Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Ersė @ 2010 12 30, 18:04)
is zemaitijos biggrin.gif  as pati is klp, o seneliai is skuodo raj

Ech, skaityt nemoku  lotuliukas.gif

biggrin.gif geras... as is plunges, bet zinau, kad seneiliai irgi is skuodo krasto ax.gif Va cia tai jau idomu smile.gif
QUOTE(rarity @ 2010 12 30, 18:13)
Panoramoj pirmam aukšte yra prieskonių salelė - visokiausių kvapnybių - grožybių ten yra, tame tarpe ir žvaigždinio anyžiaus  4u.gif

Labai dekui, reiks kazkaip iki ten nusigaut.... 4u.gif
Atsakyti
Nuojauta manes neapgavo. Sirdis kuzdejo, kad siandien gausiu savaja dovanele. wub.gif Aciu, Vilma, labai labai. Tiek nuotrauka, tiek laiskutis man sukele malonius pagaugelius ir siurpuliukus. wub.gif wub.gif wub.gif

Dabar laukiu ziniu is zmogiuko, pas kuri keliauja manoji dovana. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agneza @ 2010 12 30, 20:39)
Blikių šou: išbandziau su 3 skirtingais objektyvais. Pamaciau blikiu ivairovę  biggrin.gif
Foto absol netvarkytos.

Kokie grožiai mano akiai tie blikai yra wub.gif Aš šiandien vakare irgi ant eglutės lemputes užsidegiau ir jau, galvojau, kad pablikinsiu, tai ooo biggrin.gif Nu, aišku, patys blikai gavosi, ok, bet dabar iškilo DIDELIS klausimas: kokius jūs nustatymus naudojat, kad sufokusuot ir išryškint, pvz, vieną iš eglutės žaisliukų, kaip kad šiose nuotraukose padaryta? Man nesigauna, o aš labai noriu verysad.gif
Tik jei jums nesunku, paaiškinkit man kaip mažam vaikui blush2.gif Manual ar ne Manual, su blicu ar be, koks F, koks išlaikymas, koks ISO, kokie kiti visokie velniai blush2.gif
Ai, ir be visa ko, kaip sufokusuoti tą žaisliuką tamsoje? Na, jis pirmam plane, viskas ok, bet mano akis mato tamsumą, o tamsumoje tobulą fokusą įžiūrėt nėra man lengva doh.gif biggrin.gif Kur čia visos gudrybės, prašauuuu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 12 30, 18:49)
Kokie grožiai mano akiai tie blikai yra wub.gif Aš šiandien vakare irgi ant eglutės lemputes užsidegiau ir jau, galvojau, kad pablikinsiu, tai ooo biggrin.gif Nu, aišku, patys blikai gavosi, ok, bet dabar iškilo DIDELIS klausimas: kokius jūs nustatymus naudojat, kad sufokusuot ir išryškint, pvz, vieną iš eglutės žaisliukų, kaip kad šiose nuotraukose padaryta? Man nesigauna, o aš labai noriu verysad.gif
Tik jei jums nesunku, paaiškinkit man kaip mažam vaikui blush2.gif Manual ar ne Manual, su blicu ar be, koks F, koks išlaikymas, koks ISO, kokie kiti visokie velniai blush2.gif
Ai, ir be visa ko, kaip sufokusuoti tą žaisliuką tamsoje? Na, jis pirmam plane, viskas ok, bet mano akis mato tamsumą, o tamsumoje tobulą fokusą įžiūrėt nėra man lengva doh.gif  biggrin.gif Kur čia visos gudrybės, prašauuuu? 4u.gif

saulėta, rekomenduoju pirma fotiko instrukciją gerai išstudijuot, daug atsakymų į tavo klausimus paaiškės. Tik aišku skaitant imk iš karto ir bandyk, žiūrėk kaip viskas kinta ir pamatysi. Žinant, kokį fotiką turi, tai galiu pasakyt, kad fokusavimas instrukcijoj tikrai yra cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hazelnut: 30 gruodžio 2010 - 18:54
QUOTE(Yvette @ 2010 12 29, 23:45)
būsi tas atvejis, kai geresnis fotoaparatas atneš geresnes foto, o ne tik puoš

drinks_cheers.gif

QUOTE(Forgete @ 2010 12 29, 23:50)
as turiu labai daug bandos jausmo, jeigu jus cia visos pradesit ff pirkt, tai man irgi labai prireiks  rolleyes.gif

blem, ta paprasta... Man jau irgi reik. Pusę dienos ieškojau kur rast geresne kaina. unsure.gif

QUOTE(rarity @ 2010 12 30, 00:36)
Juokinga tau, ane? tongue.gif

Išsišaipė jauniklės iš tavęs senutės smile.gif))

Alabama- kaip fotkinai mažiukę- kas per fonas jai už nugaros? Užuolaida juoda? Kaip suprantu, ji šalia lango ane? Tai šviesa nuo ko, o koks fonas? Man labai graži ta foto kur jin susiraukus.

O paskutinėj eglutės foto- blikai man super gražūs, kaip iš pasakos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėta. @ 2010 12 30, 18:49)
Ai, ir be visa ko, kaip sufokusuoti tą žaisliuką tamsoje? Na, jis pirmam plane, viskas ok, bet mano akis mato tamsumą, o tamsumoje tobulą fokusą įžiūrėt nėra man lengva doh.gif  biggrin.gif Kur čia visos gudrybės, prašauuuu? 4u.gif

Fotografuota nuo statyvo.
Tamsoje islaikymas ilgas. Ant zaisliuko pasviesta su prozektoriumi.
Sufokusuota sviesoje, o po to perjungtas fokusas i manuala.
Kur blikai apvalus - diafragma atidaryta iki f/1.8.
Ten kur zvaigzdeti blikai - uzdaryta iki f/13.

QUOTE(hazelnut @ 2010 12 30, 18:54)
saulėta, rekomenduoju pirma fotiko instrukciją gerai išstudijuot, daug atsakymų į tavo klausimus paaiškės. Tik aišku skaitant imk iš karto ir bandyk, žiūrėk kaip viskas kinta ir pamatysi. Žinant, kokį fotiką turi, tai galiu pasakyt, kad fokusavimas instrukcijoj tikrai yra  cool.gif

Jei atvirai, tai ismokti fotografuoti skaitant fotoaparato instrukcija, tai tas pats, kas ismokti vairuoti - skaitant masinos instrukcija biggrin.gif
Dar fotografuoti moko SM smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 30, 19:04)

Alabama- kaip fotkinai mažiukę- kas per fonas jai už nugaros? Užuolaida juoda? Kaip suprantu, ji šalia lango ane? Tai šviesa nuo ko, o koks fonas? Man labai graži ta foto kur jin susiraukus.

O paskutinėj eglutės foto- blikai man super gražūs, kaip iš pasakos smile.gif

Nea, stalas, uz jo lentynos su knygom.Ant viso to uzdejau tapetu rulona, gavosi fonas.Pasodinau mergaite-sviesa jai gavosi is lango.Tapetai tie patys, kur visi mano natiurmortai fotkinti.5 litai uz rulona, chi chi. biggrin.gif
Atsakyti
man tai keista ta manija dabar ff pirktis.. atrodo, kad daugiau snekama ir norima jo, nei galvojama kaip cia paciam patapt geresniu fotografu ar kazkokiu geresniu ideju sugalvot. labai jau daug i technika ziurit..

nu bet cia lyrinis nukrypimas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Agneza @ 2010 12 30, 19:07)
Jei atvirai, tai ismokti fotografuoti skaitant fotoaparato instrukcija, tai tas pats, kas ismokti vairuoti - skaitant masinos instrukcija  biggrin.gif

thumbup.gif ale sutinku. as savo instrukcijos beveik neskaicius.. muskit mane biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 30, 19:07)
Nea, stalas, uz jo lentynos su knygom.Ant viso to uzdejau tapetu rulona, gavosi fonas.Pasodinau mergaite-sviesa jai gavosi is lango.Tapetai tie patys, kur visi mano natiurmortai fotkinti.5 litai uz rulona, chi chi. biggrin.gif

Gražūs tapetai, faktūra man patink smile.gif
Ačiū, kad nepasivarginai paaiškinti.

QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 30, 19:10)
man tai keista ta manija dabar ff pirktis.. atrodo, kad daugiau snekama ir norima jo, nei galvojama kaip cia paciam patapt geresniu fotografu ar kazkokiu geresniu ideju sugalvot. labai jau daug i technika ziurit..

drinks_cheers.gif Bet prisimink ką vakar Forgete pasakė.. Matyt mes neatsparios bandos jausmui.. Brubrumai, tu daugiau kalbėk, tuoj aš vėl ff nebenorėsiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 30, 19:15)
Gražūs tapetai, faktūra man patink smile.gif
Ačiū, kad nepasivarginai paaiškinti.
drinks_cheers.gif Bet prisimink ką vakar Forgete pasakė.. Matyt mes neatsparios bandos jausmui.. Brubrumai, tu daugiau kalbėk, tuoj aš vėl ff nebenorėsiu  biggrin.gif

Anoks cia vargas:)

As, as nenoriu (dar) ff, ikalbejau? biggrin.gif

Kokias dar sviesas bandyt?
Atsakyti
QUOTE(Agneza @ 2010 12 30, 19:07)
Jei atvirai, tai ismokti fotografuoti skaitant fotoaparato instrukcija, tai tas pats, kas ismokti vairuoti - skaitant masinos instrukcija  biggrin.gif

nu taip, bet kai žmogus nenutuokia kaip sufokusuot, tai instrukciją peržvelgt reikėtų bent jau. nenorėkit, kad viskas kaip ant lėkštutės būtų padėta. Aš manau, kad instrukcijoj verta perskaiti apie: ISO, fokusą, diafragmą ir išlaikymą, ekspoziiją. visa kita, nebūtina ir ateina vėliau. Viską išbandyt praktiškai, skaitant instrukciją mokytis, o ne kiekvienam atėjus uždavinėt tuos pačius klausimus.

Aišku be reikalo aš gal čia įsikišau, kai temoj nedalyvauju. bet tokia tatai mano nuomonė. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 30, 19:15)
drinks_cheers.gif Bet prisimink ką vakar Forgete pasakė.. Matyt mes neatsparios bandos jausmui.. Brubrumai, tu daugiau kalbėk, tuoj aš vėl ff nebenorėsiu  biggrin.gif

biggrin.gif nu as manau, kad kiekvienai technikai reik uzaugt. ir kazkaip tolygiai iki to eit, o ne pirkt vien del to, kad.. net nezinau priezasties biggrin.gif jau cia buvo vienas geras irodymas, kaip ff ne viska reiskia smile.gif tai as pvz labiau investuosiu i save, o ne tik i technika smile.gif
Atsakyti