Laba,
paskaitinejau pas jumi temaute, nes ketinu pirkti fotoaparata ir pati pradeti fotografuoti - zodziu esu meno megeja (ypac fotografijos), todel noreciau jusu rekomendaciju - koki fotoaparata patartumet pirkti va tokia megejai-pradinukei kaip as
QUOTE(Auksine Zuvele Georgia @ 2010 12 30, 13:06)
Laba,
paskaitinejau pas jumi temaute, nes ketinu pirkti fotoaparata ir pati pradeti fotografuoti - zodziu esu meno megeja (ypac fotografijos), todel noreciau jusu rekomendaciju - koki fotoaparata patartumet pirkti va tokia megejai-pradinukei kaip as
Apie fotoaparatų pirkimą yra atskira tematema. Jei žiūrint į patį klausimą, tai jis skamba maždaug taip: man labai patinka vairuoti, kokį automobilį pirkti? Neaišku nei biudžetas, nei pomėgiai, nei ką planuojate fotografuoti, nei koks tas pradinuko lygis.
QUOTE(stseb @ 2010 12 30, 14:04)
Kuo ilgesnis išlaikymas, tuo daugiau šviesos.
Kuo mažesnis f, tuo daugiau šviesos.
Jei mažini f skaičiuką ir išlaikymą, lieka tas pats šviesos kiekis. Šviesos kiekis keičiasi tik tuomet, kai keiti vieną parametrą. Tarkime, jei buvo f1.4, o padarei f4 nekeisdama išlaikymo, tuomet šviesos kiekis sumažėja.
Kiek anksčiau rašei, kad naudojiesi taškiniu matavimu. Jis gerai, kai labai tiksliai žinai kurioje vietoje tau svarbi ekspozicija. Vis dėl to rekomenduoju naudoti ne taškinį, o centrinės zonos ekspozicijos matavimą. Su juo pradžioje bus žymiai paprasčiau eksperimentuoti ir gausi geresnius rezultatus. Na, bent daugeliui taip būna.
Fiksuojant judesį visada reikia pagalvoti koks jis yra. Jei fotografuosi sraigę, tikėtina, kad vienos sekundės išlaikymas nebus per ilgas. Fotografuojant žmones 1/320 gali būti per daug. Rankos paprastai makaluojasi greičiausiai, todėl nereikėtų labai bijoti, jei jos susilieja.
Pakartosiu kažkieno pasiūlymą - pradėti fotografiją nuo statinių objektų. Tai padės pajausti patį aparatą, susipažinti su valdymu. Fotografuoti išmoksti besipraktikuodamas, o ne skaitydamas teoriją.
Diafragmos ir išlaikymo prioriteto režimuose gali reguliuoti ekspoziciją laikydama nuspaustą ekspozicijos mygtuką ir sukdama ratuką. M režime nuspaudus ekspozicijos mygtuką ir sukiojant ratuką keičiamas išlaikymas, jei nieko nepainioju ir jei valdymas nesiskiria nuo senuko k100d.
Kuo mažesnis f, tuo daugiau šviesos.
Jei mažini f skaičiuką ir išlaikymą, lieka tas pats šviesos kiekis. Šviesos kiekis keičiasi tik tuomet, kai keiti vieną parametrą. Tarkime, jei buvo f1.4, o padarei f4 nekeisdama išlaikymo, tuomet šviesos kiekis sumažėja.
Kiek anksčiau rašei, kad naudojiesi taškiniu matavimu. Jis gerai, kai labai tiksliai žinai kurioje vietoje tau svarbi ekspozicija. Vis dėl to rekomenduoju naudoti ne taškinį, o centrinės zonos ekspozicijos matavimą. Su juo pradžioje bus žymiai paprasčiau eksperimentuoti ir gausi geresnius rezultatus. Na, bent daugeliui taip būna.
Fiksuojant judesį visada reikia pagalvoti koks jis yra. Jei fotografuosi sraigę, tikėtina, kad vienos sekundės išlaikymas nebus per ilgas. Fotografuojant žmones 1/320 gali būti per daug. Rankos paprastai makaluojasi greičiausiai, todėl nereikėtų labai bijoti, jei jos susilieja.
Pakartosiu kažkieno pasiūlymą - pradėti fotografiją nuo statinių objektų. Tai padės pajausti patį aparatą, susipažinti su valdymu. Fotografuoti išmoksti besipraktikuodamas, o ne skaitydamas teoriją.
Diafragmos ir išlaikymo prioriteto režimuose gali reguliuoti ekspoziciją laikydama nuspaustą ekspozicijos mygtuką ir sukdama ratuką. M režime nuspaudus ekspozicijos mygtuką ir sukiojant ratuką keičiamas išlaikymas, jei nieko nepainioju ir jei valdymas nesiskiria nuo senuko k100d.
taip, nieko nepainiojat, valdymas toks pat oi kaip Jums aciu
na ka, einu perversiu dar knygele, nors is jos nieko nesuprantu, bet vis sis tas
QUOTE(Saulėta. @ 2010 12 30, 12:41)
Priimsiu kaip komplimentus ir padėkosiu
3 ND
Ir dar klausimėlis netikėtai man čia kilo - ar čia aš tik sapnavau, ar tikrai fotiko nerekomenduojama prie minusinės temperatūros į lauką neštis ir gražią žiemą fotkint?
3 ND
Ir dar klausimėlis netikėtai man čia kilo - ar čia aš tik sapnavau, ar tikrai fotiko nerekomenduojama prie minusinės temperatūros į lauką neštis ir gražią žiemą fotkint?
Tikrai susižavėjęs komplimentas
ND man gerai Į lauką fotiką žiemą neštis galima. Jei nesninga. nes dabar va trumpam išsinešiau, tai šlapias visas, o tai jau negerai. Fotoaparatui kenkia ne šaltis, o tada, kai parsineši į patalpą ir susidaro kondensatas. Reikėtų dar lauke fotoaparatą įdėti į sandarų maišą ir kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje neišėmus.
QUOTE(fotolama @ 2010 12 30, 12:44)
Jei nežinote, tai geriau patylėkite
A čia kas dabar
QUOTE(Auksine Zuvele Georgia @ 2010 12 30, 13:06)
Laba,
O čia jau sudėtingas klausimas - kokie tikslai, ambicijos, finansinės galimybės ir .t.t ir pan
rarity, o tavo naujasis draugas neapsaugotas nuo dregmiu, dulkiu ir pan?
QUOTE(Alabama @ 2010 12 30, 13:06)
Aga, jau skaiciau tai as su savo 18-105 nelabai ka padarysiu?
QUOTE(Dalyja @ 2010 12 30, 13:18)
Nzn, cia protingesniu reik klaust
QUOTE(stseb @ 2010 12 30, 12:11)
Apie fotoaparatų pirkimą yra atskira tematema. Jei žiūrint į patį klausimą, tai jis skamba maždaug taip: man labai patinka vairuoti, kokį automobilį pirkti? Neaišku nei biudžetas, nei pomėgiai, nei ką planuojate fotografuoti, nei koks tas pradinuko lygis.
Aciu uz nuoroda i tema pasiskaitinesiu.
Na o jeimano klausimas kazkam keistas tai juk nieko tokio. Beje masina taip ir pirkau - ir likau visiskai patenkinta
Seip gamta labai megstu, bet kad sunus labai sergantis, tai dabar labiau fotografuoju zmones - vaikas, jo mazieji draugai, mamos, drauges, draugai... net kaimynai
tiesa pasakius nuoroda i tema - pats geriausias atsakymas - manau ten rasiu viska ko ieskau.
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2010 12 30, 12:14)
O čia jau sudėtingas klausimas - kokie tikslai, ambicijos, finansinės galimybės ir .t.t ir pan
nesu profesionale - ambicijos labai paprastos - megstu mena ir fotografija, pati dirbu tik su jau gatavomis fotografijomis, t.y. su kompiuterine programa apdoroju nuotraukas... norisi paciai paimti aparata i rankas... na o finanai pradziai manau turetu uztekti iki 3000 lt... kaip manot?
Erse, ačiū tau
Šiandien išlindau į lauką pafotografuoti- nuostabus oras
Šiandien išlindau į lauką pafotografuoti- nuostabus oras
QUOTE(Forgete @ 2010 12 30, 13:15)
rarity, o tavo naujasis draugas neapsaugotas nuo dregmiu, dulkiu ir pan?
Teoriškai kažkiek apsaugotas, bet kiek skaičiau, tai ta apsauga niekinė. Na, bet kokiu atveju - ne visi stiklai apsaugoti. ir šiaip, man nepatinka kišti fotiką į blogą orą
QUOTE(Dalyja @ 2010 12 30, 13:18)
Tamsus tavo objektyvas. Sunku su KIT'iniais patalpose
QUOTE(Auksine Zuvele Georgia @ 2010 12 30, 13:24)
nesu profesionale - ambicijos labai paprastos - megstu mena ir fotografija, pati dirbu tik su jau gatavomis fotografijomis, t.y. su kompiuterine programa apdoroju nuotraukas... norisi paciai paimti aparata i rankas... na o finanai pradziai manau turetu uztekti iki 3000 lt... kaip manot?
Tada eik į parduotuvę ir žiūrėk, kuris labiausiai patinka ir "limpa" prie rankos ir palenda po kaina Realiai jokio skirtumo, kokį nusipirksi.
QUOTE(Alabama @ 2010 12 30, 14:21)
Nzn, cia protingesniu reik klaust
supratau.
Tiesa, turiu dar viena klausima del ISO. Kai buvau nikon mokykloje, tai rekomendavo ISO pasidaryt, kad automatiskai aparatas parinktu. Ar verta pasitiket situo nustatymu?
QUOTE(Dalyja @ 2010 12 30, 13:56)
supratau.
Tiesa, turiu dar viena klausima del ISO. Kai buvau nikon mokykloje, tai rekomendavo ISO pasidaryt, kad automatiskai aparatas parinktu. Ar verta pasitiket situo nustatymu?
as tai tikrai taip nedaryciau.. be rysio. as tai issiaiskinciau prie kokio iso dar grazu, ir stengciausi visad naudot maziausia, o jau kai nera kitos iseities, tai kelt iki tos ribos, kol dar grazu