Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 30, 13:20)
o tai tu supranti, kuriuo atveju 1/6000 ar 1/200 bus daugiau sveisos?smile.gif ir prie kurio islaikymo turi but didesnis iso ir mazesnis f?smile.gif

tai as suprantu,kad daugiau sviesos bus prie 1/200, prie 1/6000 turi buti didesnis ISO ir mazesnis F, ar teisingai? rolleyes.gif O jeigu didesnis F - islaikymas ilges, tai kaip su sviesa? man cia kol daeis,kaip zirafai,per ilga kakla doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2010 12 30, 11:55)
man 50tuko bokeh ir blikai buvo labai grazus kol neturejau 85tuko  biggrin.gif  Tik kad pas mane nikon ne canon, beeeeet nezinau kokie jie pas nikonai penkiakampiai, trikampiai ar pan, bet 85tukas zyyyyyymiai graziau lauke plauna fona zyyyymiai graziau ir blikiukai kazkokie kitokie buna wub.gif

viskas priklauso nuo f, arba nuo ploksteliu skaiciaus. cia kalba ejo apie canono 50 1,8, pas ji 5 ploksteles tai ir penkiakampiai blikai.

QUOTE(Alabama @ 2010 12 30, 12:00)
Jetau, kokia as vista, atsiprasau.Garsas telefono isjungtas, o mes su vaikais tolimam kambari pasileide muzika sokom. doh.gif

ka jus darytumet be forgetes lotuliukas.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 30, 12:31)

ka jus darytumet be forgetes  lotuliukas.gif  cool.gif

Butu krachas:D Aciu:)
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 30, 14:08)
O aš dabar įnikau į saulėtos blogą ir jau seilė burnoj renkasi - kiek ten visokių skanėstų  4u.gif

QUOTE(Alabama @ 2010 12 30, 14:12)
Aga, as ten vakar jau irgi svaigau:)

blush2.gif Priimsiu kaip komplimentus ir padėkosiu aciuks.gif biggrin.gif

3 ND

user posted image

user posted image

user posted image

Ir dar klausimėlis netikėtai man čia kilo - ar čia aš tik sapnavau, ar tikrai fotiko nerekomenduojama prie minusinės temperatūros į lauką neštis ir gražią žiemą fotkint? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 30, 11:07)
tai nebutinai pas tave M rezimas yra manual, gi pas tave pentax.

Jei nežinote, tai geriau patylėkite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2010 12 30, 12:44)
Jei nežinote, tai geriau patylėkite smile.gif

oho, Agneza persikunijo, smagu. as ir nesakiau kad zinau
Atsakyti
Forgete, ot tai tau ir suklydai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 30, 12:47)
oho, Agneza persikunijo, smagu. as ir nesakiau kad zinau

Ir vėl klystate smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agneza @ 2010 12 30, 12:53)
Forgete, ot tai tau ir suklydai  lotuliukas.gif

matyt tada kazkas arti taves smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daisiuke: 30 gruodžio 2010 - 12:58
QUOTE(fotolama @ 2010 12 30, 12:56)
Ir vėl klystate smile.gif

lotuliukas.gif kartais reikia 'suklysti' tam kad isprovokuoti veiksma, ane? Nesunku gi paskaityt zinutes ir atsekt giminyste lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 30, 12:27)
tai as suprantu,kad daugiau sviesos bus prie 1/200, prie 1/6000 turi buti didesnis ISO ir mazesnis F, ar teisingai? rolleyes.gif O jeigu didesnis F - islaikymas ilges, tai kaip su sviesa?  man cia kol daeis,kaip zirafai,per ilga kakla doh.gif

Kuo ilgesnis išlaikymas, tuo daugiau šviesos.
Kuo mažesnis f, tuo daugiau šviesos.
Jei mažini f skaičiuką ir išlaikymą, lieka tas pats šviesos kiekis. Šviesos kiekis keičiasi tik tuomet, kai keiti vieną parametrą. Tarkime, jei buvo f1.4, o padarei f4 nekeisdama išlaikymo, tuomet šviesos kiekis sumažėja.

Kiek anksčiau rašei, kad naudojiesi taškiniu matavimu. Jis gerai, kai labai tiksliai žinai kurioje vietoje tau svarbi ekspozicija. Vis dėl to rekomenduoju naudoti ne taškinį, o centrinės zonos ekspozicijos matavimą. Su juo pradžioje bus žymiai paprasčiau eksperimentuoti ir gausi geresnius rezultatus. Na, bent daugeliui taip būna. smile.gif

Fiksuojant judesį visada reikia pagalvoti koks jis yra. Jei fotografuosi sraigę, tikėtina, kad vienos sekundės išlaikymas nebus per ilgas. Fotografuojant žmones 1/320 gali būti per daug. Rankos paprastai makaluojasi greičiausiai, todėl nereikėtų labai bijoti, jei jos susilieja.

Pakartosiu kažkieno pasiūlymą - pradėti fotografiją nuo statinių objektų. Tai padės pajausti patį aparatą, susipažinti su valdymu. Fotografuoti išmoksti besipraktikuodamas, o ne skaitydamas teoriją.

Diafragmos ir išlaikymo prioriteto režimuose gali reguliuoti ekspoziciją laikydama nuspaustą ekspozicijos mygtuką ir sukdama ratuką. M režime nuspaudus ekspozicijos mygtuką ir sukiojant ratuką keičiamas išlaikymas, jei nieko nepainioju ir jei valdymas nesiskiria nuo senuko k100d. smile.gif
Atsakyti
tuoj vel mustynes bus laugh.gif
Atsakyti