Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(qrwaLT @ 2010 12 30, 09:21)
Sweiki. Maciau cia diskusijos del ff gerumo prasidejo. Galeciau paskolint sawaji, nes man jis kazkox plytos gabalas tik. Gal jei pamatyciau tikrai grazias juo padarytas nuotraukas apsigalwociau. Del perejimo ant ff, tai tikrai pasijaustu jo sworis ir dydis. Patogu nesioti wienoj rankoj waika, kitoj fotika - pusiauswyra. mirksiukas.gif

na jei jau sugalvosi parduot, tai rek biggrin.gif

QUOTE(rarity @ 2010 12 30, 10:09)
Zoominių objektyvų diafragma paprastai taip plačiai neatsiveria. Dažniausiai didžiausia diafragma f 2.8 būna ir kainos jų kur kas didesnės. Pvz. maniškis 24-70 f 2.8 vasarą kainavao apie 4 tūkst.
50'tuką turiu tą pigų smile.gif ir puikiai tarnauja.  Ir viskas su juo OK.
Canon 40D ir Canon 5D Mark II sveria vienodai, taigi svorio skirtumo nepajutau, bet vis tik - bodis sveria 810 g + 24-70 950 g  + blykstė 405 g. Nu tikrai nemažai tampytis reikia wink.gif
drinks_cheers.gif

rarity o taves nenervuoja penkiakampiai 50tuko blikai? mane tai labai (nuo tada kai robobebras pasake, kad jie 5kiakampiai) biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytukas,
Pasiziurejau i rarity nuotraukas su apsvietimu,labai patiko ir as uzsimaniau,nors dar neka teismanau,bet idomu buvo pabandyt ar nors kazkiek gausis ax.gif ir mano akimis ziurint visai padoriai gavos bigsmile.gif nors lempu jokiu neturiu(net stalines lotuliukas.gif ) tai galva dejau prie lango(soninis apsvietimas gavos) ir is kito sono putplascio lapa,va,prasau ivertint blush2.gif
user posted image
user posted image

Ir einu ND kelt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 12 30, 10:01)
jamciau as ji is taves uz naudotos plytos kaina smile.gif 2lt

truputėlį OT - nauja plyta dabar kainuoja mažiau, tai kam naudota? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2010 12 30, 10:17)
Labas rytukas,

Ir einu ND kelt ax.gif

Nu liuks:)
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 30, 10:15)
na jei jau sugalvosi parduot, tai rek biggrin.gif
rarity o taves nenervuoja penkiakampiai 50tuko blikai? mane tai labai (nuo tada kai robobebras pasake, kad jie 5kiakampiai) biggrin.gif

Per daug žino jis pas tave tongue.gif Na, sakyčiau taip - Nikono 50'tukas man labiau patinka. Nu susiradau su 50'tuku fotkintą, nes dabar kažkaip tik 24-70 ir 100 mm naudoju. Kaip ir ne penkiakampiai g.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Burka @ 2010 12 30, 10:17)
Labas rytukas,
,va,prasau ivertint blush2.gif

Labas smile.gif LIuks gavosi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 30, 11:25)
Per daug žino jis pas tave tongue.gif Na, sakyčiau taip - Nikono 50'tukas man labiau  patinka. Nu susiradau su 50'tuku fotkintą, nes dabar kažkaip tik 24-70 ir 100 mm naudoju. Kaip ir ne penkiakampiai  g.gif

na nikono bokeh (jei kalbam apie 50mm f/1.8D) tai man kazkoks nesusipratimas, jis formuoja kazkoki girtumo ispudi, isrezia blikus su astriais krastais - zodziu poor bokeh. Nikono yra sesiakampiai - bet tai jau kur kas apvaliau nei penkiakampiai. Canon (50mm f/1.8 mark II) tikrai turi grazesni bokeh (ne vien mano tai nuomone, galit guglej paskaityt).
Del penkiakampiu ar sesiakampiu paisymo tai jie paisosi prie privertos diafragmos, penkiakampiai sudaro bokeh labiau grubleta, kaip tarka, nera svelnumo. Prie f1.8 tiek tas tiek kitas paiso apvalius, nes diafragmos lapeliai (angl. blades) kadre nedalyvauja.
Atsakyti
3 ND
20mm
user posted image
34mm
user posted image
55mm
user posted image

4ND(nezinojau ar galima naudoti ta pati vaizda,tai tik biski i sona pasukau,kad skirtusi blush2.gif )
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
aha cia pas rarity labai plati diafragma ane? va pas mane prie 2,2 jau penkiakampeja, o jau prie 2,5 tai isviso kaip tarybiniai zenkliukai smile.gif
http://sphotos.ak.fb...75_753084_n.jpg
Papildyta:
Burka ND ok, ir tavo pasibandymas su sviesom patiko. Va ir pvz kad jokiu lempu nereik 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 30, 10:37)
aha cia pas rarity labai plati diafragma ane? va pas mane prie 2,2 jau penkiakampeja, o jau prie 2,5 tai isviso kaip tarybiniai zenkliukai smile.gif

Taip, plati - 1.8 tikriausiai - reikėtų patikrinti.
Va čia su Nikonu

user posted image

Labai noriu 85 mm, kad ir 1,8 wub.gif

Burka, geri ND, šaunuolė thumbup.gif
Atsakyti

pagaliau priejau gala biggrin.gif labas rytas smile.gif

QUOTE(Alabama @ 2010 12 29, 23:57)
Ot!

Na va, dabar mane smerkit ir visa kita.

nera cia ka smerkti, visos jau isgyre mirksiukas.gif tik gal galetum parasyti koki islaikyma darei? g.gif as vis nesusikalbu su savo fotiku, kazkokia mistika, nera tokios funkcijos,kad visiskai viska galeciau nustatyti pati, o ne kad fotikas parinktu pats doh.gif per meet'a sake merginos, kad fotografuoja M rezimu, ant kurio viska galima reguliuoti.O va pvz man ant M labai tamsios foto doh.gif jeigu noriu pasviesinti naudojant exposure, tai tada jis didina islaikyma doh.gif jeigu mazinu islaikyma, automatiskai mazeja exposure. gal kas galit ka patarti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 30, 10:37)
Burka ND ok, ir tavo pasibandymas su sviesom patiko. Va ir pvz kad jokiu lempu nereik  4u.gif

QUOTE(rarity @ 2010 12 30, 10:49)
Burka, geri ND, šaunuolė  thumbup.gif

bigsmile.gif aciu 4u.gif su sekanciu ND matau teks daugiau pastangu det,bet tada jau tik kitais metais blush2.gif siemet jau nebespesiu,pasitenkinsiu info skaitinejimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 30, 10:52)
pagaliau priejau gala biggrin.gif  labas rytas smile.gif

As tik su Manual fotografuoju.
"Sokantis vaikas"-1/200 islaikymas, 200 ISO, 1.8 diafragma.

Nepatenkintas- biggrin.gif -islaikymas 1/320, 200ISO, 1.8 diafrgma.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alabama: 30 gruodžio 2010 - 11:04