Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Forgete @ 2010 12 30, 02:06)
o tu namu darbus darei?

Dariau.
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 12 30, 02:45)

na tai vat treciasis ir yra apie zidinio nuotoli ukiskai-praktiskai
Atsakyti
rarity, aisku del bokeh. 4u.gif
Pasiziurejau Canon EF 85mm f/ 1,8 USM kainuoja 1418 Lt. Pas mus dar pigiau.
Kitas Canon EF 50mm f/ 1,4 USM 1351 Lt. Na kainos nesikandzioja. g.gif
Sitas man atrodo jau nieko gero Canon EF 50mm f/1,8 II 399 Lt. Kaina kazkokia itartinai maza. g.gif
Papildyta:
QUOTE(robobebras @ 2010 12 30, 03:13)
na tai vat treciasis ir yra apie zidinio nuotoli ukiskai-praktiskai

Nu gerai tada. Jeigu pas mane yra 18- 135mm, tai as galiu arciau "pritraukti" fotografuojama daigta, o jei tik 50'ukas, tai jau maziau galiu pritraukti? Nieko nebesuprantu. doh.gif blink.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 30 gruodžio 2010 - 02:19
QUOTE(kristukass @ 2010 12 30, 03:19)
rarity, aisku del bokeh.  4u.gif
Pasiziurejau Canon EF 85mm f/ 1,8 USM kainuoja 1418 Lt. Pas mus dar pigiau.
Kitas Canon EF 50mm f/ 1,4 USM 1351 Lt. Na kainos nesikandzioja.  g.gif
Sitas man atrodo jau nieko gero Canon EF 50mm f/1,8 II 399 Lt. Kaina kazkokia itartinai maza.  g.gif
Papildyta:

Nu gerai tada. Jeigu pas mane yra 18- 135mm, tai as galiu arciau "pritraukti" fotografuojama daigta, o jei tik 50'ukas, tai jau maziau galiu pritraukti? Nieko nebesuprantu.  doh.gif  blink.gif  unsure.gif

18-135 tai intervalas, kuriame tu gali RINKTIS norima zidinio nuotoli. 50'ukas yra fiksuoto zidinio nuotolio ir tu jo keisti negali. Su savo 18-135 tu gali fotkinti ir 18mm ir 50mm ir 135mm, o su 50'uku tik 50mm ir viskas, nei pirmyn, nei atgal.
Atsisuk ant savo objektyvo 50mm, paziurek pro aki ir matysi, ka tau rodys tas 50'ukas. Analogiskai gali atsisukt 85mm ir matysi ka tau rodytu 85'ukas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 30 gruodžio 2010 - 02:48
QUOTE(robobebras @ 2010 12 30, 03:39)
18-135 tai intervalas, kuriame tu gali RINKTIS norima zidinio nuotoli. 50'ukas yra fiksuoto zidinio nuotolio ir tu jo keisti negali. Su savo 18-135 tu gali fotkinti ir 18mm ir 50mm ir 135mm, o su 50'uku tik 50mm ir viskas, nei pirmyn, nei atgal.

Tai ne toks jau ir geris tada. biggrin.gif mastau.gif Tas pats paskutinis gal niekam vertas ne? Reik atmetimo budu. doh.gif Nezinau dabar kuris is likusiu pats paciausias. Gal 85 f1,8... g.gif Rarity sake, jog pastarasis graziai bokeh piesia, o tai 50uko kokie pliusai f1,4 arba 1,8...? mastau.gif

Reikia tada 18- 135 f1,4 arba f1,8. doh.gif Yra toks ? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 30 gruodžio 2010 - 02:52
kalbant apie techniką ir tai, kad fotografuoja ne aparatas ar objektyvas, man labai patiko čia:
It's not the gear. It's how you use it.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hazelnut: 30 gruodžio 2010 - 08:20

šiaip laba faina diskusija, ar reikia nuo nulio pradedantiems geriausios technikos, ar verta ir t.t. Galvoju, kad jei finansai leidžia, tai kodėl ne. Reikia ir rinką palaikyti smile.gif Jei pradedantysis tikrai turi didelį norą, užsidegimą išmokti ir teisingą mokytoją šalia, kaip SM biggrin.gif geresnis fotoaparatas duos tikrai puikius rezultatus. Jei pradedantysis mano, kad vat turiu fotoaparatą, tai jis man dabar prifotografuoooooooooooooos, aš tik mygtuką paspaudysiu. Tokiu atveju su muiline teisingose rankose gali gautis gražesnės foto nei su tuo super duper fotoaparatu smile.gif
Taip pat galvoju, kad pradedantysis, su tokiu dideliu užsidegimu ir šuoliuojantys į priekį žaibo greitumu, galėtų būti puikūs fotografijos mokytojais. Nes kaip čia minėta, moka paaiškinti ūkiškai. Kai kurie kursų vadovai to jau nebemoka, kai kas jiems tiesiog elementaru, savaime aišku, o pradedančiajam gilus gilus miškas.

Rašiau dar neišgėrusi kavos, tad...
Labas rytas
Atsakyti
Sweiki. Maciau cia diskusijos del ff gerumo prasidejo. Galeciau paskolint sawaji, nes man jis kazkox plytos gabalas tik. Gal jei pamatyciau tikrai grazias juo padarytas nuotraukas apsigalwociau. Del perejimo ant ff, tai tikrai pasijaustu jo sworis ir dydis. Patogu nesioti wienoj rankoj waika, kitoj fotika - pusiauswyra. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(qrwaLT @ 2010 12 30, 09:21)
Sweiki. Maciau cia diskusijos del ff gerumo prasidejo. Galeciau paskolint sawaji, nes man jis kazkox plytos gabalas tik. Gal jei pamatyciau tikrai grazias juo padarytas nuotraukas apsigalwociau. Del perejimo ant ff, tai tikrai pasijaustu jo sworis ir dydis. Patogu nesioti wienoj rankoj waika, kitoj fotika - pusiauswyra. mirksiukas.gif

Labas rytas.

Padaryk su juo ND rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 30, 10:49)
Labas rytas.

Padarysiu, bet tik po naujuju metu, nes, man rodos, kad naujuosius ne namie ,o budoj sutixiu ir fotiko neturesiu. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(qrwaLT @ 2010 12 30, 10:21)

jamciau as ji is taves uz naudotos plytos kaina smile.gif 2lt
siaip jei rimciau biski, tai ff aktualu jei norime gauti kuo labiau sulieta fona (tam tikrais atvejais, nes kitais atvejais tai kaip tik trukdo), grazesnes spalvas, ekstremalesni plataus kampo objektyvo panaudojima, beigi maziau triuksmu. Viskas, daugiau praktiskai nieko, visa kita - greitis, kadrai per sekunde ir pan. yra neesminiai dalykai. Jeigu bedos su kompozicija, idomiu vaizdo pateikimu - sito nei ff nei crop uz tave napadarys...
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 12 30, 02:49)
Tai ne toks jau ir geris tada.  biggrin.gif  mastau.gif Tas pats paskutinis gal niekam vertas ne? Reik atmetimo budu.  doh.gif  Nezinau dabar kuris is likusiu pats paciausias. Gal 85 f1,8...  g.gif Rarity sake, jog pastarasis graziai bokeh piesia, o tai 50uko kokie pliusai f1,4 arba 1,8...? mastau.gif

Reikia tada 18- 135 f1,4 arba f1,8.  doh.gif Yra toks ?  biggrin.gif

Zoominių objektyvų diafragma paprastai taip plačiai neatsiveria. Dažniausiai didžiausia diafragma f 2.8 būna ir kainos jų kur kas didesnės. Pvz. maniškis 24-70 f 2.8 vasarą kainavao apie 4 tūkst.
50'tuką turiu tą pigų smile.gif ir puikiai tarnauja. Ir viskas su juo OK.

QUOTE(qrwaLT @ 2010 12 30, 09:21)

Canon 40D ir Canon 5D Mark II sveria vienodai, taigi svorio skirtumo nepajutau, bet vis tik - bodis sveria 810 g + 24-70 950 g + blykstė 405 g. Nu tikrai nemažai tampytis reikia wink.gif

QUOTE(Alabama @ 2010 12 30, 09:49)
Labas rytas.

drinks_cheers.gif
Atsakyti