Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rarity @ 2010 12 30, 14:46)
Tamsus tavo objektyvas. Sunku su KIT'iniais patalpose smile.gif

Belieka taupyt ir pirkt nauja objektyva mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 30, 14:02)
as tai tikrai taip nedaryciau.. be rysio. as tai issiaiskinciau prie kokio iso dar grazu, ir stengciausi visad naudot maziausia, o jau kai nera kitos iseities, tai kelt iki tos ribos, kol dar grazu

drinks_cheers.gif

QUOTE(Dalyja @ 2010 12 30, 14:02)
Belieka taupyt ir pirkt nauja objektyva  mirksiukas.gif

50;tukas 1,8 tikrai nebrangu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 30, 15:02)
as tai tikrai taip nedaryciau.. be rysio. as tai issiaiskinciau prie kokio iso dar grazu, ir stengciausi visad naudot maziausia, o jau kai nera kitos iseities, tai kelt iki tos ribos, kol dar grazu

Siaip isbandziau sita funkcija, bet...mastau ar ja pasilikt ar isjungt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2010 12 30, 14:12)
Siaip isbandziau sita funkcija, bet...mastau ar ja pasilikt ar isjungt?  g.gif

nu tai manau, kad tau paaisknau smile.gif ar ne?smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 30 gruodžio 2010 - 14:16
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 30, 15:16)
nu tai manau, kad tau paaisknau smile.gif ar ne?smile.gif

pioneer.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 30, 14:02)

Būtent tai fotoaparato Auto ISO ir atlieka smile.gif Stengiasi visąlaik naudoti kuo mažesnį jautrumą ir tik kai nėra kitos išeities, didina jį iki vartotojo nustatytos viršutinės ribos.

Tiesa, Auto ISO pas skirtingus gamintojus kiek skirtingai realizuotas.
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 30, 12:46)
Tada eik į parduotuvę ir žiūrėk, kuris labiausiai patinka ir "limpa" prie rankos ir palenda po kaina  wink.gif Realiai jokio skirtumo, kokį nusipirksi.

Speju, kad taip ir teks daryti smile.gif aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2010 12 30, 14:21)
Būtent tai fotoaparato Auto ISO ir atlieka smile.gif Stengiasi visąlaik naudoti kuo mažesnį jautrumą ir tik kai nėra kitos išeities, didina jį iki vartotojo nustatytos viršutinės ribos.

Tiesa, Auto ISO pas skirtingus gamintojus kiek skirtingai realizuotas.

tai taip, nesigincysiu. bet as jau geriau reguliuociau pati. mazinciau f, jei matyciau, kad tamsu, ar islaikyma ilginciau.. na, kad nesusitaskuotu viskas smile.gif arba tada isvis nefotkinciau biggrin.gif
Atsakyti
Del auto iso. Butent pas mane canon 500d auto iso algoritmas paremtas tuo, kad islaikymas turi buti nemaziau 1/focal length. Jei 20mm fotkinsi, tau rinks jis visada 1/20s arba vos trumpesni islaikyma, 50mm rinks 1/60s ar pan. - nesamone, man taip netinka. Kitokiuose gamintojuose ir modeliuose (pvz. Nikon d90 ar pan) jis programuojasi, galima nustatyti taip kaip tau reikia, tada galima naudoti auto iso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 30 gruodžio 2010 - 15:01
Isilos dovana.Aciu dar karta. smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 30, 15:14)
Tikrai susižavėjęs komplimentas  biggrin.gif  wub.gif
ND man gerai smile.gif Į lauką fotiką žiemą neštis galima. Jei nesninga. nes dabar va trumpam išsinešiau, tai šlapias visas, o tai jau negerai. Fotoaparatui kenkia ne šaltis, o tada, kai parsineši į patalpą ir susidaro kondensatas.  Reikėtų dar lauke fotoaparatą įdėti į sandarų maišą ir kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje neišėmus.

Ačiū už paaiškinimą dėl žiemos ir fotiko draugystės subtilybių 4u.gif

Ir dėl mano trečio ND, tai tik vieną šitą komentarą ir gavau - ar tyla iš kitų irgi reiškia, kad gerai? biggrin.gif
Atsakyti
Va apie blikus paskaiciau pas jus.. Pamokykit mane zalia kaip juos "pagaminti".. ?
Kaledine dovana bandziau, tai man kazkokie jie ne blikai, o blynai, tiesa, nesuskaiciuoju kampu smile.gif
Is karto - atsiprasau uz fokuso nebuvima! Ieskom stovo, nes drebanciu ranku ir vynas neisgelbes smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti