Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 30, 19:22)
biggrin.gif nu as manau, kad kiekvienai technikai reik uzaugt. ir kazkaip tolygiai iki to eit, o ne pirkt vien del to, kad.. net nezinau priezasties biggrin.gif jau cia buvo vienas geras irodymas, kaip ff ne viska reiskia smile.gif tai as pvz labiau investuosiu i save, o ne tik i technika smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Akasha, matyt busim kokios penktos kartos puseseres lotuliukas.gif

QUOTE(hazelnut @ 2010 12 30, 18:54)
saulėta, rekomenduoju pirma fotiko instrukciją gerai išstudijuot, daug atsakymų į tavo klausimus paaiškės. Tik aišku skaitant imk iš karto ir bandyk, žiūrėk kaip viskas kinta ir pamatysi. Žinant, kokį fotiką turi, tai galiu pasakyt, kad fokusavimas instrukcijoj tikrai yra  cool.gif

arba tik dar daugiau klausimu iskils biggrin.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 30, 19:10)
man tai keista ta manija dabar ff pirktis.. atrodo, kad daugiau snekama ir norima jo, nei galvojama kaip cia paciam patapt geresniu fotografu ar kazkokiu geresniu ideju sugalvot. labai jau daug i technika ziurit..

na kaip ir kazkada labai seniai tas pats buvo kai visos pradejo pirkt veidrodzius, poto penkiasdesimtukus tongue.gif
Atsakyti
Uj, merginos- aš manau, jei žmogus gali sau leisti, tai gali pirkti viską, ką tik nori- kad ir penkis skirtingus FF smile.gif Čia liečia ne tik fotoaparatus, bet apskritai viską smile.gif Gyvenkim linksmai smile.gif

Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 12 30, 19:50)
Uj, merginos- aš manau, jei žmogus gali sau leisti, tai gali pirkti viską, ką tik nori- kad ir penkis skirtingus FF  smile.gif Čia liečia ne tik fotoaparatus, bet apskritai viską  smile.gif Gyvenkim linksmai  smile.gif

tai niekas ir nesako, kad negali. bet man vis tiek keista ta manija.. pvz, kodel tu jo nori? siaip idomu. as galiu kad ir ryt ji nusipirkt, bet man jo dar nereikia. nes manau, kad su savo esamu as galiu padaryt labai labai super foto, bet turiu pati labiau stengtis ir save tobulint, o ne technika keitaliot.. cia ne tau taikau, jei ka, tiesiog mastau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 30, 19:54)
tai niekas ir nesako, kad negali. bet man vis tiek keista ta manija.. pvz, kodel tu jo nori? siaip idomu. as galiu kad ir ryt ji nusipirkt, bet man jo dar nereikia. nes manau, kad su savo esamu as galiu padaryt labai labai super foto, bet turiu pati labiau stengtis ir save tobulint, o ne technika keitaliot.. cia ne tau taikau, jei ka, tiesiog mastau smile.gif

nenoriu apie tai diskutuoti 4u.gif grįžkim prie mokymosi- aš pilnai pasirašau po mintim, kad fotografuoja žmogus, ne fotoaparatas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 30 gruodžio 2010 - 19:58
QUOTE(Alabama @ 2010 12 30, 19:16)
Anoks cia vargas:)

As, as nenoriu (dar) ff, ikalbejau? biggrin.gif
Kokias dar sviesas bandyt?

Tu esi puikiausias pavyzdys, dėl ko reikia pirma išmokt su prasta muiline fotkint. Man Tavo nuotraukos labai gražios. Gal, sakau, mano grožio supratimas kažkoks prastas, bet Tavo nuotraukos man kalba. Ir labai Tau siūlau nepirkt ff.

QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 30, 19:22)
tai as pvz labiau investuosiu i save, o ne tik i technika smile.gif

drinks_cheers.gif vsio. Šiandien ff neperku. Būkit draugai, ta pačia dvasia ir ryt kalbėkit smile.gif

Mum dar kryzė, neturiu pinigų... nu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 30, 19:58)
Mum dar kryzė, neturiu pinigų... nu.  doh.gif

pirk pirk, man gi dzin siaip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 30, 20:00)
pirk pirk, man gi dzin siaip biggrin.gif

nia. schmoll.gif dabar iš principo nepirksiu, kad visiems blogiau būtų biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(hazelnut @ 2010 12 30, 20:54)
saulėta, rekomenduoju pirma fotiko instrukciją gerai išstudijuot, daug atsakymų į tavo klausimus paaiškės. Tik aišku skaitant imk iš karto ir bandyk, žiūrėk kaip viskas kinta ir pamatysi. Žinant, kokį fotiką turi, tai galiu pasakyt, kad fokusavimas instrukcijoj tikrai yra  cool.gif

Ačiū, už rekomendacijas, instrukcijos aš perskaičiau kiek daugiau nei pusę ir toje pusėje buvo ir fokusavimas, ir diafragma, ir ISO, ir t.t. Ir kaip fokusuoti šviesoje aš tikrai suprantu. Bet to, kad tamsoje į "objektą reiktų pašviest prožektoriuku" niekur nebuvo parašyta, o jei ir buvo, tai tokiais moksliškais žodžiais, kad sorry, aš iki jų dar nedaaugau. Juk sakau - aš visiška nulinukė šitoje srityje, bet čia iš yra fotografijos pradžiamokslis. Todėl ir klausiu - galbūt kvailų dalykų jums, bet kol kas labai neaiškių man.

Todėl....

QUOTE(Agneza @ 2010 12 30, 21:07)
Fotografuota nuo statyvo.
Tamsoje islaikymas ilgas. Ant zaisliuko pasviesta su prozektoriumi.
Sufokusuota sviesoje, o po to perjungtas fokusas i manuala.
Kur blikai apvalus - diafragma atidaryta iki f/1.8.
Ten kur zvaigzdeti blikai - uzdaryta iki f/13.
Dar fotografuoti moko SM smile.gif

... labai ačiū Agnezai 4u.gif Aišku, ir čia aš nemokėčiau sufokusuot šviesoje ir perjungt į Manual, bet va šitą jau ir instrukcijoje, manau, rasiu, kai žinau, ko tiksliai ieškoti biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 30, 19:54)

o mane labai suerzina kai fotkini tarkim savo vaikus ir tau pritruksta butent to ff sviesumo ir butent to ff platesnio kampo. Atrodo kaip ir geras kadras, bet per savo triuksmus turi keliaut siukslinen. Ir kai tave tas diena is dienos nervina tos pacios bedos, tai ir pradedi galvot apie kitus pirkinius. Dabar tam kad nufotkinciau turiu traukt blykste, turiu traukt papildomus priedus , o rezultatas vistiek ne toks koks butu prie naturalaus apsvietimo. As pajuokavau del bandos jausmo, kol kas tikrai sau negaliu sito malonumo leisti ir esu tokios nuomones kad toks daiktas turi save atpirkti, t.y. atidirbti savo kaina. Bet kas zino, gal greitai iseis D800 ir d700 atpigs. Kaip atpigo veidrodziai, taip atpigs ir ff. po kokia 10 metu nusipirksiu uz 1000Lt lotuliukas.gif
Atsakyti
Nugi labukas visiems 4u.gif
Nu, kažkuri rašė - mažiau plepėk, eik fotografuot.
Ale jūs man pasakykit( nu, nebeplepu kuris laikas jau visai biggrin.gif ) kada jūs fotografuojat, kas jums vištas ir pyragus iškepa, kas sufarširuoja lydekas, kas supjausto baltą mišrainę( blyn visą dieną dirbu blink.gif ) ir aplamai ...kaip suspėjat per šventes.
Aš skubu visus pasveikint su artėjančiais Naujaisiais metais, myliu, bučiuoju, atnešu seną ( Kalėdinį ) atviruką, nes naujo jau turbūt nespėsiu pasiūst.
Kūrybingų ir gražių aimirkų pilnų, su didele doze džiaugsmo ir šypsenų, pilnų pačių nerealiausių svajonių išlipildymo ir žinoma meilės ir sveikatos , o visa kita jau mūsų valioje biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 12 30, 20:30)
Ale jūs man pasakykit( nu, nebeplepu kuris laikas jau visai biggrin.gif ) kada jūs fotografuojat, kas jums vištas ir pyragus iškepa, kas sufarširuoja lydekas, kas supjausto baltą mišrainę( blyn visą dieną dirbu blink.gif ) ir aplamai ...kaip suspėjat per šventes.

Mes su šeima visada šventes praleidžiam labai ramiai, be ypatingų patiekalų 4u.gif Tad laiko turiu į valias bigsmile.gif

Ačiū už labai gražų atviruką 4u.gif 4u.gif

Forgete, labai liuksiškai surašei thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 30 gruodžio 2010 - 20:37