Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Isila @ 2010 12 30, 12:55)
fuf.. tvarka...
o žinot... pikta esu ant mūsų pašto, sugadino siųstą man foto. Nesusaugojo tokio grožio.

Kas nutiko?
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 12 30, 11:38)
Beje, pamirsau ir as pagirt Alabama, geri tavo kadrai, bus viskas liuks, manau i teisingas rankas fotikas pateko smile.gif

Aciu.Jau jei tu taip sakai.. rolleyes.gif

QUOTE(Isila @ 2010 12 30, 11:42)
sos, gal kas Alabamos tel nr. turit? Labai reikia. Atnešiau jai dovaną, į pašto dėžutę netelpa, skambutis neveikia, o baladojimo negirdi...  doh.gif

Jetau, kokia as vista, atsiprasau.Garsas telefono isjungtas, o mes su vaikais tolimam kambari pasileide muzika sokom. doh.gif

ACIU UZ NUOSTABIA NUOTRAUKA biggrin.gif

QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 30, 11:53)

ir dar vienas klausimas, tarkim, islaikyma darau trumpa, labai trumpa, ir kad nebutu tamsu, turiu kelti ISO, ar ka daryt?
tai kad net savo vaiko negaliu nufotkinti, va alabama su 1/320 nufotkino, man dar toli iki to doh.gif  biggrin.gif

Reiktu kelt ISO.
Pas mane objektyvas sviesus.
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 30, 11:53)

tai kad net savo vaiko negaliu nufotkinti, va alabama su 1/320 nufotkino, man dar toli iki to doh.gif  biggrin.gif

Tai užtai ir siūlau pradžiai su nejudančiais objektais bandyti. Vaikus priskirčiau prie judančių - ir net labai judančių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 29, 23:57)
Ot!

Na va, dabar mane smerkit ir visa kita.

O cia jis soko ir greitai.
Buitiakas visiskas, dar as zaliuke su tuo savo nauju.

Kaip liuks gavosi! Man patinka mirksiukas.gif
O kokius nustatymus naudojai jam sokant? 4u.gif

Sveikos,
turiu klausima: planuoju pirkt papildoma isorini diska, gal turit kokiu patarimu? Rekomendaciju? Kuri firma geresne?
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 30, 12:53)
tai pagal tavo paaiskinima, turetu buti ties 0?
jeigu as darau islaikyma didesni (1/5) man jau exponometras nukeliauja uz ribos, rodo blykciojanti raudona -3, jeigu darau trumpesni, t.y. 1/200 jau man nukeliauja uz kitos ribos, blykcioja raudona +3

tai as supratau kad 1/200 yra ilgesnis nei 1/6000, tik kai pasake Alabama, susimeciau rolleyes.gif

ir dar vienas klausimas, tarkim, islaikyma darau trumpa, labai trumpa, ir kad nebutu tamsu, turiu kelti ISO, ar ka daryt?

0 EV rodo, kad automatinis eksponometras galvoja, kad ekspozicija teisinga. Jei fotkintum, pvz., ant Aperture priority, jis islaikyma renka toki, kad gautu 0 EV (cia su salyga, jei nedarai ekspozicijos kompensavimo).

koks rysys tarp iso islaikymo ir diafragmos, dabar ideta pirmam puslapy dalyje apie stopus. Jei islaikyma patrumpinsi du kartus, tai iso reikia pakelti taip pat du kartus.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 30, 13:00)
Reiktu kelt ISO.

tokia minti ir as turejau rolleyes.gif aciu

QUOTE(robobebras @ 2010 12 30, 13:02)
0 EV rodo, kad automatinis eksponometras galvoja, kad ekspozicija teisinga. Jei fotkintum, pvz., ant Aperture priority, jis islaikyma renka toki, kad gautu 0 EV (cia su salyga, jei nedarai ekspozicijos kompensavimo).

koks rysys tarp iso islaikymo ir diafragmos, dabar ideta pirmam puslapy dalyje apie stopus. Jei islaikyma patrumpinsi du kartus, tai iso reikia pakelti taip pat du kartus.

aciu uz issamu paaiskinima ,na tu auksas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 12 30, 12:00)
Kas nutiko?

sulamdė, sulaužė, suplėšė... nešiu, kad sutaisytų.

QUOTE(Alabama @ 2010 12 30, 12:00)
Aciu.Jau jei tu taip sakai.. rolleyes.gif
Jetau, kokia as vista, atsiprasau.Garsas telefono isjungtas, o mes su vaikais tolimam kambari pasileide muzika sokom. doh.gif

ACIU UZ NUOSTABIA NUOTRAUKA biggrin.gif
Reiktu kelt ISO.

būna biggrin.gif pas mane namie lojanti "signalizacija", tai visada įspėja, kai aš negirdžiu. be to, matyt, smagiai laiką leidot biggrin.gif

tikiuosi patiko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2010 12 30, 11:55)
fuf.. tvarka...
o žinot... pikta esu ant mūsų pašto, sugadino siųstą man foto. Nesusaugojo tokio grožio.

Man super dovana gavosi:) pasidejau ant stalo salia saves ir svaigstu.Nu geriu geris.

QUOTE(Dalyja @ 2010 12 30, 12:02)
Kaip liuks gavosi! Man patinka  mirksiukas.gif
O kokius nustatymus naudojai jam sokant?  4u.gif

Kazkur cia siandien jau rasiau.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 30, 12:06)
Man super dovana gavosi:) pasidejau ant stalo salia saves ir svaigstu.Nu geriu geris.

Pasirodyk bigsmile.gif

O aš dabar įnikau į saulėtos blogą ir jau seilė burnoj renkasi - kiek ten visokių skanėstų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 30 gruodžio 2010 - 12:09
QUOTE(Isila @ 2010 12 30, 12:05)

tikiuosi patiko  blush2.gif

Labai wub.gif
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2010 12 30, 12:08)
Pasirodyk  bigsmile.gif

O aš dabar įnikau į saulėtos blogą ir jau seilė burnoj renkasi - kiek ten visokių skanėstų  4u.gif

Gal prasysiu Isilos, kad idetu.

Aga, as ten vakar jau irgi svaigau:)
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2010 12 30, 12:02)
Kaip liuks gavosi! Man patinka  mirksiukas.gif
O kokius nustatymus naudojai jam sokant?  4u.gif

Sveikos,
turiu klausima: planuoju pirkt papildoma isorini diska, gal turit kokiu patarimu? Rekomendaciju? Kuri firma geresne?

turiu kazkoki tochiba firmos, na nezinau ar jis labai geras ar blogas, bet bedu su juo neturiu, tai man geras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 30, 12:05)
tokia minti ir as turejau rolleyes.gif aciu
aciu uz issamu paaiskinima ,na tu auksas biggrin.gif

o tai tu supranti, kuriuo atveju 1/6000 ar 1/200 bus daugiau sveisos?smile.gif ir prie kurio islaikymo turi but didesnis iso ir mazesnis f?smile.gif
Atsakyti