tos 4-5 valandos gali buti tik mano.... aisku labai gaila, kad jau tamsu buna... bet nieko... ateis pavasaris ir as atsigausiu.... O kolkas del darzelio padariniu nusprendziau ziema praleisti namie su dukra ....
Del ff, nereikia tokiu skambiu fraziu kaip "uzaugt iki technikos". Tiesiog reikia zinoti konkrecius skirtumus ir spresti ar tau jie aktualus ar ne. Cia kaip tik "sumazejimas" gaunasi, nes nereikia taip labai sukt subines ziurint koki cia iso pasirinkus, kaip cia geriau fona suliejus, kaip cia grazesnes spalvas padarius ir triuksmus sumazinus su photoshopu.
Cia panasiai galima sakyt kad reik uzaugt iki geresnio objektyvo, na yra etapas kai reikia augti, kol nesupranti kas tas objektyvas, kas tas f ir kas tie milimetrai, bet tas laikas tikrai gana trumpas. Taip ir su ff - issiaiskini kuo jis skiriasi, tuo ir baigiasi visas "augimas", pats fotkinimo procesas juk nepasudetingeja, tie patys keturi nuvalkioti dalykai - zidinio nuotolis, f, iso, islaikymas.
Alabama geros tavo, abi . Man pirmoji biski labiau patinka
frederica, fains tavo atviruks!
Cia panasiai galima sakyt kad reik uzaugt iki geresnio objektyvo, na yra etapas kai reikia augti, kol nesupranti kas tas objektyvas, kas tas f ir kas tie milimetrai, bet tas laikas tikrai gana trumpas. Taip ir su ff - issiaiskini kuo jis skiriasi, tuo ir baigiasi visas "augimas", pats fotkinimo procesas juk nepasudetingeja, tie patys keturi nuvalkioti dalykai - zidinio nuotolis, f, iso, islaikymas.
Alabama geros tavo, abi . Man pirmoji biski labiau patinka
frederica, fains tavo atviruks!
frederica aciu uz palinkejimus
Idedu viena is juostos.Pazindinuosi su skaneriu tai kitos bus veliau
Biski fotkusas nusokes
Su pamusta rankele...
Biski fotkusas nusokes
Su pamusta rankele...
QUOTE(Forgete @ 2010 12 30, 19:20)
o mane labai suerzina kai fotkini tarkim savo vaikus ir tau pritruksta butent to ff sviesumo ir butent to ff platesnio kampo. Atrodo kaip ir geras kadras, bet per savo triuksmus turi keliaut siukslinen. Ir kai tave tas diena is dienos nervina tos pacios bedos, tai ir pradedi galvot apie kitus pirkinius. Dabar tam kad nufotkinciau turiu traukt blykste, turiu traukt papildomus priedus , o rezultatas vistiek ne toks koks butu prie naturalaus apsvietimo. As pajuokavau del bandos jausmo, kol kas tikrai sau negaliu sito malonumo leisti ir esu tokios nuomones kad toks daiktas turi save atpirkti, t.y. atidirbti savo kaina...
Būtent
QUOTE(robobebras @ 2010 12 30, 22:48)
Del ff, nereikia tokiu skambiu fraziu kaip "uzaugt iki technikos". Tiesiog reikia zinoti konkrecius skirtumus ir spresti ar tau jie aktualus ar ne. Cia kaip tik "sumazejimas" gaunasi, nes nereikia taip labai sukt subines ziurint koki cia iso pasirinkus, kaip cia geriau fona suliejus, kaip cia grazesnes spalvas padarius ir triuksmus sumazinus su photoshopu.
Na kadangi aš dar negaliu sau leisti to malonumo iš arčiau susipažinti su ff, tad kaip jau dauguma žino, pakeičiau objektyvą. Va ir čia pasijuto rezultatas Gerai yra tai, kad pradžioje mokaisi iš š... geriausią variantą "išlaužti", tai po to lengviau su geresniais produktais susidrauguti
O čia į blikiukų temą - 50 mm f/1.4
p.s. Frederika, jau rašiau, bet pakartosiu - labai asmeniškas, meniškas, auksarankiškas, vienetinis sveikinimas Su artėjančiais Naujaisiais ir tavo šeimą
Fredereca, ačiū
Man patinka Tokia vargšelė. Ir apranga dera prie sienų, kėdžių
QUOTE(Ievukis @ 2010 12 31, 00:03)
Biski fotkusas nusokes
Su pamusta rankele...
Biski fotkusas nusokes
Su pamusta rankele...
Man patinka Tokia vargšelė. Ir apranga dera prie sienų, kėdžių
QUOTE(Akasha @ 2010 12 30, 23:00)
Ne be reikalo... Kai kuriu klausimu gal ir reikia, kad pasiklaustu, bet reikia kad kazkas pasakytu, jog ir instrukcija reik perskaityt
Labas rytas
Su artejanciais besibeldzianciais!!!
Palinkekit, kad man kiti metai atnestu FF As labai jo noriu Aisku galima issiversti ir su d90, bet kai matau, kokios spalvos salia fotkinancio zmogaus su FF nikonu ant auto wb, tai seile tysta
Su artejanciais besibeldzianciais!!!
Palinkekit, kad man kiti metai atnestu FF As labai jo noriu Aisku galima issiversti ir su d90, bet kai matau, kokios spalvos salia fotkinancio zmogaus su FF nikonu ant auto wb, tai seile tysta
QUOTE(Tiny @ 2010 12 31, 09:02)
Linkiu