Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Saulėta. @ 2010 12 30, 15:16)
Ačiū už paaiškinimą dėl žiemos ir fotiko draugystės subtilybių 4u.gif

Ir dėl mano trečio ND, tai tik vieną šitą komentarą ir gavau - ar tyla iš kitų irgi reiškia, kad gerai? biggrin.gif

Jo.Tyla reiskia pritarima. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 12 30, 15:55)
Del auto iso. Butent pas mane canon 500d auto iso algoritmas paremtas tuo, kad islaikymas turi buti nemaziau 1/focal length. Jei 20mm fotkinsi, tau rinks jis visada 1/20s arba vos trumpesni islaikyma, 50mm rinks 1/60s ar pan. - nesamone, man taip netinka. Kitokiuose gamintojuose ir modeliuose (pvz. Nikon d90 ar pan) jis programuojasi, galima nustatyti taip kaip tau reikia, tada galima naudoti auto iso.

Taip, Nikon D90 gali pasirinkt kiek nori kad tau AUTO ISO keltu.
Atsakyti
As ant savo pentaxo pasidarius kad iso butu ant auto max iki 400.Jei labai reikia tai tada reguliuoju atskirai.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 12 30, 14:55)
Del auto iso. Butent pas mane canon 500d auto iso algoritmas paremtas tuo, kad islaikymas turi buti nemaziau 1/focal length. Jei 20mm fotkinsi, tau rinks jis visada 1/20s arba vos trumpesni islaikyma, 50mm rinks 1/60s ar pan. - nesamone, man taip netinka.

Jei jums netinka, tai dar nereiškia, kad nesąmonė smile.gif Gal kitiems 99% tai tinka? Pvz. mano nuomone šitoks požiūris į Auto ISO kontrolę yra labai logiškas — kai išlaikymas tampa toks, kad pradės matytis rankų drebėjimas, jis nebeilginamas, o keliamas jautrumas.

QUOTE(robobebras @ 2010 12 30, 14:55)
Kitokiuose gamintojuose ir modeliuose (pvz. Nikon d90 ar pan) jis programuojasi, galima nustatyti taip kaip tau reikia, tada galima naudoti auto iso.

Nikono "programavimas" yra nustatymas koks ilgiausias išlaikymas yra leidžiamas. Tad, jei Naudosite Auto ISO su 1/30 sek limitu ir 20mm objektyvu, tai užsidėję arba prizūminę iki 200mm vis ir toliau turėsite tą pačią 1/30 sekundės ribą, kas 200mm atveju yra tikrai ne kas. Arba atvirkščias scenarijus: 200mm ir 1/250 ilgiausias išlaikymas, pakeisite į kokį 18mm, o jums ir toliau kels ISO ir laikys tuos pačius 1/250, nors 18mm atveju per akis būtų 1/30 ar net 1/15 ir žemo ISO.

Nikon Auto ISO realizacija yra skirta sporto/action/BIF fotografams, kuriems nesvarbu rankų drebėjimas, o svarbu greitai judančių fotografuojamų objektų sustabdymas, nepriklausomai nuo objektyvo židinio nuotolio. Nusistato maksimum shutter speed 1/500 ar 1/1000 ir pleškina.

Mano manymu Canon realizacija (Pentax irgi naudoja tokią pačią ideologiją) tinka didesniam kiekiui atvejų, nei Nikon realizacija.

Aišku, geriausia būtų, jei fotoaparate būtų realizuota ir viena ir kita, o fotografas galėtų pasirinkti kas jam labiau prie širdies.
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2010 12 30, 16:33)
As ant savo pentaxo pasidarius kad iso butu ant auto max iki 400.Jei labai reikia tai tada reguliuoju atskirai.

na as gal neaiskiai issireiskiau, bet va tarkim fotkini 20mm ir tamsu. Fotkini ant aperture priority. Fotikas ima bazini iso 100 ir mazina islaikyma pagal eksponometra, jei jam uztenka sviesos, tai jis paliks 1/20s islaikyma ir iso100. Na jau ne, as tai deciau geriau iso400 ir islaikyma 1/80s.

fotolama, ranku drebejimas yra dar ne viskas, yra dar ir judantys objektai, supranti cia mamos renkasi, vaikus fotkina, ka joms su 1/20s daryti, nezinau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 30 gruodžio 2010 - 15:39
Sonine sviesa nuo lango.Atsiprasau labai, kad vel vaikas, as norejau daikta fotografuot, bet vien blizgus pas mane, nzn, ar tiktu, nesirizau.
user posted image

Sonine+reflektorius
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 30, 15:59)
Sonine sviesa nuo lango.Atsiprasau labai, kad vel vaikas, as norejau daikta fotografuot, bet vien blizgus pas mane, nzn, ar tiktu, nesirizau.
user posted image

Sonine+reflektorius
user posted image

Skirtumas tikrai didziulis. Tik reikejo ir wirsugalwi parodyt, nes piurmoj fotkej ragiuku nesimato, o antroj aureoles. lotuliukas.gif
Taigi antroj apswietimas is wirsaus gaunas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qrwaLT: 30 gruodžio 2010 - 16:06
QUOTE(qrwaLT @ 2010 12 30, 16:05)
Skirtumas tikrai didziulis. Tik reikejo ir wirsugalwi parodyt, nes piurmoj fotkej ragiuku nesimato, o antroj aureoles.  lotuliukas.gif

Anie pagal nutylejima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(qrwaLT @ 2010 12 30, 16:05)
Skirtumas tikrai didziulis. Tik reikejo ir wirsugalwi parodyt, nes piurmoj fotkej ragiuku nesimato, o antroj aureoles.  lotuliukas.gif
Taigi antroj apswietimas is wirsaus gaunas...

thumbup.gif lotuliukas.gif

Alabama, puikiai. Su jokiu daiktu geriau nepadarysi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheles @ 2010 12 30, 16:20)
Va apie blikus paskaiciau pas jus.. Pamokykit mane zalia kaip juos "pagaminti".. ?
Kaledine dovana bandziau, tai man kazkokie jie ne blikai, o blynai, tiesa, nesuskaiciuoju kampu smile.gif

Na apie bliku pagaminima nepapasakosiu, nes su techniniu dalyku destymu pas mane prastokai, bet kai tarkim eglutes lemputes lieka ne fokuse gaunasi blikiukai... noredama nesujudinti visko, pasistatyk fotika kurnors stabiliai, kad ir ant kedes stalo ir tai pagelbes laikinai, kol isigysi stova....
O del bliku ir blynu lotuliukas.gif jie blyniski gavosi, nes sujudinai fotika.... wink.gif jei butu stabijus vaizdas, tai ir kampucius suskaiciuotum...

QUOTE(Alabama @ 2010 12 30, 16:59)

Labai fainas modeliukas pas tave.... wub.gif Ir israiskeles nerealios... puikiai atlikai uzduoti... Man tai klausimas iskilo, koki reflektoriu naudojai?

Man tai kazkokia krize doh.gif Bandau kazka daryti bet nesigauna arba ikvepimo nera schmoll.gif
Va banddziau siek tiek su sviesa zaisti ir blikus gaminti, tik jau ne pagal uzduotele(nors tikriausiai reikes ir ja prisiverst pagamint), bet norejau pazaisti su sviesa is virsaus.... Taigi lempa su siokiu tokiu sviesos prasklaidymu is virsaus ir reflektorius is kaires..... Irgi pasiziurejau, kaip nikono 50tukas 1,8 piesia blikus, tai biski nepatiko tas astrumas, nes tikrai, kaip piesti atrodo... O gal tarkim 1,4 truputi svelniau tai daro? Nes as kolkas apie FF ne minciu neturiu, nes manau, kad dar nedaaugau, o siaip svaistyti pinigu nenusiteikus...

user posted image

Tai va prasau patarsyti... gal ikvepimas ateis mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 12 30, 16:16)

man grazu smile.gif bliku spalvos kazko primena atvirukus is tu senesniu laiku smile.gif gal kiek netvarkinagai atrodo tie sausainiai ir prieskoniai tie mazesni priekyje. darnos truksta smile.gif nes dabar tokie kaip kareiviai parykiuoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 30 gruodžio 2010 - 16:19
Akasha, 1.4 kitokios blikiukus daro, dabar ieskau kompe bet nerandu, bet jie tikrai nebuvo tokie kampuoti
Atsakyti